Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (58)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Doloress spune:

Tii! ce de sarbatoriti avem azi! Deci sa incepem...
Lily! sa fii fericita si iubita alaturi de frumusica ta!
Tiberiu de Andrada!
tuturor Stefanilor si Stefanutelor: Stefany_p, Andrei Stefan de Gabitam, Stefana Eduarda de Vianne, Stef, sot de Alysh, Stefan de Dorinuta! Sper ca nu am uitat pe nici unul.

Simonacip m-am tuns acum vreo doua saptamani, eu voiam scurt scurt dar coafeza nu s-a indurat, a zis ca o sa-mi stea prea sculat ca am parul ondulat. Asa ca mi l-am lasat putin mai lungut. Oricum sta in sus, trebuie si eu sa-l calc cu fierul de indreptat parul in fiecare zi. Acuma stam 2 ore inainte de a iesi din casa, si eu si sotu cu fierul in oglinda Sa stii ca al meu sot e fascinat de femeile cu cearcane. Si eu am, insa nu ma lasa sa le ascund, asa ii plac lui.

Danicris cele doua carti sunt pe mailul comun, pe mamicimaiiunie2008@yahoo.it (atentie ca e it de la italia, si nu yahoo.com). Parola e aceeasi ca la contul de poze. Daca nu o stii, ti-o trimitem pe PM.

Danah si aici e febra de trei zile, cu convulsii si tot tacamul. Si doctorii nu prea stiu ce este nici aici. Tot asa, copii fac febra mare, uneori convulsii, si nu au nici un alt simptom (gen rosu in gat sau mucisori). Dupa aceea trece dintr-o data, la fel de brusc cum a aparut. Multa sanatate Teodorei!

Miss eu am renuntat demult sa-i mai fac vreun program la masa si la orice altceva. Pur si simplu m-am resemnat si il iau cum vine Si eu m-am chinuit sa-i dau la 4 ore ca am auzit ca asa poate doarme mai bine noaptea, nu am reusit. Plangea de foame. Nici nu papa mult la o masa, asa ca ii dau tot din 3 in 3 ore si acuma cand avem 3 mese diversificate. Pe de alta parte am inteles ca e mai bine sa pape putin si des, mult si rar duce la largirea stomacului si la obezitate. Tu nu poti sti cat papa exact ca inca ii dai san, eu cred ca daca el dupa san mai suge inca 100 de ml e pentru ca atata are el nevoie la momentul respectiv. Si sa stii ca am incercat si eu si l-am lasat sa planga de foame sa-i dau la 4 ore si tot se trezea noaptea. Asa ca am renuntat. Alte dati papa din doua-n doua ore sau sta cu tzatza in gura o zi intreaga si apoi doarme toate noaptea, nu vad inca nici o corelatie intre programul de somn si papa. Ce da roade la noi e iesitul afara, cum il scot, cum il plimb, cum il duc la magazine, in vizite, cum imi doarme bine. Dar sunt multi copii pe care agitatia ii sperie si ii fac sa doarma prost, deci depinde tare mult de la copil la copil. Aici se zice peste tot sa inveti sa-ti asculti copilul, el stie cel mai bine ce vrea, cat vrea si cum vrea.
Cat despre Jacques Salome, am luat o trilogie care se cheama Chaque jour...la vie si cuprinde : Vivre avec les autres, Vivre avec les miens si Vivre avec soi.

Daria si eu ma mai uit la John and Kate plus 8 si ma minunez, apoi imi zic ca e nimica toata sa cresti un singur copil sau doi, ca se poate vad mult mai rau.

Aseara a dormit mai bine Patrickul, cum am prevazut, dupa agitatia din magazine. L-am culcat la 10.30, a dormit pana la 3.30. Dupa care a inceputl showul cu treziri si din sfert in sfert de ora. Am stat asa mai mult pe langa patutul lui pana la 6.30 cand l-am pus in leagan. In leagan a dormit frumos pana la 9

Doloress si bulina Patrick (29.04.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonacip spune:

Danicris, da imi place tare mult Raluca Bidiga, f pertinenta in tot ce mi-a prescris, plus ca te trimite imediat la analize pt orice...Si o poti suna oricind asta m-a bucurat. E simpla, blinda si mai are si 2 copilasi mici ceea ce arata ca e in tema...
Dana, imi pare rau de ce aud. si eu sunt speriata de convulsii, s-ar putea sa fie cum suspectezi tu.Bine ca ii faceti analiza urinei. Sanatate multa, sa ne tii la curent!
Miss, si Matei a avut probl. cu cojitele. Eu am tot dat cu ulei de masline si nu a trecut. Dr imi spusese ca-s normale pana la 1 an, dar n-am mai rezistat (erau galbene si chiar miroseau) L-am dat de 2 ori cu unguent salicilic, a stat 10-20 de min cu el, apoi spalam de citeva or ca raminea uleios. Si pieptanam. Asa am scapat, dar cica nu prea ar fi recomandat unguentul asta fiind facut sin aspirina(interzisa la copiii sub 12 ani-risc de sindrom Rye)Am inteles ca ar mai fi bun ulei ABC de la bioderma...dc aveti voi acolo.Cu masa ce sa zic...sa nu-ti faci probleme ca el e bine dezv. Eu uneori nu respect programul, ii mai dau sa guste si aiurea in afara programului. Dc nu termina supa de legume la 13.00 sau la 14.00 ii mai dau peste o ora...san papa cind vrea el, deci nu m-am cramponat de program.
Dar in principiu papa la 10.00 fructele (un mar mediu, o banana sau jumate, suc de la o mandarina +1-2 biscuiti)
ora 14.00 supa de legume
ora 17.00-18.00 iaurt sau brinza de vaci cu o lingura de cereale. Si san, ca bibe nu vrea sub nici o forma. Si eu simt ca nu prea am laptik si ma gindesc numai la fierul pe care ar tb sa-l ia..macar de-ar lua din lapte praf, dar..nu-l vrea...
Doloress, deci si Patrik doarme mai bine dimineata...al meu seara doarme bine, dimineata pe la 5-6 da trezireaNoroc ca doarme iar dupa 2 ore...Da, am vazut ai parul des, bogat...eu l-am cam pierdut pe al meu...De ce nu-l lasi asa ondulat? Ii plac cearcanele sotului tau?????/Ah, eu le urasc. Iar sotul tau are niste gusturi total atipice

Simona, mami de baieti

David (10 nov 2004)si
Matei (24 aprilie 2008)

www.onetruemedia.com/shared?p=73230cba168c08670e90d4&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">MONTAJ
"Cele ce sunt cu neputinta la oameni sunt cu putinta la Dumnezeu."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DanaH spune:

din pacate este asa cum banuiam eu: infectie urinara. acum ma gandesc sa nu se fi complicat, ca fata face temepratura de vreo saptamana. sa nu se fi urcat infectia catre rinichi.

dar doctorii astia sunt niste tampitzi. azi asistenta l-a certat pe sotz, ca de ce nu am facut testul de urina mai devreme. pai, mai femeie, nici azi nu il faceam daca nu ii ziceam noi doctorului ca vrem sa ilf acem. pai eu sa spun ce anume analize sa faca doctorul? el de ce e acolo? daca nu ii spuneam celui de aseara ca vream sa facem test de urina, nici acum nu stiam ce are fata. niste tampitzi!

oricum, stim numai ca are infectie urinara, dar nu stim cu ce bacterie. luni ma duc peste doctorul de familie si ii cer niste teste mai amanuntzite. nu cred ca o sa le obtzin, probabil ca numai daca face a doua infectie, dar eu nu vreau sa ajung acolo. am o colega cu o fetizta care a facut o infectie urinara ce nu a fost depistata si acum sta numai prin doctori cu ea. mi se pare ca la ea cauza a fsot o malformatie la rinichi. nici nu vreau sa ma gandesc la ceva de genul asta.
in fine, am inceput cu antibioticul, amoxicilina. habar nu am daca e buna pt asta sau nu, dar nu ma las luni pana nu aflu. cred ca mor cu doctoruld e familie de gat.

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mi_bebelina spune:

Citat:
citat din mesajul lui DanaH

din pacate este asa cum banuiam eu: infectie urinara. acum ma gandesc sa nu se fi complicat, ca fata face temepratura de vreo saptamana. sa nu se fi urcat infectia catre rinichi.

dar doctorii astia sunt niste tampitzi. azi asistenta l-a certat pe sotz, ca de ce nu am facut testul de urina mai devreme. pai, mai femeie, nici azi nu il faceam daca nu ii ziceam noi doctorului ca vrem sa ilf acem. pai eu sa spun ce anume analize sa faca doctorul? el de ce e acolo? daca nu ii spuneam celui de aseara ca vream sa facem test de urina, nici acum nu stiam ce are fata. niste tampitzi!

oricum, stim numai ca are infectie urinara, dar nu stim cu ce bacterie. luni ma duc peste doctorul de familie si ii cer niste teste mai amanuntzite. nu cred ca o sa le obtzin, probabil ca numai daca face a doua infectie, dar eu nu vreau sa ajung acolo. am o colega cu o fetizta care a facut o infectie urinara ce nu a fost depistata si acum sta numai prin doctori cu ea. mi se pare ca la ea cauza a fsot o malformatie la rinichi. nici nu vreau sa ma gandesc la ceva de genul asta.
in fine, am inceput cu antibioticul, amoxicilina. habar nu am daca e buna pt asta sau nu, dar nu ma las luni pana nu aflu. cred ca mor cu doctoruld e familie de gat.

Dana - mami de Alexandru (15.03.2004) si Teodora (24.04.2008)
Poze

Of, of, pupam mama si fetita sa se faca bine!

Deliutza Broscutza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonacip spune:

Dana, off, bietii de voi. Nici ca la noi, dar nici ca la voi atita indiferenta si precautie prosteasca... Pai fa domnule analize, n-a zis nimeni sa sari cu antibioticul imediat...dar chiar nici cind e nevoie??Stai linistita si nu te mai gindi la altele. O sa fie bine. Pupam Teodora

Simona, mami de baieti

David (10 nov 2004)si
Matei (24 aprilie 2008)

www.onetruemedia.com/shared?p=73230cba168c08670e90d4&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">MONTAJ
"Cele ce sunt cu neputinta la oameni sunt cu putinta la Dumnezeu."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissParker spune:

mi_bebelina, crema de galbenele nu am, din pacate. Tre’ sa ma interesez cum se cheama aici, of... Cat despre mancare, voi aveti program frumos, dar eu cand sa-i dau lui David 5 mese cand el la ora 19 cel mai tarziu mananca de seara si adoarme la bibe? Cum o tii treaza pana la ora 22, ca mie David deja de la ora 18 mi se inmoaie in brate... si asta desi doarme la pranz 2 ore solide, de la 14:30 pana la 16:30 sau chiar 17, in functie de cum ii dam masa de pranz...

Doloress, „programul“ vostru imi da multa „speranta“ Ma resemnez si eu...
DanaH, of, parca vad ca la fel s-ar fi intamplat si aici, se uita superficial, zice ca sa mai astepti sa vezi cum evolueaza situatia etc. Sa-l tragi de urechi pe doctorul incompetent. Ma, parca n-ar castiga bani din analize, macar pe criteriul asta si sa ti le fi indicat, sa excluda alte probleme! Of, bafta multa sa-si faca efect repede antibioticul...

Felicia - cea mai fericita mama a celui mai iubit dintre Racusori - bebe David (24.06.2008)
Poze cu noi

Povestea nasterii *** www.onetruemedia.com/shared?p=7248d8e682f97e03a2212a&skin_id=1602&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Slide show David
Cine nu poate vindeca nici cancerul, dar nici macar o simpla raceala, nu ar trebui sa pretinda ca poate preveni cancerul cu vaccinuri! Rusine mafiei farmaceutice din toata lumea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daria_Ioana spune:

Am iesit in oras ca incepuse sa ninga si era frumos .
Ninge aici de vreo 5 ore .Dar e un polei pe strazi , de abia am ajuns cu masina intreaga acasa.Zici ca eram cu saniuta nu cu masina.

Miss, din ce povestesti acolo de dermatita lui David ,mie imi seamana foarte mult cu ce are Darius.
Am fost la doctor acu cateva zile si mi-a recomandat o crema care se numeste ELOCOM.
Intr-adevar i-a trecut foarte repede si parca doarme mai bine de 2 nopti,nu mai e asa agitat.
Am mai scris eu intrt-un mesaj ca Darius are pielea rosie sub gat , ca se scarpina in continuu, ca pe obraji se inroseste, pe genunghi are pielea groasa , ca o scoarta asa si se zgarie si ii dadea si lui sange.
Pe prospect scrie ca NU trebuie sa aplici crema pe fata .

Ca sa nu ma mai lungesc, mai zic inca o data ca la nici 3 zile de tratament lui Darius i-a trecut aproape de tot dermatita si nu mai face nici infectii, nu se ma scarpina , doarme mai linistit noaptea.

Crema contine cortizoni ,nici eu nu eram prea de acord cu aceste creme , insa deja Darius facea infectii de la scarpinat, avea rana asa ca am zis ca trebuie sa ii dau caci era super agitat tot timpul.
Am inteles ca oricum dermatita atopica reapare...trece o perioada si iar apare si tot asa.Mai mult apare la copii, dupa care trece de la sine cand acestia cresc mai maricei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns YLARI spune:

Buna si de la noi, fetelor. Suntem ok, cred, inafara de muci. Asta e, ii scoatem cam la 1 ora, o ora jumate. Frate dar tzipa cand ii bag canula aia in nasuc de trezeste tot blocul. Nu plange dar tzipa, ca si cum ar durea-o. Stiu ca e imposibil... sau or fii mucii aia asa de tare lipitzi acolo???

Mama ce arata astia la stiri, e plin prin Camerele de Garda de bb racitzi...

Miss Parker, foarte buna ideea cu crema de galbenele. Si Eva mea a avut cojitze in cap si ii stergeam caputzul cu o discheta demachianta pe care picurasem alcool (spirt) - sfat de la doctora de la Medicover. Nu credeam in el, chiar nu l-am aplicat de la inceput, dar sa stii ca pana la urma am facut-o si i-au trecut. Fetele de aici stiu ca au scapat de cojitze cu ulei de masline parca. Eva papa exact dupa programul scris de tine, doar ca mai are o masa de lapte la 22, eu atunci o culc. Ar fii prea devreme sa o culc de la 7, si nimeni nu ar face liniste in casa asta ca sa doarma fata.

YLARI
http://community.webshots.com/user/YLARI

http://b1.lilypie.com/tFAgp3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daria_Ioana spune:

Miss, iti fac aici copy paste la 2 posturi de pe un forum cu mamici care mie mi s-au parut mai informative.

Asadar, daca bubitele de pe fata nu sunt infectate, primul pas care trebuie facut este o curatare corespunzatoare a fetei, cu un sapun special, de la A-DERMA. Se gaseste in farmacii. Este in jur de 13 Ron. Dupa ce fata este curata, ea trebuie hidratata foarte bine. Pentru pielea atopica este esentiala hidratarea. Poti sa folosesti tot de la A-DERMA acea EXOMEGA, de la BIODERMA este o crema hidratanta ATODERM PP(atentie PP, nu PO sau altele), de la URIAGE o crema Cu-Zn, toate facute special pentru piele cu tendinta atopica.Le gasesti in farmacii, costa in jur de 40 Ron. Noi le-am folosit pe toate, in acelasi timp cateodata, alternativ, alta data cate una. Ne-a mers bine cu toate, in sensul ca au fost foarte bine tolerate. Ce ti-am spus pana acum este pentru intretinerea pielii. Cremele hidratante nu trateaza acele bubite. Ele nu vor face minuni. Dar se poate ca in cazul tau sa fie de ajuns numai atat. In cazul meu, fiind intr-o stare mai grava, a fost neaparat nevoie de o crema cu cortizon. Am folosit advantan crema, dar si advantan milk. Schema data de dermatolog era in felul urmator: Advantan pe pielea curata, dimineata si seara , in pelicula foarte subtire, pe zonele afectate, timp de cateva zile, pana se vindeca bubitele( ar trebui sa raspunda la tratament cam in 5 zile), iar crema de hidratare tot de doua ori pe zi. Dupa ce s-au vindecat bubitele, am renuntat la Advantan si am continuat cu crema de hidratare pe timp nelimitat.
Acum am sa-ti spun cum a fost cu puiul meu. Am avut probleme cu el mai ales in anotimpurile reci - incepand de toamna, octombrie-noiembrie, si pana in primavara. Pe perioada calda, din mai si pana in octombrie, nu am mai avut probleme.Toata vara ziceam ca nu a mai avut copilul meu niciodata ceva. Dar cum a venit frigul, iar a inceput. Are 2.4 luni, si am mai avut si iarna asta un episod. Ideea este ca bubitele nu mai sunt asa de multe si nu mai tin asa mult. Ceea ce stiu acum, este ca unii copii scapa incet, incet, pe masura ce cresc de aceasta dermatita, dar tot raman cu o oarecare sensibilitate, iar altii vor ramane cu ea toata viata. Nu este o regula. Sa speram ca se vor mai descoperi si alte tratamente care sa ii ajute pe cei care au mereu probleme. In ceea ce priveste Advantanul, are cortizon , dar nu te speria, nu este asa agresiv. Este special pentru copii, iar daca pui in balanta avantajele si dezavantajele folosirii lui, depinde de la caz la caz, se poate sa fie spre binele vostru.

este foarte bine ca nu ai lasat sa se agraveze. Ii dai cu advantan pana trece roseata, pana cand vezi ca pielea ramane curata, asta inseamna cam 5-7 zile, dupa care o intretii cu cremele hidratante, dar in permanenta, de doua ori pe zi. In ceea ce priveste alimentatia, trebuie tinut un regim, dar nu asa strict, in sensul ca trebuie sa manance usor, cat mai dietetic, fara grasimi , prajeli, etc., si fara ciocolata sau alte alergenice, cum ar fi unele fructe (kiwi, capsuni, chiar si portocale sau banane), alune,etc. Bineinteles ca nu o sa-i dai prajituri de cofetarie, chipsuri de toate felurile si tot felul de porcarii din comert. De cele mai multe ori episoadele eruptive au drept cauza factori externi(praf, detergenti, vant). In perioadele de criza este bine sa ii dai si un antialergic, sub forma de picaturi. Eu ii dau lui Luca Xyzal, cate 5 picaturi de doua ori pe zi, dim. si seara. Este un antialergic recomandat de medicul nostru dermatolog. Acesta ii diminueaza roseata si mancarimea, si ii trece mai repede. Sanatate si numai bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns YLARI spune:

Citat:
citat din mesajul lui YLARI

Buna si de la noi, fetelor. Suntem ok, cred, inafara de muci. Asta e, ii scoatem cam la 1 ora, o ora jumate. Frate dar tzipa cand ii bag canula aia in nasuc de trezeste tot blocul. Nu plange dar tzipa, ca si cum ar durea-o. Stiu ca e imposibil... sau or fii mucii aia asa de tare lipitzi acolo???

Mama ce arata astia la stiri, e plin prin Camerele de Garda de bb racitzi...

Miss Parker, foarte buna ideea cu crema de galbenele. Si Eva mea a avut cojitze in cap si ii stergeam caputzul cu o discheta demachianta pe care picurasem alcool (spirt) - sfat de la doctora de la Medicover. Nu credeam in el, chiar nu l-am aplicat de la inceput, dar sa stii ca pana la urma am facut-o si i-au trecut. Fetele de aici stiu ca au scapat de cojitze cu ulei de masline parca. Eva papa exact dupa programul scris de tine, doar ca mai are o masa de lapte la 22, eu atunci o culc. Ar fii prea devreme sa o culc de la 7, si nimeni nu ar face liniste in casa asta ca sa doarma fata.

YLARI

Edit: DanaH, of tare rau imi pare de infectia urinara, lasa ca iti tinem pumnii sa va faca nenea doctorul testele acelea amanuntite... Saracutza...
Miss, eu am avut o crema de galbenele nemtzeasca si parca parca se chema Melkfett... sorry daca nu am scris corect sau te-am bagat in ceatza locala.
Simonacip si eu i-am tratat pana la urma Evei dermatita atopica cu Diprosalic (unguent cu salicilic) dar nu i-am dat niciodata mai mult de doua zile.

YLARI

Mergi la inceput