Topic - concediul pt. ingrijirea copilului (CIC)-2

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Eseea spune:

mai intreb si eu o data, poate stie cineva: primele primite in cele 12 luni se iau in considerare??

Mami de fetita si de baietel 29+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

Citat:
citat din mesajul lui Eseea

mai intreb si eu o data, poate stie cineva: primele primite in cele 12 luni se iau in considerare??

Da, se iau (atentie ca nu valoarea bruta!).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papanash spune:

primele se iau in considerare, din moment ce sunt impozitate.
Rozi, in unele cazuri, salariul net e mai mic decat venitul net-impozit ( mai apar diverse plati, CAR, etc). depinde de fiecare angajator cum proceseaza fluturasii de salariu. Dar e clar ca se scade impozitul, nu la asta ma refeream.

............................................................
Mama de papanas Andreiutz ( 02.10.2007 )
www.flickr.com/photos/23756759@N04/2543804427/in/photostream/" target="_blank">Ghighi-poze
Ghighi- filme
ajutoarele lui Mos Craciun

Mergi la inceput

Multumesc Rozi . Deci eu inteleg asa, in cazul meu se aduna tot ce am luat in mana ( deci dupa impozitare) :salariu plus prime, se face media, si iau 85%. E bine asa?

aaaaaaaa...am fost ieri la DPC de care apartin, unde am discutat cu functionarele de acolo. Am primit confirmarea ( verbal, ce-i drept) ca intr-adevar se aplica art 8 din HG 1025/2006 tuturor celor care nasc in timp ce se afla in CIC ( nu conteaza cu cate zile inainte, poate sa fie si o zi). Ceea ce va tot bateam eu la cap, deci nu tb luat postnatal.( nu tb sa fie 42 de zile intre nasterea lui bb2 si finalul CIC 1). Si se ia pt bb2 indemnizatia ca la bb1 ( asta marita, daca e cazul).

mai greu mi-a fost sa le conving ca CIC -ul are ultima zi in ziua in care face 2 ani copilul. Ele tot sustineau ca se termina cu o zi inainte si ca tb mers la serviciu in ziua in care copilu' face 2 ani.

acum sper sa inteleaga si cei de la serviciu lucrurile astea.......

Mergi la inceput

Multumim, Eseea, ca ne spui si noi ce raspunsuri primesti!

Ce povestesti tu despre functionari care nu stiu exact legea - asta se intampla, din pacate, pana la cel mai inalt nivel al lor, de ajungi sa nu te mai poti baza nici pe raspunsul unui ministru!

Mergi la inceput

pai Rozi asa mi se pare normal sa fac, daca toti ne batem capul pe aici sa ne ajutam reciproc, macar sa scriem si ce aflam de la autoritati, de la serviciu, etc.....ca doar de aia ne sfatuim aici, nu? Poate mai ajuta si pe altcineva pe viitor ceea ce aflam noi.

iar ce zici tu cu legile si interpretarea lor de cei in masura sa le aplice....asa e!! ieri erau vreo 7-8 functionare in biroul ala, noroc ca nu mai era nimeni dinafara venit cu intrebari...vreo 2-3 sarisesra pe mine ca CIC-ul se termina inainte cu o zi de a face bb 2 ani ( in interpretarea lor : " pana la implinirea varstei de 2 ani = cu o zi inainte, nu inclusiv ziua aia cum e legal), apoi a sarit o colega de-a lor si mi-a dat dreptate si apoi a parut ca au inteles toate. Nu erau insa f convinse de ce ziceam eu si colega lor.

macar la probl cu Cic-ul prelungit mi-au dat dreptate vreo 2-3 ce se bagasera in vorba. cica se numesc "copii suprapusi" ( ca am ras apoi cu sotul toata ziua pe tema asta, ca o sa avem copii suprapusi.

acum, intrebarea mea de mai sus referitor la calcule cum e??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tuscut spune:

Citat:
citat din mesajul lui Eseea

pai Rozi asa mi se pare normal sa fac, daca toti ne batem capul pe aici sa ne ajutam reciproc, macar sa scriem si ce aflam de la autoritati, de la serviciu, etc.....ca doar de aia ne sfatuim aici, nu? Poate mai ajuta si pe altcineva pe viitor ceea ce aflam noi.

iar ce zici tu cu legile si interpretarea lor de cei in masura sa le aplice....asa e!! ieri erau vreo 7-8 functionare in biroul ala, noroc ca nu mai era nimeni dinafara venit cu intrebari...vreo 2-3 sarisesra pe mine ca CIC-ul se termina inainte cu o zi de a face bb 2 ani ( in interpretarea lor : " pana la implinirea varstei de 2 ani = cu o zi inainte, nu inclusiv ziua aia cum e legal), apoi a sarit o colega de-a lor si mi-a dat dreptate si apoi a parut ca au inteles toate. Nu erau insa f convinse de ce ziceam eu si colega lor.

macar la probl cu Cic-ul prelungit mi-au dat dreptate vreo 2-3 ce se bagasera in vorba. cica se numesc "copii suprapusi" ( ca am ras apoi cu sotul toata ziua pe tema asta, ca o sa avem copii suprapusi.

acum, intrebarea mea de mai sus referitor la calcule cum e??

Essea, mie mi s-au trecut pe adeverinta de la servici si primele + comisioanele luate in fiecare luna. Se aduna salariul fix, comisionul si prima din luna respectiva si la acestea se aplica impozitul si celelalte taxe. Ce ramane net (adica ce am luat in mana) a fost trecut pe adeverinta.

Irina, de Maria Iustina- 12.10.2007

Mergi la inceput

multumesc

Mergi la inceput

Pt cele care duceti, pentru calcul CIC, copie dupa declaratia privind veniturile estimate sau declaratia pe proprie raspundere - sa retineti ca indemnizatia se recalculeaza, in momentul in care aveti situatia venitului efectiv realizat (art 19indice 2 (1)).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilema spune:

Mersi frumos de raspuns, Rozi! am fost ieri la Inspectoratul teritorial de munca si mi-au zis si acolo acelasi lucru. :(
Asta este..

Mergi la inceput