Topic - concediul pt. ingrijirea copilului (CIC)-2
Raspunsuri - Pagina 9
![](images/user_woman.png)
mamiseli_11 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui papanash primele se iau in considerare, din moment ce sunt impozitate. Rozi, in unele cazuri, salariul net e mai mic decat venitul net-impozit ( mai apar diverse plati, CAR, etc). depinde de fiecare angajator cum proceseaza fluturasii de salariu. Dar e clar ca se scade impozitul, nu la asta ma refeream. ............................................................ Mama de papanas Andreiutz ![]() www.flickr.com/photos/23756759@N04/2543804427/in/photostream/" target="_blank">Ghighi-poze ![]() Ghighi- filme ![]() ajutoarele lui Mos Craciun ![]() |
Ceea ce spui tu de diferite retineri din salariu nu se iau in calcul aici, acestea se scad din salariu net si ramane rest de plata. Rozi are dreptate iar raspunsul ei este cat se poate de explicit.
Mihaela
![](mamica.gif)
![](zana.gif)
Pozele mele
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/papanash/papanash.jpg)
papanash spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui mamiseli_11
Ceea ce spui tu de diferite retineri din salariu nu se iau in calcul aici, acestea se scad din salariu net si ramane rest de plata. Rozi are dreptate iar raspunsul ei este cat se poate de explicit. Mihaela ![]() ![]() Pozele mele |
Draga Mihaela, am adeverinta in fata si toti fluturasii aferenti atasati, nu zic din auzite sau din ce mi-aduc aminte. Depinde de institutie !
............................................................
Mama de papanas Andreiutz
![](copilas.gif)
www.flickr.com/photos/23756759@N04/2543804427/in/photostream/" target="_blank">Ghighi-poze
![](foto.gif)
Ghighi- filme
![](bonjovi.gif)
ajutoarele lui Mos Craciun
![](craciun2.gif)
delia_alx spune:
Buna,Am si eu o problema sper cineva sa ma poata ajuta. Eu nu sunt angajata, sunt asociata in firma mea si-mi platesc darile la stat lunar( Declaratie de asigurare)la Casa de pensii de la Vitan si separat imi platesc sanatatea la CASMTCT.Acum trebuie sa intru in CIC si am luat adeverinta de la sanatate (am terminat 42 de zile)si stagiul de cotizare la zi de la Casa de pensii Vitan. Cand am mers sa depun dosarul mi se spune ca trebuie sa obtin de la circa financiara de sector adeverinta de venit din care sa reiasa ca am avut venituri impozabile in ultimele 12 luni inainte de nastere ca fara ea nu pot intra in CIC. Mi se pare aberant atata timp cat am toate darile platite la zi sa mi se ceara asa ceva. Sunt la al 2lea copil si la primul CIC nu mi s-a cerut aceasta adeverinta. Stie cineva sa-mi explice aceasta cerinta este legala sau nu?
mama lui Jonika spune:
Buna fetelor.
Am si eu o intrebare pt. cele care ati depus deja dosarul in Hambarului. Cei de la servicu au trecut in adeverinta 12 luni inainte de nasterea copilului, fara a trece si luna in care am nascut. V-a primit astfel de adeverinta, ca banuiesc ca mai multi au avut-o astfel intocmita. Nu prea mi-ar conveni sa satu la coada si cei de acolo sa imi spuna cu nu e buna.
mpopescu
beatrice1971 spune:
Buna seara tuturor,
Aveti idee unde anume se depune dosarul pentru CIC in cazul mamicilor care au domiciliul in Ilfov?
Multumesc frumos
spiridusul spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mama lui Jonika Buna fetelor. Am si eu o intrebare pt. cele care ati depus deja dosarul in Hambarului. Cei de la servicu au trecut in adeverinta 12 luni inainte de nasterea copilului, fara a trece si luna in care am nascut. V-a primit astfel de adeverinta, ca banuiesc ca mai multi au avut-o astfel intocmita. Nu prea mi-ar conveni sa satu la coada si cei de acolo sa imi spuna cu nu e buna. mpopescu |
eu asa am avut-o si a primit-o
am lasat nr de tel, si a spus ca ma suna daca e neveoie si de luna in care am nascut...... daca poti, trece si luna in care ai nascut, preventiv
Boo spune:
Spuneti-mi va rog cele care ati depus. E nevoie de extras de cont inca o data daca vreau sa primesc banii pe card ? Ca l-am mai dat o data cand am depus pt CIC la primarie ..
ellis spune:
Incerc de vreo doua zile sa desclusesc o problema, sper sa o rezolvam cu ajutorul vostru:
- o colega de serv. in CIC, si-a depus sapt trecuta cererea de recalcul, fetita are 6 luni; sotul e amenintat ca ramane fara job(sunt diferite motive dificile), asta se va intampla curand asa ca se gandisera la urmatoarea varianta:
- sa intre el in Cic ca sa aiba un venit asigurat , oricum varianta somajului este mai dezavantajoasa.
Intrebari:
1. teoretic se poate, dar practic cum se procedeaza? cum isi face el dosarul?
2. se va avea ca perioada de referina de calcul cea dinaintea nasterii copilului? pt ca el acum, urmand zilele astea sa ii inceteze Cim, va avea clar o intrerupere de timp, cred ca asta nu il va afecta?
3. Cum vor proceda vis a vis de dosarul si situatia sotiei? Din momentul depunerii cererii lui, eu cred ca ea mai poate ramane in cic pana la solutionare, sau nu?
imi cer scuze daca nu am fost prea coerenta, cam atat am putut si eu sa inteleg din situatia lor;
oricum ea incearca sa gaseasca si un raspuns autorizat, dar e cam greu zilele astea.
Ellis,de
ALESSIA MARIA (20.11.2007)
POVESTEA NOASTRA
UN ANISOR
PAPA BUN