casatorie ea catolica el ortodox

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns RWheelwright spune:

Citat:
citat din mesajul lui adriana

Da, NU SE POATE o casatorie intre ortodox si catolic DECAT daca catolicul trece la ortodoxie.
Poti sa citesti Canonul 72 trulan. Uite ce spune:

"Sa nu se īngaduie ca barbatul ortodox sa se lege (prin casatorie) cu
femeia eretica;, nici ca femeia ortodoxa sa se uneasca (prin
casatorie) cu un barbat eretic, ci de s-ar si vadi ca s-a facut un lucru ca acesta de catre vreunul dintre toti, casatoria (nunta) sa se socoteasca fara de tarie, si casatoria (īnsotirea nelegiuita) sa se desfaca - caci nu se cade a amesteca cele ce n-au amestecare, nici
oii sa se īmperecheze cu lupul, si nici partii lui Hristos cu soarta
(ceata) pacatosilor; iar daca cineva ar calca cele orānduite de noi,
sa se afuriseasca."

Mai poti citi despre casatoriile mixte aici:
http://www.crestinortodox.ro/Casatoriile_mixte-201-7498.html

Cu scuzele de rigoare, in Biserica Ortodoxa catolicii nu sunt considerati eretici.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mmiihhaa spune:

Eu sunt ortodoxa si sotul meu catolic si ne-am casatorit la o catedrala catolica.Preotul nu a spus nimic doar ca era obligatoriu ca nasii sa fie catolici.Eu am ramas la religia mea,fetita e botezata la ortodocsi(asa am hotarat amandoi si asa au vrut si nasii fetitei)si sarbatorim Pastele si catolic si ortodox.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

RWheelwright - cu dublul botez au linistit neamurile (care probabil nu sunt asa moderne)! Pe parinti nu cred ca-i intereseaza prea tare religia (de vre-un fel sau altul) asa ca, probabil, nici pe copil. Iar daca mai tarziu copilul- crescut mare- va dori sa creada in ceva anume- se converteste el.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joklk spune:

buna,
depinde de preoti. La noi sotul meu e catolic si eu lutherana. Ne-am pastrat fiecare religia lui dupa casatorie. Ne-am casatorit in 2004 in Biserica Lutherana (dorinta mea) intr-o slujba ecumenica oficiata de ambii preoti. E adevarat ca am avut nevoie si de acceptul Episcopului Catolic ca sa se oficieze casatoria in alta Biserica decat cea catolica, si eu a trebuit sa semnez un act prin care promiteam ca copii (macar unul) vor fi botezati catolic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina_1609 spune:

si catolicii si ortodocsii sunt CRESTINI
sunt permise casatoriile mixte, insa la catolici este mai complicat, mai multe formalitati: sa prezinti adeverinta de botez si certificat ca nu ai mai fost casatorit.
eu sunt ortodoxa si sotul meu este catolic. casatoria este mixta si nimeni nu se converteste... botezul este recunoscut, asa ca fara nici o problema se poate prezenta certificat de botez ortodox

---------------------------------------
Marina & ANA SOFIA 05.08.08

Mami Marina - Gospodina

Copil crescut din suc de morcovi

Mergi la inceput