Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (58)
Raspunsuri - Pagina 12
Doloress spune:
Dana multa sanatate! Asa e si aici cu doctorii, iti vine sa te impusti. Am citit la subiectul canadian de pe aici de pe forum de o mamica avand aceeasi problema cu fetita, febra mare fara alt simptom. Si ea s-a gandit in primul rand la infectie urinara. Si se ruga la urgente sa ii faca un test, aia nu voiau si pace, tot ii ziceau sa plece acasa cu antibioticul si sa revina daca nu scade febra. Atunci s-a luat de ei si a cerut hartie semnata, cum ca o lasa acasa pe fetita pe raspunderea lor. Abia atunci s-au speriat si au consimtit sa-i faca analize.
Asa e sistemul, din pacate nu e totul roz, chiar daca suntem in Occident.
Miss Daviducul adoarme cumva la san sau cu biberonul? Ca al meu asa face si am citit in cartile mele ca atat timp cat va adormi la masa, se va trezi noptile. Asta pentru ca el ca orice om se trezeste noaptea dar nu mai stie sa adoarma la loc decat sugand. Asa ca de aceea "ne cheama" cand se trezesc, sa le dam tzatza, sa poata readormi. O varianta ar fi suzeta, insa al meu nu vrea deloc. Asa ca cica atata timp cat suge la san mai ales, se va trezi noaptea. 
Nicole1980 spune:
Gata, am venit si noi de la munte. A fost foarte frumos pentru o zi cat am stat. Azi incepuse sa ninga abundant. L-am tinut pe David afara cam 45 minute, la o temperature de -8 grade,insa se afisase soarele. A dormit imediat cum a dat de aerul puternic.
A mancat foarte bine, iar noaptea dupa ora 12 l-am incuiat in camera si i-am pus in functiune baby- phone-ul si am coborat si eu in living pentru 2 ore…mama denaturata…
Pe 1 ianuarie plecam iar , insa vom sta 4 zile.
Laurita – am vazut poze frumoase cu pitici cu tine si cu Sis
Stefany – ce glob grasun
Doloress – ce cadou minunat ai primit, si noi la fel am primit…
Gabitzam – sanatate lui Andrei, nici nu s-a bucurat de tot Craciunul, mititelul. Am vzut pozele sunteti superbi cu totii
Simoncip frumoase poze, frumosi baieti, frumoase fete. Mi-a venit o intrebare tampita acum: Davi v-a incurcat vreodata ?!!!
Oau ce de daruri
Inais – ce bebelina draguta, imi place rochita cu buline. Avem si noi costum de ren…
Miss – si nepotica mea are ochii albastri, iar parintii au caprui. La albastrul pe care-l are David, sigur nu se mai schmba nimic. Al meu cred ca mananca cam mult, uite, de exemplu ieri a mancat asa:
9.00 laptic san
10 un marmare si o para mare
13 laptic san
14 un iaurt si 2 biscuiti
17 supa de legume si pire
19 lapticc san
21 un iaurt cu mamaliga
23 laptic san
Astazi iar ii bag 4 mese solide, insa am sa-I fac orez pe la 20.00
Am vazut si poze cu ochisorii minunati ai lui David
Cleo – felicitari pt umblareata.
Ylari – sanatate Evei
Poze
Evolutie David
Bebe David Adrian 16.06.2008
Nicole1980 spune:
La multi ani pentru toate mamicile, taticii, piticii, fratii si surorile care poarta numele lui Sf Stefan !!!!!
La multi ani pentru cei mici nascuti in zi de 26 si 27 !!!

Poze
Evolutie David
Bebe David Adrian 16.06.2008
Doloress spune:
Fetelor ce se mai aude cu indemnizatia voastra? EU citeam pe internet ziarele romanesti si vad ca se gandesc sa mai taie pentru mamele care castiga prea mult Uitati www.libertatea.ro/stire/ministrul-muncii-scade-indemnizatia-pentru-mame-225012.html" target="_blank">aici linkul.
Danicris spune:
Seara buna.
Doloress, nu stiu parola, sunt forumista noua.
Simonacip, mi-a lasat aceeasi impresie dr. Bidiga insa nu am fost decat o data la ea si ma gandeam sa nu fie gresita. Are 2 copii ? Pare asa tanara ...
DanaH, tot instinctul de mama este mai puternic. Schimba medicul sau mergi la doi in paralel, pentru siguranta. Eu asa fac.
mi_bebelina spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui MissParker mi_bebelina, crema de galbenele nu am, din pacate. Tre’ sa ma interesez cum se cheama aici, of... Cat despre mancare, voi aveti program frumos, dar eu cand sa-i dau lui David 5 mese cand el la ora 19 cel mai tarziu mananca de seara si adoarme la bibe? Cum o tii treaza pana la ora 22, ca mie David deja de la ora 18 mi se inmoaie in brate... si asta desi doarme la pranz 2 ore solide, de la 14:30 pana la 16:30 sau chiar 17, in functie de cum ii dam masa de pranz... Doloress, „programul“ vostru imi da multa „speranta“ Ma resemnez si eu... ![]() DanaH, of, parca vad ca la fel s-ar fi intamplat si aici, se uita superficial, zice ca sa mai astepti sa vezi cum evolueaza situatia etc. Sa-l tragi de urechi pe doctorul incompetent. Ma, parca n-ar castiga bani din analize, macar pe criteriul asta si sa ti le fi indicat, sa excluda alte probleme! Of, bafta multa sa-si faca efect repede antibioticul... Felicia - cea mai fericita mama a celui mai iubit dintre Racusori - bebe David (24.06.2008) ********************* |
Pai......Delia se trezeste pe la 8 dimineata, pe la 11.30 adoarme iar macar 15 minute(azi a dormit 3 ore), iar pe la 16.00 iar i se face somn si doarme 1-2 ore...de aceea rezista pana la ora 22.00
Cat despre crema de care zicea Daria _Ioana, si noua ne-a recomandat-o dr cand nu ii mai trreecea Deliei o rana la pasa... insa ne-a zis sa o fol de max 2 ori pe zi si numai in cazuri in care cu altceva nu trece...isi face efectul rapid tocmai pentru ca are cortizon....vezi poate gasesti ceva asemanator pe acolo....
Pe cutia mea de crema de galbenele scrie: Melkfett mit Ringelblumenextrakt bewahrte Hautpflege fur jeden Tag (www.ream.biz). Poate te ajuta
Deliutza Broscutza
GD spune:
Salutare si de la noi si La multi ani sarbatoritilor de azi!
DanaH am trecut si noi prin aceeasi poveste acum 2 luni. Febra mare peste 39 doua zile la rand. La fel ca tine mi-am aacultat instinctul si-am dus urina la un laborator fara nici un fel de trimitere de la medicul de familie care ma asigura ca nu-i nimic. Au iesit leucocite multe in sumarul de urina plus proteine, ceea ce este specific infectiei urinare. Am intervenit printr-o cunostiinta la acel laborator sa-mi lucreze mai repede urocultura (am recoltat vineri si rezultatul la urocultura mi-l dadeau tocmai miercuri ca nu lucrau in weekend)si luni aveam rezultatul la urocultura - infectie urinara cu E-coli sensibil la amoxicilina. Am facut tratament 10 zile cu antibiotic, am repetat urocultura dupa 7 zile si rezultatul -urina sterila. Abia atunci am rasuflat usurata. Ma rog, noi am continuat investigatiile, am facut echografie de bazin inferior si totul pare in regula. Pe rezulat scrie ca nu se vede nici reflux dar nu-i suficienta echogafia. Ma rog la Dumnezeu sa fi fost un episod izolat.
Nici acum nu-mi explic cum de a facut infectie urinara 

Acum sunt foarte stressata, schimb n scutece/zi, si ii dau foarte multe lichide. Atunci era alaptata exclusiv si ma innebunea soacra mea ca a vazut ea la TV un dr care spunea ca poti face infectie urinara daca nu te hidratezi corespunzator, iar eu nu-i dadeam nimic doar san si asta ar fi fost cauza. Nu cred nici acum asta dar nu-i strica sa bea lichide multe.
Din ce-am citit eu amoxicilina merge pe infectie urinara deci pana ai rezutatul antibiogramei esti acoperita ca sa zic asa.
Va dorim sanatate multa si va imbratisam virtual. 
In alta ordine de idei Miruna este de-acum o adevarata domnisoara care nu mai sta locului deloc. Merge de-a busilea, vrea numai in brate... ma capiaza. Avem deja 2 dinti pe care-i si folosim. Nu mananca nici un fruct pasat, ii dau bucatele pe care le mesteca, evident fructe moi.
Va pupam si va dorim Sarbatori fericite si nu in ultimul rand multa sanatate.
Toate cele bune !
Gabi
Adriana_78 spune:
DanaH, tinem pumnii sa nu fie complicatii cu inf. urinara si sa se rezolve totul repede!
Miss, cum scria si mi_bebelina, Ringelblumen Creme se cheama crema cu galbenele si e buna pt. piele in general, hidrateaza si vindeca.
Eu ii dau Annikai san de cate ori cred eu ca e nevoie, o vad mai agitata si cred ca-i flamanda sau vad ca-i obosita si fol. sanul pe post de somnifer-suzeta, ca stiu ca adoarme asa. Deci chiar si la 1 ora dupa o masa de san si 3 mese solide (sau 2) plus san; ea mananca putin, da asa e felul ei( zart) - asa a fost si e si sora-sa, subtirele, mofturoase la mancare.
Daria, cremele cu cortizon fac minuni, insa numai la suprafata, problema persista si va reaparea mereu.
o noapte buna tuturor
Adriana
cleo78 spune:
danaH, imi pare rau de infectia urinara. se pare ca fetitsele fac destul de des, dar dr-ii rar fac analiza de urina, de obicei in ro se da antibiotice dupa ureche, cu un spectru larg, si in general moare inamicu. Din cunoshtintele directe, pot sa zic 2 fetitse de pana 1 an, in ultimile luni cu infectii urinare: una internata....cu antibiotic pe vena.
missp, imi pare rau de programul haotic. nici la noi nu a functionat cerealele. a functionat f. bine diversificarea- am bagat un ritm in alimentatia cupilului. Mi-a luat vreo 2 luni pana sa fiu fericita, dar uite ca sunt. despre problemele cu pielicica, zic sa mergi la un dr DERMATOLOG insa, unul de cupii. Elocom insa nu ti-ash recomanda. are ca element activ cortizon, unul de gradul 4 (maxim e 5, ca sa iti dai seama cat de dur e), iar efectele secundare ale cortizonului nu e cazul sa ti le citesc de pe prospectele care le am, ca te ia durerea de cap si de suflet. sunt si alte creme, mai neinvazive. De 10 ani fol. elocom si ultimul dermatolog (si cel mai bun, specializat pe dermatita de contact in Marea britanie, cunostinta de a lui Inais, deci o recomandare mai solida nu se poate), mi-a zis ca numai in situatii critice imi da elocom, mi-a dat altceva mai slab in sperantsa sa nu bage ceva atat de tare decat la disperare.
ti-ash recomanda sa schimbi detergentul, eventual sa bnagi clatire dubla, de ex. io folosesc un detergent lichid, ca se clateshte mai sigur, si niciuntr-un caz balsam de rufe. si mi-a mai recomandat nishte game de cosmetice, nu stiu insa ce se gaseste pe la tine.
daca e dermatita, nu e cazul de sapunuri, chimicale, spirt, nu baga alte cosmetice. Apa si atata.rigul o intensifica - fiind pielea sensibila, orice o da peste cap. Io am miinile rana de cand a dat 0 grade...sange. Daca e o extra infectie - asta se vede clar, supureaza, il mananca etc. Cel mai bun e sa mergi la dr - nu e pielea ta, sa faci experimente, sau sa faci dupa cum zicem noi/netu- e o piele atat de fina si delicata. Si sa stii ca are si o putere fantastica de regenerare.
sfatul lui daria_ioana, cu crema de Zn, e cel mai bun si la indemana. O ai acasa, e crema de iritatie de funduletz -e compusu de baza. Are o putere de protejare si ajuta si la regenerare.
Mai pomeneshte si de Advantan. Asta contine un cortizon de level 3. Sau 2. Nu mai sunt sigur. SI mai slab, e Diprosalic - cortizon de level 1.
uite Ylari zice de crema aia de galbenele nemtzeasca! Melcfuck sau cum se numeshte! e o crema mai mare, aducea prietena mea din germ. si faceam 50%50% - io ma dadeam si pe buze cu ea, iarna. A, fata ei a avut dermatita atopica - a umblat pe la cativa medici dermatologi, si cu competenta pediatrica. La fata ei -i s-a sugerat ca e si pe fond nervos - de la agitatie. Dupa cativa ani - au trecut de tot. Dar crema asta de galbenele nemteasca i-a recomandat-o un dr parca.
In concluzie, nu iti recomand niciun fel de cortizon!!! mie mi-e frica sa iau si pt astm, care doar le inspir, sau creme locale pt miini, prefer sa raman cu miinile asha, cat is langa fata mica...
uite, si GD a patit la fel! Uof. Instinctul de mama e cel mai bun. Nu stiu cat cu hidratarea, cat de la igiena, cat de la...ghinion. Chiar nu stiu care sunt cauzele clare. O sa intreb dr. - cum pot preveni. Ea tot timpul mi-a dat sfaturi de bun simt.
citesc mai jos, Adriana are si ea experientsa cu crema cu cortizoni. Pe pielea mea, de 10 ani cu dermatita de contact - am miinile rana daca nu fol. manushi la spalat & co - ai zis f. bine. Cortizonulda informatii false pt o perioada zonei corticale (creierul), si nu mai are reactia alergica la stimul. Nu stii cand reapare. No, cu asta ioo= nu glumesc. Mi-a dat acu multi ani o dr. si pastile. Le-am cumparat, am ajuns acasa, am desfacut prospectul si sa imi aduc aminte cateva efecte adverse:
-retard psiho-motor
-depresie
-ulcer
etc. La gunoi cu asha ceva! De atunci, cer parerea medicamentului cand mi-l prescrie medicul, il intreb care e elementul activ, cum actioneaza - un medic competent e cel care si stie sa iti explice ce alternative ai.
MissP, poate reusesc sa te sun miine. Somn usor
noapte buna la toti cupiii!! si sanatate!
edit: Doloress, stii cum e cu indemniztia asta? o treaba cacacioasa rau. Deci pana acu 5 ani, primeau mamicile 85% din salariu. Acu 5 ani, ministrul muncii a decis ca toti cupiii se cresc la fel, si toate mamicile sa primeasca 1 salariu minim pe economie 600roni: 150 euroi adica. Inainte de alegeri, cu 1luna, au dat o lege: 85% - si nu mai putin de 600roni. Legea votata. Dupa alegeri, incep sa bage limitari: programatorii shi handicapatii nu intra la 85%, cei care au salariu prea mare sa primeasca un maxim de 4000 roni (cam 1300 euroi). Stii care e gluma trista? a revenit ministrul muncii acelasi om care acu 5 ani a bagat 600 roni. Tot aflu io adresa unde sta - ii pichetam casa cu scutece folosite???
o
potoroasa potoroasa potoroasa, nu am mai vazut asha potoroshenie!!
soarele din viatsa noastra
mamica natanga de pe 9.05.2008
povestea nashterii
gabitzam spune:
Eu la dermatita atopica a lui Andrei am folosit Advantan Milk, cred ca era cel mai slab in cortizoni (exista si varianta advantan crema, mai tare). Dar strict pe bube si zone rosii aspre uscate, si nu pe termen lung. De obicei dupa 2-3 aplicari dispareau problemele.
Neaparat hidratare, la pielea atopica musai creme hidratante, nu grase. Nu lipseste grasimea la pielea atopica, ci apa.
Am incercat multime de creme, foarte buna mi s-a parut Atoderm p.o Zinc. La un moment dat mi-a fost recomandata si Eucerin cu uree, dar nu mai tin minte concentratia, ca sunt mai multe. Trixera de la Avene iarasi foarte buna. Plus cele de la Mustela.
Plus l-am ferit pe Andrei de orice alergen pina dupa 1 an incolo, pina si de la banana scoteam semintele. El n-a vazut niciodata kiwi sau capsuni, in general fructe cu seminte mici.
Si baia cu apa de tarate pina la un an. Baile caldute, rapide, sa nu se deshidrateze pielea. Si nu in fiecare zi, una da, una nu. Iar cremele aplicate pe pielea umeda, nu stearsa foarte bine cu prosopul, atunci retine cel mai bine apa in piele.
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla