Vitamine zilnice pentru suflet
Donarea de sange
Cu multi ani in urma, cand lucram ca voluntar intr-un spital din Stanford, am cunoscut o fetita pe nume Liz, care suferea de o boala neobisnuita.Singura ei sansa de a se face bine era o transfuzie de sange de la fratele ei de cinci anisori, care supravietuise in mod surprinzator aceeleasi boli si dezvoltase anticorpii necesari pentru a putea distruge microbul.Doctorul i-a explicat situatia fratelui fetitei si l-a intrebat daca ar vrea ca el sa-i doneze sange .L-am vazut privind cu dubiu doar un moment , dupa care a tras aer in piept si a zis "O voi face daca asta o va salva pe Liz" In timpul transfuziei era culcat pe un pat langa cel al surorii lui si suradea in timp ce noi ne bucuram cum fetei ii revine culoarea in obraji.
Baiatul a devenit palid si i-a disparut zambetul de pe buze. L-a privit pe doctor si l-a intrebat cu o voce tremuranda " La ce ora incep sa mor?"
Fiind doar un copil , el nu intelesese pe doctor; credea ca trebuie sa-i dea surorii tot sangele si nu a refuzat sa faca acest lucru
Raspunsuri
mamicapaulei spune:
O poveste trista
Jenny credea ca parintii ei n-o vor lasa la petrecere cu prietenii, asa ca i-a mintit si le-a zis ca se duce sa doarma la o prietena. Desi s-a simtit prost pentru ca nu le-a zis adevarul, nu s-a gandit prea mult la asta si s-a dus sa se distreze.Pizza a fost buna si petrecerea extraordinara; la final, prietenul ei, Pedro, care era pe jumatate beat, a invitat-o sa iasa la o plimbare, dar mai intai a vrut sa traga o tigara...
Lui Jenny nu i-a venit sa creada ca fumeaza asa ceva, dar totusi s-a urcat in masina cu el. Dintr-o data, Pedro a inceput sa se dea la ea. Asta nu era deloc ceea ce vroia Jenny. "Cred ca parintii mei au dreptate- si-a zis, poate ca sunt prea tanara pentru astfel de petreceri. Cum am putut fi atat de proasta?" Si imediat a zis" te rog Pedro du-ma acasa, nu mai vreau sa stau" Suparat Perdo a accelerat brusc masina si a inceput sa conduca cu viteza foarte mare. Jenny speriata l-a rugat sa mearga mai incet , dar cu cat il ruga, cu atat el apasa mai tare pedala de acceleratie.Deodata , a vazut o lumina puternica. Oh doamne, te rog ajuta-ne. O sa ne ciocnim! A primit toata forta impactului , dintr-o data totul s-a facut negru , semiinconstienta, a simtit cum cineva a scos-o din masina strivita si a auzit voci ;" Chemati o ambulanta! Tinerii acestia sunt in stare grava!"
I s-a parut ca aude ca erau doua masini implicate in accident. Si-a revenit la spital vazand in jur fete triste ."Ai avut un soc teribil" a zis cineva. In mijlocul confuziei a aflat ca Pedro murise.I-au zis :" Jenny facem tot posibilul sa nu te pierdem si pe tine". "Si oamenii din cealalta masina?" a intrebat Jenny plangand. " Si ei au murit"., i s-a raspuns. Jenny s-a rugat ;" Doamne , iarta-ma pentru ce am facut, eu voiam doar o noapte de distractie".
Si privind-o pe una dintre asistente, a rugat-o: " Spuneti familiei celor care erau in cealalta masina sa ma ierte.As vrea sa le dau inapoi ce au pierdut. Spuneti-le tatei si mamei mele ca imi pare rau ca i-am mintit si pentru ca ma simt vinovata ca mai multi oamnei au murit.. Va rog puteti sa le spuneti asta din partea mea?" Infiermiera nu a spus nimic, a ramas muta de uimire. Putin dupa aceea, Jenny a murit. Un om din salon i-a vorbit foarte aspru asistentei" de ce nu ati facut ce v-a rugat? de ce nu i-ati indeplinit aceasta ultima dorinta?
Pentru ca in cealalta masina erau chiar mama si tatal ei. Gandeste-te de doua ori inainte de a face un lucru. Stai pe loc si gandeste-te bine.
mamicapaulei spune:
Dumnezeu din portbagaj
Casiana avea 14 ani cand mama inca ii mai spunea la plecare " mergi cu Dumnezeu fata mea!" Nu a facut exceptie nici de aceasta data cand fica ei pleca in alt oras sa sarbatoareasca terminarea anului scolar.Pentru ca masina era plina de amici fata s-a rusinat si a zis" Ei lasa mama, lasa-l in portbagaj de data asta pe Dumnezeu ca in masina nu mai are loc". Colegii s-au amuzat insa mama in timp ce ii facea cu mana a ramas trista.
Cateva ore mai tarziu masina a fost implicata intr-un accident, si toti ocupantii au murit .
Masina era facuta zob si cu greu au putut fi identificatii Casiana si prietenii ei, in portbagaj insa neatins era un cofraj cu oua.
am dat copy paste pentru ca le postasem si pe un alt forum de copii
sursa (vitamine zilnice pentru suflet Himberto A. Agudelo C.)
mamicapaulei spune:
Sarutari in aer
De multe ori avem de invatat de la copii nostri.Acum ceca vreme,un prieten a pedepsit-o pe fetita lui de 3 ani pentru ca a stricat o rola intreaga de hartie aurie pentru impachetat cadouri.Nu prea aveau bani si s-a infuriat cand copila a incercat sa decoreze o cutie si s-o puna sub bradul de Craciun.In ciuda acestui lucru, micuta i-a dat cadoul tatalui ei in dimineata urmatoare si i-a zis" E pentru tine, tati" .El s-a simtit rusinat pentru reactia pe care o avusese cu o zi inainte, dar s-a suparat din nou cand a vazut ca pachetul era gol.
A tipat la ea:" Nu stii ca atunci cand faci un cadou trebuie sa fie ceva in el?" Micuta l-a privit cu lacrimi in ochi si i-a zis:"Tati nu este gol, am pus in el multi pupici numai pentru tine, tati">
Tatal s-a simtit distrus.A luat-o in brate pe fetita lui si a rugat-o sa-l ierte.Prietenul meu mi-a zis ca a pastrat aceea cutie aurita langa patul lui multi ani. Cand se simtea descurajat, scotea cate o sarutare din cutie si-si amintea de dragostea cu care fetita le pusese acolo.
Sa-i intelegem pe copii nostri, sa avem rabdare. Ei au ceva foarte important sa ne spuna prin gesturile si faptele lor
sursa ( vitamine zilnice pentru suflet Humberto A.Agudelo C)
mamicapaulei spune:
Dragostea in cele mai mici amanunte
El murise de un an si se apropia o data importanta, ziua sfantului Valentin.In fiecare an ii trimitea cate un buchet de trandafiri acasa,cu un biletel pe care scria:"te iubesc mai mult ca anul trecut, dragostea mea va creste in fiecare zi".Dar acesta era primul an in care Roza nu il va mai primi.S-a mirat foarte mult cand cineva a sunat la usa si, spre surprindera ei,deschizand a vazut un buchet de trandafiri cu un biletel pe care scria:"te iubesc".Bineinteles ca s-a suparat pentru ca a crezut ca e o gluma proasta, a sunat la floraraie sa reclame cazul , si cand i-au raspuns, patronul magazinului i-a spus ca stia ca sotul ei murise de un an, a intrebat-o daca citise si in interiorul biletelului si i-a explicat ca acei trandafiri erau platiti de sotul ei dinainte, ca de altfel toate buchetele pentru fiecare an din viata ei de atunci incolo.Dupa ce a inchis telefonul Rosei i s-au umplut ochii de lacrimi si, cand a desfacut felicitarea, a vazut scrisul sotului ei:" Buna, dragostea mea, stiu ca a fost un an greu pentru tine sper sa te poti reface repede, dar doream sa-ti spun ca te voi iubi pentru tot restul timpului si pana cand vom fi impreuna, ti se vor trimite trandafiri in fiecare an; iar atunci cand vor suna la usa si nu vei deschide, vor suna de inca cinci ori, si daca tot nu raspunzi, vor sti cu siguranta unde sa le duca, acolo unde tu vei fi alaturi de mine.Te iubesc , sotul tau".Atunci cand iubesti pe cineva nu conteaza unde este, totul este posibil .
sursa(vitamine pentru suflet Humberto A.Agudelo C.)
mamicapaulei spune:
Violenta domestica -comentati-
Azi am primit flori!
Nu este nici ziua mea, nici vreo alta zi speciala.Ne-am certat rau pentru prima data aseara si el mi-a zis mai multe cuvinte urate care m-au durut foarte tare.Dar stiu ca ii pare rau si se caieste si pentru asta mi-a trimis flori.
Azi am primit flori!
Nu este ziua noastra sau alta zi speciala ;azi noapte m-a izbit de perete si a inceputsa ma stranga de gat.Parea un cosmar, dar din acelea in care esti treaz si stii ca nu poate fi realitate.Azi dimineata m-am trezit cu vanatai si dureri pe tot corpul, dar stiu ca ii pare rau .Pentru asta am primit flori.
Azi am primit flori!
Si nu este ziua Sfantului Valentin sau vreo zi speciala;azi noapte iarasi m-a lovit si m-a amenintat ca ma omoara; nici machiajul si nici manecile lungi nu au putut ascunde taieturile si loviturile pe care mi le-a facut de data asta.Azi nu am putut merge la serviciu pentru ca nu voiam sa-si dea seama colegii.Dar sunt sigura ca ii pare rau, pentru ca mi-a trimis flori.
Azi am primit flori!
Si nu este ziua mamei sau vreo alta zi speciala; azi noapte m-a batut din nou, dar de data asta mult mai rau.Daca reusesc sa ma despart de el, ce voi face? Cum as putea sa ma descurc singura cu copii? Ce va fi cu noi daca nu be vor ajunge banii ? Imi e atat de teama de el, dar in acelasi timp, depind de el atat de mult incat mi-e frica sa ma despart.Dar azi stiu ca se caieste pentru ca mi-a trimis flori.
Azi am primit flori!
Azi e o zi speciala :Este ziua inmormantarii mele.Azi noapte, in sfarsit , a reusit sa ma omoare.M-a batut pana am murit.Daca as fi avut curajul si puterea sa-l parasesc;daca as fi acceptat ajutor profesional.
Azi nu as mai fi primit flori
sursa ( vitamine zilnice pentru suflet Humberto A.Aguledo C.)
mamicapaulei spune:
daca va plac o sa mai scriu
am gasit acum ceva timp aceste carti si au devenit preferatele mele
ruscus spune:
sunt foarte frumoase aceste vitamine, mi-a placut in mod deosebit cea cu cutiea plina de pupici
multumesc
numai bine
Raluca_u spune:
chiar vitamine pt suflet sunt. Multumesc!
cand ai sa mai poti mai scrie-ne ca tare bine ne prind.
pupici
Raluca cu www.totsites.com/tot/adinaungureanu" target="_blank">Adina Andreea (12 nov 2006)
Copiii sunt cei care ne arata încotro merge lumea, fiindca pentru asta au venit aici, ca sa faca lumea sa mearga mai departe.
andruskandu spune:
Frumoase, frumoase! Si triste... dar da! vitamine pentru suflet...
Cand ai timp, mai scrie, daca vrei. Eu am sa le citesc cu mare placere, si am sa-ti multumesc de fiecare data.
Inima nu e judecata dupa cat iubesti, ci dupa cat te iubesc altii
(Vrajitorul din Oz)
Sunt PUTERE si IUBIRE pentru pretioasa EMMA!
Poznele lui Andrei
Nasterea lu' Andrei
www.dropshots.com/andruskandu" target="_blank">PozeAndrei
Andreea lui Andreiut Puiut 11.06.2006
mamicapaulei spune:
am 12 carti promit sa scriu cate una pe zi
le puteti cumpara de la bisericile catolice volumele costa 50 ron
sau de pe net mie mi-au placut foarte mult
ma bucur din suflet ca va plac