Albinute & bondari de martie-aprilie 2007 (102)
Raspunsuri - Pagina 18
loradin spune:
Ziua buna,
gaia.nevia-am intrat si eu si am lecturat site-ul deschis de tine.Concluzia.....m-am cam speriat! Imi imaginam ca e greu....dar nu atat de greu! Cu siguranta nu m-am speriat atat de tare incat sa renunt insa m-a pus pe ganduri.Oare voi face fatza? Vreau sa-ti multumesc pentru "prevenire" si sa te felicit pentru idee. Am bagat la tartacutza si mai mult de atat mi-am si notat adresa .(sper ca Domnul sa ma ajute sa o si folosesc).Cat despre faza cu "parinti denaturati" sa fim seriosi....nu sunteti singurii.La fel am patit si noi.Ne-a luat prin surprindere! Unde pana acum nu voia sa zica decat mici "pocineli" ne-am trezit ca leaga propozitii,ca are intonatie cand intreaba,ca stie la un an si zece luni sa se prefaca ca doarme(sforaind chiar) Ne-am zis..."hopa ...a crescut copchilu'Ne-am apucat sa-i explicam,aratam ,povestestim.
Singura mea dezamamgire este ca nu am tact,nu stiu,nu ma pricep sa o invatz sa faca la olitza.As fi vrut ca in septembrie sa o inscriu la gradinitza.Cine mi-o primeste? Nici nu vrea sa auda de ea.I-am cumparat si 2 colace de wc.Degeaba! Nu are copilul nicio vina! Nu ma pricep sa-i explic,nu am metode!Help! Accept orice indrumare,sprijin din partea voastra!
Astazi a reusit sa ma faca sa bocesc.Dupa atatea zile de stat impreuna m-am gandit eu ca este cazul sa o pregatesc ca plec la servici maine.Am deschis subiectul explicadu-i ca maine vine buni deoarece mami pleaca la servci.Raspuns copchil "nu..mami acasa Ana" I-am explicat ca nu pot sta acasa ca trebuie sa ii aduc banuti(ea le zice "zeshe") ca sa ii iau papa . A incepu sa planga si m-a luat de mana ,m-a dus la bucatarie ,mi-a aratat frigiderul zicand" aici papa mami" M-am oprit.Nu avea sens sa o mai necajesc! Nu aveti idee ce greu imi e sa plec maine.O sa-mi fie tare dor de ea. Asta e !Mergem inainte.
Mai aveam o intrebare pentru mamicile cu mai multi pui.Sotzul meu are o mare problema. Imi repeta intruna ca nu isi mai dorete un copil sigur fiind ca nu il va putea iubi la fel.Recunosc ca aceasta teama o am si eu insa stiu....(nu ma intrebati de unde dar stiu) ca e loc suficient in sufletele noastre .Cum il conving? Pare un subiect bizar insa nu aveti idee cate probleme intampin datorita acestei dileme pe care nu i-o pot rezolva. Sa nu radeti de mine......dar n-am nicio idee!
Gata! Sa nu plictisesc!Pupici
gaia.nevia spune:
loradin, cum i-am scris si lui rain o pagina mai devreme. NU VA SPERIATI! Nu e de fapt atat de greu... dupa ce te obisnuiesti cu ideea.
Totul e "vazand si facand", solutii si idei sunt multe, intreaba si se va gasi cineva sa raspunda, macar cu buna intentie.
Poate facem "club" - mamici descurcarete cu mai multi bebei care au si timp sa intre pe net
!
Am simtit si eu cum simte sotul tau. Noi suntem doua (am o sora mai mica) si ea a fost mereu cu impresia (gresita) ca ai mei ma iubesc pe mine mai mult. E o prostie, ea era cea mai iubita, pentru ca o iubeam si eu in plus fata de ai mei care nu au facut discernamant, si nici nu s-au stresat niciodata cu noi. Adica nu si-au schimbat prea mult obiceiurile cand m-am nascut eu... ceea ce intr-un fel a fost bine, nu am avut parte de doi parinti stresati si obsedati de copil, cum sunt socrii mei. Socrul meu care mai sta cu Teo... nu vrea sa il dea in leagan IN CASA ca daca respira aer rece, vezi doamne, prin leganare, se obtine aer rece. Asa l-au crescut si pe copilul lor unic.
Singura lor preocupare a fost (si este) ce mananca odorul, si ce sa faca ei ca odorul sa nu miste un deget. Noroc ca am pus io piciorul in viata lui si l-am pus la treaba. Se descurca mai mult decat bine, si e si mandru de ceea ce face, si util, deci barbat, ma rog.
El crescand singur si cu toata obsesia parinteasca fixata pe el mi-a spus de cand s-a nascut Teo ca nu ma lasa sa fiu mama de baiat unic la parinti, ca e clar ca nu poate iesi decat aiure. Asa ca s-a zorit sa-l facem pe Radu, si ii iubeste pe amandoi, vazand si facand.
Eu, dupa ce am nascut, mi-am dat seama ca nu ai cum sa nu iubesti micutul, e normal, natural si de la sine, asa ca sa subliniez ideea...
Si pe Teo il iubesc la nebunie, nu poate sa dispara acest sentiment... si culmea am descoperit ca mai am loc sa iubesc pe tati, pe sora-mea, pe mama care a ramas singura... si Doamne cat il iubesc pe tata si ce dor imi e de el.
Daca as mai face un bebe... ar fi loc si pentru el. Iubirea nu e limitata, iubirea e infinita si se naste din iubire. MAi multi oameni, mai multa iubire si tot asa.
Hope it helps.
Ada, mama de baieti:
Teo (10 aprilie 2007) si
Radu (22 octombrie 2008)
povestea nasterii
my blog
menuet spune:
Chiar daca cu nu avem de cand in viitorul apropiat pe bb2(deocamdata
),citesc cu placere si interes ceea ce se scrie.
Kitty, Ada-cred ca o sa va ridicam la rangul de ''guru''
Va pupic.Plec la cumparaturi ca dorm ''lumili''.
Kitty spune:
Martutza, multumesc de complimente, am mai spus si repet ca am impresia ca va ofer o imagine idilica a vietii mele. Am destuuule defecte, chiar si din avantul meu de a le face pe toate se intampla se la fac de mantuiala.
De energie, daaaa, am multa energie, imi spuneau colegii Duracell, imi place sa traiesc din plin, imi place sa dansez, sa ma distrez... Si ma simt pe dinauntru tanara si sprintena
si ma sochez cand ma vad in cate o poza
, ma sochez cand incerc sa fac ceva care nu-mi iese (gen urcat in copac, dat pe role...) lucruri pe care le puteam face si nu mai pot.
Astazi de exemplu m-am pus pe patine - a mers cat de cat, asa ca o sa perseverez....parca incep sa ma speriu de anii care trec, nu vreau sa las sa treaca clipele fara sa ma bucur cat pot de ele, vreau sa traiesc din plin. Uneori sunt obositoare, incercand sa trag dupa mine lumea din jur. De exemplu azi i-am trimis prietenei mele care avea treaba si nu venea cu noi la patinoar aceasta poezie:
Sterge praful, daca trebuie
(Autor necunoscut)
Sterge praful, daca trebuie, dar oare n-ar fi mai bine
Sa pictezi un tablou sau sa scrii o scrisoare,
Sa coci o prajitura sau sa plantezi o samanta,
Cantarind diferenta intre a vrea si a avea nevoie?
Sterge praful, daca trebuie, dar vezi ca nu prea e timp,
Cand sunt rauri in care sa inoti si munti pe care sa te cateri,
Muzica de ascultat si carti de citit,
Prieteni de iubit si viata de trait.
Sterge praful, daca trebuie, dar lumea e acolo, afara,
Cu soarele in ochii tai, cu vantul prin parul tau,
O fulguiala de zapada, o rapaiala de ploaie.
Aceasta zi nu se va mai intoarce niciodata.
Sterge praful, daca trebuie, dar tine bine minte:
Batranetea va veni si ea nu e intotdeauna blanda.
Iar cand va fi sa te duci, si va trebui sa te duci o data si-o data,
Tu, chiar tu insuti, vei lasa in urma ta mult praf.
Poezie de justificat lenea
. Nu?
De faptul ca nu l-am certat pe Calin ca a scapat-o pe Giulia....ce sa-l cert? Era disperat... si apoi m-am pus in locul lui...daca din vina mea se intampla ceva, nu sufeream destul, nu ma simteam destul de vinovata?
Dragostea pentru al doilea copil?
Clar nu se imparte, se inmulteste! Inainte de a avea primul copil unde era dragostea pentru el? De acolo vine si pentru al doilea! Eu uneori ma simt vinovata fata de Raul, pentru ca fiind mica, Giulia e mai usor de iubit, adica imi manifest mai usor dragostea pt ea. In plus e la varsta dragalaseniilor, nu am asteptari care nu sunt implinite - cum am de ex fata de Raul.
Rozi , ma bucur ca te-ai simtit bine de Revelion, ti-ai umplut bateriile pt anul care a inceput!
Kitty, Raul 25.05.1999 si Giulia 12.03.2007
Poze
slideshow
gabi78 spune:
Buna fetelor!
Am ajuns si noi acasa, finally!
A fost o vacanta frumoasa, dar parca mai bine e acasa.
Am vazut o gramada de poze ..... sa fiti toate sanatoase si copii sa fie sanatosi. Asa cum mai spunea cineva (sorry, nu am memoria Ioanei) anul asta sa nu mai citim despre bolnaviori asa de des.
Cateva cuvinte despre vacanta: mie mi-a fost vreo 2 zile ingrozitor de rau, s-a soldat cu stat in varful patului, caci ginecolog in Targu Neamt nu am gasit, iar la camera de garda a spus ca mai mult decat No-spa si Duphaston pe care le luam deja nu imi pot da ei nimic. Sotul i-a facut cum i-a trecut prin minte, dar dupa ce am plecat, ca ce e drept au fost draguti si atenti, dar nu s-au bagat. Pe sotul din dotare l-a luat o durere de mijloc de nu se putea misca deloc in voie.
Si ... neica Tudor ..... Nu s-a urcat in sanie nici sa-l tai! Nu a mers pe jos decat cu mine de mana. Taica-su trebuia musai sa il tina in brate ca altfel se punea pe urlat. in rest ... de mancat nu a mancat nici mai mult nici mai putin decat acasa, a dormit f bine si in patutul lui, dar numai dupa primele 2 nopti dormite cu noi .... si in rest ok. Destul de cumintel. In noaptea de revelion a stat pana la 2, dar a doua zi tot la 8 jumate s-a trezit ... cam naspa pt mine ...
In fine ... ceea ce e foarte important e ca perioada in care am fost insarcinata cu Tudor nu stiu cand a trecut, a fost superba si mi-as fi dorit sa se repete. Se pare ca nu am deloc noroc la asa ceva si imi doresc sa treaca mai repede urmatoarele luni chiar si asa grele cum sunt.
Sa aveti un an bun!
Va pup.
Gabi mama lui Tudor (1.03.07) si
rein spune:
Martutza cum ai scapat de fobia cu manichiura? eu nu mi-am facut niciodata in alta parte decat acasa. Daca ma gandesc sa ma duc, ma apuca groaza. Zi-mi si mie.
Loradin, eu am avut teama cu iubirea cand eram insarcinata cu Petru. Imi era teama ca nu imi pot iubi copiii suficient asa cum imi iubesc sotul. Credeam ca toata iubirea se va duce numai la Bogdan iar pentru copii nu mai ramane nimic. Recunosc, nu am avut sentimentul acela puternic matern de la inceput dar, dupa cateva luni a crescut atat de mult iubirea si pentru Petrisor incat sunt sigura ca si daca as avea inca 10 copii sentimentele vor creste exponential. Nu e nicicum vorba sa impart, totul se inmulteste.
Ada, ar trebui sa nasc luna asta.
Kitty spune:
O colinda intarziata primiti?
Si nu merge cantul fara dans.
Si poze de la Revelionul nostru.
Kitty, Raul 25.05.1999 si Giulia 12.03.2007
Poze
slideshow
riloasa spune:
KITTY, 1 an si 8 luni. Plecam saptamana viitoare la munte si abia asteptam. Sper sa fie bine cu puiul nostru si sa nu fie foarte frig.
Loradin, eu chiar nu m-am gandit niciodata la ce ai spus tu despre dragostea dintre copii. Stiu o mamica care a nascut de 2 luni si imi spunea ca simte ceva mai mult pentru cel mic. Eu sunt convinsa ca pe amandoi o sa ii iubesc la fel. Eu sunt stresata ca nu mai pot iesi asa mult afara. Mihaita al meu nu sta in casa. De exemplu aseara ne-am dus si l-am plimbat cu metroul numai sa il scot undeva. El vrea tot timpul sa iesim. O sa fie greu sa iesi de 2 ori pe zi cu amandoi, mai ales ca noi mergem cu masina in parc ca e departe. Si acum e greu sa il scoti tot timpul de 2 ori indiferent de vreme.
O sa ne descurcam pana la urma.
MIHAITA 31 MARTIE
madybulancea spune:
Buna seara....
Ioana sa stii k dak razvi se mai imbolnaveste odata asa nasol cu febra mare ma imbarc catre africa sigur...nu mai rezist frate,o sa imi stea inima intr-o zi!!!
Martutza 

...se va rezolva!cat despre olita...inca astept azi am vazut k realizeaza c face pisuu..l-am lasat in chilotei si i-am explicat k nu mai are pampers si spuna dak face pisu,la un moment cam la o ora il vad ca sta si starnge un pic din picioruse si il intreb dak face pisu,el nimic si il pun rpd pe olita,facuse un pic pe chilotel dar in olita nu a mai facut,la o ora de la asta iar il pun si sta cam 5 min,el nimic,peste 5 min face o ditamai baltoaca...iar la kk zice mereu dupa ce face...mai incercam...oricum e cam nasol acuma iarna,o sa ii cumpar si un reductor oate i-o place asa...
Anaalina...despre bibe,nu stiu ce sa zic,noi nu mai folosim bibe la ceai,apa ci canuta cu cioc...la lapte ink bea cu bibe k altfel nu il vrea...om scapa si de asta...poate cand si-o modifica bibe si nu o mai bea laptic seara ....
Voi ce cereale le mai dati la copii????k eu toit de0alea de bebelusi ii dau...
http://picasaweb.google.com/madybulancea/19Luni#5286979169062509522 am mai pus poze si am si o surpriza acoloo...
gata noapte buna!!
aaa...rozi ma bucur ca v-ati distrat!!
gabi astept poze...
Poze Razvanelu vechi
poze razvanelu noi
varsta nazdravanlui Razvan