Clubul mamicilor cu idei ;)
Buna mamici de pitici
Am deschis acest subiect cu un scop foarte clar: schimb de informatii!
Multe mamici printre care si eu ne confruntam cu o serie de dileme, probleme in ce priveste cresterea puilor nostri si atunci suntem disperate sa aflam cat mai multe informatii. As prefera ca acest subiect sa se rezume doar la acest lucru, lasand celelalte probleme ale noastre(gen mi-a papat soacra pisica...) sa le discutam pe alte subiecte.
Sincer imi lipseste un astfel de subiect in care calitatea informatiilor sa primeze. As ruga pe cele care sunt interesate de acest subiect sa incerce pe cat posibil sa nu devieze de la el. Evident se pot forma si prietenii, se pot discuta si alte lucruri insa cu masura.
As vrea ca acest subiect sa includa: bucatarie, ingrijire, educatie, sanatate;al puilor nostril insa si a noastra. In principiu orice se poate discuta atata timp cat, ce se vorbeste aici, e de folos si celorlalti.
Aceasta invitatie e deschisa tuturor mamicilor cu experientza sau fara intr-un scop comun: sa ne ajutam unii pe altii.
Va pup si abia astept idei![]()
P.S. Pentru reactii pro/contra legat de acest subiect as prefera sa mi le adresati pe PM caci s-ar strica scopul subiectului. Va multumesc
.
Deci, sa ne punem pe treaba fetelor
Pozici cu noi in noua formula
Ursuletzul-pufarina
Povestea nasterii
M-am nascut de ziua mea
Sa revenim la normal
www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank">Sustin campania pentru reproducere asistata. SEMNEAZA SI TU !
Salutare
Vad ca bate rau vantul pe aici,deocamdata.
Am eu o intrebare legata de dintisori.
Am vazut ca la puiul meu i-a aparut primul dintisor azi
insa de cateva zile a avut si inca mai are diaree. In afara de asta pare ok...se joaca bine, nu se simte rau. E posibil ca cele 2 sa fie relationate?
Mie imi e destul de frica de diaree caci a avut un episod destul de urat acum o luna care s-a lasat cu internare, intubare si multe multe evenimente care nu vreau sa se mai repete.
Am mai observat ca acum are celalat obrajor destul de aprins, unde nu are inca dintisor...e posibil sa ii apara si celalalt?
Mersi de raspunsuri. 
Felicia,
cea mai fericita al ursuletzului-pufarina
Gabriel (23 Mai 2008)
Pozici cu noi in noua formula
Ursuletzul-pufarina
Povestea nasterii
M-am nascut de ziua mea
Sa revenim la normal
www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank">Sustin campania pentru reproducere asistata. SEMNEAZA SI TU !
Simplicity is the key to excellency
gabitzam spune:
Felicia, de obicei asa se intampla, eruptia dentara este posibil sa fie insotita de febra, diarie, greata, voma, nervozitate, agitatie nocturna. De multe ori apar foarte repede unul dupa altul cei doi dintisori. Si noi de curand am trecut prin asta, au iesit la o saptamana unul dupa celalalt.
Raducu diarie n-a avut, dar a stat toata noaptea agatat de mine, cu sanul in gura si agitat.
Eu ma confrunt cu iritatia de scutec in urma diversificarii.
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
fecian spune:
Buna gabitzam 
Iritatie avem si noi, insa nu din cauza diversificarii.
Din contra, piticul chiar s-a simtit foarte bine cand am inceput diversificare, poate si din cauza ca a mancat numai legume...si acum numai legume mananca.
Eu i-am facut tocanitze de legume(chiar am scris o reteta la noua carte de bucate de pe forum) si, pe langa ca le mananca cu placere facea kk regulat si foarte consistent.
Sper sa te ajute cu ceva informatia.
Chiar, tu cum ai reusit sa il faci pe Raducu sa bea ceai sau apa sau suc? Ca eu nu stiu ce sa mai pun si ce sa ii mai fac sa pape fructe sau sa bea apa sau suc de fructe.
| Citat: |
| citat din mesajul lui gabitzam Felicia, de obicei asa se intampla, eruptia dentara este posibil sa fie insotita de febra, diarie, greata, voma, nervozitate, agitatie nocturna. De multe ori apar foarte repede unul dupa altul cei doi dintisori. Si noi de curand am trecut prin asta, au iesit la o saptamana unul dupa celalalt. Raducu diarie n-a avut, dar a stat toata noaptea agatat de mine, cu sanul in gura si agitat. Eu ma confrunt cu iritatia de scutec in urma diversificarii. Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla |
Felicia,
cea mai fericita al ursuletzului-pufarina
Gabriel (23 Mai 2008)Pozici cu noi in noua formula
Ursuletzul-pufarina
Povestea nasterii
M-am nascut de ziua mea
Sa revenim la normal
Simplicity is the key to excellency
gabitzam spune:
Ceai si apa nu a baut niciodata, de cand e el. Inca tzitzi este de baza. Suc de fructe nu prea a agreat si am trecut direct la un fel de piure mai lung. Initial am pus o lingurita mica de cereale, doar cat sa-i dea o consistenta oarecare. Azi am blenduit marul si am pus sucul de morcov in el. Mananca mai bine daca e nitel mai gros.
Nici baiatul cel mare n-a acceptat sucul de fructe, a mancat fructele blenduite cred ca pina dupa doi ani. Initial simple, pe urma cu branza. Sau cu cereale.
Dar de cand am inceput cu fructele, acum vreo saptamana-doua, face cred kk foarte acid ca si-a paradit funduletul. Azi am luat alta crema, sa vad daca ii merge mai bine.
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
Simonix spune:
Salut Felicia 
Intr-adevar, interesant subiectul :) Desi bebe robert al meu nu are nici un dintzisor, doctorul m-a avertizat ca atunci cand ii vor aparea dintii va putea face eritem fesiar, va avea probleme cu digestia, stari de agitatie, obrajiorii rosii... cam ceea ce descrii tu. Acum, dupa capul meu - cam asta este :) Vin dintiiiiiii ![]()
In ceea ce priveste apica/sucul - nici al meu nu e bautor
Deocamdata bea suficient laptic, banuiesc ca se va auto-regla cand va scadea cantitatea de lapte si va fi mai insetat - eu in general il las pe el sa faca ce vrea, adica nu il fortez cu nimic. cu papatul de fructe - al meu este fan banana. In rest, nu prea le mai vrea. I-am mai pus biscuit in fructe, sau cereale. Incearca si asa, dar sfatul meu este sa nu te stresezi prea tare.
O sa urmaresc subiectul, mi se pare buna ideea de a avea un topic plin de informatii si curatzat de posturile in care se descrie viata de zi cu zi a mamicilor si a puiutilor, cum este la fiecare grup de mamici. Nu ca nu ar fi interesant, asa aflam o gramada de lucruri care poate nu ne intereseaza la momentul respectiv, dar e adevarat ca se si pierde informatie, citim in diagonala. Sau uneori intrebarile se pierd prin noianul de detalii despre activitatile zilnice 
Noapte buna tuturor !
Simona cu Robertzel baietzel frumos
Cum a venit Robertzel in viata noastra
Poze cu noi toti si Poze cu bebe
clauclau spune:
Felicia, bine te-am gasit aici si in primul rand felicitari pentru puiul tau!

Noi avem 2 dintisori si este pe cale sa sparga gingiuta, al treilea dintos. A plangacit o gramada, dar febra, diaree, lipsa poftei de mancare, astea nu le-am avut...Totul a fost la fel, doar multa maraiala in noapte...Insa am avut un eritem fesier urat de tot care a tinut vreo luna cred, nu stiu daca are legatura cu dintisorii. Am incercat multe, multe alifii, cu antibiotic, cortizon, cu oxid de zinc, violet de gentiana, eram disperata ca nu mai trecea. In cele din urma a trecut cu nizoral si fluocinolon, dar foarte greu...
mami de 2 minuni, Razvan si Rebecca.
Sufletica
Tecky spune:
Fetelor fetita mea regurgiteaza dupa fiecare masa lichida.Dr mi-a zis ca pe la 7-8 luni se va regla fluxul gastric.Tot timpul ii pun barbite,o schimb de 4-5 ori pe zi si nu mai zic ce urat miroase.Va confruntati cu asa ceva?
clauclau spune:
Aaaaaa, si apa, suculet nici noi nu bem deloc. Numai san, cand o vad agitata, maraita o pun putin la san, ea trage cateva minute si se linisteste. Am incercat sa-i dau apica dar nu-i place , se ineaca cu ea,pur si simplu nu stie sa bea altceva...Insa o sa mai incercam ca-n vreo 2 luni o s-o intarc...
Sufletica
clauclau spune:
Tecki, am trecut si eu prin asta si intradevar la 7-8 luni se regleaza, poate chiar mai repede de atat. Stai linistita ca deocamdata e normal. Noi avem acum 10 luni si am scapat definitiv de regurgitarile de dupa masa, o sa scapati si voi.
Sufletica