Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (62)
Raspunsuri - Pagina 17
MissParker spune:
Neata, mamici de M&M! Noapte la fel de proasta. Functionez pe autopilotul autopilotului. 
Aseara, la 15’ dupa ce i-a dat Bogdan biberonul, m-am bagat si eu in pat langa David. N-a durat 10 minute si a avut bietul de el un mic atac de sufocare (tocmai citisem aseara ca laringita poate merge mana in mana cu simptome de pseudo Krupp si ca pot aparea seara dificultati de respiratie). A inceput sa planga cum nu l-am mai auzit pana acum vreodata, iar dupa 5 secunde, cand l-am luat in brate, era moale ca o carpa... Bine ca citisem ca in asemenea situatii tu ca parinte trebuie sa ramai calm, sa-l linistesti pe bebe, asta am si facut, i-am vorbit calm, i-am spus ca totul e ok, ca mama e langa el si ca o sa-i treaca... L-am pus pe mine si in 2 minute dormea ca un inger, dupa inca 3 minute radea in somn...
Eram atat de franta incat am atipit si eu vreo 20 de minute cu el pe mine, mi-am dat seama de asta fiindca am visat... Dupa aceea ne-am tot frichinit iar toata noaptea, cand pe o parte cand pe cealalta, eu cu oasele amortite si cu niste dureri de coloana ingrozitoare. Nu stiu cat am dormit efectiv, presupun ca vreo 2 ore. Nu i-am dat san decat de 2 ori, asta fiindca ii era si lui sete, saracutul de el, va dati seama, daca eu am baut apa de vreo 5 ori toata noaptea cum sa il las pe el sa rabde de sete? Ei, asta e, acum a new day...
Bogdan s-a dus la ora de terapie, sper sa mai dezgroape in trecut si sa rezolve problema egoismului lui si a reactiilor nervoase la plansul lui David. Pai cum sa am incredere sa-l las pe David noaptea cu el cand el isi pierde cumpatul imediat daca nu-i ies „solutiile“? El uraste sa nu inteleaga ceva, sa nu stie cauza, ori la un bebe mic nu-ti permiti asemenea atitudine, ci trebuie sa ramai calm, rabdator no matter what, adica sa fii mama
De aceea nu pot sa aplic aceasta metoda. Inca.
Alysh, Vianne, DanaH, Andrada, va multumesc mult de tot pentru sfaturi si incurajari.
fecian, se apropie scadenta, cand face Daviducul 7 luni astept schimbarea multpromisa
Of, fac si eu haz de necaz...
DanaH, asa sunt si eu, numai la gandul ca una din „solutii“ ar fi sa-l intarc pe David imi mai gasesc un strop de energie ca sa continui... Eu mi-am propus pentru urmatoarea raceala a lui David (care sper insa sa nu mai vina anul asta), cand n-o putea sa respire, sa ma asez cu el pe canapea si sa-l tin la verticala pe mine, sa poata respira... Poate incerci si tu asta cu Teodora...
inais, cred ca si noi o sa facem o pauza seara cu grisuletul, aseara a plans amarnic-amarnic in timp ce-l hranea Bogdan... ziceai ca-i toarna acid sulfuric in gurita, saracutul de el (si nu il durea gatul, fiindca la pranz mancase excelent piureiasul de legume). O sa-i dam o saptamana din nou laptic, dupa care reluam cu grisul de seara, ca n-o fi foc, are el timp destul sa pape de toate. Ma gandesc ca poate si grisuletul i-a accentuat eczemele.
cadina, si eu fac mancarica lui David pt. 4 zile si i-o congelez, eu congelez cu carne cu tot, iar la decongelare pun o lingurita de ulei si suc de fructe (acum incercam cu suc de mere). Maine insa vreau sa-i fac ceva proaspat, morcovei cu fenicul, fiindca ii dau carne doar de 3-4 ori pe saptamana, asa am citit ca e bine si asta cred si eu.
andreap, nu prea stiu ce sfaturi sa-ti dau, dar iti trimit un
si ganduri bune!
alina_anto,
si pt. voi, sa treaca supararea cu dintisorii!! Exact ca tine sunt si eu, sar imediat, raspund la orice apel, David e total dependent de mine. Dar ce pot sa fac? Il mai las si singurel, mai sta uneori si o jumatate de ora, mai ales daca ne aude dincolo, sper ca va fi mai bine cand il voi pune in tarc, am observat de pilda ca sta cuminte in bouncer cand eu vorbesc la telefon cate 20’ cu cineva, deci nu vrea neaparat permanent atentia mea, ci ma vrea in apropiere, ceea ce e altceva. Oricum, crede-ma, e prea devreme sa-i invatam independenta... asta si-o vor lua ei cand vor fi pregatiti, noi trebuie mai intai sa le asiguram baza... Stii vorba aia: mai intai da-le radacini si abia dupa aceea aripi 
Ylari,
Ce bine papa Eva! David papa putin, dar in schimb are o digestie beton. Morcoveii (care cica pe unii i-ar constipa) lui ii stimuleaza digestia ceva de speriat! Bravo lui! Pentru ca ai adus vorba ca Eva a reactionat mai vehement noaptea fiindca nu ai fost langa ea ziua, sa stii ca si mie mi-a trecut prin cap ipoteza ca poate David de aceea este mult mai nelinistit noaptea de cand sta Bogdan cu noi acasa, fiindca a stat si el mult cu David si atunci m-a vazut pe mine mai „rar“, ca sa zic asa... Am sa fac un experiment si sa stau eu mai mult cu el in timpul zilei si in ultimele doua ore inainte de culcare, poate ii mai diminueaza si asta angoasele... Of, of, of, ce ti-e cu micutii astia...
Alex@Sara, doamne, cat poate sa doarma Sara, te invidiez crunt de tot!!! Eu acum nici sa vreau nu mai pot sa dorm mai mult de 1,5 ore legate, ma trezesc automat si dupa aia imi ia o vesnicie sa adorm la loc... ce mai, sunt vatamata rau de tot...
Alysh,
stai cuminte si nu intra in jocul remuscarilor, dusmanul cel mare e propria ta imaginatie!! Vladut te iubeste la fel de mult, dar acum e curios sa mai cunoasca si altceva. Stai linistita, tot tu esti the mother ship
Cat despre raspunsul la intrebarile grele de mai tarziu, ce-ar fi daca i-ai spune in asemenea cazuri ca cele descrise de tine „nu stiu, hai sa-l intrebam pe tati sau hai sa cautam impreuna raspunsul, daca vrei neaparat sa stii“... Nu e o rusine sa recunosti fata de copil ca nu esti perfect ca parinte, ba chiar este o mare necesitate, astfel i se da si copilului sentimentul ca e ok sa nu stii ceva, pur si simplu trebuie sa te informezi. Eu cred ca stii destule ca sa-ti poti permite sa admiti cand nu stii ceva.
si relax!
Lorich, ce poze frumoase!! ASTA mi-a placut mult, privirea lui inocenta 
Felicia - cea mai fericita mama a celui mai iubit dintre Racusori - bebe David (24.06.2008)
Poze cu noi ***** Povestea nasterii ***** www.onetruemedia.com/shared?p=7248d8e682f97e03a2212a&skin_id=1602&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Slide show David
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Pentru mamicile anti-vaccin: ne intalnim www.jabs.org.uk/forum/default.asp?CAT_ID=1" target="_blank">AICI
gabitzam spune:
Alysh, trebuie sa te pregatesti sufleteste ca vor fi perioade cand il va prefera categoric pe tati. Eu aveam crize de nervi si plans de-adevaratelea, ca in perioadele alea nu venea la mine decat la somn. Nu zicea nici mama macar. Stiu cat e de frustrant. Dar are perioade si perioade.
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
andreap spune:
am scris ditamai mesajul..apoi laptopul s-a inchis si gata!..intre timp am mai bucatarit cate ceva....am uitat ce voiam sa spun![]()
MissP,si eu iti trimit un
..si iti doresc multa putere sa rezisti..iar lui David ii doresc sa intre in 'normal' cat mai curand.
Lorich,pupam baiat frumos
..ce ochi aveti
Laura,deci pleci numai tu???si cat stai?am inteles ca Mircea ramane acasa.....eu credeam ca..emigrati cumva
..daca citesc pe diagonala..
Alina,te inteleg..nici Sara nu sta fara mine..decat cateva minute...si nici cu mine in aceeasi camera nu sta cuminte de multe ori..vrea in brate,plimbata,sa rontaie telecomanda...din experienta anterioara iti spun insa ca va trece..Mariuca era ca Sara ta..si la WC mergeam cu ea
..acum insa o deranjez uneori
..vrea independenta..deci exista si o parte buna in dependenta de tine,desi o sa-ti dai seama mai tarziu de asta.adica atunci cand nu o sa mai stea sa o dragalesti tu cum vrei.
Oricum ar fi super bine macar cateva ore pe saptamana sa faci ce vrei tu...eu ma recreez si daca merg la manichiura de ex...
Ylari,ce nesuferita..eu stiam ca pana implineste BB 2 ani ai dreptul la program redus...deci faza cu 9 luni,si chiar si cea cu 1 an,sunt facute din rautate.
..nu te uitam...asa ma intreb si eu cand nu dau nici un semn zile intregi![]()
Alysh,sa stii ca te iubeste,fii sigura
.dar e bine ca stea fara tine un pic,ca se invata cu altii...sa vezi ce nasol o sa fie cand va creste si iti va spune"nu mai esti mamica mea" sau "esti rea" doar ptr.ca nu faci ce vrea el
..o sa treaca si perioada asta.
uite de ex.eu aseara,dupa petrecerea de copilasi trebuia sa merg la alta petrecere,la un restaurant..l-am lasat pe Sebi acolo cu Mariuca si am plecat sa adorm zgatia,urmand dupa aceea sa vin si eu.soacra-mea a zis sa incerce ea sa o adoarma.dupa ce i-am dat bibe(100 ml..ce credeati?)a raams socrela cu ea,eu in alta camera...s-a chinuit 1/2de ora sa o adoarma..in brate,in scoica..nimic
..avea ochii inchisi si tot plangea.pana nu a molfait la tzatzi..nu s-a culcat!deci..nu pot pleca
....
azi am incercat branza cu smantana(branza facuta de mine)...esec total!de fapt m-am obisnuit sa spun mereu asta
...in schimb cand i-am dat sa guste pe varful linguritei perle de branza de la Tnuva de care mananca Mariuca..nu prea se mai stramba asa rau..da' aveau sare!normal ca-mi venea sa i le torn in cap!acum o las pana pe seara,sa vad si eu cand cere de mancare..daca cere
fug la ciorba lui Mariuca..mai vb
BOTEZ SARA
Noiembrie2008
www.onetruemedia.com/my_shared?" target="_blank"> FILMULET
Andreea, SARA(16.06.2008) si MARIUCA(7.11.2004)
bratafel spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Lorich Am pus poze cu noi din ultimele saptamani, incepand de aici. pup. Poze noi Lori, mami de Robert din 9.06.2008 |
foarte dragutze pozele! si caciulitza facuta de mami!!

POZE 5-6 luni !!
http://b1.lilypie.com/6wARp2.png
iulia83 spune:
buna pe la amiaza si de la noi. am terminat de aranjat si hainele, mai am nimicuri de facut, rafturile, jucariile, etc, dar acu mai fac pauza. vad ca ma intreaba bratafel la ce etaj stau. stau la etajul 8, ultimul, tot dormitorul meu este scos in afara cumva, ca e blocul construit aiurea. sper sa fi terminat cu mucigaiul asta pacatos ca stiu si eu ca dauneaza la respiratie. si uite si raspunsul meu la intrebarea de ce naibii ma trezesc noaptea cu gatul uscat de ma ustura si nu mai pot inghiti cand umiditatea sare de 70? tadaaaa!!! unde mai pun ca noaptea curge de pe termopanele alea apa direct pe parchet. ale naibii de termopane. mai bine lasam geamurile alea prapadite de lemn.
in fine..sotul doarme si eu stau cu fata care tot zornaie la jucarii. mai intru mai pe seara. va pup
The cheese to my macaroni - Mufitza Ariana Elena
Pozici Mufitza
Mufitza's Videos
5 Lunitze
Povestea nasterii

iulia83 spune:
vai cat de idioata sunt 
am uitat sa urez 
La multi ani gemenelor noastre frumoase Laura si Simona
si tuturor sarbatoritilor care ieri au implinit lunite 
The cheese to my macaroni - Mufitza Ariana Elena
Pozici Mufitza
Mufitza's Videos
5 Lunitze
Povestea nasterii

cleo78 spune:
deci MissP, la mine in vizita e vara mea de la tulcea - de aia nu prea sta la calc. - ca doarme in camera cu calc.. Daca trimiti coletul luni, oare ajunge marti? ca ea marti pleaca la tulcea - il dau direct!
si iti trimit ramburs siropel Calm baby? de unde il cumpar, fetelor din Buc? farmacie? plafar? vad io miine dim.
o
potoroasa potoroasa potoroasa, nu am mai vazut asha potoroshenie!!
soarele din viatsa noastra
mamica natanga de pe 9.05.2008
povestea nashterii
MissParker spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui cleo78 deci MissP, la mine in vizita e vara mea de la tulcea - de aia nu prea sta la calc. - ca doarme in camera cu calc.. Daca trimiti coletul luni, oare ajunge marti? ca ea marti pleaca la tulcea - il dau direct! si iti trimit ramburs siropel Calm baby? de unde il cumpar, fetelor din Buc? farmacie? plafar? vad io miine dim. |
Of, de ce n-ai zis mai devreme? Daca maine abia il duce Bogdan la Amad, o sa plece cu transportul de marti sau joi, deci ajunge la Bucuresti cel mai devreme joi sau sambata (te anunt eu cand l-a predat Bogdan). Of, daca stiam il trimiteam de saptamana care a trecut, ca sta de o luna gata facut...

Acum cum o sa i-l trimiti? De fapt mai poate astepta pana la urmatoarea voastra intalnire, ca nu se strica nimic inauntru.
Mai fetele, Calma Baby asta e pe baza de plante, da? Ca eu asa am citit. Alt fel de calmante eu nu-i dau copilului. Ca si cu asta ma mustra constiinta destul.
Bogdan s-a intors de la terapie cu un bagaj de noi realizari, dintre care doua referitoare la - cica - niste greseli pe care le facem noi cu David, dar terapeuta l-a rugat sa nu discute cu mine despre ele, fiindca am sa ma duc si eu vineri si urmeaza sa vedem daca si eu voi ajunge la aceleasi concluzii (povestind din punctul meu de vedere, evident). Sunt taaare curioasa.
Una din chestiile bune realizate de el personal a fost de unde vine incapacitatea lui de a suporta plansetele lui David. Si-a vizualizat si retrait niste momente din copilarie cand el avea 2 ani, iar sora lui 6 luni (!) si el se ducea s-o mangaie, iar ea se trezea si incepea sa urle pana la paroxism... Ei, atunci pe el il coplesea frica, mai bine zis panica, se temea sa nu vina parintii sa-l bata, si doi la mana dupa aceea il apuca furia fata de sora-sa si voia cu orice pret s-o faca sa taca, ceea ce reprezinta niste momente de angoasa ingrozitoare pentru un baietel de doi ani. Terapeuta i-a zis sa incerce sa suporte acele senzatii, iar pe Bogdan l-a luat efectiv raul in piept, a simtit ca o presiune a unei sageti care ii intra din cap pana in piept... si s-a chinuit sa suporte pana n-a mai putut, dupa care si-a revenit la starea de constiinta a adultului... A zis ca acum stie cum sa faca acest exercitiu constient, sa suporte acea frica veche pana cand ea se va diminua si el va reusi sa scape complet de ea si in felul asta sa mai ucida o fantoma a trecutului care il bantuie.
Avem o terapeuta extraordinara, va spun

Felicia - cea mai fericita mama a celui mai iubit dintre Racusori - bebe David (24.06.2008)
Poze cu noi ***** Povestea nasterii ***** www.onetruemedia.com/shared?p=7248d8e682f97e03a2212a&skin_id=1602&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Slide show David
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Pentru mamicile anti-vaccin: ne intalnim www.jabs.org.uk/forum/default.asp?CAT_ID=1" target="_blank">AICI
Nicole1980 spune:
Buna,
vreau sa va salut si eu pe ziua de astazi, dar fara conspect. Noi sunem bine, eu putin cam obo ca am pierdut noptile degeaba...ma tot gandesc la servici, eu am ales sa ma duc si acum am ganduri negre...
Lasa ca o sa fie bine...ma incurajez singura.
La mine am 2 chestii de rezolvat la servici: programul de lucru sa fie de exact 8 ore jumatate (jum de ora pauza de masa) si sa pot sa imi iau mai mult concediu (panba acum imi luam doar 7 zile pe an), de fapt sa pot sa mi-l iau pe tot. Trebuie sa discut neaparat.
Imi pare rau ca sigur nu am sa mai am asa timp de forum....dar vad eu cum rezolv.
AMR 7 zile pana plec la scarbici....
Pupici 
Poze
Evolutie David
Bebe David Adrian 16.06.2008
cleo78 spune:
missP, nu e bai, vine lunar vara mea. Cum o stat bagaju 1 luna la tine, mai sta 1 luna la mine.
o
soarele din viatsa noastra
mamica natanga de pe 9.05.2008
povestea nashterii