LMA Bulgarasi si globulete de nov-dec 2007 (148)
Raspunsuri - Pagina 10
ram0nica spune:
Aaaa, Adina, uitasem sa mentionez ca al meu mi se pare asa urias si de dat la gradinita pt ca are "87-88 cm" (la renumitele lui 13 kg) dupa ultima masuratoare...
Miha, Buna idee cu vitam. Raducu! Dupa ce vin rezultatele la analizele lui Vlad, chiar o sa intreb daca ii pot da.
Ramona si Vlad-Gabriel (13 dec 07)
ram0nica spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui adinag Andreea, (...) Ah, Floris nu mananca in ultimul timpdecat daca ii dau ocupatie, pur si simplu se incapataneaza sa deschida gurita oricat de flamand ar fi. Pentru ca ii este frica cumva sa piarda timpul, am constatat Adica ori se intampla de la sine multe in jur (deh, probabil obisnuit s-o aiba pe sora-sa in jur), ori ii tot dau ceva: nr unu si de multe ori suficient un castronel mic de plastic cu ff putina din mancarea pe care i-o dau si o lingurita de plastic. El incearca in paralel sa manance si singur sau sa mestece acolo sau orice ar vrea, este entuziasmat. Cutioare de plastic cu capac sunt tot foarte iubite, mai ales daca pui si ceva inauntru (d.e. o bila). Incearca si tu, poate da rezultate! |
Asa fac si eu ca altfel nu ar manca. Trebuie sa-i dau ba un bol cu o lingura de lemn (buna idee sa-i pun si putina mancare, pana acum , ultima data si-a turnat in cap... sa mai incerc, poate se prinde ca nu e masca de par) sau ii mai dau cate o jucarie. Ca da, se plictiseste sa se uite la mine
Ramona si Vlad-Gabriel (13 dec 07)
ellis spune:
ANCUTZA - ai fost cu Maria la dr pt iritatia aia? stii de la ce e? ca a revenit si la Alessia, anul trecut in iarna era plina de bubite uscate si mi-au zis ca e dermatita atopica, acum ii aparuseracateva, a vazut-o dr si mi-a zis ca or fi de la caldura sau detergent, acum sau inmultit si ma gandesc iar la dermatita atopica..ced ca trecem din nou la stellatopia...tocmai cand vroiam sa renunt definitiv la mustela si sa iau ceva mai ieftin![]()
Ellis,
de
ALESSIA MARIA (20.11.2007)
POVESTEA NOASTRA
UN ANISOR
Roxxy80 spune:
Ramo, nu mi-a venit sa cred cand am citit ce ai patit in maternitate cu alaptatul. Este o poveste identica cu a mea. Nu vroia nimeni sa ma ajute. Eram disperata pt ca Matei nu vroia deloc sa suga pt ca eu nu aveam deloc sfarcuri. A refuzat si mameloanele alea de plastic. Ii dadeam lapte praf cu lingurita ca sa nu se obisnuiasca cu biberonul. Il puneam non-stop la san cand plangea si atunci el urla mai tare si intorcea capul d ela sanul din care nu curgea absolut nimic. La vreo 5-6 zile de la nastere, dupa 3 ore de muls cu pompa cu greu scoteam vreo 10 ml.
Diferenta intre noi doua este ca eu am avut o forma usoara de depresie.
| Citat: | ||
citat din mesajul lui ram0nica
N-ai inteles gresit, in Ro nu exista asemenea meserie, sau cel putin nu in spitalele de stat. Poate doar in clinici particulare gen euroclinic/cmu/sanador. Majoritatea prietenelor mele nu au avut deloc suport din partea asistentelor in acest sens. Din contra: "pune draga copilu' la san, ce te fofilezi atat ca nu trage, ca nu e mare branza!", "nu esti in stare", "tu esti de vina ca nu suge bine". Si as mai continua... Doar 3 au avut norocul sa dea peste dr. dragute care au avut rabdarea sa le arate ce si cum. Bine, veti spune ca multe info se pot obtine de pe internet... dar cu toate astea (si eu avem listate o gramada de referiri exacte) teoreia e teorie. Uite, iti dau exemplul meu: avand mameloanele neformate in relief, pur si simplu refuza sa se apropie, darmite de supt!. Eee si degeaba am incercat eu cu mam. de silicon, nici asa. Cred ca le-am disperat pe toate asistentele care se nimereau sa treaca prin salon sa-mi arate ce sa fac sa rezolv problema si sa-mi spuna unde gresesc (si nu glumesc, nu lasam sa-mi scape vreuna neintrebata, le-am capiat). Imi raspundeau mai toate invariabil: "pune-l la san si gata". Degeaba le aratam ca nu vrea... Ele nu si nu: "ee, nu vrei tu, te simte nu-stu'-cum". Unele se mai enervau ca le caut sa-mi mai arate inca o data ce si cum ca eu tot nu reuseam: musca de 2 ori si gata, incepea sa urle. In disperare de cauza, la sugestia unora, am acceptat sa ma traga pur si simplu de mamelon "sa se formeze" De asta zic ca la noi nu exista suport specializat pt alaptat. Eram innebunita... ma simteam atat de inutila si de dezamagita... (noroc ca n-am facut vreo depresie) si unele asistente mai imi vorbeau pe un ton nervos: "ce tot plangi, ca nu e sfarsitul lumii!" Intr-un final, ajunsa acasa, cu ajutor calificat de la o clinica particulara am reusit alaptatul. Doar pt o luna din pacate pt ca avand niste evenim. neplacute in fam. am "pierdut" laptele. Ramona si Vlad-Gabriel (13 dec 07) |
Roxxy si
Matei, sufletelul meu drag (29.11.2007)
Roxxy80 spune:
Nici pe Matei nu-l da nimeni de 1 an. Al meu are 81 de cm si vreo 11,300 greutatea.
| Citat: | ||||
citat din mesajul lui ram0nica
Aoleu, insemna ca numai al meu e exagerat de grasun si inalt. Nu-i nimic, la anu' il dau direct la gradinita Ramona si Vlad-Gabriel (13 dec 07) |
Roxxy si
Roxxy80 spune:
Mai fetelor, asa de rau imi pare cand aud ca aveti probleme cu bebeii nemancaciosi.
Citeam intr-o carte de cresterea copilului ca dupa varsta de 1 an incep fitele adevarate la mancare. Devin foarte selectivi, isi pierd si rabdarea la masa. Si eu ii dau lui Matei diverse chestii de joaca pe la jumatatea mesei. Are cateva jucarioare pe care le primeste doar la masa.
Eu am mutat masa de fructe pe care o aveam dimineata tocmai pt ca incepuse sa manance mai putin la pranz (pt noi putin insemna vreo 100 de grame) si am lasat pauza aia mai mare, adica intre laptele de la 7.00/7.30 si 12.00/12.30. Matei nu prea vede nimic fainos intre mese (cu exceptia cand mergem in parc. acolo primeste pufuleti/grisine/biscuiti).
De asemenea, lui Matei ii plac mancarurile cu mult suc de rosii sau orice care sa contina peste.
Roxxy si
eladea2005 spune:
neata fetele mele...![]()
va multumesc tare mult pentru sfaturile bune, o sa incerc sa aplic multe din ele, doamne da sa vad si rezultatele...
chestia e ca daca ii dau ceva in mana arunca pe jos si asteapta sa ma tot aplec dupa chestia respectiva sa i-o dau din nou...
o sa incerc si cu papa la masina de spalat, ca ne place la nebunie de ea...o sa reducem cantitatea de suc de fructe intre mese...de fapt o inlocuiesc cu apa si atat...Eric nu e fan biscuiti, asa ca pot sa-i scot de tot...sa-i dau in cazuri exceptionale, cand plecam de acasa si nu avem alta sursa de hrana...![]()
si ellis, dupa ce ca-s necajita ma faci si tu sa plang, treaba-i asta???![]()

si asa is in butoiul cu melancolie si cu 'necajeala'...
oricum, de azi am inceput si cu multisanostolul...
miha suna interesant ce zici tu...dar unde-l gasim pe Raducu?
la farmacie?
astazi abia la 9 a baut lapticul, atunci ne-am trezit...
o sa incerc cu papa pe la 1.00...
va tin la curent! acu nu mai scapati asa usor...![]()

Andreea si Eric, cel mai dulce ingeras (9 decembrie 2007)
ERIC
www.onetruemedia.com/shared?p=75b19b17740aa34e16575b&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> Eric la aproape 1 anisor...
ERIC LA 1 ANISOR...
Sa-l ajutam pe Andrei sa se faca bine...
http://b2.lilypie.com/gAmbp2.png
Esti mereu cu mine, in suflet, in gand..oriunde ai fi...pentru totdeauna...
eladea2005 spune:
| citat din mesajul lui ancadragoman azi am luat jucariile ptr mos,asta e una dintre ele http://www.casaretro.com/product_info.php/info/p991_5-2-6-2-LABIRINT-SARME-TWIST--8217-N-TURN.html si asta dar cu o singura coloana http://www.casaretro.com/product_info.php/info/p993_5-2-4-3--PIRAMIDA-3-IN-1.html anca de Maria Alexandra (4 noiembrie 2007)poze si filmulete povestea nasterii www.totsites.com/tot/mariadragoman" target="_blank">eu sunt Maria www.onetruemedia.com/otm_site/start" target="_blank">Montaje Mariuca SA IL AJUTAM PE ANDREI BEBE 2 |
e tare interesanta spirala aia...vroiam sa o iau si eu la un moment dat...nu stiu de ce n-am facut-o...dar urmeaza...
cum e Mariuca?

ERIC
www.onetruemedia.com/shared?p=75b19b17740aa34e16575b&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> Eric la aproape 1 anisor...
ERIC LA 1 ANISOR...
eladea2005 spune:
| citat din mesajul lui ellis ANDREEA - daca iti spun ca m-a durut disperarea ta, mai mult decat suferinta cauzata de interpretarile pe care le-am gasit pe forum, ma crezi? si stii si de ce...hai sa mai zic si eu ceva pt tine si Eric al tau: - as elimina sucul de fructe, ai zis ca papa bine fructe cu branzica, e suficient, din suc se asimileazain primul rand zaharul, trece in sange, apoi urmeaza vitaminele(asta o stiu din sursa sigura - dietetician+ diabetolog) - si asta ii taie pofta de mancare; - incearca laptele intr-o singura repriza dimineata, chiar redu din cereale sa nu fie prea consistent, adica pune 2 masuri(de la laptele praf) sa zicem; - incearca sa aduci masa de fructe undeva inainte de somnicul lui, adica pe la 10, 10 si un pic, apoi pe la 13-13.30-14, cum va pica bine, masa de pranz; - eu ii tot puneam Alessiei pe masuta, la pranz, bucatele mici mici de painica, mozzarella(e una f buna, ca un cas), bucatele delegume fierte divers colorate, sau pulpa de rosi cruda, culori diferite, ca sa o intereseze; - e ok masa de amiaza daca papa ce ai zis tu; - in laptele de seara pune mai multe masuri de cereale, ii asigura satietate, sa nu te gandesti ca il ingrasa(cred ca nu te gandesti tu la asta, dar am mai auzit opinii in sensul asta); - daca papa gris, incearca supa de pui cu rosii(optional) si cu galuste - mofturoasei ii place cu sau fara rosii; - de biscuiti...nici a mea nu mananca mai mult de un biscuite o data, o sg data a mancat 2 ca ii dadea ta-su, poate ca sa il impresioneze, dar nu s-a mai repetat...astia sunt; - multisanostolul nu face minuni, e bun, Alessia a mancat cat timp i-am dat si vreo cateva zile dupa, apoi abia dupa vreo luna a inceput ea sa manance mai bine; succes! - dar pasat cu furculita ai incercat? poate nu mai vrea mancarea crema? ...la noi chestia asta s-a intamplat brusc dupa o perioada de vomitaturi; - culmea, si a mea a avut o per in care manca super bine borcanase; Mai, pai eu iti raspunsesem si mai inainte, n-ai vazut? cum sa te las eu???????? ![]() PUSSI - sa fie bine! ![]() Ellis, de ALESSIA MARIA (20.11.2007)POVESTEA NOASTRA UN ANISOR |
ellis,draga mea, o sa facem asa:
- eliminam sucul de fructe...
-in laptele de dimi nu pun intotdeauna cereale, iar cand pun e cantitate mica, aprox. 2 lingurite, nu mai mult...
-ora de papa la pranz variaza pt ca si ora lui de somnic variaza...azi de ex. s-a trezit pe la 9 iar acum doarme...deci cand se trezeste ma gandeam sa intru cu masa de pranz, iar branzica cu fructe sa i-o dau mai atrziu...oare e ok asa?
- si eu ii pun pe tavita bucatele de painica cu almette, uneori manaca si ii place coaja goala de la paine... morcov fiert manaca putin, in rest sa nu vada legumele..le ia in manuta, le strange si le arunca jos...manaca bine banana, para, prunele, fructele in general, cum ziceam...
-nu ma stresez ca se ingrasa, iti dai seama..
-supa de taitei ii place, manca bine si de fasole verde (pastai), o sa-i pun si sos de rosii, sa incerc...el nu e fan acrituri, nici iaurtul simplu nu-i place...
-biscuti am zis ca nu manaca decat maxim 1...sau cateva sticks-uri, dar nu in fiecare zi, rar ii dau...
-ii pasez mancarica cu furculita, mai las cateodata si cateva bucatele mai marisoare, cat unghia de la degetul mic...crema nu-i mai du demult, am mai incercat dar refuza, la fel ca si mancarea pasata...
-i-am luat borcanase, tocmai ieri am primit pachetul, am zis ca o sa-i palca...i-am desfacut unul cu paste si sunca si ceva sos, sunt gustoase dar abia a luat 2 inghitituri...
oricum, sa vedem ...o sa pun in practica sfaturile voastre...sa vedem ce iasa...

oana, mersi de sfaturile tale...tocmai ti-am raspuns si tie in mailurile mele...

ERIC
ERIC LA 1 ANISOR...

Adica ori se intampla de la sine multe in jur (deh, probabil obisnuit s-o aiba pe sora-sa in jur), ori ii tot dau ceva: nr unu si de multe ori suficient un castronel mic de plastic cu ff putina din mancarea pe care i-o dau si o lingurita de plastic. El incearca in paralel sa manance si singur sau sa mestece acolo sau orice ar vrea, este entuziasmat. Cutioare de plastic cu capac sunt tot foarte iubite, mai ales daca pui si ceva inauntru (d.e. o bila). Incearca si tu, poate da rezultate!
IUSTIN CRISTIAN(07.11.2007)
Maria Alexandra (4 noiembrie 2007)