Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (61)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Daria_Ioana spune:

Noi maine vom pleca o saptamana la munte.
Eu , copiii si parintii mei.
Sper sa fie bine si sa ne distram.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Reallaura spune:

Gata, am terminat si eu de citit. Azi
Socrate suuper, hai ca la tine asa a fost mereu, dupa furtuna a iesit soarele… tare replica cu Einstein [#61514;))]pentru cine merita sa primeasca.
Miss sunt socata de dl dr care voia sa faca militarie cu copil de 6 luni! Mai, dar si mie mi se mai face sete noaptea, poftim…cum sa-I explici copilului ca noaptea e noapte. In fine, am mai auzit teoria, am vazut filmulete pe net, sunt impotriva. Asta e tortura aplicata de mama copilului. Care nu plange de rasfat la 6 luni, ci pentru ca ii lipseste ceva, fie chiar si alintul mamei. Miss
Gabitzule, vad ca ti-a raspuns Sis si in numele meu referitor la ciclu… Eeeei, eu acusi am o alta intrebare care ma preocupa…cumva lipsa de ciclu duce si la lipsa de chef??? Fetele care au ciclu déjà, ati vazut vreo corelare?? Iar cele care nu aveti cm, e vreuna cu chef??
Cleo simpatico Maruca cum a adormit ea.
Adriana sper sa o pui repede pe picioare pe Annika acum cu regimul de la Doctorita. EU la Munteanu inca nu am fost Dar acum, ca am descoperit-o pe Bulacu, nu maim erg la altcineva…
Ah, branzica eu o fac cu iaurt in loc de calciu. E superbuna…o sa-mi lipseasca mancarica asta cand o sa treaca Mircea pe mancare normal.
Vianne, Daria _Ioana multumim si tie de urari si de la noi.
Alysh draga de tine, sa inveti cu doru-n piept!!! Ooof. Si la noi au fost mult sarbatoriti: Tata, soramea aia mica, Mirci sisocramiu. Voi cum ati petrecut??? de dor si de la noi!

Laurita, mami de Mircea Ioan, 15 mai 2008
POZE BOTEZ MIRCEA
ALBUMELE MELE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Magdone spune:

Daria, distractie placuta la munte,

Miss, felicitari pentru... eu cat am fost insarcinata cu Olivia am avut asa un cheeeef mai frate, nu stiu ce era cu mine, al meu se si speriase in sensul bun bineinteles, acum asaaa mai rarut, am revenit la normal

Gabitzam, nici mie nu mi-a venit CM si nici nu-mi lipseste.

Andrada, nu te stresa asa din chestia asta, se mai intampla, eu ii dau san sau fructe cand mai uit.

Cleo78, si eu zic ca nu trebuie sa se sperie prietena ta asa cu hernia ombilicala, daca imi aduc aminte am citi intr-o carte aici cica nu se recomanda sa se puna nimic la buric.

Prag, si la mine somnul copiilor e un subiect tare spinos, mereu ma cert cu al meu pe tema asta.
Eu mereu am dormit cu copiii in pat, adica in pat cu noi, eu nu am reusit/putut sa-i pun in patutul lor. Razvan a dormit cu noi pana la 1 an, acum dormim cu Olivia si asta e.
Eu nu reusesc sa ma scol noaptea sa ii schimb sa stau de vorba sa le zic ca mama, tata sunt aici. Eu m-am culcat, am stins lumina si nopate buna. Daca se trezeste, o pun la san si am terminat, doar n-o sa ma scol acum sa-i fac biberoane de ceai, apa...nu pot si pace. Chit ca se trezeste de npe mii de ori, tot la san si gata. Oricum sunt intr-o stare de nici treaza, nici nu dorm, dar in schimb visez

Haideti sa va zic o chestie am citit-o undeva sau am auzit-o, nu mai stiu.
O mamica tanara cu un bebelus dormea linistita cand se aude un zgomot ingrozitor de afara, un camion derapase si intrase cu cabina aproape in casa. Vine politia, pompierii, mamica dormea n-avea nici o treaba. La un moment dat se aude bebelul "uaa" si mamica repede se scoala la bebelus. Ca sa vedeti cum creierul nostru e setas pe muzica de bebelus

raportam si noi cu mandrie, 70 cm si vreo 9 kile asa si peste, dr ne-a mai chemat la control la 9 luni asa ca nu stiu exact cat are.

Magda, mami de Razvan (19 iulie 2003) si Olivia (31 mai 2008)
_
"Pentru a castiga ceea ce merita sa ai, s-ar putea sa fie nevoie sa renunti la tot ceea ce ai deja."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefany_p spune:

Reallaura..tre sa-mi dai un miel..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kristinik spune:

La multi ani tuturor puiutilor , mamicilor si taticilor care isi serbeaza azi onomastica!!!!! Sa fiti sanatosi si voiosi

Am intrat doar acum si pe scurt ca ma grabeste tati ca vrea si el la calc ca trebuie sa se joace... de parca altceva mai face in afara de "chanel surfing" pe televizor. Doar acum am terminat de citit, dar clar ca nici vorba de conspect. Noi suntem bine nu s-a mai repetat episodul cu febra Dianei... sa speram ca a fost ceva izolat..dar ma bate gandul sa merg totusi pe la dr sa vad ce zice...Tot incvercam sa mergem in 4 labe , dar nu ne iese ca e greu fundul, insa facem o gramada de pasi cand ne sustine mami. Am primit un premergator .. si am pus-o putin acolo... Nu se deplaseaza decat in spate si mai mult se joaca cu butonasele, jucariile etc. Asa ca... tot cu mami o sa mergem in picioare... clar.

Va pupacim si va uram noapte buna

P.S. Multumesc MissP Cred ca are ceva efect Osanitul ca i-am dat de vreo 2 ori cate 8 bilute si parca nu o mai deranja asa de tare. Apoi am vazut ca scrie pe tub ceva cu 8... eu nu stiu germana.. dar sunt in stare sa caut in dictionare si tot ma lamuresc pana la urma.

Cristina de Diana Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Reallaura spune:

Micaela si mercic de urari!
Stefany ce-am facut??Edit: am vazut l-am botezat pe Iustin!!mea culpa

Laurita, mami de Mircea Ioan, 15 mai 2008
POZE BOTEZ MIRCEA
ALBUMELE MELE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonix spune:

Buna seara :)

Intru si eu rapid, sa o linistesc pe Andrada - eu o data am uitat sa ii dau de mancare bebeului ... si nu a mancat nimic deh... daca nu mi-a spus Si mda... sunt cea mai buna mama ever ! da ???

Miss - ce sa zic...uneori felul in care se exprima omul e determinant. In cazul asta, chiar daca ideile lui erau OK (mi se par relativ de bun simt, dar evident ca nu se pot aplica la oricine - caz in care trebuie sa fii un pic diplomat, nu sa dai verdicte etc), comunicarea se blocheaza. Chiar azi vorbeam cu Alra despre o experienta de-a mea similara cu un medic polonez care nu prea stia engleza si mi-a zis ca "felicitari, sunteti gravida - dar bebele e mort (eram in primele saptamani de sarcina... f la inceput) - veniti saptamana viitoare sa facem avort" - omul realtiv bine intentionat dar nu asta vrusese el sa spuna, nu stia sa se exprime nuanta in alta limba, sa imi spuna ca nu se vede inimioara si ca poate sarcina este cu risc bla bla ... ma rog, efectul a fost ca m-am socat eu de-a binelea hehe din fericire ... nu a fost cum a zis el

Back on topic, legat de somn, am citit si eu multe chestii despre efectele benefice ale dormitului in acelasi pat cu bebele. Eu una nu as putea dormi cu Robert, recunosc, asta pt ca il deranjez eu pe el, asa ne-am obisnuit. Vad ca mai nou plange in somn, e normal, si atunci il linistesc stand intinsa langa el (echivaleaza cu un mic somnic langa mami) dupa care, precum Cleo, il transfer in patutz. Mda, nu e usor, pt ca fac drumuri noaptea intre camerele noastre, si evident pierd timpul nedormind dar asta este. De asemenea, imi dau seama ce bine e de mamele care alapteaza ca isi rezolva puii noaptea asa de usor. In primele luni, fiecare sculare a lui Robert echivala cu 2 ore de nesomn pt mine (schimbat pitic, pregatit bibe, apoi adormit bebe, apoi muls) - ma gandeam cum o fi sa adoarma la san langa mine, pe jumatate adormita Din fericire au trecut vremurile alea, acum nu as mai fi in stare...

Ideea e ca fiecare face cum simte :) Important este ca toata lumea sa fie fericita (ma refer la mama si la bebe, nu neaparat la doctor )

Dolores - hai mai, uite, noi la 8 luni si 2 sapt aveam 8 100 Si sa stii ca piticania mea face chestii pe care bebi de 9 luni nu le fac :) Azi Robert a invatat sa deschida usa si sa fuga pe hol Si la cresa cica fuge dupa fete si face tot ce fac si ele ... ma rog, aproximativ So... chiar nu conteaza greutatea :) Eu una sunt bucuroasa ca e energic ca un titirez.

Gata, fug sa fac CV-ul unui coleg poate il aduc in Belgia

Ooo... si sa nu uit !!!! LA MULTI ANI IONILOR, IOANELOR ... mici si mari de pretutindeni !!!

Simona cu Robertzel baietzel frumos

Cum a venit Robertzel in viata noastra

Poze cu noi toti si Poze cu bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cadina spune:

Miss m-a intrigat si amuzat si pe mine atitudinea d-lui dr. Cu siguranta nazistul cu pricina n-a auzit de anxietatea de separatie care se manifesta din ce in ce mai abitir abia d-acu incolo la puisorii nostri. Si asta ar fi doar un aspect... Oricum, sa nu uit: raguseala lui David nu e deloc buna. Umezeste aerul din camera cumva, fa-i aerosoli daca poti. Raguseala inseamna de obicei (nu e regula) laringita. Alte simptome nu au fost, cand a avut Cosmin laringita decat vaitat toata ziulica de nu mai stiam ce nu-i convine si raguseala.
Alysh ce greu trebuie sa-ti fie... Sper din suflet sa treaca repede cele trei zile si Vladut sa fie sanatos. M-ai speriat putin cu suportul de baie... eu eram chitita sa cumpar unul...
Ralu sa ai spor la conspectat si referizat.
Multumim mult Cleo, am notat detaliat, intocmai, toate datele si modificarile de rigoare.
Simonica asta inseamna ca putem depune modificarile la dosar si la Orizont..? Ca daca e asa, poate ma nimeresc si eu in ziua cand te duci si tu p-acolo si ne videm cumva...

Sunt pe mare graba, ca de trei nopti Cosmin are febra si urla, plange si e agitat. Am gasit o doamna care sa stea cu noi cateva ore pe zi, sa apuc si io sa fac niste treburi omenesti, plus ce trebuie in casa, etc. fara sa stau stresata la tot pasul si fara sa intre timpul in sac. Dar tot de atunci, bebe plange si urla de nu-mi vine sa cred ce se intampla. Copilul meu nu plangea!!! Cred ca ii e teama ca il las singur si plec, stau cat mai mult in preajma lui si tot vrea la mine in brate. Cu toate astea, dintele, urechea, nu stiu ce-l doare (maine ma duc la orl) ca plange si suspina ingrozitor si la mine in brate. Iar dupa ce pleaca tanti, plange dupa ea si mangaie halatul ei. Zici ca cine stie ce s-a intamplat... Sper sa fie doar o perioada si o etapa si sa trecem cu bine si peste asta.

Va pup pe toate, La multi ani la bebei (Raducu, Mircea, etc. dar si Casandrei)!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cadina spune:

Am revenit repejor ca mi-am adus aminte de dintisorul lui Mircea si ca ma am de zis cate ceva... Laura felicitari lui Mircea pentru dintisor si la cat mai multi si fara dureri.
Mi bebelina eu i-am dat imunobaby - 10 zile pe luna.
Bratafel, multumesc mult de tot de aprecieri, Posibil dupa simptome sa ii iasa Biancai dintii asa era si Cosmin cand i-au iesti primii dintisori.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicole1980 spune:

Hop si eu la ora tarzie in noapte. In seara asta bebe a adormit la ora 12.00, mangaiat pe caput de tati. Ii dadusem san, compot si nimic…nu dormea.
Fetelor al meu a inceput sa bea apa, i-am luat un bibe cu manere si de dragul lui si-l duce singur la gurita si bea cam 150 -200 ml de apa pe zi plus vreo 300 ml de compot.
Sa va zic si remediu pt a-l face sa bea lichide, eu ii tai un mar la 500 ml de apa si fierb 20 minute pana isi lasa aroma si se face ca un compot. David bea cate un bibe de 150 ml o data de astfel de compot. De fapt asa l-am invatat sa adoarma, ii dau bibe cu compotelul si adoarme numai dupa ce il terimina.

David al meu este iritat la putulica rau de tot de cateva zile si vad ca nu-i trece. Astazi am insistat cu spalatul la fiecare schimbare de pampers si l-am lasat si fara, cateva minute…am sa continui si maine la fel.

Fetelor al meu baiat mananca 4 mese solide si vreo 3 de lapte, adica:
10 fructe cu cereale 150 -200g
13 supa si piure de legume cu carnita 150-200g
17 branzica sau inca o portie de piure 150 g
20 iaurt sau iaurt cu branzica 150 g
Iar laptic de la san la 22.30, 7.00, 14.00

Oare este suficient lapticul, mai ales ca nu-l pot masura. Voua v-au zis doctorii ca e suficient sa bea laptic seara si dimineata, ca noua asa ne-a zis. Eu parca i-as baga si un biberon de lapte praf pe la pranz cand voi pleca la servici…

Maty – bine ai venit.
Cleo – mai da-ne detalii, pls. Vreau sa ma duc si eu sa depun saptamana viitoare. Sa inteleg ca trebuie certif. nastere, buletinul meu si adeverinta de venit. Tu ai facut-o tot pe cea tipizata numai ca ai adaugat veniturile lunare?! Si unde ai fost, asa se numeste strada…Hambarului ? Sa caut pe harta. Edit : am luat si eu modelul de adev.
Eu oricum vreau sa depun si pt intoarcerea la serviciu…
Miss – nu stiu ce sa zic se vede ca nu-si da interesul decat pentru pacientii lui, ce cretin…e doar un bebe de 6 luni. E bine ca ti-ai dat seama care sunt cauzele suferintei lui. Succes la combatut.
Apropo de patutul lui. David al meu doarme in patutul lui de cand l-am nacut, foarte rar l-am luat intre noi si mai ales cand am fost la mare sau la munte sau cand era suferind.
Incepand cu 30 dec a fost racit, tusea foarte tare si I se infunda nasul. Il lasam in patutul lui, tusea si se trezea plangand de la tuse, era foarte agitat nu putea sa respire, se zvarcolea…. A doua zi s-a intamplat aceeasi chestie si in jur de ora 2 dimineta l-am luat intre noi si a dormit copilul pana la 8 dimi fara sa se intoarca… Asa am procedat si a treia seara, in jur de 3 l-am luat in pat cu noi si a dormit linistit. Ce sa cred din chestia asta…?? copilul are nevoie de noi sa ii fim alaturi, sa se simta protejat si poate ii place sa se incalzeasca langa noi. Acum doarme din nou in patutul lui si noaptea si ziua, insa intotdeauna il voi lua langa mine cand voi simti ca are mai mare nevoie, indifferent de ce spun cartile. Fiecare mamica procedeaza cum crede ca-I mai bine pt bebe si pt ea.
Cat despre betisorul pe care l-a folosit dr, ar fi chiar lipsit de scrupule daca a folosit unul déjà desigilat, mai ales daca era de lemn si nesterilizat. Eu am fost mereu atenta la asta si nu s-a intamplat, insa am observant si eu ceva lipsit de igiena la al meu dr: nu se spala pe maini.!!!! E primul doctor care nu-l vad spalandu-se pe maini cand imi examineaza copilul. Aaa si nici asistenta care i-a facut vaccinul nu s-a spalat pe maini inainte sa i-l faca. Data viitoare as vrea sa-I atrag atentia…chiar daca se supara.
Andrada – stai linistita si la mine se intampla sa nu fie gata ciorba si inversez mesele. Ii dau iaurt sau branza la ora 13 si la 16 ii dau supa.
Adriana – ma bucur ca Annika este bine si nu are ceva completat. Uite eu nu prea sunt de accord cu pastilele de calciu. Stii cum fac eu branzica si iese super, mananc si eu cu mare placere ? O jumatate litru lapte, 2 linguri smantana le las la bucatarie de seara pana dimineata sa se prinda ca un lapte batut. Apoi dimineata fierb laptele batut pana da in clocot,las la racit o jumatate de ora si apoi il pun intr-o strecuratoare sau un tifon si in 10 minutele ai branzica. E super buna.
Gabitzam – mie mi-a venit CM de cand iau anticonceptionale.
Daria Ioana – cum ati petrecut de ziua Casandrei? Sa aveti timp frumos la munte si sa va simtiti minunat. E bine ca mergi cu parintii, vei avea si tut imp si de tine. Distractie placuta.
Laurita – referitor la legatura dintre CM si chef de chef…nu cred ca este vreuna. Eu am CM , insa chef o data la o saptamana…sau la doua… cam rar, nu ?.
Cadina – sanatate multa, ma bucur ca ai gasit pe cineva sa te ajute.

Poze
Evolutie David
Bebe David Adrian 16.06.2008

Mergi la inceput