Strumfi de iul-aug 2007 (121)
Raspunsuri - Pagina 17
Luna1 spune:
Aylin eu ii dau cam ce fac eu pentru noi in marea majoritate a timpului. In afara zilelor cand fac ceva picant ii dau ce mancam si noi pentru ca asa suntem sfatuiti aici. Bine se presupune ca si noi mancam sanatos, si sincer mancam destul de sanatos, cartofi prajiti nu exista, avem din cei inghetati care se baga la cuptor si au acelasi gust precum cartofii prajiti. Carne de porc aici se da, eu nu ii dau des insa ii mai dau, in rest pui si legume in diverse feluri. Kiwi se da dar eu nu i-am dat ca nu suntem mancatori de felul nostru. De fapt se da app orice in masura in care e sanatos. Eu recunosc ca datorita lui Cosmin Adelise mai ingurgiteaza si cate ceva mai interzis, cum ar fi biscuiti sau prajiturele insa rar pentru ca nici Cosmin nu prea are voie.
Mychyduta asa am zis si eu ca mai bine ma calmez si o las in pace, ce am facut eu doar, am instituit regula ca in afara de fructe nu va mai manca nimic intre mese, nu biscuiti, nu paine nimic. Doar fructe daca o vad ca vrea sa manance ceva. Asa ca sa imi iau de pe inima ca din vina mea nu mananca. E tentant sa ii bagi biscuiti sau altceva de rontait din dorinta de a o vedea mancand CEVA insa daca vrea sa faca foamea pai atunci sa o faca total, nu?
In plus eu nu suport sa o alerg prin casa cu mancarea, mama il invatase asa pe Cosmin si numai asa manca, el se juca prin casa si noi alergam cu mancarea sa-i dam in gura. Asa ca acum la Adelise am zis stop, mananca numai la masa in scaun si in curand vreau sa o las si sa se hraneasca exclusiv singura, cu mana, cu lingurita, cum vrea ea, insa va zic ca se poate, fetita prietenei mele mananca singura supa cu lingurita si are doar 18 luni. Si mananca singura de la un an, de fapt chiar mai devreme.
Hai ca va zic diseara cum mai stam cu bleah, insa azi e la soacra-mea si nu stiu ce ii face ca vine de acolo de obicei rupta de foame si de somn.
Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)
mychydutza spune:
luna, eu zic ca e o decizie buna sa nu umbli dupa ea cu mancarea, ca se invatza asa, si e chinu naibii dupa aia sa fugi cu lingurita dupa ea. la fel fac si eu: mananca felurile principale doar in scaunel! si n-am de gand sa renunt la regula asta.......ca e mult mai comod. problema la noi e ca e mare amator de biscuiti!
"gandesc incet, sa nu ma auda cineva...."
monicabo spune:
sal,
Nu am apucat sa citesc prea mult din urma, doar ce intreba Aylin ref la indemnizatii...
Da, la sediul de pe str Hambarului nr 6 trebuie sa te duci sa faci cerere sa-ti recuperezi banii.
Program cica au asa (din ce am citit pe forum pe la legislative): "programul cu publicul este de la 9 la 15 doar 3 zile pe sapt: lunea, mircurea si joia."
Un nr de telefon am eu: 021 250 90 20, dar suna non stop ocupat, nu am reusit sa prind deloc. muncesc oamenii![]()
Mai poti sa suni (dar doar pentru info, ce hartii iti trebuie, cum sa faci cererea), la primaria sector 1, serviciul alocatii si indemnizatii, tel 021- 222.99.83. Mai suna si acolo ocupat, dar e mai omeneste de prins legatura, si dn-ele de acolo sunt de obicei amabile. Le explici situatia si te indruma ele ce sa faci. Eu am mai sunat acolo pt diverse si nu au fost probleme...
Ma duc pe afara cu fetele, de fapt Andreea e iesita deja cu mama, si noi o sa le prindem din urma.
Astazi facem 2 luni. Ieri i-am facut vaccinul... am luat-o de la capat, ce sa-i faci.
. A inceput deja sa zambeasca si parca are tentative si de gangurit
Acum la 2 luni are 4 kg 300 si un pic. Vad ca a luat mai putin luna asta....vreo 600 gr, fata de 1 kg luna trecuta. Dar e si un pic mai activa. Dar tot slaba ca si Andreea, cu toate ca papa normal...parca ar fi surori...
Andreea facu si ea 1 an si jumatate...
Trece timpul. 2 luni au trecut f repede
Monica cu
Andreea Ioana - 11 iulie 2007 www.andreeaioana.ro" target="_blank"> Poze
Povestea sarcinii si a nasterii
si
Ana Maria - 13 noiembrie 2008
Povestea nasterii super rapide a Anei Maria
musso17 spune:
reteta de tortelini este si reteta de taitei de casa,asa ca daca va ramane taiati subtire si ii puneti pe o hartie apoi la uscat pe calorifer.
CarlaV spune:
Monicabo, "La multi ani!", m-am gandit dimineata la voi, ca si sotul meu e nascut intr-o zi de 13 si asa fac legatura
.
Aylin, eu ii dau Sabinei si kiwi si capsuni, plus alune, unt de caju si altele considerate alergene pana la 1 an. Aseara a mancat cu mine ciorba de burta, in general mananca din mancarea noastra chiar daca i-as face ceva special pentru ea, pofteste la ce mancam noi.
Cu homeopatele e o lista lunga. Pana acum i-am dat asa:
oscillo de viroza; homeogene9 pentru durere de gat; chamomilla pentru dinti, arnica montana de 30ch pentru lovituri la cap si arnica montana de 5ch pentru lovituri urate in alte zone decat cap plus arnigel de la boiron; drosera pentru tuse seaca; antimonium tartaricum pentru tuse productiva; aconitum pentru viroza; belladonna pentru viroza cu febra, transpiratii puternice si capul mai fierbinte decat extremitatile; china rubra pentru energie dupa enterocolita; formula complexa 6A pentru infectie urinara, ledum palustre pentru intepaturi urate de tantari, eupatorium pentru durerile musculare de la viroza si cam atat imi amintesc acum.
Carla,
s.17 si mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei din 07/07/07
Saby la laptop
"Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift. That's why it's called Present"
cafera spune:
Buna!
Noi suntem ceva mai bine, multumesc din suflet pt ganduri. Ieri m-am jucat mult cu Alexia si s-a inviorat. Ea statea in pat si am modelat amandoua din plastilina speciala pestisori pentru o scena din ocean. Ilinca a dansat pentru ea. Am incercat sa le tin cat de cat separat. Nu am avut alta alternativa decat sa le decalez prog de somn.
Unde sunt Dana, Mi_a, Alina.a?
Aaaaaaaaa, Karli, tu intri doar sa pui apostrofu' si sa dai relatii, sau putem spera ca pe 2009 ne mai spui si noua ceva despre Adeluta?
nma spune:
Carla daca poti te rog sa ne treci si concentratiile 
Monica "La multi ani!" 
Nico, mami de Andra si Alex
poze
CarlaV spune:
Cafera, nu se dau cu reteta, dar nici nu se gasesc la orice farmacie. Eu am scris ce am folosit la Saby, nu toate merg la toti copiii, se dau in functie de fiecare persoana si de felul in care "se aude" viroza de exemplu.
Ca tot va laudati cu copii la categoria "musca": Saby nu a luat in greutate de 6 luni decat maxim jumatate de kilogram, in schimb s-a inaltat mult. Nu pare sa aiba nimic, mananca foarte mult, dar daca o mai tine asa o sa-i fac o coprocultura in primavara.
Nico, ma uit la concentratii. De regula am mers pe 5 sau 9, si in functie de situatie am folosit ch5 de 4 ori pe zi sau ch9 de 3 ori.
Thuya i-am dat ch7, o doza inainte de vaccin, una dupa, si una la o saptamana dupa. Chamomilla ii dau direct ch30 la culcare cand e nevoie, ca nu am rabdare sa stau dupa concentratii mai mici.
Carla,
s.17 si mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei din 07/07/07
Saby la laptop
"Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift. That's why it's called Present"
stefania_97 spune:
Buna fetelor,
Vroiam si eu sa imi laud cioara
care mananca singurica de la 13-14 luni chiar si supa. Bineinteles ca da si pe jos dar eu pun o musama sub scaunelul ei si nu imi bat capul daca se murdareste sau nu. La inceput manca si cu stanga si cu dreapta acum vad ca o alege pe dreapta. Ma ajuta sa pun masa si isi pune si ea furculita, lingura si farfuria singura la masa.
Luna sunt de acord cu tine. Nici eu nu o alerg prin casa cu mancarea. Numai la masa in scaun. Fructe poate si prin casa. In cazul nostru vine ea si imi arata frigiderul sau dulapul cu mancare.
Suntem norocosi. Insa eu cred ca voi cele care nu ii fortati sa manance faceti mult mai bine decat cei care ii indoapa ca pe gaste.
Si desi Catarina mananca bine tot sub 10 kg are. Cand a fost bolnava a pierdut un kg. Acum recupereaza
Stefania mamica Buburuzei Catarina
www.flickr.com/photos/balexandre/" target="_blank">Poze Catarina
O romanca in Danemarca