Condica Salajencelor [73]

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Bimilit spune:

Citat:
citat din mesajul lui olim

fetelor aveti toate dreptate
si noi suntem impotriva antibiotiului da aiurea si la cea mai mica raceala sau simptom, deci preventiv u poate fii vorba, de aceea am tot amanat sa ii dam si in prima noapte de urgenta am vorbit cu pediatru ca nu e necesar, dar dupa 24 de ore cu febra peste 39 era musai o doza de antibiotic, ca o avu febra de 41.2 si antitermicele nu mai aveau nici un efect.
miha io nu ma supar pe voi chiar daca uneori avem pareri diferite, asta e bine, asa putem invata
giulia e trecuta prin probleme in franta si s- gandit sa nu patesc la fel, mai ales ca spitalu e departe de noi, facem 30 de minute, ultima data alex avea 41 mi s-o parut o viata pana am ajuns
mai viu

Mami si www.flickr.com/photos/olimpiabota/" target="_blank">Alex

tu fete io is in stare sa deschid un topic la parintii intreaba si va fac de tata cacaua.vreti?
olim, draga mea, antitermice se pot da din 4 in 4 ore[panadol-nurofen-pamadol=nurofen]alternand cu supozitoare si multe lichide.apoi febra se scade si prin impachetari sau bai caldute.
amu, ii drept ca io te si inteleg pe tine.e primul copil, informatie ioc,ajutor nici atat.da trebuie sa gandesti pozitiv.
si parca ziceai ca alex are ceva viral, deci i-ai dat moca antibioticul.poti risca ccc ca inca 2-3 zile sa aiba febra.
da nu te nacaji amu, ca noi discutam doar.si ti-am zis ca nu-ti impunem nimic.tu mai zi cum sunteti .sa nu-ti fie jena de noi.vezi ca io-s si blonda si bolunda si cam sloboda la gura da sufletu mi bun.pupam-as tata de modesta care estem.

Ajutati-l pe DAN sa mearga din nou!Putin cate putin se aduna marea...

www.helpsonia.com/" target="_blank">SONIA, are nevoie de noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Io va tzuk pe tate ca va iubesc! Si va vreau pe tate la gramada .

Io stiu ca noi asa am fost crescuti, cu antibioticul la orice febra si orice muci sau tuse. Dar zau ca nu trebe. Numai daca se complica treaba, dar asta in nici un caz nu stie mama. Si degeaba dai antibiotic inainte de pneumonie, ca tot nu rezolvi nimic...tot pneumonia o tratezi cu antibiotic, nu viroza care poate duce la pneumonie. Antibioticul nu se da profilactic(adica sa previ o boala) ci se da ca sa tratezi. Iar daca la orice viroza mama se apuca sa dea antibiotic la copil, apoi cand copilul chiar face o infectie si e musai antibioticul, se mira ca de ce nu-i trece la prunc...pai cum sa-i treaca...antibioticul nu isi mai face efectul...si e medicul de vina ca n-a stiut ce tratament sa-i dea, poate... Asta e tot riscul. Daca mama si-l asuma, no problem!

Nici io nu dau cu rosii, nici cu oo ca pana ajung la voi is ori bulion ori papara .

www.blogger.com/profile/16547766189292998717" target="_blank"> vorbe de copil...

Hobby

www.nazdravani.ro/" target="_blank">nazdravanii,Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Citat:
citat din mesajul lui olim

fetelor aveti toate dreptate
si noi suntem impotriva antibiotiului da aiurea si la cea mai mica raceala sau simptom, deci preventiv u poate fii vorba, de aceea am tot amanat sa ii dam si in prima noapte de urgenta am vorbit cu pediatru ca nu e necesar, dar dupa 24 de ore cu febra peste 39 era musai o doza de antibiotic, ca o avu febra de 41.2 si antitermicele nu mai aveau nici un efect.
miha io nu ma supar pe voi chiar daca uneori avem pareri diferite, asta e bine, asa putem invata
giulia e trecuta prin probleme in franta si s- gandit sa nu patesc la fel, mai ales ca spitalu e departe de noi, facem 30 de minute, ultima data alex avea 41 mi s-o parut o viata pana am ajuns
mai viu

Mai daca dr-ul a zis sa dai antibiotic, atunci nu mai zic nimic. Ca noi nu stim in ce stare era Alex. Si asa e cum zice Bia, esti stresata ca e prima boala mai serioasa a lui Alex. Dar Bia a spus tot ce trebuie facut in caz de febra mare. Io mai citesc la mamicile de Canada si multe dintre ele au ajuns in multe randuri cu copilasi cu febra mare la urgente...si dupa analize de sange(nu stiu daca lui Alex i-au facut) au constatat ca era doar viroza si au fost trimise acasa cu panadol. Infectiile bacteriene ies la analize de sange, asta e foarte important. Si in Canada e musai sa stai 3 zile acasa cu copilul pana te primeste la urgente...unele mame stresate se duc si dupa o zi sau 2 si spun ca au asteptat 3...e de inteles dupa mine.
Si stiu ca poate mie si Biancai ne e mai usor sa vb...eu cu dr. acasa, chiar daca nu e de prunci dar stie ce sa faca in caz de ceva nasol si Bia are meseria in sange . Se poate ca in alte conditii as gandi si reactiona si eu altfel, de ce sa nu recunosc....

Cum e Alex acum, mai bine?

www.blogger.com/profile/16547766189292998717" target="_blank"> vorbe de copil...

Hobby
www.nazdravani.ro/" target="_blank">nazdravanii,Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

mai fetelor stiu ce ziceti voi, de aia nu i-am dat nici antibiotic deloc alea 2 saptamani, am crezut ca i-a cobora febra, dar dupa 24 de ore cu 41 de grade, si incercat cu frectii cu spirt, cartofi, albus de ou bai cu apa calduta(asta fac spaniolii pt a cobora febra), antitermice si multe lichide, singura sansa era antibioticu, si asta dupa ce l-a vazut pediatru, colegu era cam reticent, c doar meseria... da o zis ca deja era prea scapata de sub control starea lui.
vineri noaptea am crezut ca si mor ca iid adeam de toate si el tot 40.5-41 timp de vreo 5 ore.noroc ca marius a fost acasa cu noi.
i-am dat antibiotic si brusc i-o scazut.
nu ma panichez ca e primul copil, mai ales ca alex la 2 sapamani a facut o viroza, si la o luna am stat 2 zile in spital sub observatie din acelasi motiv, in vara la fel, si aici e la ordinea zilei, dar nu e normala ca in 24 de ore sa nu scada temperatura sub 39.5-40.
amu e mai bine, adic anu are febra deloc, tuseste foarte putin, inainte tusea de 4-5 ori pe noapte si cate 10 minute, si tusea pana vomita saracu, mai are muci da nu asa multi.
analiza de sange i-au repetatt vineri noaptea si de aceea au decis sa ii dea antibiotic, plus ca i-au schimbat antitermicele, ibufrofen si paracetamol nu mai aveau nici un efect, -au dat supozitoare si alt antitermic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

ma duc la ca maine nu lucrez si o sa profit sa lenevim in patut
sa aveti o zi excelenta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns piticutz spune:

Citat:
citat din mesajul lui mihaela_s

Ziua buna si de la mine!

Am revenit cu poze si o parte de impresii.

Mihaela, super pozele tale!
V-ati inceput anul cu bine, se vede

Noi ne-am petrecut cu prietenii din vecini, ne-am adunat acasa la unii din ei.
A doua zi am vorbit la telefon si la computer mai toata ziua.

N-am prea apucat sa scriu prea multe aici, din pacate...
Poate sint si putin depresata in ultima vreme, ca numai asa imi explic ca am facut curat in toate dulapurile aproape, ca am facut curat in toata casa si pe dupa masinile de la laundry, am sortat iar haine bune de haine rele...
De dinainte de Craciun nu am mai lucrat, dupa cum am mai zis atunci, au ramas intr-o singura baba cei la care lucram si nu si-au mai permis sa ma plateasca sa lucrez la ei...
Mi-ar fi picat bine niste bani, mai ales ca acuma cu scoala am de cheltuit o gramada si pe clase si pe haine si papuci, manuale si abonament de bus si tot felul de "minuni"...
Nu am mai lenevit in halul asta de foarte multa vreme, poate faptul ca am schimbat ritmul brusc se resimte acuma.
Na, nu e chiar roz momentan pe aici.
Incerc sa profit de partea buna a lucrurilor, pe cit posibil.

va pup si merg sa va citesc din urma imediat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvana_salajan spune:

'neata. Cafeluta e servita duamnelor.Io va pupez, ce e cu Adriana de nu mai da pe aici? Am dormit bine zic eu da tot mi somn si zici ca is zombie. Amu beau un rest de cafea cu lapte. Mai vin.

Mergi la inceput

Am revenit. Aseara tot imi storceam creierii ce sa fac de mancare, dpa cum bine stiti. La un moment dat aud afara claxoame da zic, cin sa fie? nu e la noi. Imi fac niste pita prajita cu usturoi si pun apa de macaroane la fiert. Cand ma suna varu-meu: iesi tu la poarta ca io ingetat oole la baiatu ala afara cu pizza. Cica sunteti surzi? Buei da io de unde pana mea sa stiu ce faci tu? El imi trimisese 2 pizzoaie acasa faa sa ma anunte. Asa ca ma salva la cina. Deci, azi o luam de la capat. Ce gatim?

Mergi la inceput

Am trimis mesaju si imi aduc aminte ca nu am scris tot. Of, of. Batranetile Deci, Miha am citit ce ai scris pe blog, moama ce fain, parca am fost eu acolo. Si interesanta calatoria pe sub pamant. Ce vreau eu sa te inteb, de ce nu ati ales sa zburati cu avionul? Era si mai rapid si mai ieftin. E drept ca nu vedeai atata... Cami, lasa draa, mai odihneste-te, vezi partea plina a paharului, ai amu ocazia sa iti incarci bateriile. Si poate asta e un prilej bun sa cauti alt job... Cine stie? Aasa o fi fost sa fie. Mereu iau lucrurile asa cum sunt. Daca asa s-o intamplat inseamna ca asa o o sa fie Deci, no stres. Este un plan in toate.Amu va ma mai bag o tura in pat, desi mai tre sa pandesc la fereastra pana pe la 8 jumate sa vad daca nu imi vine iar feciorul acasa. Oare o fi reparat caldura la scoala de ieri? Sper numai sa nu le fie tare frig.

Mergi la inceput

nimeni in zona? Trezirea somnoroaselor!

Mergi la inceput