Pepenasi de iulie-august 2008 (67)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Caprioara spune:

Ooooof, acum am terminat trebile si culcat cupiii.

Ruxandra, multu muuult de poezia .

Fetele, mesajul de pe pagina cealalta l-a tastat chiar Matei, sa stiti .
Mai tineti minte ca v-am spus ca fimiu are o colega de banca, Andreea? Ei bine, am ramas profund impresionata de fetita asta. I-a adus azi cadou o carte cu povesti de Petre Ispirescu si i-a facut doo felicitari: una cu un desen si scris cu sclipici si una cu o poezie facuta de ea . M-a dat pe spate! As zice ca tine mult la Matei, nuuuu? Asa ca i-am propus sa-i luam cu prima ocazie Andreei o inima mare din aia cu brate de la Ikea, poate de Sf. Valentin sau de Dragobete, si a fost foarte incantat de idee.
La ora 21:00 (fix atunci s-a nascut ) i-am cantat La multi ani si i-am dat cadoul, iar Sambata o sa avem musafiri si tortul.

In alta ordine de idei, fata in seara asta mi-a mancat mai mult : vreo 100 ml lapte muls in care am pus cereale de orez de la Milupa (da am pus destule asa , ca a iesit amestecul grosut) - de obicei la masa de cereale baga 60-70 ml. Si inca 30 ml mai tarziu un pic. Ii plac tare mult cerealele astea . Eu ma mulsesem cu gandul ca si congelez ceva, dar pana la urma a mancat toti cei 130 ml .
Am incercat sa-i dau intai cei 30 ml ramasi cu canita de la AVENT cu mototoiul ala cu 3 gauri, a tras un pic dar apoi nu a mai vrut. I-am pus apoi si tetina de bibe sa vad ce zice - insucces total. Acum nu stiu daca era prea satula pe moment (desi inainte sa-i pun in bibe i-am dat la lingurita si a papat vreo 10 lingurite). O sa mai incerc cand e mai fomista. Dar cred ca o sa patesc ca si la Matei, nu-mi va accepta bibele si vom trece direct de la tzatzi la cana .
Asa ca i-am facut cu cereale si a papat tot la lingurita un pic mai tarziu si partea ramasa, ca nu vroiam sa arunc laptele muls cu eforturi maaari .

Ma duc la culcare. Nopatea trecuta a dormit legate vreo 5 ore de la 23:15 pana la 4:30 . Sper sa am bafta si la noapte .
Va urez o noapte linistita tuturor si !

pup you all,

Caprioara, mami de Matei si de Ilinca
Povestea nasterii Ilincutzei
poze
(cont abimami2008 cu parola de la mailul comun)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diarux spune:

CAPRI

MATEI esti un scump!

Ruxandra,binecuvantata si Andrei Tudor

poezici pentru mamici si pepenasi

www.agonia.ro/index.php/author/0010820/index.html" target="_blank">poezii mai serioase

ANDREI TUDOR- minunea noastra -The Story

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana81 spune:

Ile rad de 10 min cu lacrimi ..cu gazele voastre, eu citisem ieri parca la Sun ca spunea ca are gaze si am vrut sa sar si eu ca si Clara are dar pt ca nu am avut timp de scris am uitat, asa ca eu m-am scos...
Noapte bunaaaaa

MAMI de CLARA ANDREEA

06.08.08

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabriela82 spune:

si eu am pierdut pe verisoara mea draga (avea 15 ani) acum 9 ani intr-un accident, pe trotuar. faptasul nu a patit nimic, a fost liber tot timpul, mai mult, s-a casatorit la o saptamana dupa accident .... doare tare rau.
.....

multumim fetelor de complimente, Vic si noi am primit rochita cadou

mami de gemene bine-ai venit si felicitari. si eu imi doream gemeni dar acum nu mai cred ca m-as fi descurcat cu 2 bb, abia fac fata la unul, so felicitari again!

dragutz Matei de Capri si mare cuceritor

Marina wow! ce povestesti tu acolo cu matusa.

he he! funny cu gazle [:)))] Ile si Irina mai are gaze dar nu pare sa o doara burtica, d-alalte noi n-avem ca suntem din provintzie si n-au ajuns inca la noi.

Ralu nici Irina nu doarme singura la 6 luni si o sapt.

Camy sanatate multa ptr bunica ta.

vreau si eu sa ma insciu la "dietiste" dar cum fac cu dulciurile ca nu ma pot abtine si ma mai inscriu si la "invatacele", doar ca dupa 3 ani de cand am terminat facultatea tare pe dos imi vine si nici timpul nu mai e ca acum 3 ani, sper sa fac fata

ce stiti de Nidoflor unguent, ne-a dat dr ptr iritatia de pe fata si ptr niste bubite si putina roseata in zona scutecului care tot apare si dispare si nu stiu exact de la ce (s-ar putea de la scutece, desi folosim pampers de la nastere si n-am avut probleme). inca nu am dat-o cu el, mai incerc si alte metode intai ca am vaz ca e antibiotic. am incercat cu bicarbonat de sodiu ptr fundic si am sa mai incerc, ptr fata avem trixera.

nu mai stiu cine zicea de Huggies, am luat si eu de 2 ori. prima data a fost ok si mi-a placut mult ca aveau elastic la spate si am mai luat o data, numai ca ii schimbasera si atunci i-au aparut mici bubite la fundulet. am folosit doar cateva scutece si le-am dat doar ca de atunci ne tot chinuim cu bubitele alea

Gabi de printesa

Când ultimul copac a murit, când ultimul râu a fost otravit si când ultimul peste a fost prins, doar atunci ne vom da seama ca nu putem mânca bani.
proverb indian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marimar spune:

Sun imi pare rau ca a inceput Anul Nou cu deceptii dar eu sper ca nimic sa nu te atinga in mod deosebit pt ca tu stii ce e mai important ! imi pare rau de pierderea suferita, cred ca doare foarte tare insa nu merita sa te incarci cu energii negative iar iertarea aduce si alinare

Mada de Irlanda, pacat sa nu mai scrii, ai fost de multe ori sarea si piperul pe aici pe la pepenashi si nu voi uita niciodata surpriza care ne-ai facut-o de Craciun ! Orice suparare ai avea sper sa-ti treaca repede si sa ne mai delectezi cu postari si poze de-ale micilor irlandeze!

Anna, pacat ca n-am stiut ca veniti la Viena....desi si daca stiam , cu epidemia de varicela din familia noastra nu stiu daca ai fi vrut sa ne vedem....poate data viitoare . Ma bucur ca ti-a placut Viena. Pe unde v-ati preumblat??
Caprioara, La Multi Ani pentru Matei !!!!

-------
mamica fericita de M(06/02/2000), R( 02/10/2004) si MV 02/08/2008
........
Alaptati cit de mult, incepeti diversificarea de la 6 luni si mare atentie la ce alimente dati copilului!
Nu va jucati, repercursiunile in timp pot sa fie iremediabile !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dia_filipas spune:

Salut fetele!!

Na ca am ptins si eu schimbul trei, better late than never, nu?

Vazut si eu poze de Julia, e o scumpete in costumasul mov! Si are niste ochi superbi!!

Chiar asa, parca pe Narci nu am vazut-o de mult! Esti bine?

Mina noi am iesit afara zilele astea, da' numa o ora, in marsupiu, in jurul blocului.

Camy multa sanatate bunicii!

Dormit singura - Miruna pana acum o saptamana adormea doar leganata, sau plimbata, dar de atunci brusc nu-i mai trebuie. Adica eu o leganam si ea urla, cand am pus-o in patut si am stins lumina s-a linistit brusc. Nu merge chiar totdeauna, cateodata mai plange vreo 5 minute pana adoarme.

Capri felicitari pt. papacioasa!! Si pt. noaptea dormita! Keep it up! LA MULTI ANI si din partea mea pt. Matei, ca am uitat ca toanta sa-l urez azi dimineata!

Gini nu mai stiu daca tu ai intrebat, dar nici Miruna nu se omoara cu intorsul de pe burta pe spate, de fapt, ridica putin capul si apoi cade in nas si incepe sa urle. Nu stiu cat e de ok treaba asta...Eu vreau s-o intreb pe pediatra de niste exeercitii sa o stimulez, ca in rest sta in fund aproape singura, se rasuceste si se intoatce de pe spate pe burta, isi ridica destul de sus capul cand e pe spate...nici nu stiu ce sa zic...

Simptome iesit dintisori am primit un articol pe mail de la un site despre copii "what to expect" si acolo ziceau ca e normal ca sa aiba febra, sa faca diaree sau kk des. Si Miruna le-a facut pe toate.

In cat timp iese complet un dinte? Ca de cand am anuntat aici iesirea (va multumesc tuturor pt. felicitari!!) si pana acum, abia daca se vede o dungulita zimtata si suuuubire, abia sesizabila cu ochiul. Aaaa, si deja se intrevede si al doilea, au aparut puncte albe pe gingie.

Gata, fug la somnic, ca e tarziu! Noapte buna!

Dia mami de Miruna 15.07.2008

poze
poze burtika

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ella81it spune:

LA MULTI ANI IOANELOR SI IONUTILOR,SA FITI SANATOSI !
Noi am fost ocupati zile astea sper sa ne mai linistim si sa intram mai des.
Am musafiri inca !Imi e somnnnnnnnnnnnnnnn!
Diarux ms ptr poezie
Ma duc sa vad ce face Alex,saracutu azi avea febra!
Va pupam!

www.flickr.com/photos/22873079@n04/2215811271/" target="_blank">POZE
ELLA mamica de Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

Iriss, orezul nu contine gluten. Exista o singura varietate care contine, si nu cred ca se gaseste in ro.

Kamelia, da, poti lua carutzul fara probleme. Mergi cu el pana la intrarea in avion si acolo il predai stwardesei.

Mitzi, eu nu am sterilizat NICIODATA (decat imediat dupa cumparare :)). Eu cred ca tu trebuie sa fii pregatita sa nu mai sterilizezi :). Las' ca vine si asta.

Cineva mi-a schimbat copilul . Azi noapte s-a sculat de 2 ori, iar acum inca nu doarme. Adoarme si se trezeste, si tot asa. Acum e la plimbare prin ger cu tati:(((((. UUff, si nu, nu ne da dintisor. Abia am terminat cu cei 2 de jos. NU stiu ce are. Poate ca din cauza mea, ca sunt cam deprimata :(( de 2 zile (ceva probleme mai vechi, care au iesit la suprafata).

Capri, La Multi Ani pentru Matei, cu intarziere :).

Vicky si Maya (27.06.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ileanna spune:

Neatzaaaa

Ma pregatesc sufleteste de recoltat kk si pipi.

Vicky ce-i cu tine???
Eu m-am decis de cand avea copilul 2 luni si ceva, ca ARE legatura cu starea mea ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana spune:

Eu inca mai sterilizez. Ma simt mai bine asa si nici nu-mi ia foarte mult timp.

Ieri am fost la controlul de 6 luni si am facut si vaccinul. Fratilor, avem 9 kg si 70 de cm! Asta in conditiile in care fata mea mananca 70% san si restul este compus din legume (morcov plus albitura) si fructe (mar si para), altceva nu am incercat. Oare chiar sa faca minuni alaptatul la cerere? Sau mostenirea genetica are un rol important, fetita mea semanand cu tatal ei (1,93 m si nu mai spun kg...). Deocamdata nu imi fac griji, si baiatul a fost grasut in primul an de viata, dar dupa ce a inceput sa mearga a slabit rapid si a devenit tot mai selectiv la mancare, apogeul atingandu-l intre 4 si 6 ani...
Am primit unda verde pentru branza calcica (facuta cu lapte de vaca de 1,5% grasime), galbenus de ou si carnita de pui, astea mai tarziu.
Deocamdata, azi vreau sa adaug la piureul de legume spanac si conopida, sa vedem daca ii place.

Despre dosar: la Iasi am impresia ca trebuie si o copie dupa cartea de munca, parca asa am citit in ziar. O sa vad saptamana viitoare, intai trebuie sa-mi adun actele.

Am fost ieri la birou: doi colegi au apreciat imediat ca m-am mai ingrasat, "dar iti sta bine asa", s-au grabit ei sa adauge. Merci, stiam ca m-am ingrasat. Ce sa fac daca procesul alaptarii si al cresterii unui copil este ceva mai complex decat fumatul unei tigari...

Va doresc numai bine.

Ioana si fetita Ilinca (5 iulie 2008)

Mergi la inceput