Fulguleti de nov-dec 2006 (206)
Raspunsuri - Pagina 22
iulia-stefy spune:
Kiki, se pare ca ai avut dreptate, diagnosticul pus azi este herpangina suprainfectata.... Trebuie sa-i dau pe langa Klacid si bandijonaj bucal...2 tablete pe zi de Aciclovir si una de Medrol, dar asta in doua prize. 

M-am dat cu capul de perete la propriu, cand m-au sunat de la cresa si mi-au zis ca astazi a sunat o mamica si a spus ca al ei copil a fost diaognosticat cu rubeola si Stefy a intrat in contact cu el saptamana trecuta, pe perioada de incubatie a bolii. Deci ce are copilutul meu? MAi am putin si inebunesc.
Yagmur, i-a capacul de pe butoi, ca altfel dau cu capul si de capac....
vacanta la mare
Poze din august-septembrie
Poze din Copou
Lacramioara (08.12.1975) mamica
Stefaniei Iulia (05.12.2006)
Raluca_u spune:
Lacramioara imi pare tare tare rau pt suferinta voastra. poate scapa de rubeola de data asta...
of tare greu cu copilul bolnavior.
Ank imi pare tare rau si de voi ca aveti probleme cu mancatul.
Adina nu e mare mancacioasa - ba chiar e foarte mofturoasa si cantitativ mananca putin dar avem marele noroc ca ea asimileaza foarte foarte bine. oricum din cauza tendintei pe care a avut-o de a lua in greutate mai mult, ea are un regim de alimentatie putin mai special. ea seara nu primeste mancare pe la 5, 6 cel mult un iaurt, altfel doar fructe si lapticul la nani. si nu ii dam nici paine, biscuiti, fursecuri decat foarte rar. la cresa mai primeste cand merge de 2, 3 ori pe sapt la gustarea de la 4 biscuiti sau un chec, prajiturica facute acolo.
acum cateva luni eram si mai stricta dar acum m-am mai pototlit pt ca si ritmul ei de a lua in greutate a incetinit considerabil, acum are vreo 14, 5 kg. ceea ce e foarte bine pt noi tinand cont ca in aprilie anul trecut avea cam 14 kg.
o zi frumoasa
Raluca
5+ si
www.totsites.com/tot/adinaungureanu" target="_blank">Adina Andreea (12 nov 2006)
Copiii sunt cei care ne arata încotro merge lumea, fiindca pentru asta au venit aici, ca sa faca lumea sa mearga mai departe.
iulia-stefy spune:
dianav, multumim.
Yagmur, multumim. Ai sa vezi ca va renunta la "NU". Eu asa sper ca si la noi nu se dau jucariile decat cand vrea ea... mai sunt si momente cand vrea, dar rar.
Anca, multumesc.
Dia, multumesc mult.
Raluca, multumim.
vacanta la mare
Poze din august-septembrie
Poze din Copou
Lacramioara (08.12.1975) mamica
Stefaniei Iulia (05.12.2006)
kikineata spune:
Lacra, imi pare rau dar sunt convinsa ca dc ia tratamentul o sa fie bine. E vreo imbunatatire dupa antibiotic? Stefy a avut intai pustule mici genul aftelor sau stomatitei, s-au suprainfectat au ajuns si la amigdale si de aici infectie si nevoia de antibiotic. Nush cate zile ti-au zis dar io as da 10 zile. Atunci cand vrea sa-si inghita saliva se aude ca si cum nu poate inghiti si e gatul uscat si dureros? Tre sa-i umezesti tot timpul gatul cu gurite mici de apa.
Ank, nu-ti dau sfaturi dar parerea o zic
. Io mai degraba i-as da sarmale de pui cu verdeata s-alte cele fara proces de calire sau ardei/dovlecei/rosii umplute decat crenvusti, cartofi prajiti sau branza topita. Sunt cred printre cele mai nocive. Stii ca acesti crenvusti nu-s carne? Au mai mult de jumate la suta slanina, oase, resturi, nici nu ma gandesc la coloranti, e-uri, aditivi. Chiar dc nu vrea carne sa stii ca proteine gaseste si-n branza, iaurt, smantana, vegetale. Si io n-am o mare mancacioasa...dar na macar e f pofticioasa. Cand era mai mica m-am apucat si intr-o luna zilnic am facut alta mancare. Am vazut ce a satisfacut-o si alea i le tot fac si rotesc. paleta e destul de mare la noi dar sunt convinsa ca exista un mod in care sa-i placa carnea ca mod de preparare sau combinatie. Nici ou, peste, ficat nu papa?
Si incearca sa zici asa...de azi nu-i mai dau supa din bibe.Mai bine papa doar 30% din cantitate cu lingurita. E o fetita in parc si acu papa pasat din biberon pranzul nu e tocmai OK. Las-o flamanda, tot nu merge? Io am lasat-o si 12-14 ore cand era cazul sa vezi ce rade tot apoi. Gata m-am intins. Dc vrei zi-mi cum/ce ii gatesti si io zic ce fac in plus la Garga sau fetele iti dau retete irezistibile.
KIKINEATA mami de SARA MARIA (16 noiembrie 2006)
ank999 spune:
Kikineataas gati orice, da nu mananca. Nu pofteste niciodata la nimic de mancare si nu cere niciodata de mancare. Prima masa e la 10-11 dimineata, ca inainte nu vrea...stiu ce mari tampenii sunt crenwurstii si am incercat carnea si branza in toate felurile si toate tipurile. Eu gatesc la doua zile, mama (unde sta in timpul zilei) la fel, vorbim sa nu facem acelasi lucru...da nu pofteste nimic. Ciorba o pun in farfurie, iar cand nu mananca nmic din ea pun in bibe, ca cu ala o mai pacalesc sa ia cateva gurite. Nu-i plac decat cele cu suc de rosii (fereasca Domunl de supe) si acrisoare (lamaia sa traiasca)
De gatit:ciorbita:pui, vita, legume, perisoare de pui, curcan si alte diversiuni cu tema zburatoare. Deoarece nici nu gusta din sufleuri cu branza si legume, chestii fierte cu lapte sau cartofi, arde, rosii, dovlecei umpluti, la felul 2 incerc pilaf, sote de morcovi,fripurici cu sos rosu (ca poate un pic de sos cu paine),diverse legume cu pui sau fara, hai ca nu imi mai trece nimic prin cap...Mi-am dorit intotdeauna sa planga copilu de foame, da n-am aflat inca cum e ...Mama gateste orice, asa ca am incercat orice...da tot la alea am ramas. La noi asa a fost mereu. Singura chestie care chiar ii place (in afara de masline si castraveti murati)
e sana pe care i-o dau cu drag, la iaurt merge cu pacaleala, iar smantana deloc.
Oricum dc e ceva dulce...scuipa
Hai ca m-am insirat nu gluma
Anca cu
Erica Elena Nicoleta (06.12.2006)www.flickr.com/photos/9330118@N03/sets/72157600504728447/" target="_blank">1,
kikineata spune:
Ank, pfui cu sufletul la gura am stat dar mereu realizez dupa ce trimit mesajul. Ca na sunt oameni mai sensibili, diferiti si ma gandeam ca te superi. Io cand am o problema mai bine aud 10 pareri decat sa nu zica nimeni nik. Pozitive, negative cum or fi. Am cautat o poza sa-ti vad fatzocul dc esti fata buna sau fata rea (stii melodia) si n-am vazut decat alea cand ai nascut, irelevante. Da-ne poze te rog!
Cert e ca la voi se duc razboaie grele. O sa-ti scriu ce-i place tare la Garga cand am timp.
Dia1609 spune:
am reusit sa pun si eu poze de la Craciun . din pacate, nu sunt f vesele si nici f multe ca n-am prea facut, din cauza ca Oana era bolnava in perioada aia si suferea ingrozitor din cauza stomatitei aftoase :(
Dia1609 spune:
ank, parca ar fi sora cu fiica-mea :)
asa era si oana... sper sa nu mai trecem prin momente din alea cand statea si o luna nemancata, doar cu 2 lingurite de mancare toata ziua
... nici oana nu poftea NIMIC, asa ca stiu cum e... acum la noi s-a mai imbunatatit treaba, nu stiu cum si de ce, poate si gradinita isi spune cuvantul... dar in perioade de boala ne reintoarcem la vechea placa... si nu e bai, dar sa ajungem si la vremurile bune... sincer, n-am ce sfat sa-ti dau, si nu cred ca te poate ajuta cineva... mie una imi veanea sa ma arunc de la etaj cand auzeam sfaturile ce le primeam, ca lumea nu intelegea ca ea nu vroia sa puna nici macar limba pe nimic... toata lumea zicea ca nu-i dau decat mancare f putin variata, de aiai nu mananca fata... dar nu voria nici sarmale, nici slanina, nici.. nici... nIMIC.... stii tu!chiar cred ca nu tine deloc de ce gatesti tu, ea pur si simplu nu are apetit deloc. si nici faza aia cu flamanzitul n-a tinut la noi, ca am lasat-o flamanda o luna si a slabit ingrozitor de am ajuns cu ea la spital, dar foame nu i s-a facut niciodata si nici n-a cerut mancare. eu zic ca dc e sanatoasa si analizele sunt ok, sa-i faci o cura de vitamine sa-i mai creasca apetitul (cu acordul pediatrului, sa-ti recomande el ceva)... noi in perioadele de maxima criza numai asa am iesit din rahat.
ca ma duc sa fac o tocanita de pui sa vad dc gusta oana din ea :)
Dia1609 spune:
hai ca sunt harnica azi :)
aveti aici dc va plictisiti si cateva poze din ianuarie , mai exact din ultimele zile
kikineata spune:
Ank hai sa-ti zic mancarurile preferate. Poate-ti surade vreuna. Speranta moare ultima. La noi e un exemplu clar. Doar in perioade de boala sunt coborasuri si refuzuri.
1. pui cu orez si spanac incluse si o ceapa, morcov, rosie, juma ardei, ulei de masline. Cu smantana, are gust de sarmale. Devoreaza!
2. Pui cu orez si masline, ceapa, morcov, rosie, radacini albe.
3. Dovlecei umpluti cu pui si vegetale.
4. Musaca de pui si cartof, ou si rosii decojite.
5. Mazarea cu vita si marar.
6. Ficat d epui fiert in lapte cu piure si sos de rosii.
7. ou cu cartof, branza, lapte, unt.
8. fusili cu ton, smantana si sos de rosie sau paste cu cascaval putin ras si smantana
9. salata de ton cu porumb
10. supa obisnuita pui, telina, pastarnac/patrunjel, morcov si cartof.
11. mamaliga cu mancare de pui si ciuperci cu smantana.
12. carne de pui facuta la punga in cuptor desface suvite si zice ca mananca atza de pui :)
La budinci nici ea nu are atractie dar merg inca pe iaurt alb Zuzu sau iaurt nestle, humana. Fructe dimi para, mar, banana, dar cel mai adesea sus d eporto/mandarine acu pe iarna. Si ea sta flamanda d ela 3-4-5 cand bea lapte apoi 10 sucul/fructe si abia la 1-2 pranzul dar papa. Ceva analize urocultura pt. infectie urinara si copro pt. paraziti ati facut?
Iaca cu asta, Asizo mi-am adus aminte d eintrebaea ta. Dr noastra cand era garga mica a avut Giardia, nu manca deloc si a zis Zentel e prea tare, hemiflores e slab si merge pe termen lung am luat Furazolidon.