Bulgarasi si globulete de nov-dec 2007 (155)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mariussimiuc spune:

Citat:
citat din mesajul lui bb_yasmi

poze noi cu bubu mic: http://www.flickr.com/photos/12658420@N07/?saved=1

Pupici la cataratoarea mica. Alpinista o faci!

Vreau sa nu mai fiu diferit

Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Vasari
As avea aceeasi invitatie pentru Miha, dar ea are atat de multee...

Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Victo

daca tot suntem la capitolul gateala..
diseara am de gand s afac urmatoare reteta d etiramisu, reteta unei colege de birou. Miha, daca ai tips-uri, da-mi-le.

o punga de piscoturi. se inmoaie (putin timp) in sirop de zahar ars. se pune un strat de piscoturi, un strat de crema (1 cutie frisca hulala, 1 bucata mascarpone), putin ness, putina cacao..apoi inca un strat d episcoturi,crema, ness, cacaco mai multa..

Ce gramaj are cutia de Hulala?ca sunt de 200,500 si 1000ml...
Eu la o cutie de mascarpone,de 250g,pun 100-150ml de frisca lichida. Am pus si mai multa,dar are un gust mai...nu stiu cum.
Deci,eu fac asa:
2 galbenusuri le frec bine bine cu 50g zahar,adaug 2-3 linguri de lapte si le pun la fiert pe baine marine,pana se ingroasa.Dupa ce s-a racit adaug mascarponele,amestec bine cu mixerul.Dupa ce s-a omogenizat adaug frisca batuta.
Piscoturile nu trebuie tinute mult in sirop ca se fac fleasca. Doar cat le-ai bagat in sirop si le-ai si scos.
Poti adauga nessul in crema,se va uniformiza mai bine.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Amy26
Fetelor,cu ceva timp in urma i-am descoperit lui Iustin la ceafa 2 galmite,2 ganglioni....nu am acordat mare importanta atunci,crezand ca in timp si cu putin masaj se vor retrage.
Nu sunt vizibili,dar acum la pipait mi se par mult mai mari,parca au crescut putin....si sunt speriata

Ganglionii se pot mari si in cazul unei raceli.Sau e un semn de infectie in organism.Se mai maresc si in cazul unor boli ale copilariei.
Dupa episodul de boala raman umflati o vreme,se retrag in timp.Daca nu sunt durerosi la atingere,lasa-i in pace.Eu stiu ca nu se maseaza,in felul asta cica ii stimulezi.
Poti merge si la dr,macar sa fii linistita pe deplin.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ellis
MIHA - EXAGEREZI CU TORTUL CU TREI FELURI DE CIOCO! eu sunt la regim, iar ciocolata e adversarul meu nr 1;atat de disperata sunt dupa o tableta ca am fost in stare sa iau de aiia pt diabetic(SLY) cu un placut gust de sapun numai sa pap putina!

Io nu-s la regim!
De ce zici ca exagerez?Is prea multe 3?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns abramburika spune:

Si eu tot cam ca miha fac tiramisu', cu mici modificari ... inmoi (ff putin ca absorb repede) piscoturile in cafea (normala sau decafeinata). Amestec galbenusurile (2-3 depinde de cantitatea pe care o fac) cu 500 gr. mascarpone. Separat bat albusurile spuma cu 2-3 linguri de zahar ... la final amestec cele doua compozitii si asta e crema de pus pe piscoturi. Asez un strat de piscoturi, un strat crema si cacao amaruie presarata ... si tot asa pana se termina ingredientele. Ultimul strat tre sa fie de crema si cacao presarata deasupra. Se da la frigider ... si pofta buna!!!

_

participam la concurs 2008 in fotografii www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202008&page=0" target="_blank">ab1 si ab2

Mergi la inceput

Aaaa si am uitat, un secret: in cafea pun putin cognac sau rom ... si dupa aia inmoi piscoturile. Nu mult, cat sa ii dea un pic de aroma ..

_

participam la concurs 2008 in fotografii www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202008&page=0" target="_blank">ab1 si ab2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellis spune:

Citat:
citat din mesajul lui mariussimiuc

Citat:
citat din mesajul lui ellis
MIHA - EXAGEREZI CU TORTUL CU TREI FELURI DE CIOCO! eu sunt la regim, iar ciocolata e adversarul meu nr 1;atat de disperata sunt dupa o tableta ca am fost in stare sa iau de aiia pt diabetic(SLY) cu un placut gust de sapun numai sa pap putina!

Io nu-s la regim!
De ce zici ca exagerez?Is prea multe 3?

pai exagarezi, ca e prea bun pt regimul meu, atata ciocolata sub ochii mei! pt mine, poate de la 10 feluri de cioco in sus sa fie prea mult;
am si eu asa un tort numai cioco, e jofre cu fructe confiate, maigdale....dar ma feresc sa il fac...ca il pap;

mai eu am visat de piure de castane la tiramisu?????????

Ellis,de ALESSIA MARIA (20.11.2007)
POVESTEA NOASTRA
UN ANISOR
PAPA BUN

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adra_bell spune:

Bloguri inteleg ca nu va faceti, asa din lene probabil (Miha, poate daca afli ca se pot castiga bani din bloguri, eh ce zici? mai ales alea culinare...si sa stii ca nimeni nu face retete inventie proprie, tot dupa forumuri/reviste/carti sunt luate) dar macar un subiect la "Bucatarie" deschideti si voi sa gasim si noi astea incepatoare toate retetele grupate?
Victo vin cu un miel de Paste, nu stiu cum am citit ca Alina face tiramisu

adra_bell si Eva-Elena (14 nov 2007)
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202008&page=0" target="_blank">poze din concurs adra1 si adra2
Inseamna si asta ceva dar nimeni nu intelege ce

Mergi la inceput

ellis - nu stiu unde ai auzit de piure de castane in tiramisu', dar nu se pune. Acu' fiecare adapteaza o reteta dupa gusturi, preferinte. Reteta originala, de la mama ei adica, de-aici din Italia e aia pe care ti-am scris-o ... nu frisca, nu lapte, nu ness ... piscoturi, mascarpone, oua, cafea, atat. Dar daca ai mancat cu piure de castane si ti-a placut, poti sa pui ...

_

Mergi la inceput