casatorie ea catolica el ortodox

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ham spune:

Citat:
citat din mesajul lui adriana

Biserica ortodoxa adevarata, judeca dupa Canoane. Ele nu pot fi indreptate sau adaptate vremurilor. In ortodoxie nu exista "aggiornamento".
Asa ca, dupa canoane, o asemenea casatorie nu stiu daca e ok in fata lui Dumnezeu.
M-ar durea sa stiu ca dincolo, nu voi mai fi impreuna cu sotul meu.

Orice casatorie interconfesionala este ok in fata Domnului, dar nu in fata religilor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns goldi spune:

Am raspuns la celalt subiect deschis - chiar, in nestiinta mea ca mai e inca un subiect,m-am mirat ca nu i-a raspuns nimeni bietului baiat - dar acum incep sa ma indoiesc.
Stiu si am fost la nunti intre catolici si ortodocsi si de fiecare data s-a pus problema unitatii intre credinte.
Draga Gabi, concluzia este ca ... vazand si facand !
Trebuie sa cautati un preot care sa fie dispus sa oficieze casatoria, fara ca sotia ta sa treaca la ortodoxism.
Din pacate,eu m-am lovit de exemple contrare.
Nu cred ca e o problema diferenta de rit. Problema va fi la copii. Cand va veni iepurasul de Paste, de ex ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Iepurasul poate sa vina de doua ori! Fericirea copiilor. Bugetul sa tina!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Theiuta spune:

Off topic:
Scuze!Gabi a intrebat ceva asemanator in cadrul altui subiect si eu am raspuns acolo. M-am derutat. Scuze!

Theiuta

Mami si Nicolas

Sanatosi sa fim!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabi_m spune:

Va multumesc pentru raspunsuri!
Dar mai astept...

Gabi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ham spune:

La nepoatele mele, iepurasul vine de 2 ori si inclusiv cumnatu-meu, chit ca-i reformat, e incantat de-o sarbatoare prelungita!
Din astfel de familii (am avut destui colegi din familii mixte dpdv religios) ies copiii destupati la minte, deloc habotnici, intelegatori cu credinta altuia (chiar daca se lovesc adeseori de imbecilitatea limitatilor fara proprie judecata); senzatia mea e ca au luat ce-i bun din fiecare religie; oamenii au puterea sa schimbe dogmele, iar astfel de copii, odata maturi, sunt motorul schimbarii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nuschu spune:

Cum au spus si altii, depinde de biserica si preotul la care mergeti. Verisoara mea s-a cununat la Biserica Sf. Elefterie, acum 12 ani, cu sotul ei catolic. Nu a fost nici o problema. Mama (parintii mei le-au fost nasi), insa, intre timp a inceput sa fie mai apropiata de biserica, a discutat cu alti preoti si i-au spus mai multi ca in mod normal sotul trebuia sa se boteze ortodox ca sa fie oficiata cununia.

Deci n-aveti decat sa mergeti sa cautati un preot mai "permeabil". La Elefterie, "permeabil" inseamna si mai scump, din pacate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deianira spune:

Ai mei sunt in situatia asta - mama ortodocsa si tata catolic si s-au casatorit la ortodocsi fara nicio problema acum 26 de ani .
Si DA!, venea iepurasul de doua ori :-)). Noi tinem de doua ori Pastele .

Good things happen to good people.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Eu am o colega catolica (credincioasa) si s-a casatorit catolic. Sotul, botezat ortodox dar de credinta ateu s-a dus cu ea de cateva ori la preotul catolic (sa fie fericita fata) si gata. Iepurasul vine catolic de la mama si ortodox de la bunica.

Alta colega s-a casatorit cu un palestinian din Israel. La nunta nu stiu cum o fi fost, dar copilul e botezat si ortodox (tata nu a intrat in biserica) si musulman (sau cum se cheama la ei - inclusiv cu taiat "chestia"). Ce conteaza? Neamurile sa fie fericite.

La ortodocsi nu va intreaba nimeni nimic. Cel putin in Bucuresti, la biserica te duci si platesti rezervarea nuntii la ora x in ziua y si atunci te duci frumos cu certificatul de casatorie, nasii, lumanarile si ceva bani in buzunar la nasu'. Asta e tot. Nu va intreaba nimeni de botez, religie...Asa ca din punct de vedere "organizatoric" nu e nici-o problema. Acuma cu credintele si parerea voastra despre insemnatatea casatoriei in biserica....nu ma bag. Pentru mine personal e doar o ceremonie, ca si botezul, sa vada lumea rochia sau copilu' si sa aiba motiv de chef dup'aia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RWheelwright spune:

Citat:
citat din mesajul lui anya

Eu am o colega catolica (credincioasa) si s-a casatorit catolic. Sotul, botezat ortodox dar de credinta ateu s-a dus cu ea de cateva ori la preotul catolic (sa fie fericita fata) si gata. Iepurasul vine catolic de la mama si ortodox de la bunica.

Alta colega s-a casatorit cu un palestinian din Israel. La nunta nu stiu cum o fi fost, dar copilul e botezat si ortodox (tata nu a intrat in biserica) si musulman (sau cum se cheama la ei - inclusiv cu taiat "chestia"). Ce conteaza? Neamurile sa fie fericite.

La ortodocsi nu va intreaba nimeni nimic. Cel putin in Bucuresti, la biserica te duci si platesti rezervarea nuntii la ora x in ziua y si atunci te duci frumos cu certificatul de casatorie, nasii, lumanarile si ceva bani in buzunar la nasu'. Asta e tot. Nu va intreaba nimeni de botez, religie...Asa ca din punct de vedere "organizatoric" nu e nici-o problema. Acuma cu credintele si parerea voastra despre insemnatatea casatoriei in biserica....nu ma bag. Pentru mine personal e doar o ceremonie, ca si botezul, sa vada lumea rochia sau copilu' si sa aiba motiv de chef dup'aia.

Anya

Cu toate scuzele de rigoare, chestia cu dublul botez (si crestin si musulman) intrece orice.... orice. Nu mi se pare corect... De ce l-au mai botezat? Ori - ori si apoi isi alegea copilul mai incolo, daca tot sunt... moderni. Asta ca simpla opinie, scuze daca am deranjat cu ceva.

Mergi la inceput