Clubul mamicilor cu idei ;)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns fecian spune:

Buna fetelor

Ma bucur enorm ca sunteti interesate de un astfel de subiect. Stiu cat de greu e sa gasesti ceea ce intereseaza in forumul asta si cred ca aveam nevoie de un subiect concentrat plin de idei si sfaturi pentru toate mamicile.

Acum revenind la subiect.

Se pare ca si dintisorul numarul 2 a aparut a doua zi dupa primul. Insa diareea inca nu a disparut. Ceea ce ma ingrijoareaza totusi. Il urmaresc in continuare, vad ca pofta de mancare nu a disparut, ceea ce e ok, nu e mai marait decat de obicei, pur si simplu e el asa cum e el de obicei doar diareea nu ne da pace. Ieri l-am schimbat de 2 ori ca facuse pana in gat. Inca nu imi fac griji dar...stau cu ochii pe el.

Acum avem alta problema: tusea convulsiva pana la voma. Se intampla in fiecare noapte, are un acces de tuse pana se inneaca si vomita. Ce as putea sa fac sa evit tusea? Am incercat sa umidific aerul, sa ii dau sirop de tuse, il ung cu un fel de crema... Chiar idei nu mai am.

Clau ma bucur enorm sa te vad.. Sa iti traiasca puiutii. Legat de eritem noi chiar nu am avut, si sper nici sa nu avem, asa ca nu am nici o info care sa te ajute.Bafta multa la intarcat.La noi a fost tare usor, ca s-a intarcat singur..

Simonix. Ca de obicei Robertzel se ia de mana cu Bitzu meu. Am reusit pana la urma sa il fac sa manance merisor, facandu-i un fel de budinca de mar. A hapait tot, ceea ce ma bucura enorm, avand in vedere cat de mofturos e la papica. Cu apa, ceaiul si sucul chiar am ramas la zero. O sa il las pe el sa "spuna" cand vrea.

Tecky ma bucur ca iti place subiectul. Te asteptam pe aici. Legat de regurgitat nu iti fa probleme. De exemplu piticul meu chiar si acum, la 7 luni, mai regurgiteaza: putin, dar tot regurgiteaza.

Acum va doresc in continuare "Sarbatori fericite!" si un "An Nou fericit!"

Felicia, cea mai fericita al ursuletzului-pufarina Gabriel (23 Mai 2008)
Pozici cu noi in noua formula
Ursuletzul-pufarina
Povestea nasterii
M-am nascut de ziua mea
Sa revenim la normal
www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank">Sustin campania pentru reproducere asistata. SEMNEAZA SI TU !

Simplicity is the key to excellency

Mergi la inceput

Buna fetelor

Am si eu o intrebare...Daca puiul meu are alergie la iaurt din lapte de vaca e si branzica de vaca interzisa?

Daca da, are cineva o idee cum sa fac branzica si iaurtel din lapte praf?

Ursuletzul-pufarina
Povestea nasterii
M-am nascut de ziua mea
Sa revenim la normal
www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank">Sustin campania pentru reproducere asistata. SEMNEAZA SI TU !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Felicia, este alergin in general la proteinele din lapte de vaca? Sau la lactoza? Ca daca e asa, nu-i poti da nici branzica, ma gandesc.

Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinaGoji spune:

Lapte praf de care-i dai? Daca din ala obisnuit, adica nu special fara lactoza sau fara proteina din lapte de vaca, atunci nu cred ca are alergie la iaurt. Poate s-a suprapus alergia aia cu datul iaurtului prima data. Alergia la iaurt o poate avea daca are intoleranta la lactoza sau proteina din lapte de vaca. Astfel e alergic la orice tip de lactate:lapte, iaurt, smantana, unt si branza si posibil carne de vita.

Mami de Daria (21.04.2008) si Vladic (17.10.2006)
Vladic
Daria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roli25 spune:

Felicia eu as zice sa faci un test intai si sa scoti din meniu pentru cateva zile toate lactatele din lapte de vaca. Apoi sa urmaresti, introducandu-le pe rand, cate una la 2-3 zile. Poate alergia s-a declansat de la altceva.
Baiatul meu mic mi-a facut alergie de la fructe de supermarket si nu m-as fi gandit la asta, daca nu as fi verificat din nou ca sa fiu sigura. E alergic la chimicalele alea cu cae cresc fructele maaari si frumoase intr-un timp f scurt.

Roli mamica de Andrei(16 ianuarie 2008) si Marc(9 iunie 2006)

www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tecky spune:

Felicia eu ii fac fetitei mele branzica din lapte praf si o tolereaza foarte bine.Eu folosesc lapte Nan2 si ii fac 120ml lapte:4 masuri de lapte la 120ml apa,pun pe foc laptele si la primul clocot pun 2,3 picaturi de lamaie.Iau imediat dupa foc si pun branzica la scurs.

Mergi la inceput

Buna fetelor
In primul rand va multumesc pentru raspunsuri.
As dori sa va explic de ce cred ca e iaurtul de vina.
Acum o saptamana i-am facut iaurt cu fructe (peremai exact ca le suporta foarte bine si ii si plac)si i l-am dat 3 dimineti la rand. Mancarica de pranz e aceasi pe care o papa si acum si nu a avut nici un efect.
Am observat dupa a doua zi ca incep sa ii apara o serie de bubitze mici mici, mai intai cateva pe tot corpul casa ajunga dupa 3 zle sa fie plin de ele. Atunci m-am speriat si am scos toata papica si i-am dat 2 zile numai laptic si pielea a inceput sa isi revina. Acum fatzuca lui e curata, mai are inca cateva bubitze pe picioare insa se usuca si cred ca vor disparea in curand si ele.
Fiindca am reluat papica, evident in pasi sa identificam care ar fi ingredientul responsabil de reactie si din tot ce am testat a reiesit ca iaurtul e de vina.

Citat:
Originally posted by Gabitzam

Felicia, este alergin in general la proteinele din lapte de vaca? Sau la lactoza? Ca daca e asa, nu-i poti da nici branzica, ma gandesc

Sincer nu am idee la care din ele e alergic. Presupun ca la proteinele din laptele de vaca din moment ce el papa laptic normal cu lactoza.

Citat:
Originally posted by CristinaGoji

Lapte praf de care-i dai?

El primeste Nutrilon cunoscut in Romania ca Aptamil. Versiunea pe care o foloseste e una normala.

Roli25 dupa cum am spus mai sus am facut deja asta si iaurtul a iesit vinovat. Plus de asta am fost la doctor si am intrebat ce e cu bubitele alea si mi-a spus clar ca e o reactie alergica.

Tecky mersi mult de informatie. E intr-adevar util ce mi-ai spus

Ursuletzul-pufarina
Povestea nasterii
M-am nascut de ziua mea
Sa revenim la normal

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinaGoji spune:

Felicia - Aptamilul e lapte praf facut din lapte de vaca, deci contine si lactoza si proteina din lapte de vaca. Sigur e alergic la ceva, doar ca nu cred sa fie la iaurt, din moment ce el primeste lapte praf normal. Stiu ca unele alimente pot da alergii dupa un anumit timp de la introducere, chiar luni de zile, pana se formeaza antigenii in organism. Adica chiar daca n-a avut reactie alergica la un aliment din prima, aceasta poate aparea mai tarziu. Poate galbenusul de ou, poate ficatul (daca-i dai asa ceva), poate un anumit fruct cu potential alergen (banana, portocala, etc.) sau poate fi alergie la anumiti factori din mediu inconjurator. Baietelul meu facea reactii alergice chiar si inainte sa fie diversificat, fara sa-i schimb cosmeticele sau scutecele. Pur si simplu ma trezeam cu el cu bubite dintr-odata.

Mami de Daria (21.04.2008) si Vladic (17.10.2006)
Vladic
Daria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns menuet spune:

Buna seara si bine v-am gasit!
Dintisori-mai avem doar ultimele masele si am scapat.Insa cand se pregateau caninii sus sa iasa Ana a avut 3 zile la rand scaune dese si moi.Manca normal, ii dadeam chiar alimente menite sa o inchege la burtica.Am crezut ca este enterocolita asa ca am dat fuga la dr cu 2 pampersi cu caca in dotare sa nu creada dr ca aberez.A spus ca avea gingia foarte tare si umflata si ca se pregateste o eruptie in masa.Din a 4a zi lucrurile au intrat in normal.
Iritatie scutec-pana la 6 luni am mers f bine cu Pampers dar apoi nu i-a mai tolerat.Am trecut prin toate firmele existente pe piata si am ramas la Happy cu care nu avem nici o problema.Eu cred ca mai conteaza si cu ce este tratat scutecul..sau difera loturile..nu stiu ce sa zic..Cert e ca daca pun Pampers e suficient sa stea cu el jumatate de ora si e iritata.
In momentul eruptiei dentare fecalele si pisu devin mai acide.Poate o fi si asta o cauza! De prefarat sa se spele bebele cu apa calda si lasat cat se poate cu poponetul liber.
Iaurt cu fructe-nu mai dau in viata mea sa pape.I-am dat o data Danonino si imediat s-a iritat la fund.Asa ca la noi iaurtelul il papam separat si fructul separat.

Of topic...Pont (am citit si eu intr-o revista si la noi a functionat).Pt cele dintre voi care incep sa puna bebei la olita aveti grija ca olita sa fie calduta.Daca este rece in mom in care bebe cu fundikul cald se aseaza o sa i se para rece si o sa refuze.Eu o spal si o tin sprijinita de caloriferul din baie.Olitza!
Pup
Menuet, mamica de Ana-Maria(Veveritza pe alint)26 Aprilie 2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns menuet spune:

Sa facem si cunostinta..Ana-Maria sau ''Veveritza'' sau ''Veve'' http://i382.photobucket.com/albums/oo264/veveritza_album/2009033.jpg

Mergi la inceput