PCOS (12)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns BoboMom spune:

Buna fetelor,
Am postat intrebarea asta si la Odisee, dar m-am gandit sa intreb si aici:

Din cate stiti voi, e ok de luat Metformin in timpul sarcinii sau nu? Am gasit pareri diferite online si m-am gandit sa va intreb si pe voi. Vineri il voi intreba si pe doctorul meu cand merg la prima ecografie si la consult. Mie mi-a fost prescris cu 2 ani jumatate in urma pentru un inceput de PCOS, nu pentru diabet.

Multumesc!

Laura 5+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizia spune:

Buna,
Fetelor, va rog din suflet sa-mi dati si mie un sfat in legatura cu Siofor pentru ca din 10.03.2009 am inceput si eu acest tratament pentru stimulare ovariana(ovulatie),deoarece am incercat si cu clostylbegit,duphaston etc.si nu am avut nici un rezultat.Sper cu acest Siofor sa am rezultate cat mai repede.
Pupici,

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Laura Garner

Buna fetelor,

Din cate stiti voi, e ok de luat Metformin in timpul sarcinii sau nu? Am gasit pareri diferite online si m-am gandit sa va intreb si pe voi. Vineri il voi intreba si pe doctorul meu cand merg la prima ecografie si la consult. Mie mi-a fost prescris cu 2 ani jumatate in urma pentru un inceput de PCOS, nu pentru diabet.

Multumesc!

Laura 5+

Buna Laura Garner,
Ce pot sa-ti spun este ca si eu fac un tratament cu Metformin adica cu Siofor( este medicamentul care contine aceasta substanta metformina)am discutat si eu cu doamna dr. daca raman insarcinata in timp ce iau acest tratament si mi-a recomandat sa opresc cat mai urgent posibil.
Nu stiu daca te ajuta,dar eu atat stiu sa-ti scriu.
Pupici,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jujuka spune:

buna fetele am si eu o nelamurire si am inteles ca voi ma puteti ajuta.ne chinuim si noi de un an sa aducem pe lume un copilas dar nu reusim.joia trecuta am facur hsg si mi-a spus ca totul e ok.la controlele ginecologice totul bine.mi-a dat sa fac analize in ziua 14 si ziua 21 si as vrea sa stiu si eu niste pareri de la voi in ce priveste rezultatul

ZIUA14
TSH 4.92 val.normale 0.49-4.67
FSH 5.950........... 5-22
LH 17.640........... 24-105
ESTRADIOL 64.......... 94-508
PROLACTINA 34.910...........1.39-24.2
TESTOSTERON 0.59.............. 0.05-0.73

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns noname spune:

Buna fetelor!!!
Eu sunt Z36 si uratzii nu vin, sarcina nu este.......cred ca voi incepe iar cu duphaston. Medicul la care am mers acum la eco, mi-a zis ca din punctul ei de vedere ar fi bine sa verific si suprarenalele. Ma puteti lamuri si pe mine ce inseamna?

Vreau si eu sa fiu
Oare cand vei veni ?

Dana
http://tt.lilypie.com/V2Z0p2.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gudinde spune:

Citat:
citat din mesajul lui Alizia

Buna,
Fetelor, va rog din suflet sa-mi dati si mie un sfat in legatura cu Siofor pentru ca din 10.03.2009 am inceput si eu acest tratament pentru stimulare ovariana(ovulatie),deoarece am incercat si cu clostylbegit,duphaston etc.si nu am avut nici un rezultat.Sper cu acest Siofor sa am rezultate cat mai repede.
Pupici,

Nadiushka

Alizia,

Sa nu amestecam metforminul (siofor), cu clomifenul (clostylbegit), cu progesteronul (duphaston). Si mai mult decat atat sa avem asteptari realiste. Rabdarea este esentiala in acest sindrom. Gandeste-te cati ani a lucrat acest sindrom in corpul tau. Tu crezi ca metforminul poate rapid sa te echilibreze? RABDARE!

Sa le luam pe rand:
- metforminul este un antidiabetic oral care actioneaza in PCOS pe cauza: rezistenta la insulina;
- progesteronul se ia pt deficienta progesteronica pe care noi o avem in faza luteala si musai dupa ovulatie altfel o inhiba;
- cu clomifenul intr-adevar se realizeaza stimularea, cu mentiunea ca multe femei cu PCOS nu raspund bine la aceasta stimulare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gudinde spune:

Citat:
citat din mesajul lui Laura Garner

Buna fetelor,

Multumesc!

Laura 5+

Laura,

Ultimele studii arata tocmai ca metforminul ar ajuta in timpul sarcinii, dar depinde foarte mult de medic. In Romania eu nu am auzit de medici care sa fie de acord cu metforminul in sarcina. Vad ca tu esti in State si s-ar putea sa intalnesti acolo medici care sa-ti spuna sa iei in continuare metformin.

Ceea ce nu se face este inceperea tratamentului cu metformin in sarcina. Adica varianta de met in sarcina este daca tineai tratamentul inaintea aparitiei sarcinii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aruam spune:

alizia
cu sioforul trebuie sa ai rabdare asa cum ti-a spus si gudinde ,in cazul meu dupa 5 luni de tratament cu siofor am inceput sa ovulez si s-au reglat si valorile hormonale si de atunci am ovulat in fiecare luna, dar din pacate inca nu am ramas insarcinata dar o sa se intample cu siguranta
toate fetele

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui aruam

alizia
cu sioforul trebuie sa ai rabdare asa cum ti-a spus si gudinde ,in cazul meu dupa 5 luni de tratament cu siofor am inceput sa ovulez si s-au reglat si valorile hormonale si de atunci am ovulat in fiecare luna, dar din pacate inca nu am ramas insarcinata dar o sa se intample cu siguranta
toate fetele

Buna Aruam,

Merci mult pentru incurajare si intradevar dupa ce am citit mesajul tau am mai multa incredere si rabdare ca o sa reusesc si eu sa devin intr-o buna zi mamicuta.
Daca stii mai multe despre Siofor,te rog sa-mi mai scrii pentru ca eu ma simt foarte rau de la Siofor 850 mg. si sper sa nu-mi afecteze altele.Acum iau un comprimat dimineata si unul seara,binenteles la mese.
Pupici si multa bafta,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lai spune:

Laura, felicitari pentru samburel! Sarcina usoara si bebe sanatos si voios care sa stea cumintel la caldurica noua luni!
Parerile sunt impartite despre metformin in sarcina. Asa stiu si eu cum a scris Gudinde, ca nu se recomanda a incepe metformin in sarcina, dar pentru pacientele cu PCOS care erau deja pe tratament cu metformin, unii medici recomanda sa continue in sarcina, cel putin o perioada. Eu nu am avut inca o discutie serioasa cu medicul meu despre acest aspect, dar din alte discutii inclin sa cred ca va recomanda sa continui.

Alizia, metforminul nu stimuleaza direct ovulatia asa cum o face clomifenul, dar, prin faptul ca actioneaza pe rezistenta la insulina, daca actioneaza cu succes se (mai) echilibreaza si dragutii nostri hormoni si, in mod indirect, se poate ajunge si la ovulatie. Dar nu neaparat imediat si nu neaparat la toate pacientele cu PCOS.
Daca metforminul singur nu e suficient ca sa ajungi sa ovulezi si faci o stimulare cu clomifen de exemplu dupa cateva luni de metformin (si continuand sa iei metformin), sansele sunt mai mari ca clomifenul sa functioneze decat daca iei doar clomifen, fara metformin.

Aruam, felicitari pentru ovulatie si tinem pumnii sa se prinda cat mai repede! Daca au trecut mai multe luni cu ovulatie si nu ai facut-o deja, poate n-ar fi rau sa faci si o HSG sa verifici trompele, si spermograma la sot.

La mine au trecut trei saptamani de la cele zece zile de progesteron si tot nici o urma de nimic. Medicul m-a chemat la ecografie si, endometrul fiind subtire, ovarele fara chisturi, mi-a zis sa incep sa iau femara. Acum sunt in ziua a treia de femara (cum ar fi ziua a cincea a 'ciclului'). Vinerea viitoare ma duc din nou la ecografie sa vedem ce se intampla cu foliculii.

Gudinde si toate fetele.

Lai

Mergi la inceput