biiig problem!!!

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Carolyne spune:

Daca acum are 2 joburi si merge si la cursuri, oare cum va intra in peisaj si un copil ?
Nu spun sa faca avort, am si eu copil si acum simt altfel, dar vad cat de greu se creste un copil, mai ales ca nici noi nu avem parintii alaturi ori alte rude.
Dupa ce am nascut am avut singura grija de copilul meu aproape 2 luni, apoi a venit mama si m-a ajutat enorm.
Mi-aduc aminte ca pana sa vina mama eram atat de obosita incat s-a intamplat odata sa adorm langa patutul copilului, desi fii-mea plangea ca din gura de sarpe si eu totusi nu am mai avut puterea sa o iau in brate sa vad de ce plange.
Si in conditiile astea voi vorbiti de invatat?
Daca tot inveti se presupune ca studiezi nu ca stai cu ochii pironiti in carte si nu distingi pagina 23 de pagina 67 din cauza oboselii.
Si in baza "oamenilor buni" trebuie sa scrii pe hartie pe ce si pe cine contezi, nu faci un copil in ideea ca apare un suflet milos si are grija de copilul tau vreo 14 ore cat stau tu plecata la scoala, la job, etc.
De depresia postanatala nu mai mentionez nimic, deja mi se pare floare la ureche pe langa celelalte conditii.
Si un copil se mai si imbolnaveste, caz in care nu poti sa il duci in colectivitate, la prieteni (cu copii), deci stai acasa cu el (nu scoala, nu serviciu) si cine iti plateste darile ?
In acelasi timp realizez acum, cu suflet de mama, cat de cumplit este sa omori sufletelul ce-l porti in tine.
Este o decizie extrem de grea, iti doresc sa iei cea mai buna decizie.

Carolyne

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catale spune:

Mi-am adus aminte aseara ceva ce m-a lasat cu gura cascata muuulti ani si de atunci asa am ramas in acea privinta. Acum 7 ani, inainte sa ma casatoresc, popa care trebuia sa ne cunune a tinut mortis sa ne spovedim. Eu nu ma mai spovedisem niciodata, aia a fost singura oara in viata mea. A doua oara nu mai fac greseala asta.

Deci din spovedania cu pricina:
Preotul: Ai facut vreun avort ?
Eu: Nu.
Preotul: Ai zis ca traiesti cu viitorul tau sot de cativa ani. Cum nu ai facut niciun avort ? Te-ai protejat ?
Eu: Da, am luat anticonceptionale.
Preotul: Iti dai seama cati copii ai omorat luand anticonceptionale ? Moment in care el a continuat cu explicatii referitor la cum am omorat eu acei copii neconceputi...

Si ca sa ne mai destindem un pic, imi mai aduc aminte din minunata discutie cu acel preot.

Preotul: Cu cati barbati ai mai fost inainte de viitorul tau sot ?
Eu: Cu niciunul.
Preotul: L-ai inselat vreodata pe viitorul tau sot ?

Si cam asa a decurs totul vreo jumatate de ora... Ex-ul (viitorul meu sot la vremea aceea) s+a spovedit si el... Insa la el s+a terminat spovedania intr+un minut, fusese copil de biserica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IonescuOana spune:

Citat:
citat din mesajul lui Anamadalina

Rocksee, la multi ani si sa ai un an .. linistit, sa gasesti armonia necesara cu tine insati pentru a lua decizia cea mai buna.

Eu privesc lucrurile asa: la momentul acesta trebuie sa iei decizia in ceea ce te priveste pe tine. Nu e dovada de egoism, dar urmatorii 18-19 ani nu-ti vor apartine in cazul in care decizi pastrarea sarcinii, iar in cazul in care va trebui sa razbati SINGURA trebuie sa stii ce responsabilitati vei avea si cum te vor apasa ele si mai ales ce impact vor avea toate acestea asupra copilului tau. Spun copilul tau pentru ca putin probabil ca tatal biologic sa-si asume vreo raspundere.
Eu nu sunt adepta avortului, dar incerc sa fiu realista.
1. Este de datoria ta morala sa il instiintezi pe tatal biologic despre sarcina. Nu idealiza momentul, exista posibilitatea sa te loveasca raspunsul lui, dar nu uita ca numai tu hotarasti cu adevarat pentru viata ta si a copilului tau, pe el doar il anunti.
2. Este necesar sa evaluezi daca vrei acest copil, daca consideri ca ai face tot ce este omenesc sa ii oferi intreaga ta putere si resursele materiale si spirituale. Este foarte important, altfel acest copil va fi un balast si iti va crea frustrari nedorite si asta va va afecta pe amandoi
3. Daca iei decizia sa pastrezi sarcina vorbeste cu parintii tai. In fond sunt singura ta legatura de sange si sunt cei mai in masura sa te sprijine. Nu te astepta la efuziuni sentimentale imediate, dar in timp s-ar putea sa reactioneze neasteptat de bine, mai ales mama ta.

Gandeste-te foarte bine, e alegerea ta, poate fi un miracol daca iti doresti cu adevarat lucrul acesta, sau poate fi un chin. In copilul tau iti vei gasi mereu alinarea, forta de a merge mai departe, fericirea, implinirea, dar trebuie sa simti ca pentru asta vrei sa traiesti, ca asta ti-e menirea. Si atunci nu vor exista greutati, ci doar solutii.

Daca te pot ajuta cu ceva sunt aici pentru tine.

Maduta
"Nu exista inaltimi de neatins, numai aripi prea scurte"

Anamadalina, in sfarsit o opinie pertinenta

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui catale

Mi-am adus aminte aseara ceva ce m-a lasat cu gura cascata muuulti ani si de atunci asa am ramas in acea privinta. Acum 7 ani, inainte sa ma casatoresc, popa care trebuia sa ne cunune a tinut mortis sa ne spovedim. Eu nu ma mai spovedisem niciodata, aia a fost singura oara in viata mea. A doua oara nu mai fac greseala asta.

Deci din spovedania cu pricina:
Preotul: Ai facut vreun avort ?
Preotul: Ai zis ca traiesti cu viitorul tau sot de cativa ani. Cum nu ai facut niciun avort ? Te-ai protejat ?
Eu: Da, am luat anticonceptionale.
Preotul: Iti dai seama cati copii ai omorat luand anticonceptionale ? Moment in care el a continuat cu explicatii referitor la cum am omorat eu acei copii neconceputi...

Si ca sa ne mai destindem un pic, imi mai aduc aminte din minunata discutie cu acel preot.

Preotul: Cu cati barbati ai mai fost inainte de viitorul tau sot ?
Eu: Cu niciunul.
Preotul: L-ai inselat vreodata pe viitorul tau sot ?

Si cam asa a decurs totul vreo jumatate de ora... Ex-ul (viitorul meu sot la vremea aceea) s+a spovedit si el... Insa la el s+a terminat spovedania intr+un minut, fusese copil de biserica.

Uite din cauza unor preoti ca asta si a altora si mai "destepti" ca el ajung oamenii sa nu mai stie ce e aia crestinism, Craciun, Paste...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

asa!!! a mai raspuns autoarea subiectului? cred ca mi-a scapat mie!

cand cineva e intr-o situatie atat de disperata cum e rocksee, oricat de ocupata ar fi mai baga ochiul aici, sa vada ce sfaturi i se dau!

eu nu dau credit cuiva care pune doar o postare si apoi pleaca!

dar sper sa ma insel !

Kari
"
"Oamenii care reusesc in viata sunt aceia care cauta mereu circumstante favorabile si daca nu le gasesc, le creeaza singuri"!
Bernard Shaw

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Cand faci un avort omori o celula , nu un om , nu o fiinta umana.
Scrie tot in embriologie.

de obicei, o femeie care ramane insarcinata neprogramat, isi da seama de sarcina cand are 4, 5 saptamani. pina sa se hotarasca ce face, daca avorteaza sau nu mai trec niste saptamni, deci sarcina ajunge undeva la 8, 10 saptamani.

Xio, ai vazut vreodata in poza macar, un fetus de cateva saptamani?
eu am tinut in palma un fetus-jucarie de 10-11 saptamani. e un mic copilas, FORMAT deja!
deci, unde e celula?

personal, nu sfatuiesc pe nimeni nici sa avorteze nici sa pastreze sarcina. e mult prea delicata si PERSONALA problema, ca sa pot sfatui virtual pe cineva!

PS, mi se pare complect aiurea sa pui responsabilitatea pe umerii lui Dumnezeu, cand TU personal ai facut fapta! responsabilitatea este a celui ce a savarsit fapta, chiar daca DD mai intervine cu un mic ajutor!

Kari
"
"Oamenii care reusesc in viata sunt aceia care cauta mereu circumstante favorabile si daca nu le gasesc, le creeaza singuri"!
Bernard Shaw

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui kariguld

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Cand faci un avort omori o celula , nu un om , nu o fiinta umana.
Scrie tot in embriologie.

de obicei, o femeie care ramane insarcinata neprogramat, isi da seama de sarcina cand are 4, 5 saptamani. pina sa se hotarasca ce face, daca avorteaza sau nu mai trec niste saptamni, deci sarcina ajunge undeva la 8, 10 saptamani.

Xio, ai vazut vreodata in poza macar, un fetus de cateva saptamani?
eu am tinut in palma un fetus-jucarie de 10-11 saptamani. e un mic copilas, FORMAT deja!
deci, unde e celula?

personal, nu sfatuiesc pe nimeni nici sa avorteze nici sa pastreze sarcina. e mult prea delicata si PERSONALA problema, ca sa pot sfatui virtual pe cineva!

PS, mi se pare complect aiurea sa pui responsabilitatea pe umerii lui Dumnezeu, cand TU personal ai facut fapta! responsabilitatea este a celui ce a savarsit fapta, chiar daca DD mai intervine cu un mic ajutor!

Kari
"
Bernard Shaw

Cred ca toata lumea a vazut "celule" de 10-11 saptamani, incepand cu propriile ecografii si terminand cu poze pe google, youtube etc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AVoogt spune:

Parerea mea : Subiectul asta a fost facut la plictiseala

http://alina-vachim.magix.net

AVoogt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Citat:
citat din mesajul lui Violeta Nicolae

PS am trcut prin ce trece ROCKSEE acum 11 ani,cu mici diferente,eram casatoriti.

M-am regasit in povestea ei.Din cauza asta am si postat.

Exact asa ma regasesc si eu in povestea vietii lui Obama, cu mici diferente, de ex eu am numai un copil.
A

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Citat:
citat din mesajul lui Andrada

Citat:
citat din mesajul lui Violeta Nicolae

PS am trcut prin ce trece ROCKSEE acum 11 ani,cu mici diferente,eram casatoriti.

M-am regasit in povestea ei.Din cauza asta am si postat.

Exact asa ma regasesc si eu in povestea vietii lui Obama, cu mici diferente, de ex eu am numai un copil.
A

Andrada, demential comentariu la un asemenea comentariu

Rocksee ... ne vezi, nu zici nimik ?!

Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16)

Mergi la inceput