Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (61)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Doloress spune:

Gabitam nici mie nu mi-a venit si nici nu-mi lipsesteAl meu are 8 luni si o saptamana, eu sper sa nu-mi vina cat oi alapta.

Miss nenea doctoru cred ca e din neam de tortionar de la Auschwitz. Nu credeam sa mai existe asa niste doctori, in special in Germania!

Adriana referitor la sfatul dat Andreeip si eu cred la fel, cand am citit am zis ca numai doctorii romani pot da asemenea sfaturi, sa renunti la alaptat ca sa treci pe lapte praf. Cand e demonstrat si cand se bate atata moneda peste tot cat e de bun laptele de mama si superior celui praf. In fine, aici de exemplu nu prea te stresseaza nimeni cu greutatea copilului, conteaza numai sa fie in grafic, in rest nu ti se zice niciodata ca ar fi prea mic. Al meu, cat era de prematur si firav, intotdeauna mi-au zis doctorii cat de bine arata si sa continui cu ceea ce fac ca fac foarte bine.
Andreeap tu faci cum vrei, si eu ii dau lapte praf de la inceput ca nu am destul la san, stiu ce inseamna sa ai obsesia asta ca bebele e prea mic si firav si parca ai vrea sa faci orice sa-l vezi putin mai intremat. Dar dupa mine, ar fi bun sa continui si cu tzitzi cat mai ai si cat te mai simti tu confortabil. Si La multi ani pentru azi!

Socrate mie imi trece cu cartofi rasi cu spirt la gat, ii tin o noapte si de obicei a doua zi dimineata nu mai am aproape nimic. Multa sanatate!

Stefany bravo voua! Nu mai veni cu cifre din astea ca sunt altii pe aici care intra in pamant de rusine!
Noi avem...
8 luni si o saptamana
70 de cm
8050 g Deci mai putin ca voi, desi avem cu doua luni mai mult. Dar lasa ca se face si al meu mare acusi acusi!

Chinabulina La multi ani lui tati de doua ori! Nu te stressa pentru tort, daca e bun, asta conteaza cel mai mult. Si la mine la fel, cand fac dulciuri, aspectul estetic lasa tare mult de dorit.

Doloress si bulina Patrick (29.04.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefany_p spune:

ce fericire aici...fara ciclu, fara dureri...
Doloress, io zic ca tot Patrick e mai tare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lilly79 spune:

Buna seara.

V-am citit, dar nu mai am timp acum sa fac conspect cum as vrea.

gabitzam ce mare si dragalas e Raducu.Nici mie nu mi-a venit Cm-ul si inca alaptez.

MissParker avem si noi o carte despre somnul copiilor in care scrie ca de la 6 luni trebuie sa doarma singuri si sa adoarma singuri.Am incercat si noi sa o lasam pe Julia singura si am aplicat 5-10 minute.A plans saracuta din tot sufletelul.Si nu se linistea nici cand mergeam la ea sa vorbim nu doar sa-i spunem placa cu tati/mami e aici.Pana nu am luat-o on brate si am pus-o la tzitzi nu s-a linistit.Si a suspinat mult si dupa ce a adormit.In ultimele seri am mai adormit-o si fara tzitzi stand langa patut si mangaind-o si dandu-i pupicuri pe obrajori si povestind incetisor.
Imi pare rau ca am facut experimente pe ea, desi instinctul imi striga ca nu e bine ce fac si plangeam in camera alaturata cu ochii pe ceas.
Citez aproximativ din alta carte "Multi oameni au studiat diverse metode de crestere a copiilor si au ajuns la concluzia ca ceea ce parintii simt in mod instinctiv ca trebuie sa faca pt copii lor este de cele mai multe ori cel mai bine.Este mai bine sa fiti relaxati si sa faceti cateva greseli decat sa incercati din greu sa fiti perfecti."
Unele metode de educatie sunt bune, doar atunci cand simti ca s-ar potrivi copilului tau, altfel trebuie ignorate. Parerea mea

Nu mai stiu ce-ati scris si sa nu credeti va ignor pe restul, dar nu mai am timp acum.

Poze
Lilly, mami de Julia (30.05.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

Citat:
citat din mesajul lui gabitzam

Mi-am adus aminte ca ma tin de cateva zile sa va intreb. Mai este vreuna din voi care alapteaza si careia nu i-a venit inca ciclul? Ca au trecut deja sapte luni. Nu ca mi-ar lipsi... Dar ma gandeam ca ar cam trebui sa apara.

Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla

nici io.
dar sa fim optimiste: nu dam banii pe tampoane si nu tu sindrom pms.

simonacip, pt ca si io am discutii cu economista pe tema asta, e adev. nu e adev, am luat adev. veche, aia care am completat-o noi pt 600 roni, si am adaugat io in word, si i-am dat pe meil, si a ieshit ceva de genu:

Denumire Angajator…………………
CUI:………………………………….
Adresa,telefon,fax……………………

ADEVERINTA
NR………/………………

Se adevereste prin prezenta ca d-na OLTEANU CLAUDIA
, CNP 2780221073546 domiciliat/a in localitatea
Bucuresti ,Str Sos Berceni. Nr. 7 bl 4 , sc.B
, et 2 ap.72 ,sector 4 este angajat in unitatea noastra de la data de 02.04.2007

* In perioada de la 08.08.2008 pana la 11.08.2008 a beneficiat deindemnizatia de maternitate.

* A depus cerere, inregistrata cu nr. 59./03.09.2008. pentru acordareaconcediului de cresterea si ingrijirea copilului pana la 2 ani incepand cu

data de 12.08.2008 .

* Stagiul de cotizare avut in vedere la stabilirea indemnizatiei pentru cresterea si ingrijirea copilului

(12 luni anterior datei nasterii copilului) este urmatorul:
de la 02.04.2007 (zi/luna/an), pana la 08.04.2008 (zi/luna/an), a
avut calitatea de salariat cu contract individual de munca cu norma
intreaga, cu venitul net:
-aprilie 2007:
-mai 2007:
- iunie 2007 :
- iulie 2007:
-august 2007:
-septembrie 2007 :
-octombrie 2007:
-noiembrie 2007 :
-decembrie 2007 :
-ianuarie 2008 :
-februarie 2008:
-martie 2008:
-aprilie 2008:

Subsemnata/ul…………….………………avand functia de …………….
declar ca datele cuprinse in prezenta adeverinta sunt reale.
Director,
……………….

chinabulina, da si noua un pic din tortul ala bun.
sau mai bine nu imi da.
fetelor, ma ingras pe zi ce trece. stiu, o sa imi ziceti ca slanina ocupa volum si nu greutate, si de aia atarna... dar nu ma mai incap hainele din vara, si arat din ce in ce mai nasoala. Si am inceput sa bag abdomene. dejava. Dupa ce pleaca musafirii, ma apuc de exercitii acasa, ca nu ma mai suport.....

voiam sa va zic, pt cine mai are bani , ca sunt reduceri la
Z -50%
-MINIBLUE 50%
-piciul - 40% - aici am intrat sa iau un cadou la o Ioana, si sunt la hainele de iarna.

fetelor, despre plans. No, fiica mea a are zile si zile. zile cand adoamr singura, si zile cand urla de oboseala si in brate la mine. Ca azi. La carte scrie... dar sa ma sterg la fund cu cartea aia - cand urla si nuy mai rezist!!! o iau in brate, o linishtesc, sa nu mai ofteze, ma linishtesc, apoi ne punem in pat amandoua, si mai stam usor linishtite, apoi o tranzbordez in pat la ea. Asta era regula mea, care imi mergea. Azi nu. urla cum intram in dormitor, urla cand ma puneam pe pat, o luam iar in vrate etc. Am alaptat-o in picioare, leganat. Cu pisica mieunand si ea intre picioare. Ce mai.... Pana la urma am pus-o in patut, s-a ridicat in fundulet, iar sa planga, ii pun suzi, se apleaca din fund in fatsa, si a adormit instant in pozitia aia!!! era prea obosita sa adoarma...
No, daca imi gasea cineva o carte care sa imi dea solutie... in concluzie, am cetit prea multe carti de educat si invatsat cupilu. Tot cum simtim noi e mai bine.

o potoroasa potoroasa potoroasa, nu am mai vazut asha potoroshenie!!
soarele din viatsa noastra
mamica natanga de pe 9.05.2008
povestea nashterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonacip spune:

Cleo, merci scumpa

Simona, mami de baieti

David (10 nov 2004)si
Matei (24 aprilie 2008)

www.onetruemedia.com/shared?p=73230cba168c08670e90d4&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">MONTAJ
"Cele ce sunt cu neputinta la oameni sunt cu putinta la Dumnezeu."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada79 spune:

Cleo multumim pt modelul de adeverinta! Vaaaaaaaaaaaiiiiiiii cred ca a fost o dulce Mara cand a adormit asa! Mi-o si imaginez!

Stepany moama cate kg!!!! Felicitari si sa cresteti in continuare la fel de bine!!!!! Am zis moama pt ca noi suntem mai micuti asa, avem 7 luni si 10 zile si avem 8 kg, 70cm!

Fetelor eu sunt cea mai cretina mama de pe Pamant! Dar eu si nimeni altcineva. Eu fac supa pt copil si o tin doua zile. De ex, o fac astazi si ii dau o masa si la fel maine si poimaine. Dobitoaca de mine trebuia sa faca astazi supa dar nu am facut convinsa fiind ca maine trebe sa fac si mai avem si azi. Vine ora de masa si ma duc la frigider si cau si caut si .........imi dau seama ca am uitat sa fac mancare copilului! Am zis ca mor pt ca ii era foame si nu aveam timp sa fac si i-am dat lapte. Ma simt atat de vinovata, ii dadeam lapte si imi venea sa urlu! Nu imi vine sa cred..............!!! Sa uit ca nu mai am mancare pt copil!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bratafel spune:

Citat:
citat din mesajul lui MissParker

LA MULTI ANI la toate Ioanele, Oanele si Ionii si, evident, un special kiss pentru
superstarul MIRCEA IOAN!

Ziua buna, fete dragi! Sa dam si noi raportul. Noaptea ca noaptea (am dormit si eu vreo 3 ore chinuite in vreo 3 reprize), dar dimineata a fost ... de „vis“

Deci pentru ce am pierdut eu 2 ore de somn si l-am deranjat si pe David si i-am stricat programul? Pentru ce ne-am trambalat pana in centrul orasului la minus 18°, in cea mai friguroasa zi de iarna din Germania din 1987 incoace???

Am ajuns la don dottore pe la 8:40, erau deja vreo 8 persoane acolo, desi ieri mi se spusese ca dimineata e „mai liber“ In 20 de minute sala de asteptare devenise plina, eram vreo 30 de persoane in total Am fost lasati sa asteptam 50 de minute (de, el doar o inlocuia pe pediatra noastra), a venit in cabinet si ne-a intrebat ce probleme avem.

I-am explicat ca de vreo 10 zile David doarme tot mai prost, ca are eczeme, ca se scarpina si nu mai adoarme noaptea decat pus pe mine sau lipit de mine... moment in care m-a intrerupt brutal si s-a rastit la mine „Sa nu-l mai luati in pat cu dvs., e o mare greseala, copilul trebuie sa doarma in patul lui, altfel nu mai scapati de el pana face 16 ani!!“. Eu – socata – am apucat sa ingaim ca noi dormim demult in acelasi pat si ca a fost ok si ca il alaptez si deci e inca prea mic ca sa fie pus in patul lui, individul ridica vocea si incearca sa se impuna, cu un ton superior-autoritar: „Ii dati prea multa atentie, e clar...“; eu – la fel de socata – ii spun zambind (ca sa destind atmosfera) ca dupa parerea unei mame unui copil nu i se da niciodata suficienta atentie...

El ma mai contrazice odata, apoi mi-a dat rapid un flyer copiat de enspe mii de ori (se vedea ce hartie de proasta calitate) cu „sfaturi“ despre cum sa doarma copilul fix de la 6 luni (nu cumva de la 6 luni si 3 zile!!) in propriul pat. „Sfaturile“ erau asa: nu-l pui cu biberonul la culcare, cu 30’ inainte de culcare nu-i mai dai nimic sa bea, il pui la culcare la aceeasi ora (19:30-20) si il trezesti dimineata la aceeasi ora (cel mai tarziu la 7 – i-auzi brau’!!), cand se trezeste noaptea si plange, te uiti la ceas fix 5 minute (nu 5 minute si 30 de secunde ) si abia apoi te duci la el, DAAAR nu-l iei in brate, nu-l iei in patul tau, nu-i dai nimic sa bea, nu-i dai suzeta, ii spui scurt „Mama/Tata e aici, totul e ok“ si te duci inapoi in patul tau. Iar la urmatoarea trezire... ei bine, atunci astepti cu ochii pe ceas 10 minute!!! Strigator la cer

Pe langa ca individul ne-a tratat de parca eram doi adolescenti veniti cu pluta de prin fundul Pakistanului, nici macar nu m-a intrebat (din respect) daca eu ma descurc cu constelatia asta cu dormitul in acelasi pat sau daca vreau sa schimb ceva, caz in care putea sa sara cu sfaturile daca i se cereau... Ce cretin!! Am sa-i scriu o mica scrisorica, sa-i multumesc pentru scurta consiliere (a si precizat ca el o inlocuieste pe pediatra X doar pentru cazuri de urgenta!) si ii trimit articolul lui Dr. Gordon despre somnul in patul de familie, sa vada ca alti medici si psihologi au alt punct de vedere despre cum trebuie sa-i tratam pe bebeii mici in primul an de viata si ii precizez ca noi suntem multumiti cu aranjamentul actual si poate n-ar fi rau sa ia si el in considerare specificul fiecarei familie in parte inainte de a da sfaturi lipsite de empatie ca niste bilete de papagal. Na, ca m-am descarcat si cu ocazia asta, fetelor, va convingeti si voi ca nici in Germania medicii nu sunt toti competenti si empatici cum ar trebui.

Dupa cateva minute de perorat pe tema „copilul trebuie neaparat sa doarma in patul lui“, se indura sa revina la problema noastra cu pielea. Fara sa-l dezbrace, se uita la manutele lui si-mi tranteste: „Copilul are neurodermita, trebuie sa discutati cu pediatra dvs., sa-i faca teste de alergie, ca sa descoperiti la ce este alergic.“.

Eu insa cred ca are doar o dermatita atopica agravata de sucul de portocale, asa ca am lasat deoparte acest suc si voi vedea cum se comporta in urmatoarele zile, iar saptamana viitoare – cand revine pediatra noastra din concediu – ne infiintam la ea cu rugamintea sa se ocupe mai serios de David.

L-am rugat apoi sa se uite la David in urechi, in gura, in gat, ca sa eliminam alte cauze ale proastei dispozitii ale lui bebe din ultimele zile. Urechile ok, gura ok, la plamani nu are nimic, ei, dar in gat a zis ca e putin rosu, dar nu in masura in care sa necesite medicamente, apoi a adaugat (singura chestie competenta) ca avand in vedere predispozitia la alergii este bine sa i se dea cat mai putine medicamente. Bine ca nu s-a apucat sa-mi si prescrie repede ceva, ca-i spargeam dintii!

Pentru mine a fost buna vizita din doua puncte de vedere: 1) m-am lamurit cu cine am de-a face si nu ma voi mai duce never ever la acest medic si 2) am realizat ca problemele lui David sunt de doua naturi (eu tot cautam o singura explicatie si ma fixasem pe ideea cu dintii), adica am realizat ca nelinistea si agitatia noaptea ii vin clar de la mancarimile provocate de eczeme, iar „mofturile“ la mancare din ultimele 3-4 zile provin de la faptul ca e iritat in gat si acum este si ragusit, ceea ce nu e de mirare la temperaturile astea criminale. Acum m-am linistit... am inteles ca e normal ca bebitzul meu sa fie marait si sa vrea permanent la mami in brate, din moment ce e suferind... of, manca-l-ar mama pe el de scump!!

Ralu, mmmhhh, Psihologie, asta da facultate! Bravo tie, eu te sustin s-o faci. Da’ nu merge s-o faci in paralel cu revenitul la servici, ca sa nu iesi de pe piata nici in meseria ta de baza? Nu stiu, intreb si eu... cu admiratie...

Cami, of, fetele bolnavioare si va dorim multa sanatate!! Ce m-am amuzat imaginandu-mi-o pe Sabinuta misunand prin casa Eu sper ca David sa inceapa cand s-o face mai cald afara, ca noi nu avem covor decat in dormitor, in rest doar laminat peste tot si e frig.

maty2008, bine ai venit la noi din Italia!! Nu cunosti vreo mamica si in Germania? Hai, ma, chiar asa...

socrate, sanatate multa cu gatutzul!

monik16, sanatate multa si tie cu gatutzul!!

bratafel, vezi ca duomnul doctor la care am fost eu azi te-ar certa ca dai copilului suzeta noaptea, auzi tu, ce „inconstienta“. Cum adica sa aiba copilul o consolare acolo? El tre’ la 6 luni sa inteleaga ca mama si tata au nevoie de odihna in patul lor si ca el tre’ sa fie cuminte si tacut ca o papusa de plastic si sa nu ceara nimic

Felicia - cea mai fericita mama a celui mai iubit dintre Racusori - bebe David (24.06.2008)
Poze cu noi

Povestea nasterii *** www.onetruemedia.com/shared?p=7248d8e682f97e03a2212a&skin_id=1602&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Slide show David
Cine nu poate vindeca nici cancerul, dar nici macar o simpla raceala, nu ar trebui sa pretinda ca poate preveni cancerul cu vaccinuri! Rusine mafiei farmaceutice din toata lumea!

mai Miss am ras cu lacrimi de ce ti-a spus doctorul. cred ca era un comunist cu idei fixe!!!!!!!! ce cretin!! oare el are copii? saracii!!

POZE 5-6 luni !!

http://b1.lilypie.com/6wARp2.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefany_p spune:

haide mai fetelor, ca nu suntem asa gras...numa musculos, asa a zis asistenta
ce nenorociti de politicieni..l-as pune pe unu sa umble dupa toate hartiile astea...se kk pe el inainte sa inceapa..nenorocitii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Andrada, hai mami ca nu e chiar asa un capat de lume, mi s-a mai intamplat si mie Tine si tu o cutie de cereale, ceva, ca backup.

Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adriana_78 spune:

Andrada, da se mai intampla, mai uita omul, mie nu mi se pare asa ingrozitor ca ai uitat, atata timp cat puiul e voios, nu moare daca o sari o masa ... o sa vezi ca cu timp. luata cu altele vei mai sari mese.

Doloress, mie mi se pare tare interesant cat de diferite sunt unele metode vestice de cele romanesti (vezi administrarea medic, alaptat etc).

Apropo, azi la doctor - mi-a placut doctorita (doct. Munteanu, de la Medicover), singura faza mai "dura" - mi-a zis: " cum adica? aveti 2 copii si nu le-ati dat niciodata branzica calcica???" Nu i-am mai explicat ca am stat in Austria si ca acolo nu-ti spune nici un doct. de vreo branzica calcica ... oricum chiar m-am hotarat sa incerc sa-i dau Annikai, sigur e buna, insa se poate si fara, e clar.

Annika e bine cica, e hidratata, ar avea o gastroenterocolita, cica - de unde? nu se stie ... ne-a dat si nou saruri de hidratare si hidrasec, regim strict (morcov, orez) si bine-nteles branzica calcica - si mi-a scris chiar frumos si cum s-o prepar (1 litru lapte, 10 pastile)

Socrate, eu stiam ca ridicea neagra si suc de ceapa sunt mai mult pt. tuse. Ai incervat Homeogene? la mine functioneaza mereu.

Cleo, nu inteleg de unde spaima ref hernia ombilicala - hernia ombilicala e cea mai usoara forma, au multi copii, Lara are si doct. ne-a zis sa asteptam pana la 6 ani, ca se retrage si abia atunci, daca e pronuntat, se poate lua in discutie operatia. Cum sa acoperi buricul cu plasturi sau alte minuni??? sa mai intrebe si la alti doct. -- cati ani are copilul?

Gabitzam, vazut si eu pozicile cu Raducu scump
ref CM - mie mi-a venit chiar din luna a doua dupa nastere, desi sincer, nui duceam deloc lipsa, da asta e, isi are rolul lui.

Miss, e tare greu sa gasesti un pediatru bun. E bine ca te-a ajutat totusi cumva vizita la doctor.
Mult succes cu pielicica iritata, sa se rezolve!

Adriana

Mergi la inceput