LMA Bulgarasi si globulete de nov-dec 2007 (148)
Raspunsuri - Pagina 8
oana8188 spune:
Andreea, hai sa zic si io:
Alexandra papa bine masa solida si mai nou, de cam 2 saptamani a scazut brusc cantitatea de lapte bauta dimineata si seara; ma rog, asta e alta poveste....
Sa stii ca nici eu nu ii dau biscuiti intre mese; nu mai mananca decat jumatate din cantitate la masa, daca ii dau.
Am avut o perioada cand refuza felul 1 la pranz, asta era piure de legume cu carnita; mai manca oarecum bine cand ii faceam out, dar manca foarte bine desert, adica mar ras cu cereale fara lapte sau orice alt piure de fructe. Si daca am vazut ca ala ii place ii puneam cantitate mare ca macar ala sa il manance.
Mai poti incerca diverse meniuri de la borcans (chiar daca sunt foarte scumpe la noi
); Alexandra radea borcanul de paste cu sunca si sos de rosii. Ce sa zic... si eu sunt intr-o continua lupta pentru papa pentru ca donsoara mea are 9 kile la 1 an, deci nu si-a triplat greutatea de la nastere.
Ah, cel mai important lucru, ii place f mult sa se uite la masina de spalat cum merge, cand mananca si sa se joace cu un capac de borcan sau de sticla.
Pofta mare!
Nu-i lasati steluta sa cada de Craciun!
pussi spune:
ellis, adina, eladea mersi de gandurile bune. Initial pediatra banuia ca nu e hidradata bine, mie mi se parea aiurea ca Ana bea mult mai putine lichide decat Elena. Acum cu Elena ajung pe la 900 ml cu supa si lapte, cu Ana sunt la 500 ca lapte nu bea si apa bea mai putina. Dupa o sapt. de hidratare intensa cristale au scazut prea putin ... deci n-a fost deshidrata, sa vedem ce zice pediatrul care o ecografiaza maine.. o sa intru sa va zic.
PUSSI
de
SABINA ELENA &
ANA NICOLETA 19.11.2007www.flickr.com/photos/12652375@N04/2078939834/in/photostream/" target="_blank"> TUSTELE MELE
ASA CRESTEM
DOAMNE AJUTA!
ellis spune:
ANDREEA - daca iti spun ca m-a durut disperarea ta, mai mult decat suferinta cauzata de interpretarile pe care le-am gasit pe forum, ma crezi? si stii si de ce...hai sa mai zic si eu ceva pt tine si Eric al tau:
- as elimina sucul de fructe, ai zis ca papa bine fructe cu branzica, e suficient, din suc se asimileazain primul rand zaharul, trece in sange, apoi urmeaza vitaminele(asta o stiu din sursa sigura - dietetician+ diabetolog) - si asta ii taie pofta de mancare;
- incearca laptele intr-o singura repriza dimineata, chiar redu din cereale sa nu fie prea consistent, adica pune 2 masuri(de la laptele praf) sa zicem;
- incearca sa aduci masa de fructe undeva inainte de somnicul lui, adica pe la 10, 10 si un pic, apoi pe la 13-13.30-14, cum va pica bine, masa de pranz;
- eu ii tot puneam Alessiei pe masuta, la pranz, bucatele mici mici de painica, mozzarella(e una f buna, ca un cas), bucatele delegume fierte divers colorate, sau pulpa de rosi cruda, culori diferite, ca sa o intereseze;
- e ok masa de amiaza daca papa ce ai zis tu;
- in laptele de seara pune mai multe masuri de cereale, ii asigura satietate, sa nu te gandesti ca il ingrasa(cred ca nu te gandesti tu la asta, dar am mai auzit opinii in sensul asta);
- daca papa gris, incearca supa de pui cu rosii(optional) si cu galuste - mofturoasei ii place cu sau fara rosii;
- de biscuiti...nici a mea nu mananca mai mult de un biscuite o data, o sg data a mancat 2 ca ii dadea ta-su, poate ca sa il impresioneze, dar nu s-a mai repetat...astia sunt;
- multisanostolul nu face minuni, e bun, Alessia a mancat cat timp i-am dat si vreo cateva zile dupa, apoi abia dupa vreo luna a inceput ea sa manance mai bine; succes!
- dar pasat cu furculita ai incercat? poate nu mai vrea mancarea crema? ...la noi chestia asta s-a intamplat brusc dupa o perioada de vomitaturi;
- culmea, si a mea a avut o per in care manca super bine borcanase;
Mai, pai eu iti raspunsesem si mai inainte, n-ai vazut? cum sa te las eu????????
PUSSI - sa fie bine!
Ellis,
de
ALESSIA MARIA (20.11.2007)
POVESTEA NOASTRA
UN ANISOR
ancadragoman spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Amy26 Fetelor,pls,pls.....recomandati-mi un tratament homeopat pentru stimularea poftei de mancare Iustin al meu nu papa mai nimik,a inceput sa slabeasca vazand cu ochii,nush ce sa ma mai fac...nici laptic nu prea mai vrea ![]() Ce vitamine ati dat bulgarasilor?Ma gandeam la Cavit dar acesta parca se da dupa 2-3 ani si de aceea as prefera un tratam. homeopat. ![]() AMY si IUSTIN CRISTIAN(07.11.2007) |
cavitul se da de la un an,asa scrie pe cutie
anca
de
Maria Alexandra (4 noiembrie 2007)poze si filmulete
povestea nasterii
www.totsites.com/tot/mariadragoman" target="_blank">eu sunt Maria
www.onetruemedia.com/otm_site/start" target="_blank">Montaje Mariuca
SA IL AJUTAM PE ANDREI
BEBE 2
ancadragoman spune:
| citat din mesajul lui pussi eu sunt supa... a venit examenul de urina al Elenei.... au scazut cristalele dar foarte putin... maine suntem programate de urgenta la eco abdominal...in cel mai fericit caz e nisip............. ![]() ![]() PUSSI de SABINA ELENA & ANA NICOLETA 19.11.2007www.flickr.com/photos/12652375@N04/2078939834/in/photostream/" target="_blank"> TUSTELE MELE ASA CRESTEM DOAMNE AJUTA! ![]() |
cum nisip ?de unde?

anca
de
Maria Alexandra (4 noiembrie 2007)poze si filmulete
povestea nasterii
SA IL AJUTAM PE ANDREI
BEBE 2
mariussimiuc spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui eladea2005
si noi suntem in aceeasi situatie... si pediatra e in vacanta, pana in 13 ianuarie cand am reusit sa fac programare... ![]() ![]() |
Noua pediatra ne-a recomandat VITAM,dar inca nu le-am dat.Cica e nou aparut pe piata si ca orice remediu nou da ceva rezultate.
Acum ii dau lui Robert niste pastilute naturiste,www.terapeut.ro/commerce/raducu-p-1230.html" target="_blank">Raducu.Contin atomizat din oua de prepelita si calciu si se pot da dupa 1 anisor. Si chiar l-am auzit de cateva ori spunand ca-i este foame.
Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...
ancadragoman spune:
Miho nu ai somn?![]()
anca
de
Maria Alexandra (4 noiembrie 2007)
poze si filmulete
povestea nasterii
SA IL AJUTAM PE ANDREI
BEBE 2
mariussimiuc spune:
| citat din mesajul lui Ank83 Cat despre certuri ...se cearta majoritatea si jumatate cica pleaca.. Lasa ca vin ele inapoi ...le momeste Miha cu o prajitura... |
Pe bune ca acu m-as apuca de facut daca as sti ca toata lumea se impaca cu toata lumea.
Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...
adinag spune:
Andreea, ti-au dat deja fetele foarte bune sfaturi. Si eu stiu ca sucul taie pofta de mancare.
Stiu ca-ti e foarte greu, si Floris a avut vreo doua saptamani in care nu manca mai mult de cateva lingurite in total toata ziua, ca intrasem si eu in panica, cu toate ca de obicei privesc asta mai calm. Si-a revenit. Oricat ar fi de greu, nu alerga cu mancarea dupa el, pot prinde si ca un fel de ciuda sa manance, nu stiu cum sa zic... Adica nu incerca din ora in ora sapape ceva, ca sigur nu vei avea rezultate.
Ce mi se mai pare ca nu e asa eficient, sa-i dai doua feluri de mancare. Unul si bun :))
Mie pediatra mi-a mai zis sa nu-i monitorizez cantitatile de mancare, pentru ca la varsta asta majoritatea copiilor au deja, ca si noi, zile mai mancacioase si mai putin mancacioase.
Ah, Floris nu mananca in ultimul timpdecat daca ii dau ocupatie, pur si simplu se incapataneaza sa deschida gurita oricat de flamand ar fi. Pentru ca ii este frica cumva sa piarda timpul, am constatat
Adica ori se intampla de la sine multe in jur (deh, probabil obisnuit s-o aiba pe sora-sa in jur), ori ii tot dau ceva: nr unu si de multe ori suficient un castronel mic de plastic cu ff putina din mancarea pe care i-o dau si o lingurita de plastic. El incearca in paralel sa manance si singur sau sa mestece acolo sau orice ar vrea, este entuziasmat. Cutioare de plastic cu capac sunt tot foarte iubite, mai ales daca pui si ceva inauntru (d.e. o bila). Incearca si tu, poate da rezultate!
Dar de cand papa asa prost? Stiu ca nu era mancacios, dar parca era mai bine, nu?
mariussimiuc spune:
| citat din mesajul lui ancadragoman Miho nu ai somn? |
Bu hu hu...

IUSTIN CRISTIAN(07.11.2007)