Pepenasi de iulie-august 2008 (65)
Raspunsuri - Pagina 18
ana_a spune:
Buna fetelor!
violeta, sa stii ca eu l-am mai asezat in fundulet uneori, cam de la 5 luni, dar asa cateva secunde ca se tot zbatea. Insa nu facem un obicei din asta. El se si tine fff bine. Desi pe Stefan l-am pus tarziu in fundulet el nici nu a manifestat dorinta, insa Matei este diferit. Stefan a stat in fundic la 7 luni si o saptamana(aproximativ...)cred insa ca Matei va fi mai "aspru".
Cat despre parerea celorlalti...no coment. Ma depaseste. Nici ca de ce il pun nici ca de ce nu-l pun nu ma impresioneaza si nu ma intereseaza ce zic/fac altii
. Eu imi simt copilul si imi urmez instinctele
.
ElizaClara imi pare rau ca incepi munca!
si curaj.Cu cine ramane puiul?
Moni, ce bine ca Luca este linistit!Si noi facem vaccinul la sf lunii ianuarie si imi este groaza.Dar apoi pana la un an am scapat.
Sun interesanta apa voastra de brad, noi facem asa ceva la Paste cu apa in care ne spalam dimineatza inainte de Inviere.
serbanica succes la cura de slabire!!!
pentru noaptea in care ati dormit linistiti!
truli-luli, exact asa gandeam si eu cu sotul azi dimineatza...eu am zis ca nu-mi vine sa cred ca indata avem 6 luni...iar el mi-a zis ca lui i se pare ca il avem de cand lumea
Oricum, ca si voi, mult mai linistiti si mai calmi ca prima data.
ankutza_1982 noi am folosit Orajel la Stefan si tare bun a fost.
si sper ca noaptea care vine sa va odihniti mai bine!
marimar de ce zici ca ar mai putea sa o faca mai tarziu? Nu i-au iesit besicute? Daca au iesit besicute, fie ele si 2-3 la numar este gata, imun la boala, nu va mai face! Stefan a facut la aproape 3 ani, tot o forma usoara zic eu, dar dupa parerea mea este mai bine cand sunt mai mici ca nu se scarpina chiar daca vreo 3 zile sunt mai agitati. Stefan are 3 semne ramase de la variccela, unul pe obraz si celelalte doua pe corp, insa nu foarte mari si urate, abia se mai vad.
Am pus si eu cateva poze noi, am si vizionat cateva din pozele voastre, pana spre seara imi notez si eu impresiile
Noi mai devreme am venit de la masa, am mancat astazi la soacra, de maine Stefan incepe gradinita si revenim la program normal.
si sa auzim numai de bine!
Ana - mami de
Stefan si
Matei
Ne jucam

ankalaura spune:
Azi am avut inca un mic succes cu conopida cu cartof! Dar la ritmul cu care mananca, un borcanel se termina intr-o saptamana... Tot de azi am inceput sa ii dau apa.
N-avem nici un semn de vreun dinte, desi roade tot ce prinde, dar asta nu il consider semn, pentru ca o face de cand s-a nascut...
ANKU - voi cum mai stati cu legumele?
Pentru povestea cu dintisorii, nici eu nu cred prea mult in geluri... Poate incerci granulele alea...
MONI - n-am priceput nimic din normele alea, pen' ca m-a luat valul diagonal... Scrie undeva ca daca am depus deja hartia X si Y, o mai depunem o data? Sau depunem numai povestea cu veniturile si cererea de recalculare? au scos cumva vreun tipizat pentru venituri?
Voi cand va ganditi sa completati dosarele? Cred ca maine/poimaine va fi complet inutil...
moni_or spune:
ANKA, i-am raspuns Danei pe pagina anterioara si am dat link la norme si am spus aliniatul unde zice de acte. Spune ca mai trebuie depuse acte si de cele intrate deja in cic. Nu pot da citat ca e pdf si nu pot da copy paste. Oricum, cu sau fara norme eu cred ca depinde si de judet ce vor cere, de ex la noi in judet cereau stagiu de cotizare si de la casa de pensii si de la angajator, in alte judete era suficient unul din ele.
Eu o sa sun sapt. viitoare sa intreb daca au primit normele, oricum parca vad ca astia de la oradea sunt picati din luna, cine stie cat mai dureaza pana se pun si ei la curent. Am sunat si in decembrie si habar n-aveau nici de norme nici cand vor afla ceva. Dar poate in buc sunt mai luminati.
Monica, mami de
Luca 17.07.2008
ankalaura spune:
MONI - da-ti seama ce diagonalizata sunt daca am avut impresia ca Mitzi pusese linkul
Nici in Bucuresti nu se stia nimic la finele lui decembrie, si nu ma asteptam la altceva... E normal sa nu isi dea nimeni cu parerea pana nu primesc negru pe alb toata documentatia...
Saptamana asta o sa sun si eu, dar cel devreme miercuri..
ElizaClara spune:
Ana multumesc pt incurajare
! Programul meu este de la 8-14, timp in care sotul meu poate sa stea cu bebe, problema este ca uneori mai apar diverse urgente si la el si va trebui sa ma lase pe mine sefa sa plec mai repede acasa. Pt mine varianta bona nu e posibila, cel putin acum, pt ca nu suport persoane straine in casa si cu atat mai putin sa imi aiba grija de copil. Citisem si eu despre Oranjel, dar nu stiam ca il pot gasi si noi, eu ma orientasem spre ceva homeopat, dar inca nu am avut nevoie si nu stiu daca e si eficient.
Am mai pus cateva poze daca vreti sa il vedeti pe "mancaciosul" meu!
http://picasaweb.google.com/elizaclara78/Filip?locked=true#
iriss27 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui dana81 Vroiam sa va intreb de mult..cele care suntem deja in concediu de crestere a copilului trebuie sa mai ducem vreo adeverinta ceva, sau ne ghicesc ei veniturile? Stiti?Luminati-ma si pe mine! Si sa va povestesc de mama care a stat aseara cateva ore cu fata, azi ma suna..ca sa fac o paranteza ea nu sta decat cateva ore pe luna cu fata, si cu conditia sa nu planga ...ma suna si incepe..."nu stiu ce ii dai de mancare dar copilul plange ca o doare burta, si sa nu-i mai dai, trebuie sa o culci asa..trebuie sa ii dai ciorba, etc, de-mi venea sa tip..da bine mai femeie stai cateva ore cu ea si gata o cunosti asa bine, culmea ca nu mi spune in fatza, se ascunde in spatele telefonului, si ii mai este si rusine de Cristi, dar m-am abtinut pt ca are si parti bune si nu vreau sa se fereasca sa mai vina sa stea cu Clara ca oricum e singura care ma mai ajuta cand vreau sa plec pe undeva...m-am descarcat si eu la voiMAMI de CLARA ANDREEA06.08.08 |
Cele care suntem deja in CIC trebuie sa depunem un nou dosar. Cele din Bucuresti trebuie sa mergem toate in Hambarului. Va dati seama nebunie ce va fi acolo, o sa ne calcam in picioare. Dosarul trebuie sa contina adeverinta de la munca pe ultimele 12 luni inainte de nasterea copilului, inainte stiu ca scria si de o copie dupa cartea de munca (acum nu stiu daca au aprobat-o si pe asta), o cerere (cred ca e in anexa, daca nu o sa compun eu una si v-o dau ca referinta), copie dupa CI a mamei si o copie dupa certificatul de nastere al tau. Sa adaugi si un nr de tel sa te contacteze daca e nevoie de ceva.
Cam asta cred ca este.
Uite aici www.romleas.ro/legi/Norme%20OG148/Mame.pdf" target="_blank">HG
Si aveam pe mail si ce s-a publicat in monitorul oficial, daca aveti nevoie cred ca voi trimite pe mailul pepenasilor pe gmail.
Iriss mami de
www.dropshots.com/iriss27" target="_blank">Yvonne-Maria (05.02.2007)
www.dropshots.com/iriss277" target="_blank">David-Alexandru (08.08.2008)
dr_anca spune:

pepenasilor de astazi ca sunt multi!
DEspre gelurile pentru dintisori: difera doar anestezicul si concentratia lui, in mare sunt acelasi lucru.
Orajel are o concentratie mai mare de anestezic de asta e posibil la prima vedere sa para mai bun calmeaza rapid durerea.
Eu totusi as folosi mai mult jucarioarele pentru dentitie decat gelurile astea. Recunosc ca am cumparat si eu ca sa-l am in casa (Calgel) la nevoie dar nu-l folosesc.
Daca nu voi mai putea sta de maraiala ei am sa o dau, momentan nu.

Anca mamica de Sara-Stefania
21.07.2008
maitreyi spune:
si noi avem calgel pregatit in casa insa din experienta cu sor-mea pot spune ca e atat de bun la gust incat bebeii ajung sa se prefaca ca ii doare si iti indica chiar cu ce sa ii dai doar doar le mai dai putin cu calgel
insa stiuca mai mult de 4 aplicari/ 24h nu e voie
-------
Ana-Maria
de iepuras coconas
-------
Cine-ti saruta genele-n somn ?
Si cine-i acolo cand ingerii dorm ?
Toate zanele bune sa te ocroteasca...
Toate florile campului sa te infloreasca... 
Minunea de la Doamne-Doamne 17.06.2008
moni_or spune:
ANA_A, am vazut pozele, super jucaria lui Matei.
ELIZA, le-am vazut si pe ale voastre, moaaama, ce ursoi are Filip. Si auzi, tu esti sigura ca predai la facultate nu esti cumva studenta la cat de tanara arati? Incepeti sa ma enervati cum aratati toate si tinere si slabe (valabil si pt. ANA_A)
Sa va fie rusine! Da voi n-ati mancat de sarbatori?![]()
SUNISOR, si cu tine am ceva, nu ti-e tie rusinica sa ne tot prostesti ca pui poze si sa nu le pui? 
De maine ma apuc oficial de cura de slabire, asa ca sa nu va mirati daca voi fi deprimata, acra si posaca, pt. ca voi renunta la dulciuri, care mie imi ridica moralul de numai (in afara de momentele cand ma uit in oglinda sau ma sui pe cantar
)
Monica, mami de
Luca 17.07.2008
ankuta_1982 spune:
Mersi fetele de incurajari si raspunsuri!
Ankalaura noi nici acum nu suportam legumele de nici un fel.
dr_anka avem la jucarii de dentitie dar degeaba nici nu se uita la ele cum i le dau le si arunca tot mai bune sunt degetele si noaptea suzi care o arunca din 5 in 5 minute si plange ca sa i-o dau misto nu?
Moni_or iti spun eu ca e si un pic "rea" ca asa ere si inainte cu exceptia noptii cand dormea.
Fetele pana cand le ies dintii si dor ca sa stiu cate nopti nedormite voi mai avea, ca cineva m-a speriat si mi-a zis ca pana la doi ani ii tot ies dintii si ii dor. Eu inebunesc daca pana la 2 ani va face asa!
ankuta

...ma suna si incepe..."nu stiu ce ii dai de mancare dar copilul plange ca o doare burta, si sa nu-i mai dai, trebuie sa o culci asa..trebuie sa ii dai ciorba, etc, de-mi venea sa tip..da bine mai femeie stai cateva ore cu ea si gata o cunosti asa bine, culmea ca nu mi spune in fatza, se ascunde in spatele telefonului, si ii mai este si rusine de Cristi, dar m-am abtinut pt ca are si parti bune si nu vreau sa se fereasca sa mai vina sa stea cu Clara ca oricum e singura care ma mai ajuta cand vreau sa plec pe undeva...m-am descarcat si eu la voi