Mladite si mugurasi de mai-iunie2008 (60)
Raspunsuri - Pagina 20
Micaela06 spune:
ma bag si eu inseama, ca nu pot sta in banca mea, referitor la 85%
Intreba cineva daca se iau in calcul si veniturile din drepturile de autor. Raspunsul e da se iau in calcul: veniturile din salarii, din activitati independente si din activitati agricole.
Daca e vorba de venitu brut sau net. E vorba de venitul net
Daca exista un formular pentru adeverinta de la angajator. Deocamdata nu si s-ar putea nici sa nu existe. Asa cum spunea cineva ca a sunat de diminbeata sa intrebe si aia nici nu stiau de capul lor, pana nu primesc 'circulara' de la minister nu cred ca or sa stie ceva.
Cele cu venituri din activitati independente aveti nevoie de o dovada 'eliberat de autoritatile competente' privind veniturile efectiv realizate.
Si mai intreba cineva termenul pana la care se pot depune actele, termenul pentru cele aflate deja in CIC este de 30 iunie 2009- "pana la inreg doc si calculul indemnizatiei se acorda 600lei, urmand ca diferenta de cuantum sa fie acordata incepand cu drepturile aferente lunii ianuarie 2009"
Ma duc ca ma bazaie copilu sa il salvez din tarc
Mihaela
de Daria-Maria (23 iunie 2008)
O comoara, o comoara...
Nicole1980 spune:
Fetelor mi-a cazut si mie David in seara asta si nu o data ci de doua ori.

Astazi citeam intrebarea lui Simoncip ref la scaunul de masa si ma gandeam ca al meu nu are cum sa cada ca tavita care se instaleaza are o chestie care ii sta intre picioruse si il fixeaza bine….Insa cand spalam vasele la bucatarie, aud hop poc si Daviduta era pe jos, a cazut pe burtica. Nu era bine fixata tavita si au cazut impreuna pe gresie.
Iar a doua cazatura a luat-o imediat la 30 min, cand il schimbam, m-am aplecat sa ii starng pampersul de jos si intr-o fractiune de secunda s-a intins sa ia ceva de pe noptiera si l-am prins de picior, ca altfel cadea exact in cap. S-a lovit insa la tampla de veioza ce era pe jos si de noptiera.
A plans cam 30 de secunde si apoi a inceput sa se joace, sper din tot sufletul sa fie bine si sa nu fie nimic rau.
Daria Ioana – sa iti traiasca fetita, sa fie sanatoasa si voioasa. M-am uitat la poze, ce dulceata este, se vede ca e plina de viata. La multi ani !
Prag – bine ai venit
Poze
Evolutie David
Bebe David Adrian 16.06.2008
kristinik spune:
La multi ani M&M si mamici in noul an si de la noi!!!
In noul an am intrat bine insa incepand din 2 ian se pare ca nu e totul roz. Pe 2 cand sa mergem la buni la masa, ni s-a rupt toba de esapament la masina! OK,asta e. O vom repara, ce sa facem. Nici nu ne putem plange ca de 2 ani de cand avem masina asta nu am bagat bani de loc in ea. Asa ca am luat caruciorul si am plecat. D-ra a adormit pe drum asa ca tati a mai stat pe afara sa o plimbe pana s-a trezit. Desi parerea mea era sa o ducem sus ca era destul de frig afara, totusi. E Iarna!!!
Ei azi a facut fata mea febra 39,1 rectal luat cu termometru digital. Stiu ca se scad 0,5 grade insa si asa era destul de mare temperatura. I-am dat nurofen si i-a scazut acumnu mai are. Totusi preventiv ii voi mai da si in seara asta. Ma tot gandesc insa ca poate e de la dintisori. Ca sus ii e inflamata ffff tare gingiutza! Poti sa ii pipai practic. Si am dat-o si cu dentinox si imi tinea mana sa o masez saracuta. Nici nu a prea mancat si e si putin constipata.
Ma gandesc sa vad si la noapte si maine cum evolueaza lucrurile si apoi sa merg cu ea la dr. Oricum nu as prea vrea sa ii dau antibiotic daca are cumva rosu in gat, ca data trecuta la fel rosu in gat, antibiotic - la care a facut o reactie alergica- iar apoi cand ii dadeam claritine sa ii dispara alergia apar dintzosii. Asa ca acum mai astept sa vedem ce se intampla.
In concluzie , sanatate multa tuturor si sa ne iasa o data dintzi la toata lumea!!!

Cristina
de
Diana Maria
Micaela06 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui YLARI Tipa de la personal a vrut sa ma fraiereasca cu programul de 6 ore, cica am dreptul pana la 9 luni ale copilului. Cand a vazut ca ma interesasem si ca o sa mai intreb o data la DGSPC (sau cum s-o numi) a zis ca vezi doamne conform Contractului de Munca al firmei noastre as avea dreptul la acest program pana la un an al fetei. Hmmmm. YLARI http://community.webshots.com/user/YLARI http://b1.lilypie.com/tFAgp3.png |
Contractul colectiv la nivel national mai prevede ca:
Articolul 17
(1) Salariatii care renunta la concediul legal pentru ingrijirea copilului in varsta de pana la doi ani beneficiaza de reducerea duratei normale a timpului de lucru cu 2 ore pe zi, fara sa le fie afectate salariul de baza si vechimea in munca. La cererea lor se poate acorda program decalat, cu alte ore de incepere a programului de lucru, daca activitatea unitatii permite.
Contractul la nivelul societatii nu are voie sa prevada mai putin
Mihaela
de Daria-Maria (23 iunie 2008)O comoara, o comoara...
socrate spune:
Mihaela multumim frumos pentru lamuriri
.
Miss Parker imi pare rau de noaptea trecuta si de experienta neplacuta care continua. Si eu zic ca si fetele sa il duci la un medic.Nu neaparat are el ceva, dar macar ai eliminat o cauza. Sa stii ca este valabil si la Sebastian: daca doarme ziua bine, doarme si noaptea bine, daca doarme ziua putin nu doarme nici noaptea bine. Incearca sa ii fixezi niste ore de somn si ziua. Eu il adorm cu putin laptic, mangaieri, mai nou il tin pe piept ca numai acolo adoarme. Poate totusi sunt si dintii de vina ca nu mai am alte explicatii. Sper sa treaca totusi.
Fetelor cu bebici intarcati. Ce ati facut cand se umpleau sanii? Ca ai mei sunt cam bufanti dar nu imi vine sa ma ating de pompa.
Nici nu stiu daca sa ma apuc de baut ceaiuri etc, ca daca totusi isi revine. Uoff.
Asa si avem o fata noua din Canada, bine ai venit. Nu am retinut inca nick-ul dar o voi face. Si cu intarziere bine a venit si mamica de Olivia.
Reallaura spune:
Gabitzule multumim ca ne tii la curent cu Lorich, imi pare rau ca Robertzel tuseste...o asteptam pe net cu vesti bune!
Mi_beblina ai dreptate, ne omoara iarna si statul in casa. Copii dorm mai prost, sunt mai plictisiti si asa mai departe. noi - capiem.
Eu i-am dat Immunobaby lui Mirci dar nu am tinut cont pe ce perioada. cateva sapt i-am tot. Mi se pare ca trebuie sa-i dai perioada mai indelungata ca sa-si faca efectul...nu cred ca poate afecta deliuta. Nici eu nu am mai iesit cu Mircea cu carutul, am mai iesit cu masina, sa mergem la piata, la auchan, in vizite...cu el in brate. acum e prea frig, mi-e cam frica sa se mai inmoaie gerul, peste o grade...
Socrate succes la regim, merci de compliment
Din pacate de la rev incoace am mancat 2 ciocolate mari pe zi...trebuie sa tin si eu iar. ca Bogdan tine de 2 saptamani si a dat jos 2 kg: nu mananca paine, cartofi si dulciuri. Eu zic ca e o dieta ok.
Micaelasanatate si Dariei, sper sa nu mai faca febra! E dementiala in poza cu tarcul!! Parca face o strengarie ceva, asa se uita..E super, cat ati dat pe el??? Sta in el, sau tot ca in patut, 5 minutele?? Multumim de info complete referitoare la 85 %.
Ralu_t multumim de norme! trebuie sa-mi pregatesc si eu dosarul...
Lilly
Julia sa-i treaca pojarelul cat mai repede
Esme nu stiu de unde ai atata timp sa faci prajiturele, biscuti, cozonaci nu doar pentru voi sau musafiri, dar si pentru toti vecinii...wow.. Ca sa nu mai zic de restul bucatelor...
cleo, Andrada si eu sunt fraiera si nu indrazanesc de multe ori sa spun ceea ce dupa aia ma macina. sunt o fraiera, dar, mai ales in familie, nu vrei sa se interpreteze....din pacate oamenii ar trebui sa fie constienti ca e bb mic, nu sa trebuiasca sa le amintim noi.
Doloress eu il tin pe Mirci in patucul lui pana venim noi in camera la culcare...mi se pare ok si asa! Ca oricum il trezim noi fosnind si nu mai vreau sa o iau de la capat cu leganatul in brate si asa mai departe..m Bine ca sunteti sanatosi!
Miss auzi, mai, oare nu cumva Daviducul plange si ca l-o ustura pielea, ceva??bietul puisor... vad acum ca asta au scris si Doloress, Ylari si Socrate
Prag bine ai venit, ai doi copilasi superbi! Sanatate si voua, sa va faceti repede bine!
Ylari mai, eu nu cred ca se poate ca firma sa aiba un contract colectiv de munca prin care sa-ti ia tie din drepturile garantate prin CCMN...mai bine suni si ITM - Inspectoratul Teritorial de munca -si intrebi.
Daria_Ioana am vazut toate pozicile cu Cassandra. Are atatea ipostaze misto si e asa frumusica...
pentru maine si poimaine! Am si eu un bun prieten nascut pe 7 ianuarie...sa va iubiti tu si sotul toata viata ca acum!!
kristinik ai grija cu febra, fii cu okii pe Diana ca febra e parsiva si creste dintr-o data...eu sper sa nu fie cazul. Oricum, pana la antibiotic, stati 3 zile pe antitermice. ia supozitor cu novocalmin sa ai in casa! 
Laurita, mami
de Mircea Ioan, 15 mai 2008
POZE BOTEZ MIRCEA
ALBUMELE MELE
Reallaura spune:
Nicole acum am citit, nu stiu cum am derulat pagina si scapasem postul tau. EU zic ca nu are nimic Daviducul daca se joaca linistit. SI al meu cand a cazut din bouncer - care era pe masa - a plans putin si am interpretat-o ca pe un semn bun. o sa fie bine!
Laurita, mami
de Mircea Ioan, 15 mai 2008
POZE BOTEZ MIRCEA
ALBUMELE MELE
dordia2000 spune:
Buna fetelor...
E o harababura cu dsarele. Si eu am sunat la Dir Gen de prot a copilului sect 3 si mi-au zis ca inca nu primesc dosare, ca nu au iesit normele metodologice...etc.
La mine e destul de nasol ca am o sit aparte. Adica am fost in CIC cu primul copil, m-am intors la munca in Nov cand deja eram insarcinata cu al 2 lea....si am 7 luni lucrate pana la intrarea din nou in CIC. Problema nu e asa grava daca cei unde am lucrat nu ar fi falimentat sapt trecuta. So....ramane sa merg sa intreb cum fac sa fac rost de adeverinta de venit si cine sa mi-o elibereze? Nu o fi suficienta copie dupa cartea de munca??? o sa trebuiasca sa ma dau bine pe langa cineva sa ma ajute ca....nu stiu pe unde scot camasa
In alta ordine de idei...ma intreba cineva cum fac ciorba fara bors. Ca orice ciorbitza dulce, fara bors dar cu rosii si tot ce ii trebuie. Borsul nu stiu sa iti zic cum se face dar daca vrei cer reteta mamei mele care face bors in casa si imi da mereu proaspat.
Si va multumesc mult pt aprecieri, sunt chiar o norocoasa in privinta copiilor comparativ cu multe mamici de aici. Adica ambii baieti mananca de toate si fara probleme, imi dorm toata noaptea de la nastere fara treziri peste noapte, cu cel mare nu am avut probleme cu dintii...nici nu am stiut cand i-au iesit iar la Tudor am scapat de primul dintisor cu doar putina febra...in rest suntem ok.
Imi pare rau sa aud ca aveti probleme de diverse genuri...si imi pare rau ca nu va pot impartasi mai detaliat din experienta proprie si ca nu va pot sfatui pe fiecare in parte. Dar incerc sa intru si sa va citesc...si sper sa reusesc sa va si raspund punctual.
Acum va poop si va urez o noapte buna!
Diana mamica de
www.flickr.com/photos/25748689@N08/sets/72157604771385748/" target="_blank"> Tudor-Dumitru (17.04.2008) si de
Stefan-Cristian (14.11.2005)www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1ee608d0bc6b68328c225c&source=category&category_id=12" target="_blank">Un an de basm-filmuletz
www.flickr.com/photos/25748689@N08/sets/" target="_blank"> Poze 2008 cu cei 2 flacai
inais spune:
Deci eu nu dorm...ca i-am stricat programul Iasminei azi (adica am lasat-o sa doarma prea mult) si acum a adormit prea tarziu...adica pe la 12.
Multumim muuult pentru urarile de ieri! A facut dra. mea 7 luni! E dra maaare! Uitati aici niste poze cu ea de azi.
Multumesc muuult de sfaturile despre supa. 
Pe toate le-am retinut si notat...acum sa vad ce aleg din ele si ce-i convine domnisoarei Carliontz!
Va tin la curent! Azi a papat vreo 130 (minune...) dar asta dupa o pauza de 5 ore fatza de masa precedenta.
In premiera a papat si mar ras+cereale...+apa. I-a placut...dar sa vedeti ce mi-a placut mie. Precizez ca pana acum a papat mar doar la steamer. Vedem noi maine rezultatele...la kk! ![]()
Despre noi...maine mergem la dermatolog...ceva nu-mi suna bine cu niste bubitze aparute pe fatza/gat/corp...nu vreau sa aud de alergii&company. Sper sa ne zica ca e ceva trecator...chiar si rubeola...a altele nu seamana si febra nu are.
Ce mai vroiam sa zic...aaa...am uitat sa urez bine ai venit lui Magdone (superbi copilasi ai...
) si bine ai venit si lui Prag...sanatate muuulta pustoacei, este adorabila si fratiorul un cavaler!!
Va 
PS Esme...ia da niste sfaturi aici despre ce si cum pui in supa de papa Lorelei atat de bine!! ![]()
mamica Iasminutei...adica
lui mami si a lui tati
Doloress spune:
Si pentru ca in Romania e deja 6 ianuarie, La multi ani Cassie de Daria. Sa cresti mare si sanatoasa si sa dormi bine! ![]()

si pentru sarbatoritii nascuti pe 6 Raducu si Maria 
Inais o scumpete Iasminuta, ca intotdeauna ma incanta tare pozele cu ea. Noi papam mai mult piure de legume, nu prea ii dau supa, ca mi se pare prea apa chioara. Si abia ii indes piure-ul, ma gandesc ca daca i-as da supa, apoi ii umplu stomacul si nu mai papa deloc piure-ul. Eu pun de toate, morcov, zucchini, ardei gras, dovlecel, ceapa numai la fiert dar cateodata ii scap si putina in blender, telina, asparagus, brocoli, conopida, patrunjel. Cateodata combin si 3-4 legume plus proteina. Are o zi carnita, o zi ou si o zi tofu. Azi nu a papat deloc legumele, am insistat si peste o ora, nimic. Noi papam in general in jur de 100-150 de ml. Cand aud de 240 imi vine sa o iau la goana. Si astia 150 de ml amarati ii papa intr-o ora, cu schimonoseli, maimutareli, jucarele, cantece si descantece. In schimb daca i-as da tzatza toata ziua ar fi cel mai fericit.