Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (63)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Daria_Ioana spune:

Am gasit o femeie care sa ma ajute si pe mine.
Am ceva emotii deoarece nu o cunosc si o sa vina maine la mine.
Sper mult de tot sa ne intelegem.

Asta inseamna ca daca o sa ne intelegem o sa am si eu timp mai mult de citit, de studiat la engleza, la spaniola, sa studiez si despre Statele Unite. despre socitetate in genaral...sa mai citesc un roman ceva..caci si eu ca si Lily simt ca imi mor neuronii pe zi ce trece.

O sa am si mai mult timp sa petrec cu cei mici , ma refer la iesit in oras...in parc..pe plaja..pe la mall...mai ales ca o sa am ajutor altfel o sa plecam la plimbare 2 persoane cu 2 copii.

O sa am timp sa fac si eu piata ca lumea,o sa am timp sa pot face si o baie linistita...si multe avantaje.

In seara asta o sa plec cu parintii in Bulgaria si o sa las copiii cu matusa mea...nu vreau sa imi inchipui cum o sa se descurce cu ei..dar oricum o sa vin acasa dimineata...ma duc si eu sa am de unde veni , daca tot s-a ivit ocazia.

Am scris un pic mai mult azi, dar probabil ca de maine voi intra mai rar..am atatea lucruri pe care vreau sa le fac..chiar si sa pot merge pe plaja sa alerg un pic ...sa fac si niste exercitii fizice..filme la care sa ma uit...si in genearal petrecut timp alaturi de copii..pur si simplu doar sa petrec timpul cu ei ,fara sa ma intreseze de altceva gen mancare, haine...etc...

Sa ascultam cantecele..sa o invat pe Cassie cuvinte si in romaneste si in engleza...sa ne jucam toti 3 ....sa pot vb si cu sotul mai bine pe mess...sau la telefon...
In fine....am o groaza de chestii...sa merg la un control la ginecolog..sa imi fac poze de pasaport....
Deci sper sa ma pot intelege maine cu femeia care vine la mine.

Cam atat........

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aldaesme spune:

Salutare,

adevarul ca scopul relatarii despre granula buclucasa a fost aia de a face niste haz de necaz...doctorul a zis ca ma va tine vreo 10 zile treaba, evident am primit si picaturi. Treaba e ca eu nu pot sa dorm sau sa adorm plangand, asa ca azi noapte m-a cam tinut treaz ochiul asta, ca desi i-am explicat ca uite si Lorelei doarme peste noapte...el nu si nu...tre' sa dea la soareci. Ma rog, tocmai am primit niste carti de-acasa asa ca am avut ce citii cu ochiul cel bun.

Apropo de canuta. Noua ni s-a recomandat (doctor, moasa, asistenta) sa folosim direct cana normala ca sa nu inducem copilul in eroare . Asa ca Lorelei bea apa de la 6 luni in cana normala si supa la fel. Laptele il bea de la sursa si in cazuri extreme de la sticla ce a muls ma-sa special pentru acele cazuri. PARANTEZA Io nu mai sterilizez nimic nu stiu de cand...nu ca as avea mare lucru de sterilizat...Noroc ca nu am dat bani pe sterilizatoarele alea ca cred ca imi scoteam ochii acu'. Prin urmare am de dat doua sterilizatoare pe care le-am primit si eu, unul la curent chicco si unul pentru MO...daca stiti pe cineva care crede ca are nevoie sunt dispusa sa le trimit. SFARSIT PARANTEZA

Mai mult chiar Lorelei mananca lapte cu cereale din farfurie, ca e facut mai gros si in acel caz laptele e lapte de la tanti vaca - io sunt complect impotriva laptelui praf (ca sa nu mai spun impotriva tuturor companiilor care fac bani...mai multi ca altii...vanzand lapte praf cu n-shpe chestii la interior). Amu' sa nu ma intelegeti gresit, ca unde nu se poate, nu se poate si fiecare alege ce vrea. Io insa...tot de la tara...stiu ca de cum se nastea un prunc in vecinatatea lu' bunica era pus pe lista de lapte de la vacile sau caprele bunicii si cum facea pruncu trei luni trecea pe lapte de vaca, daca nu iesea bine trecea pe ala de capra. Nu am inteles io niciodata de ce fix de la trei luni...decat dupa ce am trecut si io prin impasul alaptatului la trei luni, dar fiind sprijinta nu am cedat. Asa deci si prin urmare, cum spuneam, daca e lapte cu cereale, e la farfurie si cu lapte de vaca. Nu a facut nici o reactie de nici un fel asa ca suntem ok.

Acu'...copilu' asta ma sperie cu cat mananca (ma sperie pozitiv evident). Ieri seara aveam in caietul de cresa - piure de legume - tot (280g), supa doua canite, piure de fructe tot (280g), o felie de paine. Dimineata bause de la mine gramada, dupa ce am ajuns acasa am parcat-o la san a tras continuu o juma de ora care s-a terminat cu un ragait imens, apoi am zis ca mancam noi parintii dar Lorelei se uita in gura noastra si molfaia, asa ca i-am facut si ei o juma de banana cu juma de iaurt si o lingura de cereale...pe care a mancat-o...iar dupa inca un ceas a tras din tzatza doi pana la somn.

E drept ca am fost avertizati de doctorita ca dupa caderea de pe curbe, datorita treceri la mancare solida la un moment dat va accelera foarte tare cresterea ca sa revina pe curba pe care era initial... si spre dansa se indreapta. Si in uikend tot in cantitati din astea imense a mancat (300, 320g) plus nu stiu de cate ori intre mese, iar in uikend primeste san si peste zi, prin urmare luni de regula umblu cua tentie sa nu ma ating de nimic ca sunt ultra plina (productie la comanda).

Daca insa e sa vorbim de somn peste zi, acela este cvasi inexistent. Doarme max o ora, si aia in doua jumatati, desi daca e sa pun si somnul pe masina de acasa la cresa si invers mai adun un ceas, cateodata un ceas jumate. Si nu pot da vina pe cresa, fiindca nici in uikend nu doarme mai mult si nici in vacanta nu s-a omorat cu dormitul peste zi. In uikend e copil dragut si de treaba, doarme de la 9 la 9 sau 10 cu pauza de masa de la 6 dar apoi mai nimic .

Altfel noi nu avem nici dinti, nu umblam, ne rostogolim constant si ne dam pe spate...da' "vorbim" si radem intr-una si facem ca balaurii constant.

O seara faina tuturor si sanatate maxima,

Esme

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bratafel spune:

aldaesme cum ii ai sa manance paine? o inmoi sau ii dai bucatele. si a mea roade cate o coaja dar mi-e frica sa nu se innece. oricum ii place teribil.

7 luni

POZE 5-6 luni !!

http://b1.lilypie.com/6wARp2.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inais spune:

Seara buna!

Eu astept sa mearga al meu sotz pana la un supermarket sa ia cate ceva pt a pregati cina.
In tot acest timp stau lipita de laptop...sau el de mine...pt ca o pazesc pe fiica-mea care...se taraste sau merge in 4 labe...pana la calorifer! Are o atractie cu caloriferu'!! Io o aduc inapoi...ea la calorifer...si tot asa!

Am citit ce s-a scris. Am retinut asa:

Lilly...nici eu nu am timp de conspecte si nu-mi fac probleme!

Alex@Sara ma bucur enorm ca ai decis sa pastrezi sarcina! Crede-ma ca o sa te intareasca Dumnezeu, care vi l-a dat. Acum insa e foarte important sa te menajezi si sa incerci sa gasesti pe cineva care sa te ajute cu cei 2 copilasi si cu casa. Asta ca sa fi in putere pentru ca o sarcina solicita organismul foarte mult. Insa o sarcina venita dupa alta la doar 7 luni e si mai si!

DanaH m-am amuzat cum ai scris: "Sa stiti si voi cu cine vorbiti!!" Bon...bine de stiut...dar tu vrei sa bagi sperietii in bietele mamici de bb1 care-l vor si pe bb2?? Glumesc!

Doloress lasa-l pe Patrick ca e f avansat copilu'! Are 8 dinti! Le face el pe toate la timpul lui! Auzi?? Cred ca-l cuplam cu fiica-mea ca si asta e party-girl! Pe la 11-12 noaptea ea e fresh!! Noroc ca e cooperanta si daca o duc in patutzul ei si luam un bibe se calmeaza si doarme!

Simonix sanatate multa piticului! Daca are si varsaturi si diaree e ceva virusel...si pentru asa ceva nu se da nici un medicament. In nici un caz antibiotic ca mai rau faci. Ai grija la hidratare!!

Daria_Ioana f dragutz ce ai scris tu cu ce ai de facut...si eu o lista de "to do-uri" de ma ia cu cald! Nici nu le mai insir ca nu are sens! Cand vine sotul tau?

Deci gata...ma opresc aici...se indreapta vertiginos spre mine Iasmi...Jesus! Taras-grapis ajunge unde vrea! Acum trage de cablu laptopului...!

Va

mamica Iasminutei...adica lui mami si a lui tati
05.06...07...08 sau "Povestea Iasminutei"
Cat de maaaare sunt!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danicris spune:

Fetelor intrebare ca ma tot contrazic aici: SE POATE LUCRA PART TIME BENEFICIID IN ACELASI TIMP SI DE CIC???

nu se poate

Dani, mami de Rasfatzel 23.06.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Alysh, poti fi in concediul de ingrijire a copilului, respectiv CIC, dar nu mai beneficiezi de indemnizatie, ci doar de stimulentul de 1 milion. Indemnizatia este conditonata de ne-existenta altor venituri.

CIC il obtii prin suspendarea contractului de munca pina la 2 ani asi copilului. Dar nu cred sa fie conditionat de ne-existenta altui contract. Sa-mi zica cineva daca gresesc.

Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralu_t spune:

fetelor va pup si eu. pana aseara eram la zi cu cititul dar azi n-am facut nimic, acum am venit de la examen. din 3 examene la 2 am luat 10, la cel de-al treilea nu stiu, dar nu cred ca iau nici macar 9 ca nu mi s-a spus exact ce trebuia sa pregatesc-referatele lui peste-si m-am chinuit cu ce nu trebuia...nu mai conteaza.
am intrat sa va rog sa semnati si voi o petitie, pentru sustinerea campaniilor de reproducere asistata in cuplurile infertile din fondurile de stat:
www.petitieonline.ro/petitie/sustinere_pentru_reglementarea_legala_a_reproducerii_umane_asistate_medical_si_pentru_introducerea_procedurilor_inseminare_artificiala_si_fertilizare_in_vitro_in_programele_nationale_de_sanatate-p28651051.html" target="_blank">petitie
am zis ca ma implic -si ma voi implica. eu stiu ce inseamna, ani de zile de tratamente, chin, suferinte fizice si mai ales psihice, e cumplit daca te mai impiedici si in lipsa de bani. daca mai puteti ruga si prieteni/prietene, soti, oricine, nu conteaza, absolut orice semnatura e importanta si se pot face lucruri mari, deja s-a ajuns la intalniri cu parlamentari care propun proiecte de lege, etc etc. puteti vedea aici si asta doar la initiativa unui grup ff restrans de fete de pe desprecopii. putem ajuta si noi alti parinti sa-si tina copiii in brate si sa se bucure de ce ne bucuram si noi acum cu o semnatura.
va multumesc

ralu- de bebe albastru
tudor 15.05.2008
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=72e131407d80530203c592" target="_blank">montaj tudor
i believe in miracles...povestea noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aelita spune:

SIMONACIP-si de la noi!

IULIA-iti zic cum a fost la noi:Sofia nu a salivat niciodata,si a avut primii 2 dinti la 7luni,apoi urmatorii 2 la 10 luni.Andrés,cel mic,are aproape 8 luni,saliveaza BALOSEStE de cateva luni,si NIMIC !nici macar nu se vad.si la cat isi baga el pumnul in gura si baleste ar fi trebuit sa ii iasa inaintea surorii..

LEELOO-ce familie frumoasa sunteti ! Multa sanatate !ma mira ca pediatra ta iti spune ca trebuia sa aiba x kg...nici un copil nu trebuie sa aiba cota fixa.nu te nelinisti .te-ai uitat in grafic? acolo trebuie sa fie ceva de genul " intre atat si atat".,orientativ,marja destul de mare,nu fix 9.fiecare cu ritmul lui,sigur si voi sunteti bine

DARIA IOANA-ai grija de tine !poate e vreo anemie,daca poti sa iei niste vitamine .multa bafta cu noua femeie ! nu stiam ca ai schimbat-o !cati dinti are Darius?? ca lui ii iesisera de mult!

Mary,o mamica de ian feb 2007,are nevoie de noi .

Sofía (2ian2007)
Andrés (22mai2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adriana_78 spune:

Salutare si de la noi ... am inceput de mult sa citesc,
abia acum am ajuns si la postarea mesajului

leeloo, vazut poze, frumos ca v-ati plimbat, noi am fost in Viena, da' am stat mai mult in casa, puturosii puturosilor, ce mai!

alysh, felicitari pt nota la examen! esti tare, ce mai!

alex@sara,felicitari pt decizie! sa ai o sarcina cat mai usoara! nu cred ca sunt probleme ca ai alaptat. imp. e sa nu ai carente.

gabitzam, si Annika pare ca vrea direct in picioare, pe burta nui place, ea sta in fund de la 6 luni si asa a ramas, cand te apropi de ea, se agata de tine si se ridica in picioare - cred ca sarim peste mersul in patru labute - pacat- ca sunt tare dulci.

micaela, eu as opta pt o bona, desi e greu cu siguranata sa gasesti una buna, de incredere. E posibil ca sa se adapteze f. bine si la cresa, sa fie totul bine si frumos. Eu am vazut insa de mai multe ori copilasi la cresa, si majoritatea era trista; umblau de colo-colo cu cate un biberon in gura sau cu suzeta, fara vreau scop anume, cu priviri triste, plangacioase. Nu cred ca o cresa particulara e diferita de una de stat, decat poate la dotari, insa personalul cred ca e acelasi, nu cred ca se ocupa de copilasi mai mult

Danah, si voi ati inceput cresa/gradi ? wow – acomodare rapida.
Faza descrisa de tine la venirea acasa, se intampla des si la noi – sincer le admir pe mamicile cu multi copilasi mici (3, 4), ca e f. dificil cu 2, dar cand cresc “gurile”= pretentiile, plansetele, dorintele

daria_ioana, este frumos ca sotul tau te sprijina/ajuta sa mult. e f. imp si cred ca iti doresti sa va fie aproape. multa putere in continuare!
Succes cu bona maine!

Adriana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adriana_78 spune:

Ralu, bravo pt. notele bune! ce mai, e intrecere!

voi citi si eu petitia

Adriana

Mergi la inceput