La multi ani fulguleti de n-d 2006! (205)
Raspunsuri - Pagina 19
asiza spune:
Donia, super tema propusa de tine...sexul, moartea sau orice altceva vrei tu nu sunt subiecte tabu in ceea ce ma priveste, nici in conversatiile viitoare cu copilu', da' nici in orice alta conversatie cu vreun adult oarecare...tot ce misca (sau nu) pe pamantul asta cred ca merita sa fie discutat cu naturalete oricand, cu oricine...Problema mea e ca nu voi sti, la momentul in care va trebui sa dau explicatii la intrebarile lui Denis, sa gasesc abordarea corecta...adik nu stiu daca ma voi descurca sa-i explic "pe intelesul" lui anumite chestii...da' m-a mai linistit Ruxandra spunand ca baietii nu sunt asa profunzi
...insa mie imi place de mor cand povestesti cate-un episod dintr-asta din discutiile cu Roxana...ce raspuns i-ai dat cand te-a intrebat despre conceptie? (ca banuiesc ca nu i-ai povestit despre barza
)...Acs, Saryta, Cryckett, Auras si toate mamicile cu copilasi mai mari, haideti si voi cu cate o poveste dintr-asta daca va face placere!...si, Donia, chiar incep cu intrebarile astea pe la 3 ani????...Mai, parca si generatia noastra a fost plina de copii destepti, dar astia mici ai nostri ne intrec cu muuult prea muuulteeee....
Dia, tu pe unde esti? Nu-mi amintesc sa te fi "auzit" anul asta!!!!! Sper ca sunteti ok si te asteptam sa ne scrii! 
Denis se tot plange de ceva vreme de dureri de burtica...pana si educatoarea lui de la gradi m-a sunat ieri spunandu-mi ca Denis spune mereu ca-l doare burtica...l-am dus la medic si mi s-a recomandat examen coproparazitologic repetat caci e suspect de oxiuri. Mie mi-au cam trecut toate prostiile prin cap, insa nu m-am gandit o clipa ca ar putea avea "viermisori"...Bine, de la episodul cu enteroviroza de luna trecuta, tranzitul lui intestinal nici acum nu e reglat, in continuare facand kk destul de greu (dar zilnic)...pana la rezultatele analizelor ii voi da Debridat (in cazul in care se mai plange de dureri) si Lactuloza 9daca face kk greu)...Cam asta de la noi...Va pupam pe toate! 
asiza spune:
Fetelor, mai dati-mi si mie niste titluri de filme bune, atat pt. noi, cat si pentru copii, please...la randul meu, va spun sa nu ratati Slumdog Millionaire! Un film excelent!
Bambo, mi-am amintit ca ai pus si tu o intrebare. Denis sta inca fara probleme la masurarea temeperaturii rectal. A facut si el figuri la un moment dat, dar i-am explicat despre cat de important e sa stim temperatura corecta si, cum el e un copil extraordinar de intelegator
, nu a mai zis nu.
Inca ceva...mai dati-mi ceva idei (cu tot cu retete) de gatit copiilor ca sunt in pana totala...mi se pare ca-i repet la nesfarsit aceleasi retete...iar micul dejun sau cina sunt deja boriiiing chiar si pentru mine...da' nici sa nu trebuiasca sa stau in bucuatarie thashpe mii de ore ![]()
lizzy spune:
ruxandra,
EXACT asa e si cu Ianis!!! (cu marc mai am mult si bine de asteptat, el e tot la stadiul de "mama" e bun pt toate lumea si cu "eeee" obtin tot ce vreau!)
n-a auzit veci de barza, stie ca bebelusii cresc in burtica mamei. mai crede ca toti ies cu cezariana ca asa a fost cazul meu si mi-a vazut operatia. nu si-a pus problema cum ajunge bebe acolo. i-am explicat ca o fata si un baiat (mari, tineri, nu copii) care se iubesc se casatoresc si apoi au bebelusi si ii cresc. deocamdata aici suntem. am avut scurte discutii despre batranete si moarte dar deocamdata sufera, i se inlacrimeaza ochii si nu intelege de ce oamenii imbatranesc si mor. iar explicatia cu ingerii nu-l consoleaza inca.
oricum, cred ca baietii sunt mai putin aplecati spre discutii si dezbateri despre viata si sensul ei, ca deh, au treaba
...
sunt impresionata de voi, doina si roxana. doina, cateodata mi se pare ca sunt mai copil ca fii'ta ![]()
oricum, presimt ca marc va fi mai deschis la discutii profunde decat e ianis. ianis e mereu grabit, repezit, face, apoi gandeste, coleric ca ma'sa
marc e mai potolit, studiaza, coopereaza, f. atent la explicatii chiar daca nu vorbeste, cere voie din priviri atunci cand nu e sigur ca e bine ce face, e cel mai dulce copil 
Sunt PUTERE si IUBIRE pentru pretioasa Emma, in fiecare zi, ora 13
Marc 2 si Ianis 4 - Poze cu muschetari
acs spune:
Asiza, multa sanatate lui Denis si sa nu-l mai doara burtica! 
Cat despre conceptie / sex..., au fost cateva faze simpatice :).
Eu insarcinata, fetele uitandu-se la desenele cu Dumbo: "Mami, dar pe bebe nu-l aduce barza!"
La un moment dat le-am spus ca mami si tati s-au iubit mult, s-au sarutat si asa a aparut bebe la mami in burta. Maria: "Mami, m-a pupat tati! Daca o sa fac un bebe?!" :)
Au avut o perioada in care declarau ca nu vor copii, ca sa nu le opereze doctorul. Asta pentru ca stiau ca am facut cezariana. Le-am explicat ca nu trebuie intotdeauna operatie, cu exemple de genul: "buni nu a fost operata". Si acum tin sa-mi spuna ca ele nu vor naste cu operatie.
Au vazut o emisiune pe Animal Planet (cred ca si ceva prin desenele animate), cu un elefant de mare care nastea: "Mami, a scos bebe pe fund" :). Faza asta am cam ocolit-o si cred ca nu e momentul sa le explic (am impresia ca le-as speria).
Ioana: "Gaura din burta se inchide dupa nastere?" :)
Si-acum despre filme: pentru noi, adultii, nu stiu sa-ti spun :(. In schimb, de doua seri ne uitam (bursucii si cu mine) la desene cu Strumfi ("Tufii" :) ). Pare sa le placa tuturor: Maria e Strumfita, Ioana Pietricica si Victor Strumful cochet sau Strumful voinic :).
Uite cam ce mananca puii mei dimineata si seara, poate te inspira (cu toate ca si mie mi se pare ca s-au plictisit bursucii): sandwich cu unt/Almette si sunca sau cascaval, pate de ficat (rar), unt cu miere / dulceata (rar), lapte cu cereale (de fapt laptele nu lipseste nici dimineata, nici seara), chec / cozonac, orez / gris cu lapte, crenvursti (rar), ou fiert; in plus, seara: mamaliga cu branza, paste cu branza, snitel de pui (mai rar, daca ramane de la pranz), peste marinat, ciulama cu mamaliga.
Manuela, Stefan si cele 3 minuni
ruxandra_sb spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui asiza ...da' m-a mai linistit Ruxandra spunand ca baietii nu sunt asa profunzi |

Acu nu te baza pe asta.. ca baietii nu intreaba despre cum se fac copiii.
M nu a auzit de barza, stie ca mami are un ou si ca tati pune samanta lui si din unirea amandoura apare bb care la inceput e mic, mic si creste in burtica la mami si apoi iese prin op. cezariana sau prin vagin. Acs, nu a fost deloc, dar deloc impresionat de iesirea prin vagin
Ne-a surprins anul trecut cu intrebarea: "da cum pune tata samanta?"
Deocamdata i-am raspuns: "Se iubeste cu mama". Inca nu stie detaliile tehnice, dara le va afla cat de curand
A mai primit primul volum din cartea www.cartiabc.ro/Institutul-pentru-Studierea-Sexualitatii-din-Spania-Sexul-povestit-celor-mici--vol-III-p-16728-c-0-p.html" target="_blank">aceasta; partea mai "inocenta". Mi imi place cartea .. ca o poveste cu parinti si copii.. si familia extinsa. Se discuta despre corpul uman, despre diferentele dintre baieti si fetite, despre simturi, despre cum crestem si ne dezvoltam, despre dragoste, despre atractie sexuala, despre familie, despre cum se fac si cum se cresc copiii, despre familii monoparentale, despre lesbiene si gay, despre atingeri nepotrivite (abuz sexual), etc. I-am citit din ea.. unele il lasau rece, mai ales faza cu menstruatia.. plictisitoare. Mai interesat era de cum o sa-i creasca par pe corp la pubertate.
Sincer mie mi-era ciudat sa folosesc unele denumiri.. la "penis", "vagin" nu am probleme.. dar deloc nu-mi place cum suna "vulva" Ah, sa nu va fie frica sa discutati cu copiii despre sex.. intuiam, si m-am si convins intre timp => ei chiar n-au nici o treaba si asimileaza informatia firesc, ca pe un fapt de viata. Ca le povestiti despre nasterea prin vagin sau despre operatia de amigdale.. pt ei nu este vreo diferenta. NUMAI adultul sa fie relaxat si sa nu-i induca o tensiune nefireasca.. copiii ne simt imediat. Daca noi nu suntem confortabil cu subiectul.. abia atunci li se aprind beculetele cu "Hopa! aici e vorba de ceva sensibil".
O intamplare citita parca in cartea www.humanitas.ro/humanitas/ce-le-spunem-copiilor-si-adolescentilor-despre-sex" target="_blank">aceasta.
Un copilas mai marisor, dar nu foarte, intreaba: "Mama, ce este sexul oral?" Mama, incercand sa nu-si arate socul.. "Pai s-o luam in mod stiintific. Ce inseamna sex? Si ce inseamna oral?"
La care replica copilului: "Ah, pai de ce nu spui ca-i vorba de m**e."

Dianarus, si eu trag speranta ca G sa fie mai vorbaret.. deocamdata da unele semne.
azi, orele 13 - pentru pretioasa Emma
de M (7) si G (2)
acs spune:
Donia, mi-am amintit ca intrebai de porumbei. Nu-s greu de facut (am gasit modelul pe DC, la Zona artelor), numai ca ne-ar fi trebuit carton in loc de hartie glasata. Incerc sa-ti explic: desenezi si decupezi un carton in forma de porumbel (noi am folosit hartie glasata), faci un evantai de hartie si-l treci printr-o fanta decupata cam pe unde ar fi aripile porumbelului si formezi aripile :).
Ruxandra, multumesc pentru carte. Ai luat-o de pe net?
Vreau s-o cumpar si eu cat de curand.
Am iesit aseara in parc si am plimbat bursucii cu saniuta. Ma felicit, caci acum e soare, iar pe strada mai mult noroi decat zapada. Victor n-a prea vrut la inceput in sanie, dar la intoarcerea acasa nu s-ar mai fi dat jos de pe ea. Aaa... si zicea mereu "Caciun": "A trecut Craciunul, e numai zapada!", "Nuuu! Caciun, Caciun" :).
Am depus cererea de inscriere in clasa I, la scoala, pentru Maria. Nu va zic ce emotii am avut (si inca mai am). O formula pentru trecerea mai lenta a timpului aveti? Of!
Manuela, Stefan si cele 3 minuni
kikineata spune:
Acs, tu duci poporul in eroare...ia uite aici poze de azi dimineata http://picasaweb.google.com/kikineata/2AniSi2Luni#5289274719646697906
Care vreti zapada veniti la noi in parc :)))
KIKINEATA mami de SARA MARIA (16 noiembrie 2006)
luciaro spune:
Kiki, cred ca trebuie sa le pui pe public...
Wow...voi vedeti despre ce am ajuns sa discutam ca o sa discutam cu fulguletii nostri? In principiu sunt deschisa si prefer sa ii explicam noi decat sa-si faca cine stie ce idei sau sa afle prin cine stie ce cai... dar oricum e delicata situatia, noi trebuie sa fim relaxati si cel mai complicat cred ca este sa reusim sa le explicam pe intelesul lor...
oricum si Serban a inceput sa puna intrebari, nu atat de filosofice, dar nu ma asteptam sa inceapa cu intrebarile asa devreme... parca... De exemplu, pt ca a invatat deja sa recunoasca ceva marci de masini, ma opreste pe strada intr-o zi si ma intreaba "asta ce masina e?"... sau vine intr-o zi cu o jucarie din multele primite de la nepotul unei cunostinte: "asta ce e?"... sau aratand intr-o zi unditele asezate dupa usa la ai mei, il intreaba pe tataie: "asa pescuiesti?"... nu ma surprinde curiozitatea, ci felul cum formuleaza intrebarile...
Bambo (te pup cu mare drag pt ieri, sa fii sanatoasa si bucuroasa!), si la noi sunt probleme cu luatul temperaturii atunci cand e cazul. Bine, nu cred ca a fost vreodata placerea lui asta, dar acum incepe sa planga, etc... nu functioneaza cu explicatii, si nici la subrat nu am cine stie ce sanse, si ma enerveaza ca daca plange oricum creste si temperatura si clar nu mai e cea exacta... of...
Asiza... filme...mai ai timp? ce am mai vazut noi lately, in cate o seara cand a fost Serban la ai mei (sunt filme mai siropoase, comedii etc): Mamma mia, My mother's new boyfriend, Open Season (asta e desene animate)... sunt filme usurele, de altceva nu prea mai am resurse... Iar Serban nu prea stie ce e ala tv deocamdata, pt ca are un usor strabism si dra oftalmolog ne-a recomandat sa stea cat mai putin posibil la tv si calculator, drept pt care evitam sa le tinem deschise atata timp cat el e in preajma.
Micul dejun la noi arata asa (prin rotatie): o felie de paine cu unt si cascaval/branza dulce/branza desarata, sau branzica de casa sau ou (de curand mananca si el oul intreg, adica si cu albus, pt ca pana acum nu-l vroia), plus o felie de paine cu miere. Cina nu stiu exact ce inseamna la voi, Serban intotdeauna inainte de culcare bea 250 ml lapte, iar pe la 17.30-18 de obicei mai mananca ceva, dar masa asta e singura de care nu sunt momentan multumita, dar oricum il las pe el sa aleaga ce vrea... uneori mananca iaurt cu biscuiti, alteori branzica de casa, alteori numai biscuiti, uneori cere un fruct... ce mai mananca bine la masa asta sunt mamaliguta cu branza si smantana si (cucerire recenta) paste fierte (din alea in trei culori - idee de la Dia) cu branza dulce si smantana. Sau daca se intampla ca atunci sa mancam noi de pranz, mai cerseste din farfuria noastra, chit ca exact acelasi lucru l-a mancat si el la pranzul lui.
Am si eu o intrebare, pt cine are idee: se scarpina f des la ochi, fara sa aiba alte simptome, gen ochi rosii, secretii, etc. Cam ce poate fi... ca pana obtin o programare la oftalmolog dureaza vreo doua luni?
cam atat de la noi, week-end placut!
mamaana spune:
buna dimineata![]()
veselia e din cauza ca e vineri
hai sa va zic de tudor al meu cu discutiile: cat a fost mic (in ro) am mers la plaja in vama (nu la nudisti, dar pe langa...), niciodata nu a fost curios sa ma intrebe; venind aici, i-a invatat la scoala - din clasa intai au avut lectii; cand am luat hotararea sa mai avem un copil, evident ca l-am intrebat si pe el; a doua zi dimineata, la micul dejun m-a intrebat 'ati facut?' - nu mi-am dat seama din prima ce vrea sa zica, apoi i-am explicat ca nu intotdeauna iese din prima, ca femeia trebuie sa fie in perioada fertila, si chiar si atunci se poate intampla sa nu iasa; anul trecut (erau socrii la noi - s-au socat
) vine tudor al meu de la scoala cu foi de studiat ca avea test a doua zi: organele genitale; l-am ascultat facand mancare, intr-o atmosfera foarte fireasca, apoi l-am trimis la taica-su ca mai avea sa-l intrebe din desene; si s-a dus : 'dad, today is the day!'. soacra-mea nu a comentat nimic, dar am vazut-o tare stingherita
acum deja e mare, mai are putin si o sa aiba 'wet dreams' - il tot intreb, dar imi zice ca nu o sa-mi spuna oricum; eu i-am zis ca oricum o sa stiu, dar nu s-a prins inca de ce![]()
ruxandra_sb spune:
Acs, cartea am cumparat-o de la Diverta acu cativa ani.. cand era la juma de pret, fata de cat vad acu.
Cu acordul cumnatei i-am daruit-o si nepoatei noastre celei mari.. tot asa, cred ca -deocamdata- are acces numai la primul volum.
Da, mamaana e vineri. 
Apropo de plaja si goliciune.. noi prefeam sa facem plaja la nudisti... si ca lumea ni se pare mai civilizata si plaja mai curata
.. de-a lungul anilor n-am sesizat nimic aiurea.. M n-are nici o treaba vis-a-vis de acele doamne&domni si nu a facut nici o referire la ei. Si nici la cei cunoscuti. In schimb dragalasa M (2 ani).. asta-vara, aratand spre cineva gol.. intreaba: "Mama, ce-are X acolo?" "X are penis." Si asta fu.
Kikineata cam subtire, cam subtire. Mai pune zapada, mai pune.
Apareti duminica?
Apropo, Acs veniti si voi in K?
azi, orele 13 - pentru pretioasa Emma
de M (7) si G (2)