Cozonacei de noiembrie-decembrie2008 (6)
Raspunsuri - Pagina 21
leeloo5979 spune:
Va rog, va rog din tot sufletul sa il ajutati pe Gabriel cu cat puteti:
http://www.libertatea.ro/stire/viata-unui-copilas-de-trei-luni-depinde-de-noi-sa-l-ajutam-226567.html
http://seek-on.com/wpmu/gabriel/
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=131465&whichpage=1
Doamne nu ma pot opri din plans...am nascut amandoua la Pantelimon, ne-am cunoscut in sala de travaliu, eu aveam deja contractii la 36 de saptamani, ea era in 42 parca...burta era mare si ea plangea de disperare ca pe toate le apuca nasterea, numai ea nu mai naste. Si nici dr nu isi dadeau silinta. Am sfatuit-o sa dea ceva la moasa si sa o roage sa o sfatuiasca ce trebuie sa faca sa o bage si pe ea cineva in seama, sa vada ce e cu ea. Eu am nascut pe 13 pe ea de abia atunci a luat-o dr Butuc la control si i-a zis ca e ceva in neregula ca are prea mult lichid amniotic. Apoi ne-am intalnit pe holurile maternitatii, mi-a zis ca pana la urma i s-a facut cezariana si ca micutul are probleme de sanatate si ca deja l-au operat la Grigore Alexandrescu si ca e mai bine si ca asteapta a doua operatie. I-am spus sa nu isi piarda speranta si sa tina capul sus ca sa ii dea putere si puiului ei...
Azi am citit in ziar si am facut legatura cu ea...am sunat-o pe Ani, dar nu prea am reusit sa vb pentru ca nu ma puteam opri din plans. Ma uitam la puiul meu, mai mare decat Gabriel cu o zi, si il rugam pe Dzeu sa ii dea o sansa micului Gabriel, o sansa si multa putere sa reziste sa se stranga banii si sa ajunga mai repede la operatie si sa fie totul bine.
Am pus sotul sa depuna la contul de la BRD 500ron. E infim de putin...dar vreau sa cred ca toti vor da cate putin si incet incet se strang banii necesari. Ani zicea ca sunt 8000 euro stransi...ma rog la Dzeu sa fie bine si cat mai repede sa il vedem pe Gabriel sanatos si cu mami si cu tati acasa!
Puiut mic si drag si pretios, azi e ziua ta, ai facut trei luni, sa te faci bine, sa fii langa mami si tati si sa ii faci cei mai fericiti parinti de pe fata Pamantului! Toata sanatatea din lume sa vina la tine Gabriel!
Va multumesc tot din suflet!
Leeloo
Lacra a lui Damian (13 octombrie 2008)
http://good-times.webshots.com/album/569546403llbloh
bertha spune:
Salutare!
La multi ani sarbatiritilor: Andrei si Isabelle-Nicole!
Marysa, Aleinad, multumim pt cuvintele frumoase!
Lorellay, exact cum ti-a spus Gabriella, numai ca angajatorul e obligat sa compenseze diferenta pana la 100%, conform contractului colectiv de munca la nivel national. Asa am citit la legislativ, la mine s-a adeverit.
Babyzapi, bine ca nu are torticolis sa pb cu urechiusa. Nici cu dermatita nu-i simplu, da' trece. Unde stai? Ma bag sa te ajut cu calcatul unei masini de haine, da' la uscat nu ma bag, le usuci tu!![]()

Eli, eu cu Ioana n-am treaba cu dormitul noaptea, in sensul ca se trezeste, mananca si adoarme la loc, fara taina. Dar cu Darius asa pateam si eu. Sfatul meu e ca atunci cand se trezeste sa faci totul in liniste si pe intuneric (sau cu o lumina f slaba), daca faci greseala sa vorbesti cu el, ai incurcat-o.
Asa va face distinctia treptat intre zi si noapte.
[b]Alra[b], la Darius noua pediatra ne-a recomandat banana la 8 luni, ca poate determna alergii...nu stiu ce sa mai cred.
Noi am inceput cu suc de mar si morcov, apoi supa de legume si n-am avut probleme.
Ce ma fac, gaina zace tolanita la mine in brate, cucaie asa, mai deschide un ochisor, rade la mine si adoarme la loc.
Cand o pun in pat se trezeste, stramba gurita tare caraghios si plange jignita. Ma doare mana stanga de mor si pe ea n-o intereseaza.
Bertha, mamica a doua comori -
Darius-Andrei (DN 08.06.2004) si
Ioana-Ruxandra (DN 12.11.2008)
poze
ihotu72 spune:
bebelul meu nu doarme mai deloc si nu reusesc sa ii fac un program.Voi cum va descurcati?
Geanina mami de Anca si Alex
nov-dec2008 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui lorellay Babyzapifrumoasa crestere... Bun venit celor noi... Si acum cine imi poate calcula si mie cat ar trebui sa iau salariul in postnatal?EU nu reusesc sa ma lamuresc ce platesc, ce nu platesc, cum fac astea calculele..fir-ar sa fie de inginerie ![]() ..ca mai bine ma faceam contabil....Cine ma ajuta?Dau toate datele de pe fluturas....public..imi dezvalui marele meu salariu ![]() doar sa ma lamureasca si pe mine cineva...Sorana ![]() de Diana (10.11.2008) si Codrin (15.02.2005)Where there's a will there's a way! ![]() www.totsites.com/tot/codrin" target="_blank">[ Codrin] |
Te ajut eu, pt concediu medical prenatal sau postnatal imi trebuie salariul brut pe ultimele 6 luni inainte de a incepe medicalul. Iti voi calcula pt luna intreaga chiar daca tu ai inceput la fractiune de luna. Mai pe romaneste, daca ai inceput pe 16 septembrie sa zicem, vreau martie august 2008 iar medicalul il voi calcula pt luna intreaga septembrie (e mai complicat cu fractiune de luna, se schimba procentajele la retineri dar poate te ajuta macar orientativ sa vezi daca iei banii bine.) Poti sa trimiti in privat datele daca sa pastrezi confidentialitatea.
Eu is mamiseli da am uitat sa schimb userul. Lorellay ramane valabil raspunsul.
lorellay spune:
Mai deci platesc toate astea somaj, impozit, cas?
La voi pe fluturasi apare ca le platiti?Sau e 0?
Sorana 
de Diana (10.11.2008) si
Codrin (15.02.2005)
Where there's a will there's a way!
www.totsites.com/tot/codrin" target="_blank">[ Codrin]
lorellay spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui nov-dec2008
Te ajut eu, pt concediu medical prenatal sau postnatal imi trebuie salariul brut pe ultimele 6 luni inainte de a incepe medicalul. Iti voi calcula pt luna intreaga chiar daca tu ai inceput la fractiune de luna. Mai pe romaneste, daca ai inceput pe 16 septembrie sa zicem, vreau martie august 2008 iar medicalul il voi calcula pt luna intreaga septembrie (e mai complicat cu fractiune de luna, se schimba procentajele la retineri dar poate te ajuta macar orientativ sa vezi daca iei banii bine.) Poti sa trimiti in privat datele daca sa pastrezi confidentialitatea. |
La mine pe fluturas apare salariul tarifar si venit brut total.Care dintre astea doua ti le dau?
Si daca am nascut pe 10 nov...iti dau din mai - noiembrie inclusiv.Trebuie sa-ti spun si cate zile de concediu de odihna sau medical am avut in fiecare din lunile astea?
Sorana

de Diana (10.11.2008) si
Codrin (15.02.2005)Where there's a will there's a way!

www.totsites.com/tot/codrin" target="_blank">[ Codrin]
Flowers spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Ramo2007 Se pune pe un jelit ce zici ca nice stie ce-i faci....mi-e frica sa nu se inece plangand...n-o aud de la baie... Acum, ne-am plimbat prin casa, ne-am dat cu crema pe fata si am pus-o in patut cu suzi in gura...deocamdata vad ca sta. Ramo mami fericita de Sara Maria 02.12.2008 |
Asa-i la primul bebe. Eu nu puteam sa fac nici dus fara Julia. O tinea tati in brate langa cada , sa ma vada

Flory mami de Brianna Theodora (7.11.2008) si Julia Alessandra (5.07.2002)
nov-dec2008 spune:
| Citat: | ||||
citat din mesajul lui lorellay
La mine pe fluturas apare salariul tarifar si venit brut total.Care dintre astea doua ti le dau? Si daca am nascut pe 10 nov...iti dau din mai - noiembrie inclusiv.Trebuie sa-ti spun si cate zile de concediu de odihna sau medical am avut in fiecare din lunile astea? Sorana ![]() de Diana (10.11.2008) si Codrin (15.02.2005)Where there's a will there's a way! ![]() www.totsites.com/tot/codrin" target="_blank">[ Codrin] |
Vreau data de la care ai intrat in prenatal si salariul brut de pe cartea de munca. Se opresc niste contributii dar mult mai putin. Nu se mai opreste sanatatea iar CAS-ul se opreste la nivelul salariului minim pe economie.
brie spune:
mav, spiridusul, lauramiron, eli, otiliav, alra, multumesc mult pt raspunsuri 
aurisca, naemtu_c74, ihotu72 bine ati venit la noi in clubul scutecelor. Sa va traiasca bebelusii mari si sanatosi!
LA MULTI ANI bebelusilor care au implinit 1, 2 respectiv 3 lunite!
lauramiron, balansoar avem si noi de la fisher-price si am pus-o in el de la 3 saptamani.are un motor sus si il balangane pe bebelus stanga dreapta, fata spate + luminite, jucarii care se invart. asta este http://good-times.webshots.com/photo/2384515070103625916gzmklb
otiliav, m-am speriat tare rau de tot. nu a lesinat, nu si-a pierdut cunostinta, nu a avut stari de voma drept pt care nu a fost nevoie pt un tomograf si i-a facut doar o tomografie. o urmaresc si zilele astea sa vedem, daca e ceva in neregula a spus medicul neurolog sa mergem de urgenta cu ea pt tomograf. sper sa nu fie nevoie. eu tot suzeta NUK am folosit si la brie si la moro mou. imita foarte bine tzitzi si au acceptat-o din prima amandoua.
babyzapi, maiii dar ce bine creste micutul! Felicitari! Cu dermatita atopica nu-i asa o mare problema sau veste rea. Trece cu timpul, cu grija multa, cu rabdare. Eu folosesc acum in sezon rece cand o scot afara de la Mustela o crema (Cold Cream) pe care i-o dau pe obrajori pt a preveni asprirea pielii. Stii ca si noi avem aceeasi problema cu bubitele si fatza uscata.
cea mica- ATENTIE !! a adormit dupa baie si papa la ora 8, s-a trezit aznoapte la 2.15 a mancat un bibe de 180ml, dupa care s-a trezit dimineata la 8 !!!! E bine, zic...am dormit si io ca omu'.....dar totusi chiar asa?? sa manance la interval de 8 ore?? nu-i cam mica?
si dimineata am gasit-o in patut de-a latul. era cu capul la gratii si cu piciorusele la perete 
cea mare - "mai, mami, pai eu sunt prietena cu nenea marian! tu vorbesti cu "dumneavoastra" cu prietenii tai?"
tati (in parc duminica)- "daca era aici Aris (fostul nostru caine) direct la tintza se ducea ..." - a vrut sa zica tzinta ! si bineinteles toata ziua l-am amagit sa zica tzinta si cand spunea corect ii ziceam ca e gresit si uite cum l-am ametit de cap toata duminica.
Mai, fetelor, ori sunt eu dusa cu cabina, ori sunt tampita pt ca nu-mi pot explica un lucru. Pana acum 3 zile ii fierbeam apa plata o raceam dupa care pregateam laptele. Dupa ce am vazut cum se descompun mineralele si sarurile la fiert din apa plata si raman pe fundul vasului in care pastrez apa fiarta, am hotarat sa ii fierb apa de la robinet. De 3 zile de cand folosesc apa de la robinet consistenta laptelui praf este extrem de groasa si multa spuma, parca zici ca e ca un gris. Nu mai arata ca un lapte.
M-am uitat pe cutie sa vad daca nu-i expirata, am invartit-o pe toate partile, am folosit un alt bibe din sticla ca am zis ca poate cel din plastic e de vina, am incalzit apa mai mult etc si degeaba , la fel !!
Si culmea este ca tot de acum face kk ffff tare si ca niste carnaciori.
Ce sa fie ce sa fie??? ghici ghicitoarea mea. o sa folosesc azi iar apa plata sa vedem reactia. dar chiar in halul asta sa conteze apa de la robinet fata de apa plata? si oare cum e mai bine si care-i mai buna?
http://good-times.webshots.com/album/568609067qLFmHR
Mama a doua minuni Androniki (22.11.2008) si Brianna (03.12.2002)