Strumfi de iul-aug 2007 (121)
Raspunsuri - Pagina 20
xerxe2005 spune:
Cat apa e normal sa bea copilasii?
Razvan bea cam de o luna cam 1.5 l de apa pe zi. Si noaptea pe la 3 trebuie sa il schimb, altfel se uda tot si se trezeste plangand.
Nu mananca foarte mult si in nici un caz sarat sau foarte acru (adica mai acru decat un bors de exemplu). Febra nu a avut in perioada asta. In casa nu e foarte cald, adica ne-am obisnuit cu temperaturi mai scazute decat are soacra mea la etaj, ca e mai friguroasa ea.
Si totusi bea foarte multa apa din casa sau biberon si cand mai vrea, imi aduce biberonul si spune "apa".
Offtopic:acum 2 ani mi-am pus o coroana de compozit (adica din aia cu plastic de culoarea dintilor pe toate partile dintilor) din trei elementi si cam la 3 saptamani mi-a cazut o bucatica de plastic. Medicul stomatolog a reparat, a lipit ceva acolo. Cam dupa o luna a cazut iarasi bucata reparata si inca alta bucata si tot asa s-au desfacut bucatile de plastic pe spatele dintilor si pe partea cu care se musca aproape in intregime. Slava Domnului ca au ramas cele frontale, adica cele estetice. De sarbatori s-a rupt coroana de tot si mi-a cazut.
Asa ca acum trebuie sa o inlocuiesc si mi-a zis cineva sa optez pentru coroana cu elementi ce au plastic din ala (sau ce o fi el) doar pe fateta frontala, pentru ca sunt mai rezistenti.Bine sunt si mai ieftini....dar eu am asa o strangere de inima ca nu vor mai fi asa estetici.
Ca bani de portelan chiar nu am. Si sotul trebuie sa inlocuiasca mai multe lucrari care, ca o coincidenta, au cazut tot de curand.
Ce ma sfatuiti sa aleg?
Elena, mamica lui Razvan Gabriel - 01.08.2007
ioanaiub spune:
buna dimineata,
dar ati scris, nu gluma ![]()
noi cu mancarea stam bine, nu pot sa ma plang ... spre deosebire de David, Mara mananca foarte bine. are si ea momente cand nu mananca la o masa dar recupereaza la cealalta
si am observat ca daca o las sda manance singura e foarte incantata si da gata farfuria ![]()
sotul meu e innebunit dupa mancarea de bame asa ca fac destul de des, mai nou i-am dat si Marei si i-a placut si ei . ea mananca aproape tot ce mancam si noi, in afara de ciorba de fasole boabe sau sarmale ... ciorbele ii plac dar nu intotdeauna, depinde de dispozitie, la mare cautare e ciorba radauteana dar ii place si ciorba de perisoare sau supa cu taitei de casa 
Luna , de ce vrei sa o "antrenezi" pe Adelise sa renunte la biberonul de seara? David si acum bea lapte cu biberonul inainte de culcare
, sigur ca poate sa bea din cana dar e o placere de-a lui ![]()
ieri am fost la doctor, sa scot o reteta si am inghetat de frig in sala de asteptare, desi m-am imbracat corespunzator, ca era ger afara ... acum parca ma supara gatul 
noi suntem aici cu poze noi si filmulete
Mamica de www.babababies.com/view/viewt2.cfm?SITEID=52259" target="_blank">David Iulian (07.01.2005) si www.babababies.com/view/viewt2.cfm?SITEID=52271" target="_blank"> Mara Teodora (12.07.2007)
arhdy spune:
Buna fetelor.
Va salutam si noi pe anul asta. Sa aveti un an mai bun, cu puiuti sanatosi in primul rand.
Am inceput si eu munca de luni chiar, dar am inceput cu o viroza foarte puternica, asa ca nu am fost in stare decatr sa va citesc nu sa va si scriu. dar azi am zis sa va scriu si eu cateceva, nu de alta dar sa nu uitati de noi.
A fost tati de sarbatori acasa si a fost foarte bine. Din pacate a fost mai greu cand a plecat. Daca la 11 luni a fost mai usor, acum deja intelege mai mult si a plans. A vorbit deja la telefon cu el si il striga. Nu va spun ce greu a fost. Dar sa speram ca nu mai sta decat anul asta. A promis ca vine in concediu in august, iar in decembrie vine definitiv.
In ceea ce priveste raceala, imediat ce am vazut ca nu ma simnt bine, am inceput sai dau sirop pentru imunitate, ca nu cumva sa ia de la mine. sa speram ca scapa, pentru ca dupa convulsia care a avut-o, pana pe la 3 ani, trebuie sa fim foarte atenti sa nu depaseasca 38 de grade, ca altfel trebuie sa-i dam calmant si nu prea vreau asta.
Am inceput si cresa si a fost totul ok. Am crezut ca dupa o pauza de 1 luna si jumatate, incepe sa planga, dar nu a fost asa. S-a dus imediat la copii si la jucarii, lea luat in brate pe asistente. Asa incat ii place.
Cu mncarea stam bine. Are perioade cand manaca foarte bine si perioade cand manaca mai putin. Nu mai vrea deloc sa-i dam noi, asa ca manaca singura. Pe la 1 an intorcea lingurita cand o baga in gurita si din cauza asta dadea pe jos. Dar am lasat-o in pace si de fiecare data puneam castronelul cu mancare cu 2 lingurite. Una pentru ea si una cu care ii dadeam eu. Si astefel printre linguritele ei ii bagam si eu in gurita. Mai faceam si schimb de lingurite. De mancat alternam locul. Uneori o pun scaunelul cu masuta, alteori manaca la noi la masa. Oricum manaca cu toti pe care ii vede la masa si suntem multi pentru ca stam cu bunici. Pe cine il vede la masa se indeasa cu funduletul sa se aseze pe piciorul nostru, isi ia paine si incepe sa inmoaie in ce avem in farfurie si manaca. Ii place cel mai mult carnea si adora pestele. Mai manca cu foarte mare placere bananele si pufuletii.
Aseara a foat prima data cand a dormit toata noaptea, fara sa se mai trezeasca. A papat un biberon seara la culcare si nu s-a mai trezit pana dimineata. A dat sa maraie putin pe la miezul noptii, dar i-am bagat suzeta in gurita si s-a linistit imediat. Eu ii pregatisem deja al doilea biberon si nu l-a mai baut. Asa ca de la 3 biberoane pe noapte am baut doar unul si asta seara. Sa speram ca este un inceput, nu doar un accident. Este adevarat ca nici nu am incerca sa o chinui sa ii scot eu lapticul sau sa il inlocuiesc, pentru ca stiu ca nu ar fi acceptat si nu as fi facut altceva decat sa ma stresez si eu si pe ea. Stiam ca incet incet o sa renunte singura. Doar ca este greu sa ma lupt cu cei din jur, care ma tot streseaza cu sfaturi si cu idei tampite. Daca era dupa ei as fi chinuit copilul asta. Si asa imi este greu ca in permaneta mi se atrage atentia ca nu manca bine, ca nu stiu ce a facut, etc. Eu merg pe principiul ca sa nu fortez cu nimic. Daca nu vrea ceva sau sa faca ceva nu insist. Abia astept sa ma mut si sa stau singura cu ea sa pot sa-i fac eu un program si un regim. Pentru ca eu de fel manac mai sanatos, dar ai mei nu prea si mai prinde de la ei cateceva, ca trebuie sa o indoape. SI ce ma streseaza ca ii da dulciuri. Am reusit sa mai reduc din ele.
Un singur lucru ma tremina. Este un copil atomic. Mai exact nu sta o clipa si in permanenta face numai prostii. Deschide dulapurile si scoate tot ce este acolo, i-a cani farfurii si le tranteste in chiuveta si bineneteles ca unele se sparg, duce de toate la gunoi, se joaca la butoanele de la masina de spalat si de la aragaz, tranteste tot cand nu-i convine ceva.
Am incercat toate metodele posibile si nu am avut nic un rezultat, mai ales ca este foarte cidoasa si doar daca o certi incepe sa plnaga si daca nu o iei in brate plange pana se invineteste. Asa ca o iau in brate dar nu o pup si o cert in continuare. Am vazut ca asa este cel mai bine.
Hai ca nu am scris de mult si am zis sa recuperez acum. Mai bine ma opresc aici si va mai scriu si altadata.
Diana si
Cristiana Maria (30.07.07)
poze: http://www.flickr.com/photos/14718383@N04/
violetan spune:
Buna dimi!
Mi_a, multumesc frumos!
Aylin, tare, pai vom fi vecine
Cat de dulce e alma!!!! 

ptiu ptiu ptiu ![]()
Xerxe, nu stiu cat e normal sa bea, si laur bea destul de mult, nu neaparat de sete, cat de joaca. Adora apa si ar sta toata ziua sa se joace cu apa, fara sa mai faca altceva. Sta si suge la bibele ala pana se plictiseste...
Cat despre lucrare, nu pot sa-mi dau cu parerea. M-a ajutat Doamne Doamne si pana la 37 de ani, in afara de maseaua de minte scoasa luna trecuta nu am mai avut altceva, nici carii. Mare minune! Dar indiferent ce alegi succes sa arate bine si sa te tina mult!
Oanamada, 
Cafera, ma bucur ca ti-e mai bine printzesika mica
sa nu va mai imbolnaviti!
Violeta, mami de Laurentiu Cristian 15.08.2007
poze Laurash
musso17 spune:
Neatza
aylin,eu in afara de ciuperci i-am dat tot ce ai enumerat tu.
xerxe,fii-miu bea cam 800ml,oricum acum imi pare ca bea mult,deci au fost si zile mai negre...lasa ca e bine,lichidele sunt bune,sigur nu e excelent sa te trezesti in creierii noptii si sa schimbi copilul
nu stiu ce am de la un timp,dar nu sunt intr'o forma buna,va citesc dar nu simt nevoia de a interveni...mai scriau fetele si mai spuneau acelasi lucru si eu ma gandeam cum sa nu ai ceva de spus...ieeeteee ca se poate.
zi buna
musso17 spune:
arahdy,stai linistita,tot ce ai scris tu ca face copila ta face si fii-miu,zilnic...as mai adauga si aruncat tot ce prinde in wc,calarit canapele..
oanamada spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui aylin_tarcan neata! mi_a, ![]() si alma mananca singura, cu manuta, cu furculita de oameni mari (desi mi-a fost frica la inceput vad ca nu are nicio problema, nu se inteapa si cu furculita de plastic nu vrea sa manance). bineinteles ca ii mai curge din lingurita pe jos si apoi se uita foarte mirata la noi si zice "oooo". o sa ii dau si eu kiwi. ca e plin de vitamina C si nu cred sa aiba alma vreo problema de la el, ca nu a avut niciodata de la nimic. fetele, au voie ciuperci, masline, mazare, praz, tocanita de ceapa? si daca imi mai amintesc de altele va intreb ![]() si alma stie toate desenele din carti, cat de diferite ar fi ele de la o carte la alta. unele le stie si in germana, dar nu pe toate. Petra cu mica broscuta Alma (20.08.2007) broscuta gargarita |
Iti spun ce stiu eu: ciuperci nu prea ca se digera greu si nu aduc cine stie ce aport in organism (asa de gust merge). Tocanita CU ceapada, merge sa-i dai ceapa chiar si putin calita (dar mai mult inabusita cu apa decat calita in ulei). Praz si mazare ii dau de la 10 luni, masline..nu i-am dat, dar cred ca merge.
Oana si
Cati mica (1 an si 4 luni)NOI-CRACIUN SI REVELION,
CATINCA MICA, CATINCA MICA 2, CATINCA DUPA 1 AN, CATI SI MAMI, CATI SI MAMI 2, CATI SI TATI, CATI,BUNICII SI STRABUNICELE, CATI SI UNCHII,