Strumfi de iul-aug 2007 (121)
Raspunsuri - Pagina 19
Luna1 spune:
Monica am citit nasterea micutei Ana-Maria, o poveste tare frumoasa si ai nascut foarte usor felicitari. Pupici printeselor tale.
Caferuta tare ma bucur ca e mai bine Alexia. Pupici multi.
Stefania ce povestesti tu e barbar eu nu stiu ce i-as fi facut sau zis mamicii respective.
Timi sa stii ca cele mai "rele" obiceiuri la somnse creeaza cand le dau dintii. Eu azi am citit la greu pe Babycentre despre probleme cu somnul (trezit noaptea, refuz sa mearga la culcare etc). Singurul rezultat la care am ajuns e ca pot sa ma consolez ca sunt foarte multi toddlers care au probleme cu somnul. La noi problema cea mai mare e ca de cand ii dau caninii Adelise nu se mai potoleste noaptea decat cu biberonul in gura asa ca si-a mai introdus singura inca o masa de lapte la 3 noaptea.
Asta mai mult din cauza mea pentru ca doarme in camera cu noi si pentru ca sotul meu lucreaza si e rupt oricum de oboseala am considerat ca cel mai bine ii bag biberonul in gura si tace insa acum deja vad ca devine obisnuinta asa ca de diseara incercam dezvatul. O sa vad cat rezistam in stilul asta barbar. Am sa ii dau si laptele inainte de culcare in alta camera si cel de dimineata din cana.
Fetelor o las si eu singura sa manance pe Adelise, nu asta e problema, ii dau iaurt si lingurita si mananca singura destul de bine insa nu am lasat-o la mese pentru ca n-am avut rabdare si increderea necesara ca va manca de ajuns. Insa daca tot e in greva foamei sunt sigura ca tot atat va manca si singurica.![]()
Timi sa stii ca nu stiu ce coincidenta a fost cu Sophie cu carticica insa Adelise desi nu vorbeste decat vreo 3 cuvinte si alea mai mult ghicite, totusi am carticele ei unde eu o intreb in engleza "where is the chair? where is the umbrella?etc" si ea imi arata exact lucrul respectiv in poza apoi daca o intreb in romana face la fel. Deci avem copii destepti insa fie-mea nu vrea sa se si exprime ca sa nu ne impresioneze prea tare.![]()
Ma duc sa ma apuc de tortelini.
Va pup
Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)
Timi07 spune:
Luna sigur ca recunosc fetele noastre imaginile din carti si chiar acelasi obiect dar in carti diferit, colorate diferit dar Soph la pagina cu A unde era apple etc a zis in romana apa, apte (nu era pe pag respectiva apa sau lapte) ceea ce clar e coincidenta... Cand o descriu intotdeauna incep cae foarte inteligenta dar asta ar fi cam prea mult pt aprope 18 luni.
Tot asa ca tine ma las dusa de nas de fata ca sa poata sotul sa mai invete ca vineri are examen si timp n-a prea avut de invatat asa ca ingrasa porcul in ajun.
Sophie a mai avut perioade din astea naravase, de fiecare data are alte manifestari ca sa nu ne plictisim probabil si de fiecare data si-a revenit cand a trecut perioada grea (problema e ca tine cam mult). Sper sa fie la fel si de data asta.
Spor si pofta la tortellini!
Timi, mama Mariei Sophie(05.08.2007)
Iepurasul ne aduce un bebe
oanamada spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui mychydutza luna, deci sunteti la etapa "bleah"! cred ca te enervezi, si eu fac la fel cand nu coopereaza la mancare, dar, orice as face si oricat m-as agita, el tot ce vrea si cat vrea mananca! ce poti sa-i faci? s-o indopi ca pe gaste? cafera, cum sunteti? sper ca mai bine... ![]() "gandesc incet, sa nu ma auda cineva...." |
Eu carnea o dau prin masina...
Oana si
Cati mica (1 an si 4 luni)NOI-CRACIUN SI REVELION,
CATINCA MICA, CATINCA MICA 2, CATINCA DUPA 1 AN, CATI SI MAMI, CATI SI MAMI 2, CATI SI TATI, CATI,BUNICII SI STRABUNICELE, CATI SI UNCHII,
oanamada spune:
Mama....da ce active ati fost azi...eu am fost plecata cu fata pe la mama...Azi ne-a spart in sfarsit maseluta...azi noapte s-a trezit de vreo 5 ori maraind si am banuit ca este momentul...am verificat-o acum si a spart maseluta....
Noi am papat azi tortelini cu spanac(ca daca tot v-am facut pofta!!!!) si au fost foarte bune...
si am mai papat un gen de chiftelute de lagume....doar ca le coc la cuptor nu le prajesc...si supita de legume cu taietei.....
Imi tot fac curaj sa ma duc in Hambarului...dar mi-e o scarba....
Caferuta....ma bucur ca sunteti mai bine
Va pup pe toate,
Oana si
Cati mica (1 an si 4 luni)
NOI-CRACIUN SI REVELION,
CATINCA MICA, CATINCA MICA 2, CATINCA DUPA 1 AN, CATI SI MAMI, CATI SI MAMI 2, CATI SI TATI, CATI,BUNICII SI STRABUNICELE, CATI SI UNCHII,
monicabo spune:
As vrea si eu sa va mai intreb ceva: la varsta pe care o au copiii vostri va mai duceti cu ei la medic pentru controale de rutina? Adica doar sa-i mai vada (ca normal daca au ceva, Doamne fere sau suspectati ceva, va duceti cu ei)
Asa cum ne duceam cu bebelusii in primul an luna de luna?
Daca da, la ce interval de timp?
Noi de la 1 an nu ne-am mai dus luna de luna, ne-am dus pe la vaccinuri, si acum, la vaccinul celei mici de 2 luni ne-a zis sa venim sa o vada pe andreea la 1 am juma' Anterior fusesem la dr la 1 an si 2 luni.
Monica cu
Andreea Ioana - 11 iulie 2007 www.andreeaioana.ro" target="_blank"> Poze
Povestea sarcinii si a nasterii
si
Ana Maria - 13 noiembrie 2008
Povestea nasterii super rapide a Anei Maria
oanamada spune:
Monica eu nu am mai fost cu fata din cotombrie...cand a avut 3 viroze consecutive si am tot batut spitalul gr. Alexandrescu pentru analize...da' oricum pediatra ei vad ca nu sufera de lipsa ei...nici macar de vaccin nu ma suna sa ma duc...nu am facut vaccinul de un an ca era bolnava, pe urma au fost febrele de la dinti si apoi sarbatorile...si uite asa am facut un an si 4 luni...dar mergem saptamana viitoare. Nu am facut nici ROR si si pe ala tre' sa mergem sa-l facem dupa asta de un an....nu cred ca este cazul sa trambalezi copilul prin policlinica si spital...daca este sanatos...nu faci decat sa-l expui la virusii de pe acolo....
Oana si
Cati mica (1 an si 4 luni)
NOI-CRACIUN SI REVELION,
CarlaV spune:
Eu am fost cu Saby la controlul de un an si jumatate si nu stiu daca trebuie sa merg iar peste 3 luni sau peste 6.
Carla,
s.17 si mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei din 07/07/07
Saby la laptop
"Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift. That's why it's called Present"
monicabo spune:
Merci de raspunsuri.
Asa ma gandeam si eu, ca totusi daca copilul nu are nimic, nu e bine de expus asa de des la policlinica. Sigur, la intervale mai mari e bine sa mai fie vazuta.
CUm ziceam , pe Andreea a vazut-o dr acum la 6 luni...s-a uitat un pic, cantarit, masurat...
Carla, n-ai aflat sexul lu' bebe?![]()
Luna, merci
. Uitesem sa-ti zic, am citit despre copiii tai...foarte frumos ce ai scris despre ei![]()

Monica cu
Andreea Ioana - 11 iulie 2007 www.andreeaioana.ro" target="_blank"> Poze
Povestea sarcinii si a nasterii
si
Ana Maria - 13 noiembrie 2008
Povestea nasterii super rapide a Anei Maria
mi_a spune:
Buna!
Sanatate copiilor Cafera, Oaana. Oaana, stiu cum e cu branula, Mihai a avut de curand, unde mai pui ca si degeaba am chinuit copilul. Se pare ca M nu a avut pojar ci roseola, asta e "verdictul" final. Din fericire acum e f bine, i-a spart si o maseluta dar ma zapaceste cu suptul spre dimineata. Nu plange, doar ca vrea sa suga, mai bine zis sa stea atarnat si sa morfoleasca. Din fericire pana pe la 4-5 dimineata doarme bine. Nu sta o secunda si ii merge gura tot timpul, repeta aproape orice cuvant -in felul lui, desigur, dar multe sunt de inteles.
Vio, am vazut casa, e super!
Cafera, mi-au placut pozele voastre! Se vede ca Ilinca si Alexia se iubesc mult de tot. Peisajele sunt de vis si vreau si eu geantaaaaaa de-aia!!!!
Monicabo, ma bucur ca sunteti sanatoase si ca va plimbati pe afara in fiecare zi. Eu il scot pe M zilnic, dar nu-l tin f mult, inca mi-e teama.
Despre mancare: si M a inceput sa manance singur nu de multa vreme, a venit de la sine pt ca nu mi-am propus sa-l invat lucrul acesta. Tot in acelasi mod a renuntat si la mancarea blenduita, acum mananca numai bucatele sau musca singur, doar carnea de vita si de pasare de tara o mai blenduiesc, ca e destul defibroasa. Ii place sa manance cu manuta sau cu o furculita mica mica de plastic si e f incantat de acest lucru. Supa sau lichidele nu reuseste sa manance singur, dar asta nu inseamna ca nu il las sa se joace cu lingurita, chiar daca o duce invers la gura
Si el mananca tot in scaunel, doar dimineata ii mai dau bucatele de fructe in timp ce se joaca, dupa ce deja a mancat micul dejun in cea mai mare parte.A avut o perioada cand nu mai vroia sa stea in scaunel, dar vad ca si-a revenit.
Despre retete, eu i-am facut si ii place f mult cus-cus. Pt cine nu stie, sunt niste paste cu ou in forma de bilute mici mici si se prepara la fel ca pilaful. Mai mananca f bine paste litere amestecate cu cubulete de ardei gras si piept de pui fiert, amestecate cu ffff putina maioneza de casa sau un strop de ulei de masline. In rest mananca ciorbe, supa de galusti, legume in orice forma( fierte , la cuptor sau la gratar) e fan brocoli si conopida. Sosulete fierte cu carne- in special vita, mamaliga cu smantana si branza nesarata, spaghete, omleta cu branza dulce, rosie sau ardei gras,piure de cartofi sau dovlecei sau mai multe legume cu smantana, f rar gris, mar cu biscuiti. Cam atat imi vine acum in minte, cu siguranta ca mai sunt si altele. Nu ii dau carne tocata in nicio forma, nu ii dau prajit,nici carne de porc. Incerc sa evit cartofii, fainoasele in cantitate prea mare si desigur zaharul. Nu reusesc chiar mereu, pt ca i-am mai dat chec sau rulada cu gem facute in casa. Nu adaug zahar si nici sare in ceea ce mananca.
Cu spalatul pe dinti suntem la stadiul in care baga periuta in gura si se uita la mine, dar nu ma imita. Am incercat sa-l spal eu dar incepe sa planga.
Ailyn, Alma e o frumusete !
Mihai si mami
aylin_tarcan spune:
neata!
mi_a, 
si alma mananca singura, cu manuta, cu furculita de oameni mari (desi mi-a fost frica la inceput vad ca nu are nicio problema, nu se inteapa si cu furculita de plastic nu vrea sa manance). bineinteles ca ii mai curge din lingurita pe jos si apoi se uita foarte mirata la noi si zice "oooo".
o sa ii dau si eu kiwi. ca e plin de vitamina C si nu cred sa aiba alma vreo problema de la el, ca nu a avut niciodata de la nimic.
fetele, au voie ciuperci, masline, mazare, praz, tocanita de ceapa? si daca imi mai amintesc de altele va intreb 
si alma stie toate desenele din carti, cat de diferite ar fi ele de la o carte la alta. unele le stie si in germana, dar nu pe toate.
Petra cu mica broscuta Alma (20.08.2007)
broscuta gargarita