Fulguleti de nov-dec 2006 (206)
Raspunsuri - Pagina 16
asiza spune:
De vreo saptamana tot vreau sa va intreb ceva, dar mereu uit
...asadar: am fost sapt. trecuta la medicul pediatru cu Denis sa mai intrebam una-alta...printre altele am intrebat de vaccinare. Trebuia, conform schemei VECHI de vaccinare, sa-i fie administrat pe la 2 ani jumate' Pentaximul, insa pediatra mi-a zis ca schema de vaccinare s-a schimbat si nu mai e nevoie de niciun vaccin pana la 4 ani. La fel stiti si voi? precizari:nu va uitati in carnetele de vaccinari, intrucat stiu ce scrie acolo si sunt tiparite dupa vechiul program. nu-mi spuneti de Prevenar ca stiu ce si cum. ma intereseaza doar DTP-ul. Multumesc mult! 
iulia-stefy spune:
Salutare!
Ingerasa, la multi ani!
Sa-ti dea DD ce-ti doresti cel mai mult.
Fiindca domnisoara mea doarme, am intrat sa va salut. A fost o jumatate de zi foarte plina. Am ramas acasa doar noi doua, ca tati el a "se-vi-si" ca recupereze timpul stat acasa cu Stefy... Spre nemultumirea mea, eu am fost la job, ca nu s-a putut altfel si el a stat cu ea acasa. Am fost la job, dar a trebuit sa dau explicatii la telefon ce si cum sa-i faca... deci...Dar nu am fost eu langa ea. Si azi am profitat de timpul petrecut impreuna si asa bine a fost. Si seara cand veneam, asa se agata de mine.... Au fost zile cumplite si sper sa nu se mai repete. Azi am desenat, eu i-am taiat din hartie colorata acoperis, perete, usa, geamuri pentru casa si ea le-a lipit... era toata numai lipici pe manute... DAr a sta numai dupa mine. Si la bucatarie si la baie, ca eu a trebuit sa fac si mancare, sa pun si rufe la spalat.... Si asa repejor s-a culcat, desi sotul spune ca zilele trecute asa s-a rugat de ea sa se culce...
Am si eu o intrebare. Ma roade ceva. Nu stiu cum sa procedez cu ea, ca de ceva timp isi sterge manutele de haine. Desi pe masa are servetel, pe brate prosop, tot pe bluza se sterge. Mai sunt fulguleti cu astfel de obicei?
Yagmur, la gradinita/cresa trebuie sa mergi personal sa discuti. Intr-adevar, la telefon...e mai greu. Multa bafta si sa dea DD sa iei cea mai buna decizie pentru amandoi. Ne gandim la voi si ma rog la DD sa-ti dea putere sa treci peste probleme. Capul sus, Luca are nevoie de tine si doar la voi doi trebuie sa te gandesti.
danutz, multumim.
acs, ce suflet bun pot avea copiii nostri...Sunt ata de dulci.
Dbunny, pediatra noastra, incearca intai naturist, daca problema nu e grava, dar daca nu se poate, atunci prescrie si antibiotic. Deocamdata, am crescut intervalul la antitermice la 6 ore, dar... mai avem de lucru, tot mai creste. Ieri cand a fost sotul cu Stefy la control, am aflat si de ce nu mananca. A facut un fel de afte si... i-a prescris bandijonaj bucal cu nistatina. Si asa amar cum e, ea sta saracuta sa o ung in gurita, ca i-am explicat eu pe legea ei ca se face bine si va putea manca, nu stiu cat a inteles, dar nu protesteaza.
Laura, multumim. Ce dulce e Dani cum ti-a dat trezirea... In ce priveste muscatul, si la noi a fost o perioada, dar pe mine ma musca de obicei. La Craciun, a muscat-o pe fina mea si inca o fetita, i-am explicat ca nu e bine, fetele au refuzat sa se mai joace cu ea si sper eu ca a inteles, ca de atunci n-a mai muscat ... O sa se linisteasca, ai sa vezi. I-al usor. Pe mine ma musca de nas in special sau ma tragea de par... si mi-a zis sora mea, atunci cand vine cu astfel de ganduri sa o gadil, sa-i schimb directia si vad ca a mers. Daca ma faceam ca plang, o lasa rece si mai venea si a doua oara...
Monica, cand vor vrea ele sa se i-a va fi prea tarziu.
aelita, ce minunati sunt...
asiza, eu am discutat cu pediatra despre schema de vaccinare in decembrie, ca am tot auzit ca s-a schimbat si mi-a zis ca urmatorul vaccin, Pentaxim, care era trecut la 2 ani si jumatate in schema noua e la 4 ani. Prevenarul l-am facut in decembrie.
vacanta la mare
Poze din august-septembrie
Poze din Copou
Lacramioara (08.12.1975) mamica
Stefaniei Iulia (05.12.2006)
dianocica spune:
asiza si noi la fel, nu mai facem nimic pana 4 ani
da, la epiziotomie ma refeream. nu ma doare, dar o simt. si pana acum cateva luni nici nu stiam ca i acolo.
Dbunny spune:
Cat de frmoasa e Sofía...si ce mare s-a facut Andres! sa-i mananci nu alta! te invidiez Aelita, vreau si eu 2 copii mari si frumosi!
Adina domnisoara ta tot mai smechera si frumoasa-i
si tu tot mai slaba
| Citat: |
| citat din mesajul lui iulia-stefy Dbunny, pediatra noastra, incearca intai naturist, daca problema nu e grava, dar daca nu se poate, atunci prescrie si antibiotic. Deocamdata, am crescut intervalul la antitermice la 6 ore, dar... mai avem de lucru, tot mai creste. |
tot respectu pt pediatru tau..a meu e mult mai...simplificat! adica temperatura inseamna infectie, adeca e de rau
si infectia se trateaza cu antibiotic...scurt si la obiect. Acu' depinde si de copil cum reactioneaza la febra...ca Dani face urat la febra...nu doarme nu mananca, plange incontinuu...ceea ce ma scoate din sarite si as face orice sa-i treaca...Dani nu se sterge de haine...mai rar se sterge la gurita cu servetelul, dar se sterge. pe maini nu. Mainile mi le arata sa i le sterg eu...
asiza...noi ultimu vaccin l-am avut la 18 luni...si pana la 15 ani cred ca luam pauza...cam mare zzic eu

Epiziotomia am simtit-o lunar...in`prima zi a ciclului...parca aveam o piatra care ma tragea in jos...parca tot mai stranse simteam cusaturile(chit ca nu se mai prea vede nimic) Luna asta n-am simtit nimic...
Dbunny si
Danielwww.flickr.com/photos/dbunny/sets/" target="_blank">poze Daniel
I never said it would be easy, I only said it would be worth it...
Monicabb spune:
Buna seara dragi mamici,
Nu ma pot prezenta fara cateva poze de la Craciun si de la botezul Teodorei: http://picasaweb.google.com/MonicaCojo/CraciunSiBotezTeodora
Ruxandra, Dragos e bine acum. A avut temperatura vreo trei zile dar a fost in stare destul de buna, mai somnoros si fara pofta de mancare. Bubitele aproape au trecut, la fel si basicile de pe degete. Acum e putin fornait si tuseste un pic. Doctorita spune ca a fost alergie si nu varicela cum s-a banuit initial. Eu nu sunt impacata cu diagnosticul ei, ma mira febra. In sfarsit, sa vad ce se mai intampla zilele astea.
Dragos zice poezii. Ii spun seara la culcare si le tot repet pe aceleasi. Aseara l-am intrebat daca stie Somnoroase pasarele si mi-a zis prima strofa. Va pup acum, e Dragos peste mine, vrea sa vada aspiratoare pe youtube.
adinazot spune:
AELITA,superbi copilasii tai!!!imi era dor sa va vad!
MONICABB,faine pozele,draguti foc ,cat de frumoasa e Teodora!seamana cu tine ,mi se pare!
Am reusit si eu sa ma incep miscarea,mi-am facut abonament la sala,ma bucur mult de tot ca in sfarsit m-am mobilizat!O sa incep sa ma simt muuult mai bine!abia astept vreme mai bna sa pot alerga afara!!!
m_monique spune:
aelita cresc. am o burta destul de mare, dar la kg sunt inca la +7. adevarul e ca nu am timp sa ma ingras, ca zmeul ma tine in priza. pe langa asta mai am si serviciu.
intr-adevar ma indrept spre final, si parca incep sa ma sperii, ca stiu ce ma asteapta.
mai nou pe andrei l-a apucat dragostea de tzitzi, si aproape zilnic vine "papa tzitzi andei". pune si el gura si gata, nu ca ar avea ce manca.
l-a apucat dragostea de vreo luna, in conditiile in care el e intarcat de acum un an.
28+ 
si Andrei (16.12.2006)
Dbunny spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Monicabb Buna seara dragi mamici, Nu ma pot prezenta fara cateva poze de la Craciun si de la botezul Teodorei: http://picasaweb.google.com/MonicaCojo/CraciunSiBotezTeodora |
Ce mare e Teodora dejaaaa si ce scumpa! si Mos craciunelul tare sexy cu body-ul pe dinafara

O duminica placuta sa aveti!
Daca aveti ocazia sa mergeti sa vedeti filmul Sapte suflete/Seven puonds cu Will Smith...va spun doar ca inclusiv Paco a lacrimat...
Dbunny si
Danielwww.flickr.com/photos/dbunny/sets/" target="_blank">poze Daniel
I never said it would be easy, I only said it would be worth it...
danutz spune:
Buna mamici,
Monica, super pozele, cred ca esti tare fericita!
Asiza, la fel ne-a zissi noua, pana la 4 ani nimik obligatoriu. Insa ma bata tare la cap sa-i fac varilix-ul si ala de hepatita A, parca Havrix se cheama. Eu in continuare sunt extrem de indecisa, deocamdata nu le-am facut!
Fost azi la cumparaturi, sa vanam reducerile, pentru sezonul urmator. Cele mai ok, la Fox si Crido, achizitionat si de la Coccodrillo ca nu m-am putut abtine, tare mai erau frumoase. Bilant: un training, 2 perechi de pantaloni training, una de pantaloni primavara-toamna,3 bluze cu maneca lunga si una groasa, 2 camasi, sosete multe, pijamale, total cam 100 eur. Nu-i chiar asa de rau! Piesele de rezistenta, 2 carti mari de povesti, cica pentru peste 5 ani, dar noi deja o sa incepem sa citim de pe acolo!!!
Fug la trebi, duminica placuta sa aveti!
iulia-stefy spune:
Salutare!
La noi, vremuri grele. Sunt asa de necajita.... Nu mai stiu ce sa-i mai fac.S-ar parea ca aftele sunt... cata mai stomatita si avanseaza de zor, febra iar a inceput sa creasca, de aseara am inceput administrare de Klacid... sa nu o atingi cumva pe la gura, ca urla ca din gura de sarpe, Stefy pe care o laudam ca sta de buna voie sa o ung cu amaraciunea aia de bandijonaj. De azi am schimbat si bandijonajul, i-a mai adaugat nistatin mai mult, B6 si anestezina, ca isi irita gatul de la atatea urlete, cand o ating....
Asa ca si maine sta acasa...
dianocica, epiziotomia mea, inca nu simt ca exista. Deja m-ai speriat. Sper sa nu inceapa sa ma deranjeze. Imi ajunge rana de pe col pe care trebuie sa merg s-o cauterizez saptamana viitoare, dupa testul HPV. Sunt si asa destul de.... stresata.
Dbunny, de ceva vreme am cam sarit antibioticul, ca Stefy nu face urat la febra, ea chiar se joaca normal. Am ajuns cu ea la urgenta intr-o noapte, avea 40 cu 5 si ea alerga pe hol de ziceai ca nu are nimic. S-a mirat si medicul de garda cand i-a pus termometrul m-a crezut, ca altfel.... Insa de data asta se pare ca nu ne-a mai mers, asa ca de aseara... Klacid scrie pe noi.
Monica, ce frumosi sunteti... si minunile ce mari s-au facut... dar Mos Craciun e... delicios.
Adina, felicitari ca te-ai mobilizat.
danutz, nu stiu ce sa-ti spun de vaccinul pentru hepatita A, dar pediatra noastra, Varilix-ul nu-l recomanda. Dupa ce am mai studiat problema, m-a mai ajutat si Dia cu un link... parca nu as mai face asa multe vaccinuri.
vacanta la mare
Poze din august-septembrie
Poze din Copou
Lacramioara (08.12.1975) mamica
Stefaniei Iulia (05.12.2006)