Colectia de toamna-iarna 2005 (225)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Pun pozele in 5-10 minute, daca aveti chef sa va uitati acum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catutza spune:

fetelor nu radeti dar nu recunosc un "globulet"

Alexia Bianca se numeste, inca odata scuzele mele dar chiar nu stiu cine este

Cata si Bianca-Maria(2.11.2005)

Fii intelept ca un batran , dar priveste lumea cu ochi de copil

Bucatareala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxisialexia spune:

ando, ce spirit aventurier . aia le avau bine cu cititul in stele ?. ai reusit sa comanzi cartile? poate ne mai delectezi cu vreo astro.

pe noki, nu o salvam decat dpa examene, merg eu si ii tin de urat ( si yo am nevoie de liniste)

Mergi la inceput

Anda, iti dedic un mozaic roman cu semnele astrale din pozele mele.

Si eu ma dau in vant dupa lumea mediteraneana, dar pe malul de nord si cat posibil mai spre centru si vest, asa...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda77 spune:

roxi, da, le aveau bine de tot, am comandat cartile cu cardul unui coleg (again), o sa-mi vina intre 15-20 feb., desi am platit taxa de urgenta!!! dubios...Cartile sunt de previziune astrologica, deci nu de astrologie natala, deci voi putea vedea mai bine viitorul:))))

PS: la un test de ce am fost intr-o viata anterioara, mi-a iesit ca am fost vraci cheyenne:))), dar eram deja atrasa de ei:))

mesaj pt diaspora nemultumita, fara ironie e mesajul: va astept acasa. exista intotdeauna aceasta posibilitate, nu aveti domiciliu fortat acolo.

CORAP: unde duceai tu vechiul laptop toshiba la reparat? te rog da-mi si mie info. nichita mi-a smuls si a doua tasta. dk prima era Alt, a doua e mai grava ca e virgula. deocamdata imi iese s-o tastez ca apas direct cu degetul pe circuitul ala sau ce-o fi:) zici ca sunt in fred si barney. dar simt ca se termmina improvizatia de moment ca se clatina si metalul ala de dedesubt...

mami de poet(09.12.2005)
poze cu puiutul meu, Nichita-Andrei
www.dropshots.com/nichita" target="_blank">filme cu puiutul meu, Nichita-Andrei
www.onetruemedia.com/shared?p=1b0ac86d3df77a7c0a7ba6&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj anual

"cel mai bun dar pe care il putem face copiilor nostri este sa stie ca sunt iubiti"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bb_alinus spune:

Mihaela_ 80 eu cred ca banuiesc cam care sunt partile negative intr-o statiune turistica de renume! Stiu ca nu e totul roz pt cei care locuiesc efectiv acolo, iar turistii devin incomozi in timpul sezonului. Mie mi-a placut enorm cat am locuit in Antibes, dar asta asa, pt ca totul era exotic, marea albastra si plaja toata ziua, iar eu ma multumeam cu atat ca doar nu eu duceam greul casei. Insa al meu sot, un ambitios de felul lui nu isi mai gasea locul, nu lucra in turism si oarecum era obligat sa se multumeasca cu jobul lui caldutz ca nu prea avea alternative....Si multe alte aspecte, care puse cap la cap ne-au facut totusi sa plecam. Si chiar nu regretam, desi se stie ca nu sunt fan Olanda, insa sunt altele care ne tin aici.

Si acuma sa raspund lui Roxi care ma intreba care sunt activitatile expatilor. Mai intai - cred ca am mai spus- expatii de aici in marea lor majoritate vin in misiuni ( diplomatice si nu numai) de 4-6 ani maxim, in general doar unul din cuplu lucreaza, de regula barbatul. Asa ca activitatea principala a expatilor aici este sa faca copii, da copii. Media este 3 daca nu 4 copii pe familie ( missa e singura din clasa ei care nu mai are frati/surori).Din cand in cand ma intalnesc cu o mamica in parc pe care nu am vazut-o niciodata negravida....e la al 4 lea, diferenta intre copii fiind de 1 an iar acuma sta sa nasca dintr-o clipa intr-alta si tot pe bicicleta vine sa isi aduca copiii ( 3 ) la scoala.
Asa dar asta este una din activitatile la care eu nu ma bag:))

In general insa se face mult sport, se bea multa cafea si se face mult shopping. Apoi, multe dintre frantuzoaicele de aici sunt artiste, adica fie picteaza, fie isi decoreaza casele, canta, organizeaza reuniuni, dineuri, actiuni de strangere de fonduri, chestii de astea la care nu prea ma bag. Isi duc copiii la multe activitati extra scolare, si cum am zis ca au multi sunt care incotro. Si apoi sa nu uitam vacantele: in februarie, in aprilie/mai ( de Pasti), iunie - sept, noiembrie si apoi sfarsit de decembrie toate pleaca in vacante sau pur si simplu in tara lor ( raman doar partenerii la munca).
De altfel exista o gazeta in care sunt trecute toate activitatile din an si persoanele responsabile. Si sunt o gramada: vizite cu ghid peste tot in NL, iesiri organizate - tot cu ghid- in bicicleta, sau vaporas, sport am zis: tenis, piscina, footing, biking, golf - tot cu ghid:)) cursuri de tot felul: de la orice limba straina vrei, de bucatarie, de desen, la yoga sau sofrologie.

Nu sunt activitati care sa te preseze/streseze insa toata lumea e foarte ocupata, nimik nu poti fara appointment. Nici la vecina de deasupra - cu care impart casa si care e si ea acasa ca si mine- nu ma duc daca nu am programare ca e mereu plecata sau cu musafiri:)

Dau send ca mi-e ca se blocheaza!

XO, XO ( Gossip girl)

Alina si Amalia 17.11.2005

Amalia la 3 ani

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=65487" target="_blank">Povestea nasterii

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui anda77

mesaj pt diaspora nemultumita, fara ironie e mesajul: va astept acasa. exista intotdeauna aceasta posibilitate, nu aveti domiciliu fortat acolo.

Vorba lui George Mihaita in piesa Poker: "Unde mai gasesc eu o tara ca asta?"

Alinus faine activitatile expatilor, eu la prima m-as fi bagat, mi-e clar

Prin Tunisia ne-am deplasat cu mijloacele de transport in comun: tren, maxi-taxi, metrou usor, taxi. Prima zi, primul drum la Tunis, mi-a luat o jumatate de zi si o seara sa-i conving pe restul gastii sa mergem la clasa I si nu la a II-a (dif de pret era f la indemana). Dar nu, astia 3 voiau "adevarata experienta tunisiana". Eu voiam o experienta tunisiana respirabila. Pana la urma am avut noroc, trenul era un fel de sageata albastra, cu o singura clasa, f misto. Primul. Dar am prins si din cele "neaose", pana la urma s-au convins si nu luam la a II-a decat daca nu gaseam bilete la cls I, desi tot nasoale erau amandoua.

Ca sa nu mai zic de adevarata experienta tunisiana in maxi-taxi, zise "louage". Cu astea ne-am dus la Kairuan. La intoarcere am prins un sofer absolut dement, mergea cu super viteza si facea super-depasiri cu harbul lui de masina, norocul celorlalti a fost ca dormeau. Virgil s-a trezit si el la niste depasiri de s-a crucit, i-a sarit total somnul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bb_alinus spune:

Lavi, aceeasi senzatie am avut-o si in Maroc, nu m-a dat pe spate, nu imi placea sa ies din complexul hotelier ca se luau arabii de noi sa ne vanda una alta, sau sa luam un taxi, nu m-a dat pe spate souk-ul lor poate si pt ca am inceput vizita cu partea de feronerie in care era un jeg de nedescris si copii de maxim 10 ani ce lucrau pe jos, murdari si amarati. Nu am putut sa mananc nici la restaurantele lor ca eram gravida si nu vroiam sa risc, imi aduc aminte ca cautam o buda de-mi venea rau, ajunsesem sa nu mai ies din cauza asta. Dar ma rog, am fost intr-o situatie zisa "delicata" plus ca aveam interdictie de la doctor sa fac 4x4 in desert.
Speram ca macar de data asta, in Mexic sa facem cateva excursii.

Anda, daca diaspora nemultumita se intoarce, ce o asteapta in tara natala? Tot serios intreb si eu.

Bic felicitari micutzei patinatoare!

XO, XO ( Gossip girl)

Alina si Amalia 17.11.2005

Amalia la 3 ani

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=65487" target="_blank">Povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dordia2000 spune:

Buna serara...

Cristinamh... si fiind singura care m-a bagat in seama iti multumesc mult dar te voi mai deranja pe mess cu ceva neclaritati.

Va poop pe toate si noapte cat se poate de linistita!

Diana mamica de www.flickr.com/photos/25748689@N08/sets/72157604771385748/" target="_blank"> Tudor-Dumitru (17.04.2008) si de Stefan-Cristian (14.11.2005)
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1ee608d0bc6b68328c225c&source=category&category_id=12" target="_blank">Un an de basm-filmuletz

www.flickr.com/photos/25748689@N08/sets/" target="_blank"> Poze 2008 cu cei 2 flacai

Mergi la inceput

Dordia si eu te-am bagat in seama, dar n-am rostit-o . Zic acum: ma bucur ca ai postat si sunteti bine, si mare noroc pe voi cu parintii tai ca se pot si vor sa se ocupe de copii.

Alinus aceleasi faze ma enervau si pe mine ofcorz, totul e sa te detasezi, dar nu intotdeauna poti. Pe de alta parte nu m-am dus sa ma inchid intr-un all-inclusive sau sa ma plimbe ghida cu autocarul la un muzeu si doo ruine. Am vazut, am degustat, am experimentat louage-ul , am incercat sa-i inteleg pe localnici si modul lor de viata.
Cel mai simplu e sa cazi in capcana de a-i dispretui si a te simti superior. E cel mai simplu si multi o fac, dar nu e bine. Ei au avut o cultura mare in anii in care Europa era in Evul mediu si sub migratori, in anii in care Europa pierduse tot. Incerci sa-i intelegi. Daca iti plac, mai mergi, daca nu, adio mare, Europa-i mai aproape. Cazul meu.

Mergi la inceput