LMA Bulgarasi si globulete de nov-dec 2007 (148)
Raspunsuri - Pagina 9
ancadragoman spune:
azi am luat jucariile ptr mos,asta e una dintre ele http://www.casaretro.com/product_info.php/info/p991_5-2-6-2-LABIRINT-SARME-TWIST--8217-N-TURN.html si asta dar cu o singura coloana http://www.casaretro.com/product_info.php/info/p993_5-2-4-3--PIRAMIDA-3-IN-1.html
anca
de
Maria Alexandra (4 noiembrie 2007)
poze si filmulete
povestea nasterii
www.totsites.com/tot/mariadragoman" target="_blank">eu sunt Maria
www.onetruemedia.com/otm_site/start" target="_blank">Montaje Mariuca
SA IL AJUTAM PE ANDREI
BEBE 2
adinag spune:
Sunt foarte faine, Anca! Si noi am luat o gramada de lucruri pentru Craciun, si parca totusinu sunt suficiente.
I-am luat si la al meu azi ceva, dar nu sunt multumita... Voi ce ati luat?
ancadragoman spune:
Am luat ptr Maria trei jucari dastea din lemn ca imi plac mult,in rest nimic ca nu am avut timp
anca
de
Maria Alexandra (4 noiembrie 2007)
poze si filmulete
povestea nasterii
SA IL AJUTAM PE ANDREI
BEBE 2
ancadragoman spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui adinag Lasa ca vine bb cadou! ![]() Adina, Jasmina (24 iulie 2003) & Floris (23 decembrie 2007) |
Daaaaaaaa
anca
de
Maria Alexandra (4 noiembrie 2007)poze si filmulete
povestea nasterii
SA IL AJUTAM PE ANDREI
BEBE 2
ram0nica spune:
| citat din mesajul lui Amy26 Iustin are 9.500 nush dc e bine sau nu dar cert e ca-i pot numara coastele la cat de slab e si asta ma ingrozeste ![]() Pussi,mersi |
Nu vreti vreun kil-doua cu imprumut de la Vlad? Ca el are (tot) 13 de muuulte luni...
Ramona si Vlad-Gabriel (13 dec 07)
ram0nica spune:
| citat din mesajul lui eladea2005 l-a pus si cu noi la masa, dar refuza categoric sa deschida macar gura sa guste legumele cu carne/ou...cred ca deschide gura doar daca ii place mirosul... cel putin asta e concluzia mea.. ca la branzica cu fructe deschide gura mare...din prima... |
Andreea, hai ca pt cateva momente aveam impresia ca ai nostrii sunt gemeni
se stramba. Se mai uita lunnng in mana mea. Mai ia inca o gura printre stambaturi
... si tot asa pana reusesc sa-i dau maxim 15 lingurite mancarea respectiva.Si o tot tine asa de multa vreme (vreo 2 luni). De multe ori lua 3 lingurite din indiferent ce fel de mancare era si gata. Doar daca era lapte sau iaurt/branza cu fructe vrea cu maaare placere!

ram0nica spune:
| citat din mesajul lui Lala_D Imi cer scuze ca nu mai tin minte cine intreba de calciu lactic. Eu nu i-am dat calciu lactic dar i-am dat calciu de la Pharco cate 5 ml in primele 10 zile ale lunii. |
Si eu i-am dat prin primele luni (datele 1-10 din fiecare luna) un Ca de la "Natural"
ram0nica spune:
| citat din mesajul lui adinag Ellis, am inteles ca nu este sprijin pentru alaptat tot de la voi. Mi s-a spus ca in RO nu exista counceling, adica femei care au facut o scoala, au certificate si au si alaptat si ele la randul lor si sunt specializate exact in asta. Sunt intre timp (slava DOmunui) si putini medici care au facut suplimentar scoala asta. Doamnele astea pot fi sunate oricand, si in week-end, te ajuta si prin telefon, vin acasa (contra cost, se intelege - doar cele de la LLL le dai cat vrei parca). Si sunt un ajutor pretios! Mi s-a spus ca in RO nu exista asta. Am inteles eu gresit? |
N-ai inteles gresit, in Ro nu exista asemenea meserie, sau cel putin nu in spitalele de stat. Poate doar in clinici particulare gen euroclinic/cmu/sanador.
Majoritatea prietenelor mele nu au avut deloc suport din partea asistentelor in acest sens. Din contra: "pune draga copilu' la san, ce te fofilezi atat ca nu trage, ca nu e mare branza!", "nu esti in stare", "tu esti de vina ca nu suge bine". Si as mai continua...
Doar 3 au avut norocul sa dea peste dr. dragute care au avut rabdarea sa le arate ce si cum.
Bine, veti spune ca multe info se pot obtine de pe internet... dar cu toate astea (si eu avem listate o gramada de referiri exacte) teoreia e teorie.
Uite, iti dau exemplul meu: avand mameloanele neformate in relief, pur si simplu refuza sa se apropie, darmite de supt!. Eee si degeaba am incercat eu cu mam. de silicon, nici asa.
Cred ca le-am disperat pe toate asistentele care se nimereau sa treaca prin salon sa-mi arate ce sa fac sa rezolv problema si sa-mi spuna unde gresesc (si nu glumesc, nu lasam sa-mi scape vreuna neintrebata, le-am capiat). Imi raspundeau mai toate invariabil: "pune-l la san si gata". Degeaba le aratam ca nu vrea... Ele nu si nu: "ee, nu vrei tu, te simte nu-stu'-cum".
Unele se mai enervau ca le caut sa-mi mai arate inca o data ce si cum ca eu tot nu reuseam: musca de 2 ori si gata, incepea sa urle. In disperare de cauza, la sugestia unora, am acceptat sa ma traga pur si simplu de mamelon "sa se formeze"
De asta zic ca la noi nu exista suport specializat pt alaptat. Eram innebunita... ma simteam atat de inutila si de dezamagita... (noroc ca n-am facut vreo depresie) si unele asistente mai imi vorbeau pe un ton nervos: "ce tot plangi, ca nu e sfarsitul lumii!"
Intr-un final, ajunsa acasa, cu ajutor calificat de la o clinica particulara am reusit alaptatul. Doar pt o luna din pacate pt ca avand niste evenim. neplacute in fam. am "pierdut" laptele.
ram0nica spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui adinag
Dar ce inaltime are? Floris are 9700 la 80 cm si arata bine, si pediatra a zis ca e fff bine... Nu zic sa nu dai atentie, dar vezi daca nu-ti faci griji prea mari! ![]() Adina, Jasmina (24 iulie 2003) & Floris (23 decembrie 2007) |
Aoleu, insemna ca numai al meu e exagerat de grasun si inalt.
Nu-i nimic, la anu' il dau direct la gradinita

IUSTIN CRISTIAN(07.11.2007)