**LMA spiridusi de ianuarie-februarie 2006 (310)**

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns silvi_2005 spune:

Irina salutare! Sper sa va rezolvati problemele cat mai repede si sa ai mai mult timp liber, asa mai sunt perioade de nebunie cateodata. Sa ne mai zici de Mario ce face, cum mai e si pune pls poze cu el cand ai ceva timp ca nu l-am vazut de multa vreme.
Maraki chiar nu stiu ce sa iti zic nu putem noi sa contrazicem parerea unui medic dar sa te asiguri ca ea intelege starea lui de fapt, poate si bariera lingvistica va impiedica sa comunicati cum trebuie. Sa ii explici clar ca el poate sa manance singur dar ca tu ii dai cateodata, ca urca scarile dar cateodata il iei tu in brate sau il ajuti daca ti se pare dificil pt el si ca el cu limbile edestul de confuzat la cate aude in jurul lui . Chiar nu ne-ai mai zis cum vb acum, ce mai zice mai nou? Asigura-te ca dr a inteles toate astea ca cine stie ce a inteles ea ca face Angelo. Cu mancarea am citit ca sunt copii suuuuuper mofturosi care asa raman pana la adolescenta asat e, ii gasesti ce vrea si diversifici incet incet si o sa creasca si asa Iti spun ce as face eu in locul tau ca nu ma bag sa dau sfaturi ca fiecare isi cunoste cel mai bine situatia si toti termenii care o alcatuiesc, cand povesteti cuiva poate se pierd unlele elemente importante. Eu una in primul rand m-as asigura ca dr a inteles exact care e stadiul de evolutie a lui Angelo in toate detaliile, apoi as face toate analizele posibile indicate. Eu m-as apuca sa lucrez Montessori cu el cateva ore pe zi zilnic, cumpara-ti carti citeste cauta pe net si gaseste toate jocurile ce se fac la ei, metode de invatare a vorbirii, a elementelor inconjuratoare...e nemaipomenita metoda crede-ma. Dedica-ti zilnic macar 3 ore pentru asta si fa cu el si urmareste progresele, mai bine ca tine si mai dedicata ca tine nu o sa fie nimeni in Lume pentru Angelo tu il cunosti cel mai bine, in tine are si el cea mai mare incredere. I-ai multe jocuri educative, faceti zilnic activitati fara alte zgomote in zona, e f imp fara tv, muzica sau altcela va asezati jos amandoi si va puneti pe treaba Eu asa as face....si Alain are un usor retard de vorbire pentru nivelul lui ca nu formeaza propozitii si nu face inca unele contructii si stiu ca e din cauza confuzie linvistice dar tot nu stau linsitita, ma ocup e el cu toate ca e un incapatanat cum rar intalnesti asta este, sunt ai nostri cu astia defilam . Eu zic ca cu multa rabdare si dargoste se rezolva totul dar trebuie sa iei repede masuri daca ies toate analizele ok e sigur limba si mediul cu multe informatii contrariante de vina . Sozy ca m-am lungit ca o placinta

Silvi si strumf mic Alain 19.01.2006
Adevarul, pur si simplu, este rareori pur si nu este niciodata simplu. Oscar Wilde

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvi_2005 spune:

Revin ca mi-am oprit si eu oala sub presiune ma streseaza sa gatesc cu ea ca parca sta sa explodeze. Am facut o ciorbita de vita cu legume si chiara veam nevoie de ea ca rar o folosesc.
Fetelor merci de urarile de sanatate e ok Alain doar ca vb cam pe nas la propriu ca are nasul infundat si mi se pare mie un pic racit, mai bine il tina acasa in we.
Cu sucul de fructe chiar ii place un pahar pe zi i fac mere naturam portocale pe care le "stoarce" el ma ajuta e tare impatic ce ii place sa il lasa sa il strecoare pe asta bucatar il fac cu Alex al Anei . II mai pun si fructe facute cu blenderul cateodata dar in cantitate mica ca daac le simte....nu mai vrea purcelul .
Azi a facu dezastru la el in camera a scos toate jucariile de lemn si am facut trenul si linii ferate si fortificatii si casute azi a fost prima zi in care nu si-a daramat casutele e lemn facute de mine progresam si noi cu viteza melcului turbat .
Am fugit ca il pun la nani imediat numai sa termin ciorbiat ca fac cu blenredul unele legume si le pun inapoi si mai fierb un cartofel in ea si ceva fasole verde si gata.
Am uitat sa va intreb pls sa imi zici voi le dati guma de mestecat? Si daca da o inghit Alain a inceput sa rontaie cate un sfert de guma si ii place la nebunie dar o mai inghite si ne certam si evit as ii dau desi mereu imi cere gumita si pana i-o pregatesc imi tot face capul calendar ca nu inghiti nu inghiti .....si daca nu sunt pe faza sa il tot intreb imi zica ca nu mai e ca a papat-o.

Silvi si strumf mic Alain 19.01.2006
Adevarul, pur si simplu, este rareori pur si nu este niciodata simplu. Oscar Wilde

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Giova spune:

Maraki sa stii ca are dreptate Silvia. Parca nici tu nu vorbesti bine limba germana, cine stie cum te-ai exprimat si ce a inteles dr. Sau ce ai inteles tu din ce a zis dr. Banuiesc ca in mare ai priceput cum sta treaba, dar totusi..cauta mai multe pe net, vezi in ce stadiu de dezv, e Angelos pt. cei 3 anisori ai lui.
Silvia si pe mine ma enerveaza sa folosesc oala sub presiune. eu o folosesc mai mult la supA si la fiert fasolea boabe.
Bine ca bea sucurile naturale Alain. al meu e fan suc care pisca sau ceai. naturalele nu le vrea, mai ales fresh de porto...ala il strecuram sa nu gasesca pulpa in el....

am fost la Real, luat copil de la gradi si acum pe-acasa....ma chinui sa traduc o carte despre fotografie...din engl. in romana. Cred ca ma prinde Craciunul si tot nu o termin.
Am bagat si castane la cuptor, abia astept sa se termine.
Mi-am luat din Viena 10 castane la 2,5 euro, dar pofta era mare.

_
Gio14+ si Marco(06.01.2006)
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bee spune:

Buna fetele.
LA MULTI ANI tuturor spiridusilor dragi!
Si voua, un an bunicel macar, daca nu se poate extraordinar!
Noi? Fara net la noua noastra casa. Inca nu am gasit solutia si resursele financiare sa rezolvam problema. Si cu probleme diverse gramada. V-ash plictisi sa va spun ce si cum dupa atata vreme. Sa zicem ca cei mici sunt ok. Ana chiar foarte bine. Mananca bine, doarme idem si cred ca in martie o fac si pe ea "gradinareasa" in sat. Tb sa vizionez si eu localul, dar am auzit numai de bine. Intre timp cu Razvan ma chinui noptile (urla continuu) si zilele, ca ma vrea numai pe mine, ca mananca aiurea (e cam pufos si ar manca numai dulciuri). Cu el am tras cu alergii diverse si bronsiolite urate. Tb sa-i fac ceva analize hematologice complexe pt ca se pare ca are o boala ereditara (?) de sange, un fel de anemie genetica. Acum sa zicem ca macar nu tuseste si alergiile le-am rezolvat cu lapte de la tanti vaca de tzara. 22,5 l/saptamana beau copiii mei!. Sa ma ingrijorez? Atata cumpar eu de la o tanti, dar e drept ca mai fac si orez/gris in lapte, mai o praji ceva, mai si pun la prins.
GIOVA felicitari pt sarcina! (ti-am mai zis? parca nu)
fetele si nu stiu cand si cum oi mai putea baga un ochi o vorba! Dar de uitat, nu v-am uitat.
Sanatate tuturor fiindca stiu sigur ca asta e cea mai importanta (cu toata lipsa asta de bani si alte alea)

Ana Teodora (22.12.2005) si Razvan Dimitrie (26.10.2007)
http://www.dropshots.com/dochia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Biancas spune:

Buna seara gagici...vad ca azi v-ati miscat mai bine pe aici..
Eu obosita de la examen, azi noapte am stat pana la ora 3 sa invat, de dimineata am fost la servici de acolo la examen, acum acasa cu copii.
Maine fac un tort pt socrul meu ca asa l-am obisnuit si cum sa nu ii fac chiar maine cand implineste 60 ani . La amiaza mergem la masa asa ca o jumate de zi imi e stricata si nu pot invata. Asta e.

Giova, frumoase pozele, mai ales ultimele doua facute cu zoom. Ce ochisori frumosi are smecheria ta . O sa franga multe inimi.
Silvi, imi pare rau ca sunteti bolnavi...tocmai ieri te bucurai ca sunteti bine . Sanatate multa.
Irina, ma bucur ca ai aparut .
Anasol...fa-i copro sa vezi ce iese.
Maraki, bine ai revenit...ai inviat ...(asa se spune)si ai venit si pe la noi. Sanatate si lui Angelo...bine ca i-a trecut chiar daca nu a luat antibioticul tot.

Noi avem o realizare mare ...am aruncat olita(m-am facut ca o arunc ca sa vada Dani) sa il fortez sa faca la wc si am reusit . A fost o saptamana in vacanta la socrii si acolo nu are scaunel sa se urce pe wc si facea in olita ca vezi doamne socrii il pupa si in .... si acasa nu mai vroia sa faca deloc pe wc, cerea olita si facea isterii daca nu i-o dadeam. I-am dat olita si i-am dat si isterii aruncand-o . Simplu . Acum face si kk ceea ce inante nu se intampla, kk facea la olita, pipi la wc. Deci se poate . Aziv amatoarelor de trecere de la olita la wc .Si cu Sandra la fel am procedat, la ea m-am facut ca o arunc de la etajul 4 si a tinut figura
E putin mai greu noaptea ca uneori se trezeste sa faca pipi mai ales cand bea laptele tarziu dar asta e...il ducem la wc nu mai face pipi la olita la el in camera.

Bianca , mami de Sandra( 8.07.1997) si de Daniel (17.01.2006)
www.dropshots.com/biancas" target="_blank">Poze cu noi 1, www.dropshots.com/biancas1" target="_blank">Poze cu noi 2, www.dropshots.com/biancas2" target="_blank">Poze cu noi 3
Poti sa ai orice valoare,sa fii DOMN(A) e o-intamplare,sa fii OM e lucru mare...

Mergi la inceput

Inca mai avem sticla de lapte...dimineata isi bea laptele 2-3 minute si seara la fel. Deocamdata nu vreau sa i-o scot pt ca am incercat dar nu mai bea asa bine lapte. Asa ca pt 5 minute de supt lapte din sticla...nu pateste nimic.
I-am cumparat din Kaufland niste paie care au granule de ciocolata,..pui lapte in pahar si bagi paiul si bea copilul cacao...asa imi bea din pahar dar fara paie nu. Asa ca inca mai tin sticla.
Alte suzete, tetine si prostii nu are de cand l-am dus la cresa..imediat de un an bea frumos din canita singur.
Nu stiu ce mi-a venit sa va spun...am mintea obosita..poate deaia .

Maine are Sandra olimpiada la mate...e o experienta noua pt ea...si eu am emotii, sper ca ea a nu aibe.
Ieri a trebuit sa o ducem pe Sandra la stomatologie ca i se miscau 2 masele...am "tusit" 60 lei .
Eu mi-am cumparat azi o bluza lunguta...foarte decoltata se poarta cu iegari e super.

Merg sa il culc ca e ora H.

www.dropshots.com/biancas" target="_blank">Poze cu noi 1, www.dropshots.com/biancas1" target="_blank">Poze cu noi 2, www.dropshots.com/biancas2" target="_blank">Poze cu noi 3
Poti sa ai orice valoare,sa fii DOMN(A) e o-intamplare,sa fii OM e lucru mare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Giova spune:

Bee ma bucur ca ai scris. Te mai asteptam asa mai rar, cand poti. Ne bucura vestile despre pitici. Sper sa-i iasa analizele bine strengarului, sa nu fie asa grav. Adaptare rapida Anei la gradi!
22,5 l lapte? si al meu pitic daca bea impreuna cu mine si ce mai folosesc la bucatarie...3 l/saptamana.
Bianca sa inteleg ca maine va petreceti?
Noi sticla de lapte nu mai avem de cand a renuntat la suzi, din 14 sept. dar nici lapte nu mai bea asa de mult. Cum sunt paiele alea de la Kaufland? fa o poza sa stiu dupa ce ma uit pe acolo.
Olita/wc la noi nu e problema, face pe ambele, asa ca nu renuntam la ea, cel putin deocamdata.

Merg sa vad daca pot sa-l bag in pat. Tati a venit tarziu de la birou si de 10 min. a iesit cu baietii. Si mie mi-e cam somn....sa vedem cum rezolvam probl. asta.
si noapte buna.

_
Gio14+ si Marco(06.01.2006)
poze

Mergi la inceput

Giova, nu mai am paie...alataieri a baut cu ultimul. E o cutie cu 4 paie.,..sunt mai groase paiele si au granule de cacao sau ceva roz in ele. Pe masura ce trece lichid prin ele se dizolva si da gust. Nu am mai fost demult la kaufland...nu imi e la indemana si nici nu imi place magazinul dar imi aduc aminte ca am gasit paiele la raionul de dulciuri. Cauta acolo..e o cutie ca de scaparici dinalea de brad./..dreptunghiulara si are o vacuta care bea pe ea parca .
Felicitari ca ati scapat de suzeta ...nu tin minte sa fi scris pe forum...sau poate ai scris si am citit pe diagonala cum se mai intampla uneori . Eu de asta nu renunt la sticla ca sunt convinsa ca va bea mai putin lapte. Am si incercat de fapt sa ii dau din pahar si mai mult de 100 ml nu bea. Asa din sticla de bine de rau bea minim 200 si maxim 250 ca mai mult nu ii pun ca nu il bea.
Merg si eu la somn...mi-a facut Sandra masaj la picioare..vai ce bine a fost.
Noapte buna

Mergi la inceput

Buna dimineata...nimeni la ?
Eu am scos deja blatul de tort din cuptor, astept sa se raceasca sa ma apuc sa il imbrac si sa il ornez. Dani s-a trezit la 8.30 minune mare ca a dormit atata el care la maxim 7.30 era sus . I-am spus aseara sa doarma mult ca azi nu merge la gradi ca e inchisa.
Sandra e la olimpiada de la 9..sunt curioasa care ii va fi impresia despre o olimpiada. A avut ceva emotii cand a plecat de acasa dar am incercat sa o imbarbatez . Pe Nelu l-am trimis sa cumpere lumanari pt tort...sper sa gaseasca prin zona.
Si cam atat....
O zi buna sa aveti

Mergi la inceput

Tocmai m-a sunat soacra-mea sa ii duc 2 lumanari...un 6 si 0 ca are tort . E prima oara cand are tort(a comandat cica)....de 4-5 ani tot eu ii duc ca ea nu se pricepe la cocarit si de cumparat nu cumpara tort..eventual lua tort de inghetata. Nu i-am spus ca ii fac si eu tort...va avea doua torturi socru-meu

Mergi la inceput