Topic - concediul pt. ingrijirea copilului (CIC)-2

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ellis spune:

Citat:
citat din mesajul lui mama lui Jonika

Buna fetelor.
Am si eu o intrebare pt. cele care ati depus deja dosarul in Hambarului. Cei de la servicu au trecut in adeverinta 12 luni inainte de nasterea copilului, fara a trece si luna in care am nascut. V-a primit astfel de adeverinta, ca banuiesc ca mai multi au avut-o astfel intocmita. Nu prea mi-ar conveni sa satu la coada si cei de acolo sa imi spuna cu nu e buna.

mpopescu

eu ieri am fost si nu primeau dc nu era trecuta luna nasterii copilului; la mine era ok, dar o colega cu copil nascut pe 4 ale lunii nu avea luna resp si au trimis-o inapoi;

Ellis,de ALESSIA MARIA (20.11.2007)
POVESTEA NOASTRA
UN ANISOR
PAPA BUN

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viooo spune:

Citat:
citat din mesajul lui mama lui Jonika

Buna fetelor.
Am si eu o intrebare pt. cele care ati depus deja dosarul in Hambarului. Cei de la servicu au trecut in adeverinta 12 luni inainte de nasterea copilului, fara a trece si luna in care am nascut. V-a primit astfel de adeverinta, ca banuiesc ca mai multi au avut-o astfel intocmita. Nu prea mi-ar conveni sa satu la coada si cei de acolo sa imi spuna cu nu e buna.

mpopescu

buna

eu am fost ieri in hambarului
cand eram aproape de ghiseu, au afisat pe pereti un formular de adeverinta in care scria:
" luna 1 (a 11-a luna inainte de nasterea copilului)
luna 2 (a 10-a luna inainte de nasterea copilului)
...................................................
luna 12 (luna nasterii copilului)"
adica exact anapoda, avand in vedere ca in lege scrie clar: "Pentru luna în care s-a n#259;scut copilul se ia în calcul venitul realizat în luna anterioar#259; celei în care s-a n#259;scut copilul."
eu am depus dosarul cu adeverinta avand 12 luni, fara luna nasterii (asa cum aveau 90% din persoanele de la coada), apoi am dat fuga inapoi la serviciu, am luat alta adeverinta cu 12 luni incluzand luna nasterii, m-am intors in hambarului si am depus-o. mi-au oprit ambele adeverinte.... am intrebat: "si totusi care e forma corecta??? mi s-a raspuns cu o ridicatura de umeri....". exista posibilitatea ca nici asa sa nu fie bine in sensul ca daca data nasterii este ziua 14 a lunii sa se considere numai 13 zile nu toata luna. nu se stie inca exact.....

ca un mic sfat pt cele care nu au depus inca: evitati primele ore ale diminetii, sunt cozi imense. incercati dupa ora 12. eu am fost ieri la ora 14 si nu erau decat 2 persoane si totul durat 2 minute! oricum, documentele se pot trimite si prin posta cu confirmare de primire

o zi buna tuturor
mama lui Matei Daniel (14.09.2008)

Mergi la inceput

OCTOPUSU - categoric venitul net;

POVESTEA NOASTRA
UN ANISOR
PAPA BUN

Mergi la inceput

eu la asta magandeam in situatia expusa de mine anterior:

temeiul legal incetare-reluare CIC si preluare de catre tata (din OUG 148/2005 cu modif. si completari ulterioare) :

Art. 12 (2) Plata indemnizatiei prevazute la art. 1 alin. (1), respectiv la art. 2, se suspenda incepand cu ziua urmatoare celei in care beneficiarul realizeaza venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003, cu modificarile si completarile ulterioare.
(6) Reluarea platii drepturilor suspendate in situatiile prevazute la alin. (2), (22), (3) si (4) se face incepand cu data depunerii cererii.
(7) Reluarea platii drepturilor suspendate in situatiile prevazute la alin. (1) se face la cerere, incepand cu luna urmatoare celei in care se depune cererea.
(8) Reluarea platii drepturilor suspendate in situatiile prevazute la alin. (2) si (4) -(6) se face incepand cu data depunerii cererii.
Art. 13 (1) In situatiile de suspendare a drepturilor prevazute de art. 12, acestea pot fi solicitate si de catre o alta persoana indreptatita, daca indeplineste cerintele prevazute in prezenta ordonanta de urgenta.
(2) Drepturile prevazute de prezenta ordonanta de urgenta se cuvin si se acorda noului beneficiar de la data suspendarii, daca cererea a fost depusa in termen de 60 de zile lucratoare de la data la care a operat suspendarea, respectiv de la data cererii, daca cererea a fost depusa dupa acest termen.
Art. 14 (1) Beneficiarul drepturilor prevazute de prezenta ordonanta de urgenta este obligat sa comunice in scris primariei orice modificare intervenita in situatia sa, de natura sa determine incetarea sau suspendarea platii drepturilor, in termen de 15 zile lucratoare de la aparitia acesteia.
Art. 20 (1) Dreptul reprezentand indemnizatia pentru cre#351;terea copilului se cuvine #351;i se plate#351;te dupa cum urmeaza:d) de la data depunerii cererii, pentru toate celelalte situatii, inclusiv pentru cazul in care cererea a fost depusa peste termenele prevazute la lit. a), b) #351;i c);

POVESTEA NOASTRA
UN ANISOR
PAPA BUN

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mama lui Jonika spune:

Pai eu am fost astazi si am depus adeverinta, cea cu 12 luni, si nu mi-a spus nimeni nimic. Au primit-o asa cum era. Parerea mea e ca nici ei nu stiu inca nimic. Cred ca accepta dosarele asa cum sunt iar mai tarziu vreo eminenta cenusie le studiaza sau vine vreo circulara interna care sa le spuna cum sa procedeze. Din aceasta cauza se uita mai degraba daca ai trecut nr. de telefon, decat cum arata adeverinta. Asta e Romania.
Am intrebat daca primesc noua indemnizatie in cont si mi-a scris ea pe cerere "cont". In principiu a zis ca intra la fel ca cealalta. Despre bani au spus ca abia din martie, cu putin noroc, sa speram ca intra in plata. Pana atunci, cred ca e timp sa ne anunte si de cea de-a 13 luna.
PS.Eu m-am dus dupa ora 12 si era o singura persoana inaintea mea. Am crezut ca am incurcat ghiseul

mpopescu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chris spune:

Eu am primit o adeverinta tipizata,de la asistenta sociala de la Deva, unde trebuiau trecute veniturile nete din ultimele 12 luni inaintea nasterii copilului, fara luna nasterii.
De altfel mi se pare si normal pentru ca luna nasterii nu se ia in considerare la calcul.
Si am mai completat o cerere tipizat unde cer recalcularea, am intrebat daca nu trebe si certificatul de nastere si copie dupa CI, si mi-a spus doamna ca ce sa le mai depun ca doara sunt in plata deja.
La noi dupa cum vedeti este clara treaba, nu stiu de ce se complica si ce e asa de greu in alte parti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alic spune:

fetelor, eu m-am interesat la Directie in iasi si asa mi s-a spus: luna a 12-a e luna in care s-a nascut copilul...eu cred ca pana la urma e si mai bine pentru noi...

ALICe
eu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRIXIA spune:

Baza de clacul CIC cuprinde venitul realizat in ultimel 12 luni inainte de nastere.
Intrebarea mea este: cumulul de functii la angajator diferit <12 luni se ia in considerare? ambele contracte sa fie de cel putin 12 luni?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elara spune:

Citat:
citat din mesajul lui Eseea

iar ce zici tu cu legile si interpretarea lor de cei in masura sa le aplice....asa e!! ieri erau vreo 7-8 functionare in biroul ala, noroc ca nu mai era nimeni dinafara venit cu intrebari...vreo 2-3 sarisesra pe mine ca CIC-ul se termina inainte cu o zi de a face bb 2 ani ( in interpretarea lor : " pana la implinirea varstei de 2 ani = cu o zi inainte, nu inclusiv ziua aia cum e legal), apoi a sarit o colega de-a lor si mi-a dat dreptate si apoi a parut ca au inteles toate. Nu erau insa f convinse de ce ziceam eu si colega lor.

Astora trebuie sa le mai dea cineva putin cu legea in cap cum a facut Madina.

Art 11 din OUG 148/2005

Plata drepturilor prevazute de prezenta ordonanta de urgenta inceteaza cu ziua urmatoare celei in care:
a) copilul a implinit varsta de 2 ani, respectiv de 3 ani, in cazul copilului cu handicap;
b) a avut loc decesul copilului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elara spune:

Citat:
citat din mesajul lui ellis

eu la asta magandeam in situatia expusa de mine anterior:

temeiul legal incetare-reluare CIC si preluare de catre tata (din OUG 148/2005 cu modif. si completari ulterioare) :

dupa parerea mea ai identificat corect textul de lege aplicabil situatiei prietenilor tai.

Elara, fericita mamica
a Mariei Roxana (20.03.2008)
Albumul printesei mele

www.sansalaviata.ro/implicare.php" target="_blank">Campania - Sansa la viatza!

"Ataseaza-te de cei care te pot face mai bun, primeste pe cei pe care, la randul tau, ii poti face mai buni." Seneca

Mergi la inceput