Condica Salajencelor[74]

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns silvana_salajan spune:

Citat:
citat din mesajul lui Bimilitolim ptr tuse merge bine ghimbir ras cu miere.are efecte miraculoase.incearca sa scobesti o ridiche neagra si sa pui miere in ea.siropul rezultat il dai lui alex.are dreptate mihaela, tusea trece cam greu.Bimilit - soacra cu DOUA nurori!
La majoritatea copiilor pe care ii cunosc merge, dar nu si la Andrei. abia la 3 ani am aflat de ce tusea mai rau dupa ridiche cu miere. Era alergic la produse apicole!Deci, mare atentie. Eu cred ca se impune o vizita la doctor. Mie dr. imi dadea sa ii fac aerosol la Andrei asa:3 ml ser fiziologic+1 ml. miofilin (restul din fiola se arunca pt ca in 12 ore se cristalizeaza)+1 ml picaturi ambroxol (dar nu alea roz)Din astia 5 ml solutie ii faceam 10 min dimineata si 10 seara. Sau de 3 ori cate 5 min. Cand cum aveam timp. Ce ramane se arunca (solutia astfel obtinuta nu se foloseste mai mult de 12 ore din cauza miofilinului) In loc de ambroxol, de multe ori jongla si cu alte siroape sau picaturi de tuse. Tusea trecea cam dupa o saptamana de aerosoli, dupa ce se desprindea toata flecma. Ar trebui sa mergi si sa intrebi la dr. daca poti sa ii faci asa ceva, eventual sa iti spuna ce coktail sa ii pregatesti. La firma de unde am luat umidificatorul, un apart de aerosoli e 1,6 mil si e bun.Vine intr-o zi dupa ce faci comanda, si nu te costa transportul nika.Olimpia, eu iti doresc sanatate la pui, ca stiu cum e sa fie bolnav. Bia, ma bucur ca esti mai bine. Ce mai face nazdravanul Matei?Miha, am salivat la bunatatile facute de tine. Noi la cina o pizza si atat.Va is in zona, mai vin.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bimilit spune:

oti, deci DA,ai dreptate cu mierea.multi sunt alergici si in special copilasii blonzi.deci olim iaca draga ca nu poti aplica tratamente dupa ureche.musai sa mergi la dr.
uite cand lucram eu in sanatate se faceau aersoli cu efedrina,fluimukan, adrenalina,ser fiziologic,etc.

oti,multam de intrebare.matei inca zburda prin zona.e hodinit omu baga somn de la 16-19.acu si-a luat leptocupersonal si scrie masaje,da gurai nu-i tace .cica ii scrie la ALEX[are el un "peten" bun alex].

Ajutati-l pe DAN sa mearga din nou!Putin cate putin se aduna marea...

www.helpsonia.com/" target="_blank">SONIA, are nevoie de noi

Mergi la inceput

fetili va bag o reteta dementiala uite acus:

Friptura cu sos alb smecheros

se merge la o tura de sopping ,fara lista si fara tinta.
se intra in maceliriile noastre , care-s bune ca-s curate cat de cat.se face capu girofar ,neuronii se ajita si becul se aprinde.da luam o bucata de carne de vitel,bine acu poa sa fie si de vaca ca avem oala minune si nu ne mai intereseaza varsta bovinei.ne caram din carmangerie si neuronii is revin.no belea se fasem cu carnea?pai om vede noi acasa.

ajungem acasa.casa primitoare si calduroasa ne imbie la leneveala.da cine poa sa leneveasca? ca acusi piuie de foame familionu.
mno, idei ioc, da bine ca avem carnea in straita.
scoatem oala din cutie,racordam scula la curent.spalam carnea de vita si asa intreaga o trantim in oala minune.punem niste boabe de chiper,nitica sare,o foaie de dafin,3 morcovi rondele,o gulie,un mar gutui,5 boabe de mustar si o lingura de ulei de masline. acoperim bucata cu apa si setam oala pe ultimul program , apoi punem capacul si dam START.mno, da ce fac dupa ce piuie oala? parol ca nu stiu inca.da oricum asa seaca nu putem manca ccc carnea asa ca ccc curat cartofii ptr piure.ii spal si-i var in oala si-i pun pe aragaz, ca sa treaca ceva timp si sa ma gandesc ce fac cu carnea.mno, da oala piueie,dreptu ii ca am fentat ca am bagat si o tigara si=o cafea.neuronul blond e setat pe ce sa fac? asa ca ma gandesc eu ca bucata de carne nu poa sa fie frajeda 100% asa ca mai dau start pe primul program.si stau si meditez cu tigara in gura.vai de viata mea, deja cartofii is gata si io ce fac?vai si oala piuie.deschid frigiderul si ce vad un borcan de hrean si o cutioaca de smantana.waw , uite salvarea mea.
curat rapid un mar si-ldau pe razatoare fina.amestec hrean[cat vreti voi] cu 3 linguri de smantana si cu marul ras.pun compozitia rezultata intr-un vas termorezistent si-l var in cuptor, la foc potrivit.mentionez ca vasul l-am varat intr-o oala cu apa.intre timp oala e depresurizata.ridic capacul,casa se umple de un miros demential.
scot carnea o tai feli,nu prea groase da nici transparente.legumele din oala le strecor si le bag in blender[cu tot cu mirodenii].este ceva fuarte cremos.
bag mixerul in cartofi.piureul e gata.
pe un platou pun carnea ,intr-un bol pun sosul si scot din cuptor crema de hrean.
mai combinatiile fura dementiale.

Mergi la inceput

uitai sa va zic ca am scos oala din priza, apoi am spalat-o si am varat-o in cutie.acu sta cuminte si se hodineste ca maine iat intra in focuri

Mergi la inceput

tu fete, cu fiti di comitet si bagati si voi ceva retete.ca acu parol ca-s in pana de idei.si nu ma mai risc sa ies la shopping,ptr ca e fuarte frig si-mi ingheata neuronul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns piticutz spune:

Serbustoc, fetelor.

Eu am fost azi dimineata la doctor cu degetele mele si m-am programat pentru miine la amiaza la surgery.
Am ales sa imi taie la ambele degete "cu buba" coltul unghiei cu radacina cu tot, cica o sa omoare radacina cu ceva chimic.Deci numai coltul unghiei, ca o fisie, de la radacina pina la virf.
No, om vedea cum a fi...azi am fost pe telefon o ora buna, pina m-am lamurit cit am de platit, ce imi acoepra asigurarea, ce nu acopera, apoi sa fac programarea, s.a.m.d.

S-au vindecat ele, saracele unghii, de puroi, dar tot nu au unde creste inafara, tot impungeau pielea dinspre virful degetului sa iasa si nu puteau.
De taiat, eu nu am avut cum ca nu ma pot contorsiona in halul in care se cere, sa pot taia din pozitia potrivita.

Doctorul zice ca o sa se vindece repede si pina peste 2 saptamini ce incep scoala nici nu o sa mai simt nimic din ce a fost inainte.

Un pic mi-i groaza, da ce sa fac.

Iar ati scris zeci de pagini de cind am mai fost eu pe-aci.
Sper ca sinteti bine toate si mai ales cei mici.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Bimilit
fetili va bag o reteta dementiala uite acus:Friptura cu sos alb smecherosse merge la o tura de sopping ,fara lista si fara tinta.se intra in maceliriile noastre , care-s bune ca-s curate cat de cat.se face capu girofar ,neuronii se ajita si becul se aprinde.da luam o bucata de carne de vitel,bine acu poa sa fie si de vaca ca avem oala minune si nu ne mai intereseaza varsta bovinei.ne caram din carmangerie si neuronii is revin.no belea se fasem cu carnea?pai om vede noi acasa.ajungem acasa.casa primitoare si calduroasa ne imbie la leneveala.da cine poa sa leneveasca? ca acusi piuie de foame familionu.mno, idei ioc, da bine ca avem carnea in straita.scoatem oala din cutie,racordam scula la curent.spalam carnea de vita si asa intreaga o trantim in oala minune.punem niste boabe de chiper,nitica sare,o foaie de dafin,3 morcovi rondele,o gulie,un mar gutui,5 boabe de mustar si o lingura de ulei de masline. acoperim bucata cu apa si setam oala pe ultimul program , apoi punem capacul si dam START.mno, da ce fac dupa ce piuie oala? parol ca nu stiu inca.da oricum asa seaca nu putem manca ccc carnea asa ca ccc curat cartofii ptr piure.ii spal si-i var in oala si-i pun pe aragaz, ca sa treaca ceva timp si sa ma gandesc ce fac cu carnea.mno, da oala piueie,dreptu ii ca am fentat ca am bagat si o tigara si=o cafea.neuronul blond e setat pe ce sa fac? asa ca ma gandesc eu ca bucata de carne nu poa sa fie frajeda 100% asa ca mai dau start pe primul program.si stau si meditez cu tigara in gura.vai de viata mea, deja cartofii is gata si io ce fac?vai si oala piuie.deschid frigiderul si ce vad un borcan de hrean si o cutioaca de smantana.waw , uite salvarea mea.curat rapid un mar si-ldau pe razatoare fina.amestec hrean[cat vreti voi] cu 3 linguri de smantana si cu marul ras.pun compozitia rezultata intr-un vas termorezistent si-l var in cuptor, la foc potrivit.mentionez ca vasul l-am varat intr-o oala cu apa.intre timp oala e depresurizata.ridic capacul,casa se umple de un miros demential.scot carnea o tai feli,nu prea groase da nici transparente.legumele din oala le strecor si le bag in blender[cu tot cu mirodenii].este ceva fuarte cremos.bag mixerul in cartofi.piureul e gata.pe un platou pun carnea ,intr-un bol pun sosul si scot din cuptor crema de hrean.mai combinatiile fura dementiale.Bimilit - soacra cu DOUA nurori!Ajutati-l pe DAN sa mearga din nou!Putin cate putin se aduna marea...www.helpsonia.com/" target="_blank">SONIA, are nevoie de noi
Biaaaaaaaaaaaaaaa, m-ai salvat cu reteta asta! De bucurie, va dau o cafeloaie maaare si un poc de tzighi.Cami, multa sanatate.

Mergi la inceput

'neata!!!!!!!!!!!!

oti,multam de cafei si tighi!
buei,tu doar gusti hreanu, da?desi prin amestecul cu mar si smantana isi pierde din tarie.

acu sariti si voi cu retete.io parol ca nu stiu ce sa fac.

fetelor de ceva vreme , matei bea lapte de capra.ei si de cand consuma acest produs mananca nu bine ci fuarte bine.plus ca ii mai am si pe cei doi feciori mari , care-mi mi-ar manca si urechile.deci musai sa gatesc zilnic si diversificat.acu parol ca nu mai stiu ce.

Mergi la inceput

Mergi la inceput

Mergi la inceput