Strumfi de iul-aug 2007 (121)
Raspunsuri - Pagina 16
nma spune:
Georgiana si eu mananc din ce gatesc pt copii. Sotul e foarte mofturos asa ca de o saptamana nu a mai servit nimic gatit acasa.
Nu mai stiu reteta de pate (stiu ca e mult de lucru) dar am gasit o reteta interesanta pe net. Eu vreau sa o incerc.
Rulade (din clatite )prajite.
Se freca pateul cu un pic de unt si marar tocat marunt. Se fac clatite.
Se umplu cu amestecul de pateu si se impatura ca sarmalele. Se dau prin faina, ou si pesmet la fel ca pe snitele si se prajesc in ulei. Ideea e sa fie baie de ulei fierbinte ca sa le cuprinda din toate partile. Se vor rumeni frumos.
Nu trebuie sa le lasi mult doar cit devin aurii oricum inauntru nu este nimic crud.
Se servesc fierbinti langa piure de cartofi sau cartofi natur. Sunt bune si nu foarte greu de facut in cazul in care iti place sa faci clatitele .
Pofta buna!
Nico, mami de Andra si Alex
poze
oanamada spune:
Eu i-am facut Caticai aseara tortelini de casa umpluti cu spanac, o portie de spanac cu usturoi (ca mai ramasese de la tortelini), crochete de legume coapte si supita de lagume cu fideluta!
Oana si
Cati mica (1 an si 4 luni)
NOI-CRACIUN SI REVELION,
CATINCA MICA, CATINCA MICA 2, CATINCA DUPA 1 AN, CATI SI MAMI, CATI SI MAMI 2, CATI SI TATI, CATI,BUNICII SI STRABUNICELE, CATI SI UNCHII,
mychydutza spune:
tortelini de casa????. cum se fac, pls!
"decat sa bei si sa conduci, mai bine sa fumezi si sa zbori "
oanamada spune:
aluat dintr-un ou, faina si un praf de sare
umplutura...spanac fiert sau carnita de pui fiarta amestecata cu toate alea (ceapa, patrunjel etc)
Tai cercuri din aluat cu un pahat, umpli cu spanac si lipesti bine (ies ca niste semilune)...bagi la fiert intr-o oala...pana ies la suprafata.
Pe urma 10 minute la cuptor intr-un vas yena uns bine cu mult unt...si razi cascavala pe deasupra....cam atat...
se serveste cu smantana, sos rosii sau iaurt.![]()
Oana si
Cati mica (1 an si 4 luni)
NOI-CRACIUN SI REVELION,
CATINCA MICA, CATINCA MICA 2, CATINCA DUPA 1 AN, CATI SI MAMI, CATI SI MAMI 2, CATI SI TATI, CATI,BUNICII SI STRABUNICELE, CATI SI UNCHII,
mychydutza spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui oanamada aluat dintr-un ou, faina si un praf de sare umplutura...spanac fiert sau carnita de pui fiarta amestecata cu toate alea (ceapa, patrunjel etc) Tai cercuri din aluat cu un pahat, umpli cu spanac si lipesti bine (ies ca niste semilune)...bagi la fiert intr-o oala...pana ies la suprafata. Pe urma 10 minute la cuptor intr-un vas yena uns bine cu mult unt...si razi cascavala pe deasupra....cam atat... se serveste cu smantana, sos rosii sau iaurt. |

mama ce bine suna.......o sa fac cu carne de pui..."gandesc incet, sa nu ma auda cineva...."
aylin_tarcan spune:
oanamada, multumim frumos. mie mi-ar fi fost si frica sa intreb de teama ca e ceva super complicat (aici mychy a fost chiar curajoasa
). dar pare chiar usor. buna idee!
Petra cu mica broscuta Alma (20.08.2007)
broscuta gargarita
Luna1 spune:

Aylin bine ai revenit. Vroiam sa-ti zic ca am vazut poze cu Alma si e frumoasa foc.
Cu mancarea...si noi cam pe la mal de cateva zile. A invatat sa scuipe, adica pana acum doar scotea din gura, acum scuipa asa cu putere, si scoate si sunetul de "bleah".
Orice i-as da. Mananca binisor micul dejun si pranz insa cina e teroare. Ma termina psihic desi ma chinui sa stau calma si putin indiferenta, insa nu merge, aseara am rugat-o cu paste cu pui si legume, bleah, legume gratinate, bleah, iaurt cu cereale, bleah, iaurt cu fructe mananca insa sunt cam impotriva lui dar de disperare i-am dat aseara.
Zici ca brusc nu mai vrea sa mestece sau mai bine zis sa inghita. Of mor de nervi. Ii dau caninii si sper sa isi revina dupa. La kilograme nu stam nici noi bine tot sub 10 kg cred ca are dar arata bine, are falcute, colacei la picioare, nu stiu ce sa zic, aici se merge pe principiul ca stiu ei de ce au nevoie, sa-i lasi in pace. Cam greu de acceptat dar o sa incerc.
Caferuta sanatate multa Alexiei, m-am speriat cand am citit. 
O sa incerc si eu tortelini de casa diseara daca si astea sunt "bleah" va anunt.![]()
Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)
aylin_tarcan spune:
multumesc, luna. noi asa ne chinuim cu mancarea de cand ne-am nascut, cu o pauza de vreo luna juma dupa un an. nu vrea nici sa bage in gura, ne da noua, sau arunca pe jos, dar in gura n-ar baga. pe mine m-au lasat nervii sa ii tot fac mancare, si ii dau ce avem noi. dar nici din aia nu vrea sa guste. alma nu are nici falcute, nici colacei. dar altfel, cu energia nu ma plang. si eu ma gandesc ca n-o fi proasta sa moara de foame. daca e vioaie inseamna totusi (sper) ca e totul in regula si ca nu are vreo carenta importanta.
adelise si cosmin
Petra cu mica broscuta Alma (20.08.2007)
broscuta gargarita
mychydutza spune:
luna, deci sunteti la etapa "bleah"! cred ca te enervezi, si eu fac la fel cand nu coopereaza la mancare, dar, orice as face si oricat m-as agita, el tot ce vrea si cat vrea mananca! ce poti sa-i faci? s-o indopi ca pe gaste?
chiar sunt curioasa daca si tortelini vor fi "bleah". apropos de tortelini, carnea de pui se toaca sau se da prin masina?
cafera, cum sunteti? sper ca mai bine...
"gandesc incet, sa nu ma auda cineva...."