Bobocei de septembrie-octombrie 2008 (31)
Raspunsuri - Pagina 21
denisa.g spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui gaia.nevia Ref la kki... am tot vrut sa scriu si n-am apucat. Radu face la 2 zile, destul de mult (galben mustar, pastos). Face azi, maine nu face, si daca nici poimanine nu face ii pun intr-un biberon 3 ml Lass Baby, si face peste maxim 4 ore de la biberonul acela. Si iar il las, a doua zi nu fac nimic, a 3-a daca nu face iar Lass. Inainte de "programul" acesta, facea zilnic de 3-4 ori, ca de bebe (ca la carte). Hope it helps. Eu chiar cred in Lassul acela, am folosit cu succes si la Teo care era constipat rau pe la 4-5 luni, facea odata pe saptamana, si m-am speriat. Si am uitat: am folosit si eu, dupa ce am nascut. M-am reglat foarte repede. Ada, mama de baieti: Teo (10 aprilie 2007) si Radu (22 octombrie 2008) povestea nasterii my blog Topic: mama... de mai multe ori! Topic: nu renunta! Informeaza-te! |
BB meu face singur la 2 zile la fel ca si al tau , dar nu intervin eu cu nimic. Face el singurel asa, fara sa se chinuie, nimic. Eu nu as vrea sa intervin ca totusi am inteles ca este normal pt un bb alaptat exclusiv la san.
Si totusi sa incep divesificarea la nici 4 luni la un bb exclusiv pe san cu suc de protocale nu e aiurea?
de
Edwin www.flickr.com/photos/25613544@N08/?saved=1" target="_blank">noi trei
denisa.g spune:
Eva - la fel ca tine gandesc si ma incapatanez si eu cu diversificarea la 6 luni - am lapte!!!!!.
Acum sa vedem, cred ca o sa merg totusi la alt doctor.
O intrebare!! Bb are pielea foarte uscata pe corp. Dr mi-a zis sa nu-i dau nimic pe corp pana la 6 luni cel putin dar totusi ma gandesc sa-i fac macar masajul cu ulei de masline extravirgin si vitamina A asa cum am auzit pe aici si am mai si citit.
Cum faceti voi? Adica se fierbe uleiul in baie de apa si se adauga in el vitamina A? Daca da, cata?
de
Edwin
www.flickr.com/photos/25613544@N08/?saved=1" target="_blank">noi trei
300 spune:
Buna fetele! aici am uploadat toate cutiutele muzicale pe care le-am gasit. Sunt arhivate.
Eu sunt cam intoarsa pe dos ca anda s-a iritat raaau pe spate cap si burta. Are niste pete rosii, acum astept sa vad daca dau inapoi cu e am eu sau merg la dr. Aseara a plans ca din gura de sarpe si nu stiam de ce.
de Anda Teodora din 10.10.2008
puiul meu dulce si mic Anda
pozne in asteptarea Andei
Muuh spune:
Eu sunt pro alaptat exclusiv (natural sau formula) pana la 6 luni. Nu accept nici o explicatie a doctorilor care recomanda sucuri mai devreme si imi e ciuda de fiecare data cand vad ca inca un copil este diversificat la 3 luni sau mai putin.
Eu mai sunt si pro autodiversificare dar asta e deja prea mult.
gaia eu la Elias am stat in rezerva si tot nu a venit nimeni la mine sa imi vaccineze copilul asa ca relax. Guthrie i-au recoltat in fata mea fiindca m-am nimerit pe acolo, vaccinul inclin sa ii dau dreptate lui kid. Oricum pediatra mea a zis sa stau linistita ca nu e asa o mare problema si daca nu l-au facut. Cat despre instructaj Constantineasca mi-a dat liber si a zis senina: sunt sigura ca stiti sa va ocupati si de al doilea copil. Cum i-am spus si la prima nastere doctorului meu i-am spus si acum: am fost foarte multumita de partea de ginecologie dar la neonatologie tot debile lucreaza.
sabinel spune:
denisa amalia a stat cel mai mult 4 zile fara sa faca, dar in a 4a zi a iesit ea. are zile si zile, ieri a facut de 2 ori, dimineata si seara. eu zic sa nu intervii decat in caz de forta majora.
in alta nota, mai amuzanta, pitica mea parca-l invoca pe zeul kaki-ului cand vrea sa faca. chiuie, tipa, si se screme, desi iese absolut normal.
amalia mamii
cum s-a nascut strumfita mea
piticania creste
_
Daca pentru o clipa Dumnezeu ar uita ca sunt o marioneta din carpa si mi-ar darui o bucatica de viata, probabil ca n-as spune tot ceea ce gandesc, insa in mod categoric as gandi tot ceea ce zic.
gaia.nevia spune:
| citat din mesajul lui Ankussa Neatza si de la noi..mai la pranz asa Si acu` intrebare intrebatoare: voi la ce interval de timp culcati bebeii sau ii lasati sa dea ei primele semne de oboseala? Al meu doarme cam dupa 1 ora jumatate, doua, dar doarme putin, numai jumatate de ora sau o ora. Rar cand mi-a dormit (si numai pe picioare la mami) 2 ore.Daca il las mai mult si nu il culc devine marait rau si nu ma mai inteleg cu el. Nu mai stiu ce sa fac. ![]() C u later ![]() Ankussa |
Ankussa, noi nu am insituit un program anume. Avand in vedere ca suntem aproape exclusiv pe formula, s-au reglat mesele destul de precis, in mare 5 mese la 4-5 ore dif una de alta.
Imediat dupa masa il chinui nitel sa eructeze (cam greu merge trebusoara asta) si apoi adoarme singur, macar 30 min. Uneori doarme mai mult, alteori incepe sa se foiasca. Cand se foieste ma prezint si eu cu ciripeala, suzeta, maimutele, caruselul, in functie de cum il vad eu, nervos sau cu chef de joaza. Cum se linisteste (adica nu mai pare ca ma urmareste atent, nu se zbate, suzeteste linistit, sau pur si simplu sta si se uita) cum ma retrag de langa el.
Revin daca e agitatie.
Doarme cam 2-3 ore intre toate mesele de dimineata. Dupa ora 7 e treaz non-stop pana la 12, de pasare de noapte, s-a nascut seara.
La Teo am facut la fel, iar cand a depasit faza in care dormea intre mese si ne jucam mai multe ore la rand, il puneam in patut pe la 11 sa doarma, si inca o data pe la 3, si il lasam in liniste, eventual trageam si perdeaua si ii puneam o muzicuta ceva.
Uneori facea tambalau ca e singur... il linisteam, plecam iara, sau stateam langa el sa se foiasca pana adoarme.
Acum ca e mare il las in boii lui, ca nu-l mai pot pune in patutz, are pat mare de adulti. Si se urca el si adoarme acolo cand are chef, dar in jur de 3 se cam intampla chestia asta zilnic.
Deci, fara stress zic eu... Important mi s-a parut sa nu ii las sa planga / urle si nici sa nu-i stimulez excesiv... si nici sa nu ii invat in brate. I-am luat de cate ori a fost nevoie sau am avut chef, niciodata pentru a-i adormi.
Ada, mama de baieti:
Teo (10 aprilie 2007) si
Radu (22 octombrie 2008)
povestea nasterii
my blog
Topic: mama... de mai multe ori!
Topic: nu renunta! Informeaza-te!
alexa si mami spune:
eva, exact la fel s-a intimplat si la noi. noi am stat in rezerva cu 2 paturi, eu cu cipri si inca o mamica cu fetitza ei, dar la fel se intimpla si la saloanele cu mai multe paturi, nu tine de rezerva cu plata sau fara... si asta nu e de ieri , de azi, la fel s-a intimplat si acum 4 ani cind am nascut-o pe alexa. inca o bila alba pt polizu
aaa, imi aduc aminte ca cipri era f f f incintat de testul auditiv, s-a linistit instantaneu. am intrebat dr daca gasesc si eu un ap similar pt acasa :)))
alexa(23.10.2004), cipri(02.11.2008) si mami
Nerantula spune:
Salutare! 
Ne-am intors si noi ieri de la munte, dar nu reusim sa ne reintram inca in ritm cu trebusoarele de rutina. A fost frumos la zapada, desi cel mai mult am vazut-o din camera, a fost extraordinar de ger, am iesit cate o ora, doua cu bebelache. Ne-am plimbat prin Moeciu, Cheile Gradistei, Bran, ieri am urcat sus, in cetatea Rasnovului cu un bebelus adormit la purtator, incercand sa nu alunecam claie peste gramada, el nu avea nici o treaba! ![]()
Iata cateva marturii ale aventurilor:
www.flickr.com/photos/30462666@N03/3182258504/in/set-72157611264244741/" target="_blank">Ce de zapada!
www.flickr.com/photos/30462666@N03/3182265210/in/set-72157611264244741/" target="_blank">Imi iau avant ...
www.flickr.com/photos/30462666@N03/3182265140/in/set-72157611264244741/" target="_blank">Pe derdeluuuuuuus!
www.flickr.com/photos/30462666@N03/3182265558/in/set-72157611264244741/" target="_blank">Sus, in cetate
www.flickr.com/photos/30462666@N03/3182259276/in/set-72157611264244741/" target="_blank">Prin targul Branului
www.flickr.com/photos/30462666@N03/sets/" target="_blank">Gruia - soricel iubit 16.09.2008
... once upon a time ...
gaia.nevia spune:
| citat din mesajul lui Nerantula Salutare! ![]() Ne-am intors si noi ieri de la munte, dar nu reusim sa ne reintram inca in ritm cu trebusoarele de rutina. A fost frumos la zapada, desi cel mai mult am vazut-o din camera, a fost extraordinar de ger, am iesit cate o ora, doua cu bebelache. Ne-am plimbat prin Moeciu, Cheile Gradistei, Bran, ieri am urcat sus, in cetatea Rasnovului cu un bebelus adormit la purtator, incercand sa nu alunecam claie peste gramada, el nu avea nici o treaba! Iata cateva marturii ale aventurilor: www.flickr.com/photos/30462666@N03/3182258504/in/set-72157611264244741/" target="_blank">Ce de zapada! www.flickr.com/photos/30462666@N03/3182265210/in/set-72157611264244741/" target="_blank">Imi iau avant ... www.flickr.com/photos/30462666@N03/3182265140/in/set-72157611264244741/" target="_blank">Pe derdeluuuuuuus! www.flickr.com/photos/30462666@N03/3182265558/in/set-72157611264244741/" target="_blank">Sus, in cetate www.flickr.com/photos/30462666@N03/3182259276/in/set-72157611264244741/" target="_blank">Prin targul Branului www.flickr.com/photos/30462666@N03/sets/" target="_blank">Gruia - soricel iubit 16.09.2008 ... once upon a time ... |
Suuuperrrr, bravo voua!
Ce saculet frumos are Gruia, de unde, de unde?
Ada, mama de baieti:
Teo (10 aprilie 2007) si
Radu (22 octombrie 2008)
povestea nasterii
my blog
Topic: mama... de mai multe ori!
Topic: nu renunta! Informeaza-te!
alexa si mami spune:
anca, e suberba carla
o minune de fetita, si cind ma gindesc la temerile tale de acum citeva luni...
nerantula, bine ai revenit! e mortal gruia, atit de expresiv ca un om mare 
ankussa, cam la fel ne terorizeaza si pe noi cipri
e ceas elvetian, dupa exact 30 de min e up. adoarme cu suzi, feon si mingiiat, dar nu pe picioare. doarme vreo 2 ore la prinz cind iesim afara, adica adoarme afara si continua si dupa ce intram in casa, in rest...2-3 reprize de 30 de min.
laura, ma bucur ca alexia e mai bine 
alexa(23.10.2004), cipri(02.11.2008) si mami