biiig problem!!!
Raspunsuri - Pagina 6
XIO spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui kariguld
de obicei, o femeie care ramane insarcinata neprogramat, isi da seama de sarcina cand are 4, 5 saptamani. pina sa se hotarasca ce face, daca avorteaza sau nu mai trec niste saptamni, deci sarcina ajunge undeva la 8, 10 saptamani. Xio, ai vazut vreodata in poza macar, un fetus de cateva saptamani? eu am tinut in palma un fetus-jucarie de 10-11 saptamani. e un mic copilas, FORMAT deja! deci, unde e celula? personal, nu sfatuiesc pe nimeni nici sa avorteze nici sa pastreze sarcina. e mult prea delicata si PERSONALA problema, ca sa pot sfatui virtual pe cineva! PS, mi se pare complect aiurea sa pui responsabilitatea pe umerii lui Dumnezeu, cand TU personal ai facut fapta! responsabilitatea este a celui ce a savarsit fapta, chiar daca DD mai intervine cu un mic ajutor! Kari " "Oamenii care reusesc in viata sunt aceia care cauta mereu circumstante favorabile si daca nu le gasesc, le creeaza singuri"! Bernard Shaw |
Kari , avortul este legal pana in sapt. 12 . Datorita embriologiei(a ritmului de dezvoltare) s-a demonstrat ca pana atunci nu este o fiinta umana ci o aglomerare de celule.
Nu simte , nu nimic.
Eu am vazut un avort, nenumarate paciente care au avortat,ecografii,poze , am citit carti de specialitate si nu numai.
Pe baza acestora mi-am format si eu o parere.
Andrada , hai las-o balta , ca nici neagra nu esti
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
***Fur is for petting**
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/greecky/
nutella70 spune:
nu te sfatuiesc sa-l tii.imi pare rau pt.tine dar gandeste-te cum faci fara sot si singura fara nici un ajutor?
Violeta Nicolae spune:
Andrada Posted - 06/01/2009 : 16:44:13 --------------------------------------------------------------------------------
Exact asa ma regasesc si eu in povestea vietii lui Obama, cu mici diferente, de ex eu am numai un copil. A |
Ramonika spune:
daca ai contract de munca macar la unul din locurile de munca, situatia nu mi se pare atat de grava, sincer. de la 1 an iti primeste copilul la cresa de stat si iti poti continua serviciile si scoala.
calculeaza bine daca te-ai descurca cat de cat in cazul in care pastrezi sarcina, cu un minim de bani. si daca ai vreo ruda, prietena dispusa sa te mai ajute din cand in cand.
depinde si de ce vrei tu. iti doresti acest copil? daca da, vei trece mai usor peste greutati, cu o atitudine pozitiva.
Ramonika si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor www.flickr.com/photos/11125714@N02/2227425419/" target="_blank">Miki
mariamunteanu spune:
Citat: |
citat din mesajul lui XIO Pe toate care o sfatuiti sa faca copilul si sa-si dea peste cap toata viata v-as invita la leaganul de copii din TM sa vedeti acolo cum copiii abandonati se agata de tine ca de ultimul om , cum plang atunci cand pleci , cum stau inguri in patut si se leagana. Leganatul unui copil inseamna lipsa acuta de afectiune. Pt. ca nu exista mama sau tata se leagana el singur . La peiatrie cand ete un copil abandonat ni se spune sa nu-l luam in brate si sa nu stam prea mult cu l pt. ca se ataseaza i de fiecare data cand cineva cu care a stat putin pleaca el plange si sufera , se simte parasit. |
Mi s-a rupt inima cand am citit asta, stiu ca e adevarat.
Maria
simonacip spune:
citat din mesajul lui mariamunteanu
Foarte poetic ce spui tu, dar in realitate nu e intotdeauna asa cand mama e f. tanara si singura. De unde privit ochi in ochi, de unde zambete si dragalasenii cand nu au unde sta si cu ce se intretine ? Cine va creste copilul si cu ce ? Sunt femei mature "la casa lor" care-si lasa copii de 3 luni acasa cu bunici/bone si se duc sa munceasca pt. un salariu cat de cat si nici macar asta nu e ok, dar Rocksee care abia isi duce zilele muncind pe branci ? Nici macar nu are o relatie cu prietenul ei. Nu as face un copil pana cand nu as avea sa-i ofer o familie si un loc in care sa creasca protejat. Nu as risca. Eu am asteptat si bine am facut. Maria |
Maria, nu am intentionat sa fiu poetica sau nu. SUnt convinsa ca DUmnezeu o va ajuta daca va lua decizia care trebuie. Si mai sunt convinsa ca situatia prezentata de ea este mai neagra decit este realitatea (probabil pentru ca balanta ei inclina spre a nu pastra copilul). Daca si-ar pune macar un pic cu seriozitate problema sa-l pastreze sunt convinsa ca ar gasi solutii.Ce sfat vrei sa-i dau? Vom fi judecati dupa faptele dar si dupa sfaturile noastre. Nu pot sa-i spun sa-l omoare. Sa nu faci copilul e una, dar sa-l sfirteci e cu totul altceva...Eu nu-i pot da acest sfat
Simona, mami de baieti
David (10 nov 2004)si
Matei (24 aprilie 2008)
www.onetruemedia.com/shared?p=73230cba168c08670e90d4&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">MONTAJ
"Cele ce sunt cu neputinta la oameni sunt cu putinta la Dumnezeu."
simonacip spune:
Si cei care vorbesc despre celule, act medical, etc...cred eu ca nu-si consulta constiinta cum trebuie..tocmai pentru a nu se impovara
Simona, mami de baieti
David (10 nov 2004)si
Matei (24 aprilie 2008)
www.onetruemedia.com/shared?p=73230cba168c08670e90d4&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">MONTAJ
XIO spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui simonacip
Maria, nu am intentionat sa fiu poetica sau nu. SUnt convinsa ca DUmnezeu o va ajuta daca va lua decizia care trebuie. Si mai sunt convinsa ca situatia prezentata de ea este mai neagra decit este realitatea (probabil pentru ca balanta ei inclina spre a nu pastra copilul). Daca si-ar pune macar un pic cu seriozitate problema sa-l pastreze sunt convinsa ca ar gasi solutii.Ce sfat vrei sa-i dau? Vom fi judecati dupa faptele dar si dupa sfaturile noastre. Nu pot sa-i spun sa-l omoare. Sa nu faci copilul e una, dar sa-l sfirteci e cu totul altceva...Eu nu-i pot da acest sfat Simona, mami de baieti David (10 nov 2004)si Matei (24 aprilie 2008) www.onetruemedia.com/shared?p=73230cba168c08670e90d4&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">MONTAJ "Cele ce sunt cu neputinta la oameni sunt cu putinta la Dumnezeu." |
Simona , Dumnezeu ne ajuta pe toti, dar mi se pare absurd sa dai un astfel de sfat.
Fa tu copilul , ca Dumnezeu te ajuta.
Ia treci tu pe la spital unde mergeam eu si zi-le copilasilor de acolo care sunt parasiti ca Dumnezeu le ajuta pe mamele lor sa-i creasca.
;)
Spune-i tu unui adolescent de 18 ani cand este dat afara din orfelinat ca il ajuta Dumnezeu.
Dumnezeu e mare, dar nu vine sa-ti bage mancarea in gura sau sa stea cu copilul.
Avortul este la latitudinea pers. insarcinate, fiecare are dreptul sa aleaga.
Se face pana in luna a 3-a pt. ca pana atunci nu este o fiinta umana.
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
***Fur is for petting**
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/greecky/
Eliza5 spune:
Simona, esti colega mea si tin la tine . Dar o atitudine cu adevarat crestineasca ar fi: pastreaza-l ca te ajut eu. Nu: "pastreaza-l ca te ajuta Dumnezeu". Daca nu putem ajuta noi efectiv cu ceva palpabil, atunci eu zic sa ne abtinem de la sfaturi.
simonacip spune:
Xio, copilasii sunt parasiti de mamele lor pentru ca asa considera ele, nu pentru ca nu le ajuta DUmnezeu pe ele. Sa fim seriosi, e decizia lor. Dar in viata trebuie sa trecem si prin geutati, toti trecem. Nu trebuie sa asteptam ca totul sa fie roz, pentru ca nu va fi niciodata.
Daca pina la 3 luni copilasul nu e fiinta umana, atunci ce este??
Simona, mami de baieti
David (10 nov 2004)si
Matei (24 aprilie 2008)