Colectia de toamna-iarna 2005 (226)
Raspunsuri - Pagina 18
ilenutza spune:
daca tot am cetit, hai sa si raspund.fac o pauza de cetit, mi-am luat o carte groasa, Millenium, si ma dor ochii, citesc de vreo ora jumate de cand au adormit baietii!!!!
Roxi Constanta este ca un sanatoriu pentru mine dupa statul in BUcuresti.Imi ia maaaaxim 30 de minute sa traversez orasul!aici traiesc mult mai putin oameni decat in bucuresti si se vd!![]()
Xandradrum bun, multa bafta si o sa treaca rpd!Te pupic
Mihaela nu stiu in ce tara/oras traiesti, dar si eu am impresia cateodata ca Victor e nefericit!nu stiu, poate este mai sensibil, nu stiu ce sa zic!
Din pacate cu nervii cred ca o mostenesc pe sora lui tata care isi batea baiatul-singurul copil- peste gura pana ii dadea sangele sau il baga in baie si da-i nenica!brrrr
Nu va speriati, nu fac nimic din toate astea, doar ma gandesc ca as putea ajunge daca nu ma controlez!
V e cuminte in proportie de 95%, azi m-a enervat ca tipa intruna chiar cand vroia bunica-mea sa imii pove ceva, normal ca a inceput si fra-su si am vazut negru in fata ochilor!!!Explicatia ulterioara a fost ca nu mai vroia sa vorbesc tare si sa tip la el si ca ar vrea sa vb mai mult cu el decat cu celeilalti, buni, tataie si mamaie!Ce sa zic, are logica baiatul!!!Dar pe moment nu ma gandesc ca face asta dintr-un motiv bine intemeiat pentru el!
SI baiatul nu mai vrea sa i se zica decat spiderman, ca el e spiderman, desi intr-o seara, inainte de culcare mi-a marturisit - si asta numai mie- ca el de fapt nu este spiderman, el e victor, dar lui buni si tataie le zice ca e spiderman si ca ii pacaleste!
Apropo de puzzeluri, i-am luat doua cu 20 de piese ultima data si maaare greseala, le-a facut imediat si a aruncat cutia cat colo!Vrea cineva sa facem schimb de puzzeluri??????
Cam asta, mai citesc un pic si apoi laptele lui andrei si apoi
Ile , mami de Victor ( 22 dec 2005) si Andrei ( 25 iulie 2007)
Morgano spune:
Ile, dau eu puzzle de 150 la schimb cu 20.... cand a inceput Anuka facea de 20 in 3 min, acum le face pe cele de 150 in max. 30 de min si se frustreaza la greu, acuma ala de 200 nici noi nu-l putem termina. Asa ca i l-am ascuns.
Eu nu mai pot, de aia nici nu postez. Mihaela, te inteleg perfect.
Ana e imposibil de stapanit, face totul pe invers, e frustrata de statul asta in casa, e dependenta de mine, cu unicul scop sa ma scoata din sarite... iar apoi sa imi declare mare iubire. Ma toaca sistematic. Jur ca am rabdare si dorinta sa stau cu ea.
Iris a crescut mult, are si ea nevoi. Mor de mila ei cand o tin in tarc ca sa mai pot eu face una-alta prin casa.
Eu am si de lucru, surprinzator dar chiar mult si greu, si nu pot face 100 de chestii deodata. Nu am bona din 1 dec 2008, mama e vesnic pe invers, indif. de motive, merg la birou 3 zile pe sapt si cand imi suna tel sunt deja kkta peste tot....
Tati e fte prins cu muncile lui - ale caror rezultate le tot astept - degeaba - tot de cand nu avem bona.
Sunt satula de bolit alternativ fetele, de tras de mine peste masura, de tras de tati care nu mai poate nici el.
Sa mai continui? ![]()
Ripley, mami de Ana(10.11.2005) si Iris(10.10.2007)
soanso spune:
neata,
miri,gata cu munca,eu deja sunt obosita franta, as vrea concediu,am primit bugetul pe trim.I si banii sunt mai putini decat anul trecut
???
cum stati cu pipi, ideea cu articficiile e geniala,tb sa-i spun prietenei mele sa incerce cu T.
Mihaelutat, cum e T si-a revenit?????
camelia,la ce grupa ai inscris-o pe Daria la camin??
Sorana merge la gradi (4 ore) ,vreau sa o inscriu si eu din toamna la camin de stat la 8 ore .
leea,nu mai zici nimik(nu mai "pleca" urechea la barfe ,voi sa fiti sanatosi si tu mandra ca ai asa flacau frumos),ce mai face T ,doarme in patul lui???
mihaela80,cat timp ai dus-o la gradi??de ce ai renuntat?,uneori poate dura acomodarea si doua luni perioada in care copiii devin de nerecunoscut.
azi nu am chef de munca a tusit Sorana juma de noapte.
corap spune:
neata, fetelor!
va tot citesc, dar n-am avut cand sa raspund, la sv e munca ca la balamuc, ca stau 6 ore da' de lucru mi s-a bagat ca la 8, ca-s odihnita si vin din concediu :), acasa andrei e lipit de mine (in sensul in care zicea mihaela - eu tre sa fiu pe o raza de 1 m in jurul lui)
anais muceste la greu (da' i-a trecut tusea), noaptea nu dorm ca ma duc sa o verific daca nu s-a-nfundat.
ticuri: lavi, sophie si nati a ta parca-s gemene. am fost ieri la ei si se invartea prin casa cu o mana prin par si un deget de la cealalta in gura.
ai mei nu au, cel putin nu evidente. in afara de faptul ca dorm cu pernute (pernute pe post de plusuri, adica cu ele in brate, nu sub cap) si andrei le mai face "pas-pas" (cu i) - mi-a trebuit o gramada de timp sa aflu ce-i aia, le rasuceste colturile cu degetele. avea o data o bubita la deget si mi s-a plans ca nu poate face "pas".
soacra-i mai bine, a inceput sa elimine din lichid, tot in spital dar ma rog, se simte mai bine.
eu nu mai reusesc sa fac tot ce imi propun, raman cu restante, seara sunt prea obosita sa invat, asa ca sunt cam dezamagita de mine. eh, de vina e si luna asta, abia astept sa treaca, si zloata de pe jos care ma enerveaza la culme si, si, si...
ile, ce ma bucur ca mai scrii! sa stii ca "bad temper" am si eu, si cred ca multa lume e asa, doar ca suntem fiinte rationale si ne controlam impulsurile. mi se pare normal sa simti nevoia de a te elibera de tensiunile nervoase, dar ma indoiesc ca le-ai face vreodata un rau copiilor
xandra, drum bun si sa te intorci cu bine si sa mananci bun-bun si pt noi.
mihaela, nici andrei nu mi se pare un copil prea vesel, rade in hohote mult prea rar dupa parerea mea, dar asta depinde de temperament (avand doi pt mine e evident)
puzzle - andrei nici macar de-alea de 6 nu face, nici nu-l intereseaza prea mult. oricum nu pooate sa construiasca nimic ca vine sora-sa sa i le strice, asa ca pp ca nici nu are chef.
va las, ca m-am placintit
c & andrei-ardei
14.11.2005 & cireshik anais
07.05.07
margele, zorzonele si briz-brizuri
Mihaelutat spune:
Hello colectie.
Din mesajul lui Ripley constat ca operatia de polipi a mers bine, dar pacat ca nu s-a inventat si operatie de nervi la noi mamele, si aici ma includ cu succes si pe mine. Constat ca tot ceea ce ziceam ca nu voi face am inceput sa fac, adica sa stau la birou peste program neplatita, desigur, si sa imi vars frustraile legate de munca acasa, pa copil, bona si in ultimul rand pe sot, ultimul considera ca chiar merita cate o data
.
pastrez speranta ca voi reusi sa intru in normal ca am constatat ca mi-au mai iesit din decembrie pana acum inca cateva, spre 10, fire de par alb.
Soso Titi e foarte bine, manaca cat 10 copii, dar este maxim plictisit in casa, din aprilie cred ca il duc la gradi.
Mita
anda77 spune:
mihaela 80, votez sa n-o retragi de la gradi. s-ar putea sa-i fie si mai greu peste juma de an-1 an si o iei de la coada. plus ca pana atunci zici ca nu prea se simte in elementul ei doar cu tine acasa. e nornmal sa se adapteze mai greu, dk nu stie limba si nici nu a fost inconjurata de multi copii inainte de gradinita, din cauza situatiei cu mutarile etc. deci eu spun sa mergeti inapoi la gradi.
eu am nervii maxim din cauza guvernarii Boc si a ceea ce se intampla la serviciu, dar nu mai detaliez ca si-asa imi cade parul non-stop.
am fost ieri la tenis cu tzitzi. lui nichita i-a placut fte mult, dar mai mergem luni de proba, asa a zis profesorul, nu ne-a primit banii pt abonamentul lunar
. daca tzitzi este cuminte si sta la rand in sala, nichita zici ca era scapat din cusca maimutelor; a clatinat din cap profesorul, spre spaima si dezamagirea mea. In consecinta, daca luni nu e cuminte nichita, nu ne mai primeste, ca nu se poate ocupa doar de el. deci luni suntem in probe, dk mai face ca maimutele in sala si nu ne mai primeste la tenis, s-a lins pe bot de cateva facilitati promise. in principiu el intelege disciplina, sper s-o si aplice luni ca altfel pierdem niste timp de sport, ceea ce nu ar fi indicat pentru dezvoltarea lui .
mami de poet(09.12.2005)
poze cu puiutul meu, Nichita-Andrei
www.dropshots.com/nichita" target="_blank">filme cu puiutul meu, Nichita-Andrei
www.onetruemedia.com/shared?p=1b0ac86d3df77a7c0a7ba6&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj anual
"cel mai bun dar pe care il putem face copiilor nostri este sa stie ca sunt iubiti"
lavi02 spune:
Anda, si te vaitai ca-i prea cuminte Nichita!
Ai grija ce-ti doresti ca s-ar putea sa se si intample.
Eu am pierdut bunatate de mesaj mai devreme, dar va anunt ca va sunt alaturi la toate cele cu nervii la maxim datorita nazbatiilor pruncesti. Detaliez mai tarziu.
Catutza, Roxi, multumesc pt grija, ma simt bine acum; am incepu tratam cu echinaceea si urmeaza analize peste vreo 2 saptamani, sa fac si exudatul atunci.
Intrebare, va rog raspuns urgent (azi):
Am facut comanda la www.babyshoes.ro , ii laudati voi: Cami & Ripley.
Am pus in mesaj adresa de la servici si interval orar in care ii astept.
N-am primit nicio confirmare de la ei, mail, telefon, nimic. Vin direct pantofii sau daca n-am primit confirmare sa nu-i astept?
As vrea sa las banii la un coleg in caz ca nu-mi respecta orele. Pe de alta parte nu vreau sa incurc aiurea pe nimeni.
corap spune:
bey, m-ati innebunit cu tenisu' asta
ziceti unde si cat
- de fapt ideea e ca andrei are energie de consumat si nu prea are unde. ma astept sa reactioneze ca nichita la un sport organizat, dar incercarea moarte n-are.
c & andrei-ardei
14.11.2005 & cireshik anais
07.05.07
margele, zorzonele si briz-brizuri
mihaela_80 spune:
multumesc pentru raspunsuri.
roxisialexia si soanso, trebuia retrasa pentru ca nu voia deloc sa mearga, avea cosmaruri, se agata de mine la poarta. incercam din septembrie, nu mai puteam eu sa o fortez sa ramana acolo daca ea nu voia. in majoritatea diminetilor o tineau educatoarele sa nu fuga dupa mine. era neplacut tare pt toata lumea. la gradi asta se deschide poarta dimineata timp de 15 minute, sunt 3 educatoare acolo. parintii vin, lasa copiii la poarta si ei tre sa traverseze singuri toata curtea (destul de mare) sa intre in cladire si sa mearga pe coridor pana la clasa. coridorul e intunecos iar clasa ei era chiar ultima. cred ca traseul asta o speria cel mai tare. cei mai mari alergau si o impingeau, se tot intorcea si se uita cu ochi disperati dupa mine. eu trebuia sa plec ca sa evitam circul, dar o mai pandeam prin gard cum mergea cu umerii cazuti, speriata si educatoarele de pe traseu (erau plantate din loc in loc) ii spuneau sa avanseze.
am cerut sa ma lase sa o duc eu la clasa, nici nu s-a pus problema. ele sunt aparent dragute, dar au sistemul asta rigid si nu se abat de la el. atata stiu, ca o sa renunte in final la plans, o sa se adapteze, sa mai am rabdare.
ilenutza, acum locuiesc in spania. am scris acum vreo 2-3 scutece mai mult despre cum e aici, daca vrei sa citesti. si maya face la fel: tre sa vorbesc numai cu ea, vorbeste tare peste noi. am o carte cu bunele maniere pt copii, tot exersam sa nu ne mai intrerupa, dar cu slabe progrese.
ripley, imi pare bine ca Ana e bine. merge iar la gradi? si cu bona, daca-mi permiti o sugestie, eu cred ca n-ar fi o idee rea pt tine cineva intern. mama a avut pt mine, primii 2 ani, o fata de 17 ani, a fost f bine, altfel nu ar fi facut fata, ii era si ei f greu, tot asa cu munca multa, copil mai mare, etc. stiu ca e greu de gasit si e neplacut sa ai pe cineva in casa mereu , dar daca ai spatiu poate merita incercat.
corap, sanatate soacrei tale. ce lichid e, pana la urma?
anda, tenisul cere totusi destula concentrare. poate anul asta nu e pregatit nichita, nu-i taia facilitatile :)
lavi, ma bucur sa aud ca te-ai facut bine. pt calire si imunizare eu practic cu succes dusurile alternative, apa fierbinte si apoi rece. daca e vreun virus gripal il iau, in rest zic eu ca ma apar bine de raceli obisnuite, mai ales astea prinse asa, din cochetarie, ca madau.
in anul 1 de facultate eram experta in asa ceva: imi facusem parul permanent cu bucle mari (cum era raduleasca pe atunci, daca mai stiti), il spalam si nu-l puteam turti sub caciula sau gluga, evident. si toata toamna si iarna am bantuit prin oras cu pletele in vant. rezultat: n raceli, sinuzita, dureri de cap.
la capitolul sport infantil,, pe mine ma tin nervii numai de bicicleta pentru moment. a, si face gimnastica si streching cu mine, va imaginati cu ce grad de acuratete.
am mai avea in zona dansuri moderne - primesc de la 4 ani si inot -de la 5 ani. la gradi aveau o zi de motricitate - cica statea intr-un colt si plangocea.
da cu bicicleta o alerg de imi scot parleala. are niste muschi la picioare cum n-am vazut la nici un copil![]()
roxisialexia spune:
miha.80-"am o carte cu bunele maniere pt copii, tot exersam sa nu ne mai intrerupa, dar cu slabe progrese.".... poti sa detaliezi? si eu am mari probleme la capitolul asta si m-ar ajuta cateva sugestii. multumesc.
delia, sanatate multa! ma bucur ca ana se simte bine dupa operatie.
stiu cum te simti si sunt alaturi de tine, si eu am fix aceleasi probleme, incearca neaparat sa gasesti o bona. eu sunt fericita ca de cand sunt in sesiune zilnic alexia pleaca la mama pentru 4-5 ore si zau ca e -aer curat.., a mea se miauna din orice, nu vrea aia nu vrea altceva ..vrea desene..nu vrea afara -stau si o ora sa trag de ea sa iasa afara, nici pe mine nu ma ajuta mihai...eh si multe altele. la ce ora se culca fetele?
cornelia, sanatate multa pentru anais. ai reusit sa ajungi la medic cu ea?
lavi, intrebai de clinici private, noi avem abonament la cmu kids si pot sa iti spun ca sunt foarte multumita.pentru adulti nu stiu ce sa iti spun.succes cu echinaceea!
mitza, super vesti, ma bucur ca alex s-a facut bine si este in forma maxima pentru tenis. ce este cu nervii tai? baga si tu un masaj din cel pe care l-ai facut cadou nasei ![]()
te inebunesc astia la job, asa-i?
anda, nu forta copilul daca nu sta acum inseamna ca nu este pregatit. lasa-l sa se dezvolte in ritmul lui nu il forta.
ioana, ce faceti dragilor, pe afara?
cand o duci pe maria la gradi?
ina, sunteti minunati. va
pe toti.
meemsy, ce mai face ri?
fug ca s-a trezit micutul tarzan, am fost la doctor cu alexia...revin sa va spui.