Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (61)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns socrate spune:

Maty bine ai venit.Asteptam detalii si poze evident.

Cleo din pacate nu stiu despre ce e vorba, nu te pot ajuta.

Sper din tot sufletul ca toti bebicii cu probleme sa isi revina.

Noi suntem pe calea cea buna, adica ala mic eu sunt praf, dar sa speram ca ne revenim.

Alysh mie imi pare rau pentru ce a patit Vlad cu burtica si ca s-a taiat in suportul pentru baie. Banuiesc ca nu te ajuta mult asta sa inveti, dar e pe main bune, cred ca o iti e tare dor de el, dar trece repede.

Azi dimineata a baut cateva guri din san, sa speram ca isi revine.

Mergi la inceput

Am mai gasit o replica buna legat de " ce a mai progresat copilul?", de data asta de pe alte meleaguri si anume : Einstein nu a vorbit pana la 4 ani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissParker spune:

LA MULTI ANI la toate Ioanele, Oanele si Ionii si, evident, un special kiss pentru
superstarul MIRCEA IOAN!

Ziua buna, fete dragi! Sa dam si noi raportul. Noaptea ca noaptea (am dormit si eu vreo 3 ore chinuite in vreo 3 reprize), dar dimineata a fost ... de „vis“

Deci pentru ce am pierdut eu 2 ore de somn si l-am deranjat si pe David si i-am stricat programul? Pentru ce ne-am trambalat pana in centrul orasului la minus 18°, in cea mai friguroasa zi de iarna din Germania din 1987 incoace???

Am ajuns la don dottore pe la 8:40, erau deja vreo 8 persoane acolo, desi ieri mi se spusese ca dimineata e „mai liber“ In 20 de minute sala de asteptare devenise plina, eram vreo 30 de persoane in total Am fost lasati sa asteptam 50 de minute (de, el doar o inlocuia pe pediatra noastra), a venit in cabinet si ne-a intrebat ce probleme avem.

I-am explicat ca de vreo 10 zile David doarme tot mai prost, ca are eczeme, ca se scarpina si nu mai adoarme noaptea decat pus pe mine sau lipit de mine... moment in care m-a intrerupt brutal si s-a rastit la mine „Sa nu-l mai luati in pat cu dvs., e o mare greseala, copilul trebuie sa doarma in patul lui, altfel nu mai scapati de el pana face 16 ani!!“. Eu – socata – am apucat sa ingaim ca noi dormim demult in acelasi pat si ca a fost ok si ca il alaptez si deci e inca prea mic ca sa fie pus in patul lui, individul ridica vocea si incearca sa se impuna, cu un ton superior-autoritar: „Ii dati prea multa atentie, e clar...“; eu – la fel de socata – ii spun zambind (ca sa destind atmosfera) ca dupa parerea unei mame unui copil nu i se da niciodata suficienta atentie...

El ma mai contrazice odata, apoi mi-a dat rapid un flyer copiat de enspe mii de ori (se vedea ce hartie de proasta calitate) cu „sfaturi“ despre cum sa doarma copilul fix de la 6 luni (nu cumva de la 6 luni si 3 zile!!) in propriul pat. „Sfaturile“ erau asa: nu-l pui cu biberonul la culcare, cu 30’ inainte de culcare nu-i mai dai nimic sa bea, il pui la culcare la aceeasi ora (19:30-20) si il trezesti dimineata la aceeasi ora (cel mai tarziu la 7 – i-auzi brau’!!), cand se trezeste noaptea si plange, te uiti la ceas fix 5 minute (nu 5 minute si 30 de secunde ) si abia apoi te duci la el, DAAAR nu-l iei in brate, nu-l iei in patul tau, nu-i dai nimic sa bea, nu-i dai suzeta, ii spui scurt „Mama/Tata e aici, totul e ok“ si te duci inapoi in patul tau. Iar la urmatoarea trezire... ei bine, atunci astepti cu ochii pe ceas 10 minute!!! Strigator la cer

Pe langa ca individul ne-a tratat de parca eram doi adolescenti veniti cu pluta de prin fundul Pakistanului, nici macar nu m-a intrebat (din respect) daca eu ma descurc cu constelatia asta cu dormitul in acelasi pat sau daca vreau sa schimb ceva, caz in care putea sa sara cu sfaturile daca i se cereau... Ce cretin!! Am sa-i scriu o mica scrisorica, sa-i multumesc pentru scurta consiliere (a si precizat ca el o inlocuieste pe pediatra X doar pentru cazuri de urgenta!) si ii trimit articolul lui Dr. Gordon despre somnul in patul de familie, sa vada ca alti medici si psihologi au alt punct de vedere despre cum trebuie sa-i tratam pe bebeii mici in primul an de viata si ii precizez ca noi suntem multumiti cu aranjamentul actual si poate n-ar fi rau sa ia si el in considerare specificul fiecarei familie in parte inainte de a da sfaturi lipsite de empatie ca niste bilete de papagal. Na, ca m-am descarcat si cu ocazia asta, fetelor, va convingeti si voi ca nici in Germania medicii nu sunt toti competenti si empatici cum ar trebui.

Dupa cateva minute de perorat pe tema „copilul trebuie neaparat sa doarma in patul lui“, se indura sa revina la problema noastra cu pielea. Fara sa-l dezbrace, se uita la manutele lui si-mi tranteste: „Copilul are neurodermita, trebuie sa discutati cu pediatra dvs., sa-i faca teste de alergie, ca sa descoperiti la ce este alergic.“.

Eu insa cred ca are doar o dermatita atopica agravata de sucul de portocale, asa ca am lasat deoparte acest suc si voi vedea cum se comporta in urmatoarele zile, iar saptamana viitoare – cand revine pediatra noastra din concediu – ne infiintam la ea cu rugamintea sa se ocupe mai serios de David.

L-am rugat apoi sa se uite la David in urechi, in gura, in gat, ca sa eliminam alte cauze ale proastei dispozitii ale lui bebe din ultimele zile. Urechile ok, gura ok, la plamani nu are nimic, ei, dar in gat a zis ca e putin rosu, dar nu in masura in care sa necesite medicamente, apoi a adaugat (singura chestie competenta) ca avand in vedere predispozitia la alergii este bine sa i se dea cat mai putine medicamente. Bine ca nu s-a apucat sa-mi si prescrie repede ceva, ca-i spargeam dintii!

Pentru mine a fost buna vizita din doua puncte de vedere: 1) m-am lamurit cu cine am de-a face si nu ma voi mai duce never ever la acest medic si 2) am realizat ca problemele lui David sunt de doua naturi (eu tot cautam o singura explicatie si ma fixasem pe ideea cu dintii), adica am realizat ca nelinistea si agitatia noaptea ii vin clar de la mancarimile provocate de eczeme, iar „mofturile“ la mancare din ultimele 3-4 zile provin de la faptul ca e iritat in gat si acum este si ragusit, ceea ce nu e de mirare la temperaturile astea criminale. Acum m-am linistit... am inteles ca e normal ca bebitzul meu sa fie marait si sa vrea permanent la mami in brate, din moment ce e suferind... of, manca-l-ar mama pe el de scump!!

Ralu, mmmhhh, Psihologie, asta da facultate! Bravo tie, eu te sustin s-o faci. Da’ nu merge s-o faci in paralel cu revenitul la servici, ca sa nu iesi de pe piata nici in meseria ta de baza? Nu stiu, intreb si eu... cu admiratie...

Cami, of, fetele bolnavioare si va dorim multa sanatate!! Ce m-am amuzat imaginandu-mi-o pe Sabinuta misunand prin casa Eu sper ca David sa inceapa cand s-o face mai cald afara, ca noi nu avem covor decat in dormitor, in rest doar laminat peste tot si e frig.

maty2008, bine ai venit la noi din Italia!! Nu cunosti vreo mamica si in Germania? Hai, ma, chiar asa...

socrate, sanatate multa cu gatutzul!

monik16, sanatate multa si tie cu gatutzul!!

bratafel, vezi ca duomnul doctor la care am fost eu azi te-ar certa ca dai copilului suzeta noaptea, auzi tu, ce „inconstienta“. Cum adica sa aiba copilul o consolare acolo? El tre’ la 6 luni sa inteleaga ca mama si tata au nevoie de odihna in patul lor si ca el tre’ sa fie cuminte si tacut ca o papusa de plastic si sa nu ceara nimic

Felicia - cea mai fericita mama a celui mai iubit dintre Racusori - bebe David (24.06.2008)
Poze cu noi

Povestea nasterii *** www.onetruemedia.com/shared?p=7248d8e682f97e03a2212a&skin_id=1602&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Slide show David
Cine nu poate vindeca nici cancerul, dar nici macar o simpla raceala, nu ar trebui sa pretinda ca poate preveni cancerul cu vaccinuri! Rusine mafiei farmaceutice din toata lumea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

miss, sa stii ca e posibil de la jena din gat sa il deranjeze.

a, in Hambarului acu e la cam 2, pe stanga, parter. Nu mai se face nik sus la camera 8 et 2.

mi-a mai zis o prietena de leucoplast de operatie, semitransparent, care e poros si lasa sa circule aerul. Sa se puna zilnic, eventual dupa baitsa. Cica in general iese buricu si la copiii care plang mult.

o potoroasa potoroasa potoroasa, nu am mai vazut asha potoroshenie!!
soarele din viatsa noastra
mamica natanga de pe 9.05.2008
povestea nashterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Micaela06 spune:

Citat:
citat din mesajul lui MissParker

ii spui scurt „Mama/Tata e aici, totul e ok“ si te duci inapoi in patul tau.

Felicia - cea mai fericita mama a celui mai iubit dintre Racusori - bebe David (24.06.2008)
Poze cu noi

Povestea nasterii *** www.onetruemedia.com/shared?p=7248d8e682f97e03a2212a&skin_id=1602&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Slide show David
Cine nu poate vindeca nici cancerul, dar nici macar o simpla raceala, nu ar trebui sa pretinda ca poate preveni cancerul cu vaccinuri! Rusine mafiei farmaceutice din toata lumea!

Ma inveti si pe mine cum se spune asta in germana, ca dc i-o zic in romana nu are niciun efect
Ce ma enerveaza pe mine doctroii astia, care le stiu ei pe toate, ca si cand copii sunt asa un fel de masinarie si au aceleasi instrctiuni de folosire.
pentru Davidu cu alergie, mititelu de el sa se faca bine repede sa o lase si pe mamica lui sa doarma.

Ma intorc la 'ragusita' mea

Mihaela de Daria-Maria (23 iunie 2008)

O comoara, o comoara...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada79 spune:

Miss ma intreb daca acest doctor are copii. Sper sa nu! Doamne cata cretinitate intr-un singur om.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonacip spune:

Citat:
citat din mesajul lui Micaela06

Citat:
citat din mesajul lui MissParker

ii spui scurt „Mama/Tata e aici, totul e ok“ si te duci inapoi in patul tau.

Poze cu noi

Ma inveti si pe mine cum se spune asta in germana, ca dc i-o zic in romana nu are niciun efect

Ma intorc la 'ragusita' mea

Mihaela de Daria-Maria (23 iunie 2008)

O comoara, o comoara...

Misto asta.

In alta oridine de idei, Miss, imi pare rau ca ai dat peste cine ai dat...Minunat cum pune el la respect copilasii altora..Tot e bine ca ai reusit sa descoperi cauza supararii lui David.
Mai Cleo, atia la mine la sv sunt nebuni de legat. Nu-i asa ca nu exista nici un tipizat pt adeverinta cu veniturile?? Ca le-am tot explicat la sv ca nu exista si nu vor sa-mi dea adeverinta pina nu merg eu la directia de asistenta sociala sa intreb dc e o adeverinta..Chestia e ca si eu vreau sa fie totul ok sa nu il pun pe taicamiu de 10 ori pe drumuri si pe ele sa intocmeasca de 10 ori...ca nu mai termin..de aia il trimit si pe tata miine aici la sector sa vedem ce si cum. Dar confirma-mi si tu..pleaseee

Simona, mami de baieti

David (10 nov 2004)si
Matei (24 aprilie 2008)

www.onetruemedia.com/shared?p=73230cba168c08670e90d4&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">MONTAJ
"Cele ce sunt cu neputinta la oameni sunt cu putinta la Dumnezeu."

Mergi la inceput

Miss hai ca m-ai facut sa rad. Stiu ca nu e atitudinea normala, nici nu e un ras de fericire e ceva intre: indignare/furie/mirare/nu mai mai mira nimic etc. Pai draga mea iata scurta lectie de "Ferber" inteles dupa cum a dat Doamne Doamne minte la fiecare. Pai bine ca nu l-ai batut.
Acuma sa stii ca noi am incercat odata. BB era foarte mic si a venit al meu sot acasa cu experienta cuiva, legat de 5 minute plans, 10 dupa aia si tot asa. Si am incercat aia cu 5 minute, evident cine era cu ochii pe ceas si transpirand ca ce se intampla??? Nu, nu eu cum ati putea sa va imaginati ci Sotul meu. Nu am ajuns la cele 10 min. Am ajuns amandoi la aceeasi concluzie, eu i-am spus clar si raspicat ca copilul meu de cateva saptamani NU intelege partea cu "mami si tati e aici si hai sa iti spun o poveste" si intelege foarte bine luatul in brate. DEEEECIII eu nu imi las copilul urland.
Acuma, ref.la sfaturi bune pediatrul mi-a zis ca pana la 6 luni pot sa ii dau sa manance noaptea dupa aia sa ii impun "disciplina germana" (ca sa vezi de unde are ideile nazistul ala de la voi) adica noapte e pentru somn, si sa ii dau suzeta sau ceai. Eu i-am zis foarte delicat ca personal daca se scoala si vrea san eu ii dau cat am si pana cand am pentru ca m-am luptat mult pentru asta si el stie foarte bine. Si mi-a zis ca e alegerea mea. Copilul meu doarme toata noaptea si nu a fost nevoie sa ii impun nimic.Iar daca plange in somn sau se trezeste intr-adevar acum il mangai pe spate si de obicei se linisteste. Daca nu, il iau in brate.
Eu am ales sa nu il culc cu noi in pat de la inceput. Am avut motivele mele, nici nu aveam cum sa il protejez sa nu cada nici nu pot dormi linistita eu ma foiesc intr-una. Dar e alegerea mea, nu inseamna ca e mai buna ca a ta. Sincer, eu am facut cum mi-a dictat inimia. Mi-am luat copilul in brate cand simteam ca de asta are nevoie, l-am lasat sa maraie cand era doar de rasfat, l-am lasat sa dea cu capul de parchet cand era la distanta mica si am alergat sa nu dea cu nasul de covor cand mi se parea periculos. Deci ia aer in piept, incearca sa simti ce nevoi are David si bazeaza-te pe instincte. Asta legat de somn si altele. Legat de problemele de sanatate tb sa le rezolvi cu pediatra. Poate poti sa ii explici ca nu doresti consiliere legat de locul potrivit unde sa doarma copilul. Si fii sigura ca la 16 ani ultimul loc unde va dori sa doarma va fi langa mama lui. David sa ii treaca supararile repede si sa o lase pe mami sa doarma.
NA ca m-am lungit ca o zi de post dar mi se pare extraordinar ce pot zice unii fara sa li se ceara sfatul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Mi-am adus aminte ca ma tin de cateva zile sa va intreb. Mai este vreuna din voi care alapteaza si careia nu i-a venit inca ciclul? Ca au trecut deja sapte luni. Nu ca mi-ar lipsi... Dar ma gandeam ca ar cam trebui sa apara.

Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonacip spune:

Gabitzam mie nu mi-a venit. SI alaptez. Nici lui SIs
La david mi-a venit la o luna dupa ce l-am intarcat, insemnind 1,3 lani de la nastere

Simona, mami de baieti

David (10 nov 2004)si
Matei (24 aprilie 2008)

www.onetruemedia.com/shared?p=73230cba168c08670e90d4&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">MONTAJ
"Cele ce sunt cu neputinta la oameni sunt cu putinta la Dumnezeu."

Mergi la inceput