Albinute & bondari de martie-aprilie 2007 (102)
Raspunsuri - Pagina 17
gaia.nevia spune:
Noi trebuie sa va marturisim cu jena ca suntem niste parinti denaturati. Copilul a invatat singur tot. De la televizor i se trage cu minimax, de la televizor si numaratul, si ma tot trezesc ca vine cu cuvinte noi "maciiii, maciiii" am descoperit ca este magic, de la desenele "caruselul magic".
Abia dupa ce a dat el startul ne-am pus si noi pe treaba.
Cand il vedem ca e asa vorbaret si prinde repede, vorbim cu el si repetam corect tot ce spune el pocit, asta daca intelegem ce spune.
Si aici tot el baiat destept, ca ne arata cu degetul ce nu pricepem noi.
O chestie interesanta: daca incercam sa pocim cuvintele exact ca el, nu intelege neam ce spunem noi si se uita ca la o gasca de tampiti. De exemplu Thomas, acum e Moma. Daca zic si eu Moma, nicio reactie. doar daca zic corect... altfel nu intelege baiatul ce balmajeste mama.
Cand ii dau mancare, il spal, il schimb sau mergem cu masina, vorbesc tot timpul (nu stiu cat cu el si cat la telefon) dar vorbim tot timpul si ii descriu mereu ce facem. Mancam, farfurie, furculita, cana, lapte, apa, suc, si prinde si el si repeta unele cuvinte. In masina, alte masini, semafor, tanti cu bebe in carut, trecere de pietoni, injuraturi, ma rog ca omul (femeia) la volan.
Acum am pe mine un tricou cu ceva scris. Si Teo pune degetul pe fiecare litera in parte, asa ca am inceput sa ii spun pe ce pune degetul. Dupa vreo 20 de minute de pus degetul si mama vorbeste a inceput sa spuna "L", "M","eo" (asta e zero) si sa puna degetul corect pe ele...
Cred ca ideea de baza e fiecare in ritmul propriu, si daca copilul aude vorba si vede lucruri interesante mereu in jur nu se poate sa nu-l intereseze cate ceva.
In plus, bunicul vorbeste incontinuu. E de neoprit. Cred ca si cand respira, explica ca respira, de ce..., ca asa e natural, de ce, ca....
Mama saraca cat a stat cu el ii canta incontinuu, ii citea, si venea suparata la mine, copilul tau nu face nimic! Tu la varsta asta repetai, cantai, vorbeai, bla-bla. Lasati copilul, in ritmul lui.
In alta ordine de idei... lapte domnul Teo nu mai bea de cand a implinit un an. Cu mare greutate ii mai dam 50-100ml cu un pai dintr-un pahar. Tot atunci a disparut si biberonul. De atunci bea apa / suc dintr-o cana cu Winnie cu pai. Etansa. Ca sa nu-i schimb tricoul de cate ori ia o gura... Cand ii dau sa bea din altceva, ii tin eu paharul/cana ca sa nu se ude tot. Vrea sa faca el, dar nu are inca dexteritate, daca nu l-am lasat...
Ada, mama de baieti:
Teo (10 aprilie 2007) si
Radu (22 octombrie 2008)
povestea nasterii
my blog
gaia.nevia spune:
Marta, treaba cu trairea... vine si pleaca. Poezia am scris-o dupa ce trecusem printr-o faza in care nu imi mai pasa de nimic, mai ales de el, si era cat pe ce sa ne despartim. Daca nu tragea el din toate puterile, nu mai era nimic din ce este acum.
In perioada respectiva ne impacasem si reluasem relatia... fresh.
Prefer sa zic ca "am ales" sa simt asa si sa nu tin minte toate mizeriile. Si cand ma apuca supararea si nu mai pot, ma intorc la poezia aceea.
Uneori, mai ales acum cu copiii mici si tot gravida de 3 ani, stresul e mai mare si rabufnirile dese si pe masura. Si ghici cine e mai puternic si mai iute la manie... Cum ziceam... "am ales" pentru ca momentele celelalte sunt mult mai frumoase si mai adanci, copiii merita o familie si conflictele le putem (inca) rezolva amiabil... si pana la urma nici nu mai conteaza cine are dreptate.
Kitty, Gaia e zeita Pamant (mama / muma pamantului, etc) si Nevia vine de la zapada in italiana. Mergeau bine impreuna (dupa gustul meu...)
Despre cum ma / se descurca mamicile cu copii de varste apropiate am deschis un topic, si avem acolo ceva sfaturi de la mamici descurcarete. Cele foarte descurcarete (care le fac pe toate absolut perfect) probabil nu au timp de forum ![]()
Topicul e aici, please join!
Eu ma descurc binisor, si din ce in ce mai bine, in sensul ca ma simt instare sa stau si cateva zile singura cu amandoi. Nu mai reactionez chiar asa la urletele lui Radu, cand stiu ca e schimbat si mancat, daca ii dau de mancare lui Teo, sau il schimb, etc. Inainte saream ca arsa si nu iesea nimic bine...
Azi Teo a vrut in leagan... l-am pus, m-am asezat cu Radu la biberon pe fotoliu, si utaaa, utaaa cu piciorul pt Teo... i-am linistit jumatate de ora pe amandoi.
In afara de asta... nu ma omor cu gatit, calcat, curatenie (eu zic la asta ca mi-am facut prioritatile...) iar pentru forum si blog mai gasesc timp, pentru ca reprezinta sanatatea mea mentala. Copii, prioritatea unu, in ordinea in care au diverse nevoi... apoi sanatatea mea mentala
, apoi sotul meu si alte alea prin casa. Sotul are calitatea de a nu avea mari pretentii, si de a rabufni (dar si cand o face...) foarte rar. Trebuie doar sa fiu pe faza, sa vad cum il prind inainte sa fie prea tarziu
. In principiu, isi doreste sa fie lasat in pace sa lucreze in biroul lui...
Mi-a fost foarte greu in perioada dinainte sa nasc, aveam burta foarte mare si Teo nu ma ierta niciun minut... apoi dupa ce am nascut si Radu manca non-stop si intre mese plangea, iar Teo era gelos pe el.
Acum ca Raducu mananca la 4 ore, se distreaza cu caruselul si plange doar cand are ceva... e mult mai lejer! Poate ma apuc de gatit ![]()
Ada, mama de baieti:
Teo (10 aprilie 2007) si
Radu (22 octombrie 2008)
povestea nasterii
my blog
riloasa spune:
Si eu ma gandesc cu groaza cat de gelos va fi pe fratiorul lui. Cu toate ca imi mangaie burtica, o pupa mereu, stie ca acolo e fratele lui, dar sa vedem cand o sa se nasca cum o face.
Noi am scapat pe la 8 luni de pampersi din intamplare. Am venit intr-o seara de la cumaparaturi si l-am schimbat ca facuse caca. Nu a mai vrut sa ii pun altul, il vad ca se aseaza si face pipi. Si de atunci face numai la olita. Dar sa stiti ca nu l-am pus inainte, ii spuneam ca trebuie sa faca si el pe locul lui cum face si mami si tati. Nu mai zic ca toata lumea imi zicea ca de ce nu il pun, ca e mare, dar eu am fost de parere ca fiecare copil are ritmul lui si face cand vrea el. Acum ca sa nu mai doarma cu noi in pat am tras patutul langa al nostru, am scos gratiile si acum are seri cand doarme pana dimineata in patulul lui. Aveti copii tare frumosi si draguti.Nu stiu daca mai este vreo unul asa mic ca al meu de 9400 si vreo maxim 80cm. Sper sa reusesc si eu sa pun poze ca nu mai merge pe fostul album si trebuie sa stau la mana sotului sa gaseasca alt program.
MIHAI 31 MARTIE
rein spune:
Ada, am citit topicul indicat de tine si... mi s-a strans stomacul rau (in sfarsit mi-am dat seama pe unde mai e, ghemuit dupa asa burta imensa). In prima faza m-am intrebat 'ce fac eu?, cum ma descurc?' apoi am luat iar totul la rand sa bag la cutiuta ce ati scris voi acolo. Una peste alta, multumesc pentru ca ai semnalat topicul, imi e tare util. 

gaia.nevia spune:
rein, 

si multa bafta.
cand nasti?
eu zic ca se aranjeaza toate. la inceput e mai haotic, doar ai un necunoscut in viata ta
... apoi va intrati in ritm.
Si cand nu mai poti... iei o pauza si mai vezi pe forum ce fac alte mamici ![]()
Timp in care in jur e haos. Asa constati ca se poate si sa "lipsesti" 20 minute.
Ada, mama de baieti:
Teo (10 aprilie 2007) si
Radu (22 octombrie 2008)
povestea nasterii
my blog
elpower spune:
Eheee! Mamici a doua oara... a treia.... Pentru mine vise, inca... Va doresc tot binele si multa sanatate!
Revelion... musafiri... frumos...a trecut. Ce sa zic? Am ramas marcata de reactia Theei la bebe mic venit la noi in vizita. Concluzia, inca nu e definitiva.. dar curand nu mai fac altul. Nu ma asteptam. Geloasa? Mai degraba nesigura, speriata. Ma striga intruna cand dispaream din raza ei vizuala si ma striga doar "mami", ea care ma striga Ela, de cele mai multe ori. Cand era pe langa mine voia mereu in brate. Ciudat. Nu mi-a placut reactia asta. La 12 cand am iesit afara s-a speriat de zgomote, dar a privit cu interes luminitele de la artificii. Am avut musafiri cumnata cu sotul si nasa fetitei cu sotul si bebe mic. Au stat prea putin pentru gustul meu, desi au plecat ieri, adica pe 2. Mai voiam. Nu ma gandesc decat ca in cateva zile ramanem iar doar noi doua si nu va fi prea placut. Pana acum, in casa cea noua, a fost si tati in fiecare zi, iar Thea nu mai vrea la somnic decat cu amandoi. Nu stiu ce vom face cand tati va merge la serviciu.
Am vazut toate pozele puse de voi. Frumosi copilasi, familii frumoase! Imi pare tare bine ca va "cunosc" pe fiecare in parte.
Va pup si va multumesc pentru aprecierile la adresa casutei noastre.
Ela si Thea-Ioana, darul meu de la Dumnezeu - 26 martie 2007
Kitty spune:
Ada, am descoperit eu treaba cu muma pamantului...si-am mai descoperit si altele
, eram curioasa doar de unde vine. Felicitari pt modul in care te descurci cu 2 pitici!
Riloasa...am citit bine?
,ati scapat de scutece la 8 luni?
Rein sa faci bine sa te aduni repede dupa ce nasti si sa nu dezertezi la alte grupuri, ca esti o albina harnicuta la noi la stup!
Ela
, de ce sa fie vise? Eu cred ca tu ai disponibilitate pentru inca un bebel! Ia treci la treaba! Uite si Loradin se pune pe treaba, cred ca mai stiti cum se face, nu?![]()
Anaalina, faina distractia ta in casa noua, oare o sa fi tot anul pe drumuri?
Adica o sa te calatoresti mult...
Ieri am fost la bunica unde am prestat niste munci gen dat zapada din curte si scos apa din fantana, drept care ma dor toaaateee - dovada halului de lesinatura in care am ajuns. Seara am fost la sanius cu Raul la - 13 grade, ne-am cam inghetat toate alea si nici nu am reusit sa conving cupilu fericit sa plecam acasa inante de 9,30. Brrr
Giulia a inceput de vreo doua zile sa cante cu efect intarziat "a shoshiiiiit caciuuuuunuuuu" "titzeee si iiieeetzi"
Ne distram de ea toata ziua.
De maine incepe scoala pt Raul, sper ca e cu bateriile incarcate ca a fost o perioada foarte frumoasa.
Ma duc sa suflu in fund cupilului de maine scoler, ca azi e ziua "cum vrea el" (de parca a fost altfel zilele trecute!).
Kitty, Raul 25.05.1999 si Giulia 12.03.2007
Poze
slideshow
rein spune:
Kitty, ce dor imi e sa mai dau zapada! era placerea mea de fiecare iarna. E drept ca nu aveam copii, eram la mama si aveam si vreo 10 kile in plus. Acuma cred ca m-ar lesina o lopata. Nu stiu cum reusesti sa le faci pe toate.
De plecat la alte grupuri... nu stiu, s-a infiintat si vreun topic de mamici care au luat-o razna? daca nu, o sa-l infiintez eu.![]()
Adevarul e ca atunci cand am luat decizia sa fac repede al doilea copil eram insarcinata cu Petru. Am fost si mai hotarata cand nasterea a decurs parfum si as fi nascut si a doua zi. Nu prea m-am gandit la ce va urma, am refuzat sa ma gandesc, am preferat sa ma arunc cu capul inainte din mai multe motive: varsta, faptul ca noi am incercat si investigat vreo 3-4 ani pana la prima sarcina si problemele mele cu tiroida.
Cred ca depinde mult si de bb2, daca va fi agitat, urlator, bolnavicios sau nu. Eu sper sa fie ca Petrisor sau mai bine. Si pana la urma daca nu ma descurc, il trimit pe Petrisor la mama, unde va trebui sa o aduc si pe matusa de la Focsani sa aiba grija de el pt ca ai mei lucreaza si mai au si strabunicile de ingrijit. Dar asta este o solutie in extremis.
menuet spune:
Poze 2009
Noi am petrecut intre prieteni(colegi de serviciu).A fost frumos, am dansat, ne-am simtit bine.La 3 deja insa lumea incepea sa plece pt ca aveau si ei ca si noi copii mici acasa.Eu am ramas mai tarziu si am ajutat gazda(colega si prietena buna) sa le dea un pic la locul lor.
Una peste alta a fost frumos avand in vedere ca ultimele 2 Revelioane nu am iesit nicaieri.
Va tzuc dulce!
martutza spune:
Hop si eu sa nu cadem pe gheata direct in pagina 2 ![]()
Mady..a fost 2 a trecut 2 si noi nu am punctat nimic.am ramas asa...de ce? pai sa-ti povestesc o intamplare.De cateva zile (vreo 15 asa..) incercam sa-l invatam pe Vic la el in pat.Am pus un pat de 1 persoana in prelungirea patului nostru.In prima seara teama,nesomn si o busitura zdravana pentru frichinici.In a 2 a noapte pe la 2 ma trezesc strigata "mamii..haide aici!".M-am conformat pana l-am adormit din nou.A 2 a noapte ne-am trezit la 4 jumate cu copilul venind de a busilea peste noi si asa am adormit eu in pat la Vic si el cu tasu (eu fug la 6 din pat spre munca).Cam din a 8 a noapte lucrurile au inceput sa intre usor in normal in sensul ca pustiu se trezea pe la 6 cand il puneam langa tasu si eu fugeam la munca.De ce toata istoria asta? Pentru ca acum 2 zile,adica pe 2,dupa ce am dormit toti la locul nostru, ne trezim cu Zuzu la 7 si ceva peste noi.Eu sa dau fuga sa-i aduc lapte.El? "Mamii stai aicii"Ma tras de pijama sa stau in pat iar el sa asezat in fund,intre noi cu fata spre noi si ne privea cand pe unul cand pe celalalt.Ii radea fata de bucurie.A inceput sa ne faca "mai-mai".Ca sa mai stam in pat de vreo 7 zile vedem zilnic noua pasiune a fiului meu"Ratatouille".La faza in care sobolanul vede Parisul ii zic lui Vic "uite mami Parisul.Anul asta vede si mami Parisul"...fimiu ganditor repeta "SIsu..mami...Sisu" si striga din toti plamanii la mine "Si eu, si eu Sisu"..."Da mami o sa mergi si tu cu mine sa vezi Parisul"...la care piciu sa nu cumva sa uit :" Si tati"...Si uite asa am promis ca o sa vedem Parisul toti trei.Nu ma culc pe lauri,nu sunt linistita, dar, cand ii vad impreuna ma topesc.Cand il aud pe Vic cum ne zice pe rand "te tesc mami, te tesc tati" nu cred ca pot sa ma pun pe mine pe primul loc...desi asa voiam...Deci...om trai si om vedea daca lupul si-a schimbat doar parul sau si naravul.Nici eu nu mai sunt aceeasi deci va fi cu precautie pentru amandoi acest "refresh" cum spunea Gaia.nevia.
Ioana,Ioana...draga mea ma uimesti mereu...nu numai ca citesti cu atentie postarile dar si retii....da..am scapat oarecum de fobia cu manichiura si diversele pe care le poti lua de acolo..adica merg la acelasi salon Igiena si la aceeasi manichiurista de vreo 2-3 luni.Sunt mai scumpi dar mai atenti cu sterilizarea si celelalte.Si la coafor la fel.Sa nu uit..mi-am facut suvitze...sa-l cuceresc pe Fat Mishto
Cat despre ce papa Victor de-i merge bidonelu...
Mare parte din "vina" o are mama mea, alta parte importanta este compania celor 2 verisoare uan de 2ani si 9 luni alta de 3 ani si 6 luni.Am observat ca pentru el a fost un avantaj sa aibe copii in preajma si pentru ca ii plac copii a incercat sa comunice cu ei si vad ca ii iese.
.
Kitty draga...la sanius,pe gheata, la dat zapada esti tooata o energie.Nu vreau sa te magulesc dar cred ca nu ar trebui sa te mai plangi de cum arati.Arati bine asa.In poze emani fericire si iubire.Mie imi placi asa.Eu sunt o scandura ingandurata...ce folos....iubirea te face frumos si-ti confera o stralucire aparte chiar daca nu ai silueta de Miss Venezuela.Eu te iubesc asa cum esti.Sa nu uit.Daca fimiu avea ochiul ca Giulia eu intram clar in fibrilatii si ii mai faceam si scandal lui tasu ca n-a fost atent.Tu...cred ca ai fost ca intotdeauna o doamna si te admir pentru asta.
Riloasa,Rein mult succes cu doi bebei in noul an.Sunteti femei si mame destepte si veti gasi sigur calea spre un compromis convenabil pentru toata lumea.Eu nu am curajul vostru si nici motivatia...asa ca nu-mi ramane decat sa admir femeile ca voi.
Mady..legat de olita...sunt convinsa ca toti pricep acum ce vrem de la ei can ii punem pe olita...important este sa si vrea sa faca.Dupa spitalizare Victor numai facea la oala (tzi minte ca de pe 7.11 noi eram cu olita la apel mereu).Eu am observat dea lungul timpului ca mamele care au pus piticii pe oala de la 7-8 luni la fiece scremut au avut mai mult succes si constanta.Cu cat incepi mai tarziu cu atat e mai greu pentru ca intra in vigoare factorul "caposhenia odraslei".Noi am incercat metoda drastica de a-l lasa in chilotel si cand se uda striga dupa noi "Mami,tatii... Dito a udat..pipi".Acum 4 zile a facut si kk in chilot ca nu sa miscat mami la timp.Avem zile in care ne miscam repede si face l aolita sau la "ceceu" si zile in care scapa in pampers si totusi il punem pe oala sa stea 5-6 min si ii zicem.."uite sa spui inainte sa faci...acum duc oala goala dar mai tarziu sa faci pipi in ea,da?".
Loradin succes in "activitati".Faci copii frumosi si isteti asa ca da-i bataie ![]()
Ela...curaj gaina ca te tai...pai acum aveti casuta mai mare...ar cam fi loc si de bebe2 ce zici?
Din ciclul "Victor si intrebarile existentiale"
Eu:"Victor ce esti tu:baietel sau fetita?"
EL::titiza"
Eu:"dar tati ce e?"
EL:"tittza"
Eu:"dar mami ce e?"
El:"biat"
Scurt si cuprizator.Adica ...eu sunt cocosul 
a doua (fimiu stie ca verisoarele au pasa..
)
Sofia la olita,Victor alaturi pe olita lui.
Mamaie:"Victor baga putza in olita ca e rusine."
Victor:"Mamaie Fofii ale pasa?"
Mamaie:"da mai,hai ca e rusine,baga putza sa faci pipi in olita"
Victor:"Mamaie Dito nu putza..Dito pasa ca Fofii"
Mamaie:"Tu esti baietel..nu ai pasa"
Victor:"Mamaie...Dito nu tititza?"
Mamaie:"Nu.Sofia e fetita"
Victor:"Nu mamaie...Dito,Fofii,Nana..cochii"
In concluzie...e cum vrea Goe....intotdeauna.Mai nou cand vreau sa merg sa fac ceva sare "Zuzu"..."Si eu, si eu"....si uite asa facem noi mancare impreuna,punem rufe in masina,punem aspiratorul,ducem gunoiul,etc.Sper sa-l tina harnicia sa nu devina plictisit inaite de vreme![]()
Aliona cand e Craciunul la voi? Sa-ti uram si noi sarbatori cu bine alaturi de cei dragi si de roscata voastra isteata.
Fetele ce mai face Amma? E bine?
Hai ca fug acusi la dush.Am facut mancare pentru "dolanii aia doi"si miros a diverse ![]()
Va doresc o dupa amiaza linistita si un inceput de saptamana minunat.
eu am muult de munca la inceput de an (conta si finantele deh)si mai intru pe fuga pe miercuri joi incolo.
Marta mama lui Victor Mihai 12.03
Varsta lui Victor
Victor Mihai
Asa s-a nascut Victor