Romanii din Marea Britanie (19)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MangaGirl spune:

buna dimineata,

Sunt o viitoare mamica de sf de septembrie. Am primit un pont , ca ar fi fete simpatice la grupul de UK de pe diaspora. Pana acum nu am scris decat la Odiseea sarcinii in 40 de sp la sept.-octombrie, dar mi-ar placea sa mai schimb pareri si cu voi daca nu e cu suparare. Stau in Londra din septembrie 2001 si desi tot am zis ca plec, plec..iata, ma prind 8 ani aici. Acum stau in Streatham Hill, in Sudul Londrei...cineva prin apropiere?

Citeam postul lui motanik despre gradinita copilului foarte scumpa dupa cele 9 luni de concediu platit si voiam sa-i spun ca guvernul plateste pana la 85% din cheltuielile de nursury sau chiar child minder acasa cu conditia sa fie de la offstead, sau ceva de gen. Si acest proentaj se plateste in functie de veniturile cuplului la acel moment. Merita sa te interesezi, cine stie, poate ai drept de 85%. Eu chiar intentionez sa aplic si pentru council benefit in aceste 9 luni pentru ca el e student, iar cu cei 400 de lire pe care ti-i da statul englez nu poti sa te descurci. asa ca voi aplica la consiliu sa imi plateasca chiria si council tax-ul. macar o parte.

anyway, m-am intins. O zi buna!

MangaGirl :-) 28+ cu Sasha Laurian
http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=%20MangaGirl&year=2009&month=9&day=30&babycount=1

poze webshot - http://community.webshots.com/album/570672058NKtQlR

www.mariaciubotaru.blogspot.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carstea spune:

Buna

Mi-a atras atentia ultimul post despre decontarea cheltuielilor de childcare.
Mangagirl e vorba de credit tax sau altceva?

Eu inca o lungesc desi mi-am propus sa aplic repede pt credit tax.
Noi schimbam casa in august si am gasit altceva de inchiriat asa ca suntem pusi pe facut bagaje.

O zi buna!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui carstea

Buna

Mi-a atras atentia ultimul post despre decontarea cheltuielilor de childcare.
Mangagirl e vorba de credit tax sau altceva?

Eu inca o lungesc desi mi-am propus sa aplic repede pt credit tax.
Noi schimbam casa in august si am gasit altceva de inchiriat asa ca suntem pusi pe facut bagaje.

O zi buna!

POZE Rares(7 mai 2007)

Filmulet Un anisor

buna... nu e vorba de plata gradinitei. daca sa zicem ca aveti un venit care nu v-ar permite si de una si de alta, poti aplica pentru plata gradinitei. iti dau pana la 85% in functie de ce bani va intra.

credit taxul e altceva si poti aplica si pentru ala, dar n uare legatura. daca nu vrei sa-ti dai copilul la gradi si vrei un child minder acasa, il pot plati tot ei pana la 85%, dar trebuie obligatoriu sa fie de la offstead. Eu prefer gradi. cel putin ii pot trage la raspundere. plus ca toti prietenii imi spun ce schimbare in bine au observat dupa ce copii incep gradi.

http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=%20MangaGirl&year=2009&month=9&day=30&babycount=1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lara spune:

Ella, pana la urma a aflat mamica bebelui ca biserica greceasca e cam.. neincapatoare si ca ar fi mult mai bine la cea din centru chiar daca e departe.
Lara_c, multa bafta in noua casa si.. noua lume, ca sa zic asa. Sa ne povestesti cum e, ok? Take care!
MangaGirl, bine ai venit! Nu stiu pe cineva in sud, eu prin N-V bantui Sarcina usoara!

Multumesc mult pentru info de botez, fetelor, imi sunt de mare ajutor.

Lara, mami de Ioana

www.piczo.com/Forsweetdiana?" target="_blank">Rugati-va pentru DIANA
-----------------------

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ella_64 spune:

Lara, ma bucur ca a reusit sa afle detaliile de care avea nevoie. E tare dificil sa iei o hotarare din auzite, fara sa vezi tu ce si cum. Eu cred ca si pentru ce trebuie sa faca nasii tot cu un preot trebuie discutat. Astfel informatiile sunt aflate direct de la sursa si nemodificate. Fiecare zona de la noi din tara are specificul ei in asemenea ocazii asa incat poti auzi variatiuni nenumarate pe o singura tema, de te zapacesti de tot si nu stii ce sa mai faci. Preotul ar trebui sa poata da sfaturile nemodificate de nici un specific zonal; adica iti da esenta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns motanik spune:

Bine ai venit!
Este vorba mai exact de Childcare Tax Credit unde daca te califici statul iti poate plati maxim 80% din plata gradinitei/childminderului.
Mai multe info aici:
http://www.direct.gov.uk/en/MoneyTaxAndBenefits/TaxCreditsandChildBenefit/TaxCredits/DG_073803

Noi, desi vroiam sa ne intoarcem anul asta in Ro definitiv, cred ca o sa mai stam o vreme. E prea rau cu banii, cu joburile, nu pot sa risc sa merg cu copil mic. Asa ca probabil ca dupa ce ne intoarcem acum din Ro, in sept, o sa luam in calcul gradinita, din pacate.

Mara, multumesc pt info, cred ca ma bate gandul sa facem si noi asa, parca e mai sigur la stat, nu?

Salutari tuturor, o saptamana frumoasa!

--------------------

Andra si bebe Theodora Povestea noastra

Angels wanted to do the moonwalk so God sent one to bring Michael Jackson.

Mergi la inceput

uite, motanik este mai informata decat mine. Multumim de informatii :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Imi spuneti va rog care este legislatia din UK referitoare la circulatia copiilor in masina, pe bancheta din spate? Varsta este 5 ani. Banuiesc ca au nevoie de scaune de masina? Inaltatorul este suficient, sau este obligatoriu scaunul?

Noi vom inchiria o masina din aeroport la Heathrow, banuiesc ca gasim si scaune de inchiriat pentru copii, aveti vreo experienta in acest sens?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissJJ spune:

Buna fetele!

Ne-am intors si noi din holiday. Vad ca avem lume noua.
Bun venit Mangagirl, vazut pozele frumos familionu.
Btw si mie imi plac anime si manga.
Botez vad ca vb de botez noi ambele leam facut in centru la st dunstan am sunat si vb dicret cu preotul si ne-azis el exact ce si cum, oricum trebe programare din timp ca is busy mereu.
Lara la cea din centru nu am dat nici un ban, numai bani donezi daca vrei si cat vrei, vezi ca sunt unii la intrare care iti cer bani aia nus de la biserica aia spera sa fraiereasca lumea, biserica nu iti cere nimic, vb numai cu preotul, mai bine dai o tura pe acol si vb direct cu el, noua nea cerut prosop, sapun, ulei pt preot si atata tot. In nord in londra au facut niste prieteni botezul si au dat tot asa 100 si ceva de lire nu stiu cat si da si certificat de botez noi am botezat in irlanda si tot asa am dat ditamai taxa ca am platit si certificatul ala si taxa lor de la biserica.
Nu am apucat sa citesc tot din urma, ca inca suntem abia aterizati si na criza plus holiday inseamna cam minus cu banii si acu ne zbatem sa readucem toate la linia de plutire.
Legat de scoli si gradi noi suntem la stat si merge f f bine scoala ei a primit outsatnding la ultima inspectie asa ca sunt f happy de alegerea facuta, Ari e over the moon abia astepta sa ne intoarcem sa mearga iar la scoala.
Noi nu am aplicat decat de child benefit pana acuma am citit de tax credit si etc da nu am aplicat inca, cu faza cu child tax credit sau cum se cheama am auzit da nu stiu daca ne incadram am sa ma interesez si eu.
Lara_c plecati? Va urez all the best si keep in touch dupa ce ajungeti , da e greu cu astia micii pana se obisnuiesc cu noile conditii si pana va vin si toate lucrurile. Pupici.
Laura Nicole bine ai venit aici si good luck cu new lifestyle aici in uk. Cat are fetita ta?
Cu baia dupa botez am facut a doua zi numai noi si nasii spalat copilutzu si imbracat cu un set noi de haine de la nasi, nu am pus nik in cadiutza in apa petale sio aur si etc si nu am aruncat apa la radacina unui copac si bla bla ci baitza simpla si la noi aia cu alesu de pe tava se face la un an cand se taie motzul, iar de mers cu bebe la biserica a doua zi nu am fost cu niciuna din fete nea zis preotul ca sa venimla slujba etc da noi nu am mers.
Na cam asta am prins din mers fug la papa si treburi am sa revin cu poze si filmuletze noi. Pupam gasca.

" Life is the flower for which love is the honey "

Victor Hugo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissJJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui Adina Iulia

Imi spuneti va rog care este legislatia din UK referitoare la circulatia copiilor in masina, pe bancheta din spate? Varsta este 5 ani. Banuiesc ca au nevoie de scaune de masina? Inaltatorul este suficient, sau este obligatoriu scaunul?

Noi vom inchiria o masina din aeroport la Heathrow, banuiesc ca gasim si scaune de inchiriat pentru copii, aveti vreo experienta in acest sens?

http://www.childcarseats.org.uk/law/index.htm uite aici ce si cum in uk cu scaunele de masina, de inchiriat nu stiu sati zic trebuie vb la firma de unde inchiriati daca au si scaune de masina ca sunt unii care va dau masina cu tot cu scaun, dar nu stiu sa iti recomand o firma anume.

" Life is the flower for which love is the honey "

Victor Hugo

Mergi la inceput