LMA Bulgarasi si globulete de nov-dec 2007 (148)
Raspunsuri - Pagina 11
ram0nica spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Roxxy80 Ramo, nu mi-a venit sa cred cand am citit ce ai patit in maternitate cu alaptatul. Este o poveste identica cu a mea. Nu vroia nimeni sa ma ajute. |
Nu cumva ai nascut si tu la Bucur?
P.S.: Ellis, ma bucur sa aud ca la Municipal exista ajutor specializat. Eram convinsa ca in spitale de stat nu exista asa ceva, mai ales auzind povestea spinoasa a cunostintelor mele ce nascusera in maternitati diferite.
La cele particulare se ocupa intens... dar nu sunt prea multe mamici sa-si permita o nastere la o asemenea clinica unde cel mai mic pachet pleaca de la 2000 de eur...
Ramona si Vlad-Gabriel (13 dec 07)
Roxxy80 spune:
Ba da, la Bucur am nascut
. Eu am fost multumita din toate punctele de vedere acolo, mai putin faza cu alaptatul.
| Citat: | ||
citat din mesajul lui ram0nica
Nu cumva ai nascut si tu la Bucur? P.S.: Ellis, ma bucur sa aud ca la Municipal exista ajutor specializat. Eram convinsa ca in spitale de stat nu exista asa ceva, mai ales auzind povestea spinoasa a cunostintelor mele ce nascusera in maternitati diferite. La cele particulare se ocupa intens... dar nu sunt prea multe mamici sa-si permita o nastere la o asemenea clinica unde cel mai mic pachet pleaca de la 2000 de eur... Ramona si Vlad-Gabriel (13 dec 07) |
Roxxy si
Matei, sufletelul meu drag (29.11.2007)
ancadragoman spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui ellis ANCUTZA - ai fost cu Maria la dr pt iritatia aia? stii de la ce e? ca a revenit si la Alessia, anul trecut in iarna era plina de bubite uscate si mi-au zis ca e dermatita atopica, acum ii aparuseracateva, a vazut-o dr si mi-a zis ca or fi de la caldura sau detergent, acum sau inmultit si ma gandesc iar la dermatita atopica..ced ca trecem din nou la stellatopia...tocmai cand vroiam sa renunt definitiv la mustela si sa iau ceva mai ieftin Ellis, de ALESSIA MARIA (20.11.2007)POVESTEA NOASTRA UN ANISOR |
abia luni dar intre timp au trecut cu mustella ,deci tot dermatita ...este ceva mai ieftin pentru copii?
anca
de
Maria Alexandra (4 noiembrie 2007)poze si filmulete
povestea nasterii
www.totsites.com/tot/mariadragoman" target="_blank">eu sunt Maria
www.onetruemedia.com/otm_site/start" target="_blank">Montaje Mariuca
SA IL AJUTAM PE ANDREI
BEBE 2
ancadragoman spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui eladea2005
e tare interesanta spirala aia...vroiam sa o iau si eu la un moment dat...nu stiu de ce n-am facut-o...dar urmeaza... cum e Mariuca? ![]() Andreea si Eric, cel mai dulce ingeras (9 decembrie 2007) ERIC www.onetruemedia.com/shared?p=75b19b17740aa34e16575b&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> Eric la aproape 1 anisor... ERIC LA 1 ANISOR... Sa-l ajutam pe Andrei sa se faca bine... http://b2.lilypie.com/gAmbp2.png Esti mereu cu mine, in suflet, in gand..oriunde ai fi...pentru totdeauna... |
si mie mi s-a parut f interesanta si abia astept sa vad cum reactioneaza cand o vede.
Maria este bine,ieri in parc a acftit un baietel,bai nene asta e baietoaica rau de tot

anca
de
Maria Alexandra (4 noiembrie 2007)poze si filmulete
povestea nasterii
www.totsites.com/tot/mariadragoman" target="_blank">eu sunt Maria
www.onetruemedia.com/otm_site/start" target="_blank">Montaje Mariuca
SA IL AJUTAM PE ANDREI
BEBE 2
ellis spune:
ANDREEA - lasa, mama, ca plangem impreuna!

- aseaza-i meselecum crezi tu, numai sa pape, da-i fructele dimineata, seara, nu conteaza cand, oricum le papa; incearca sa schimbi tetina cu una pt hrana groasa si ingroasa-i si laptele daca vrei - eu la 270 ml apa pun cam 3-4 masuri de cereale, in functie si de grosimea lor(eu folosesc tot o masura de la laptele praf e cam o lingurita CU varf) - milupa ies mai groase;
RAMO- si la Elias e ajutor specializat, dar tipa mi se parea prea moale si nu prea o lua lumea in seama...in schimb eu zic ca Municipalul e cunoscut pt asta, am doua prietene care au nascut acolo + cumnata mea si au fost sfatuite mult despre alaptat, cumnata a reusit pana la 7 luni, o prietena are fetita de 6 luni si o alapteaza, iar cealalta- la care chiar a fost un succes - a alaptat un an jumate prima fetita si acum e la a doua, are trei luni, alaptat exclusiv...asa ca s-a cunoscut la ele...iar cumnata mea are si ea mameloanele infundate si a avut rani pe tot parcursul celor 7 luni de alaptat, la ea chiar a fost efort mare si daruire
;
ANCUTZA - mai aveam un rest de crema stelatopia si am aruncat-o sapt trecuta, cred ca merg la glina sa o caut...pai daca am vazut ca terminase cu problemele am trecut imediat pe mustela pt piele normala, iar acum, ca se termina vroiam sa iau bubchen ca e mai ieftin si bun am inteles...si penanten e mai ieftin...cred ca toate sunt mai ieftine ca mustela
Ellis,
de
ALESSIA MARIA (20.11.2007)
POVESTEA NOASTRA
UN ANISOR
ellis spune:
cum loveste Maria? da la picioare?![]()
Ellis,
de
ALESSIA MARIA (20.11.2007)
POVESTEA NOASTRA
UN ANISOR
mihuta spune:
Mai fetelor, noi tot rau suntem. Azi ne-am dus la spital dar doctorul cel bun plecase si cea de garda ne-a dat fireste antibiotice si eurespal. A acceptat insa ca pot sa mai astept vreo 2 zile cu paracetamol si nurofen sa vedem daca mai scad secretiile inainte sa-i dau antibiotic. Chestia cu Eurespal-ul n-am inteles-o, eu stiam ca tusea e buna ca curata secretiile, pai daca ii dau antitusiv secretuiile nu raman inauntru ? Sau probabil de-asta mi-a dat si antibiotice...
Nu stiu cum sa fac sa ii dau ceva pe gura Sophiei, nu ia nici un fel de medicament in afara de Vigantol. I-am luat Nurofen supoztitoare, dar scrie ca e de la 2 ani, adica de la 12.5 kilograme. Ori chiar atat are Sophia. Oare sa-i dau unul intreg sau sa pilesc din el ? Doctorita nici nu stia de existenta supozitoarelor cu ibuprofen (nurofen) la noi asa ca n-am avut cu cine sa ma consult.
Iar in legatura cu maternitatile din tara, Municipalul este singurul cu o politica clara de promovare a alaptatului, restul sunt doar din buze, chiar si Elias-ul cu tot cu consultanta lor pe care n-o baga nimeni in seama. Situata este la fel si la Euroclinic unde am nascut eu, chiar daca e o carca de bani si personalul amabil, mai trebuie sa fie si cunoscator. In momentul in care ii dai unui nou nascut biberon cu lapte praf inaine de a fi pus la san, inseamna ca nu ai cunostinte despre alaptat si lactatie.
Si eu sunt destul de rau dar ma tratez cu lamaie si miere si gargara cu sare.
mami de Sophia
adinag spune:
Mihuta, asta cu secretiile la tuse stiu si eu ca tine. Poate e bine sa-io dai seara, pentru cazul ca nu poate dormi altfel din cauza tusei, ca si somnul/odihna ajuta la insanatosire...
Exista si supozitor nurofen/ibuprofen pentru cei mici de la 3 luni in sus. Daca nu gasesti, eu chiar as taia o bucata din celalalt, insa de-a lungul. Mi-a explicat o farmacista, ca mai bine nu se face, dar daca da neaparat de-a lundul...
Multa sanatate! 
eladea2005 spune:
ellis, mama, multu' mult de sustinere...la fel multumesc tuturor fetelor dragi de pe acest forum...hai ca parca as fi la Oscar...![]()
eu l-am trimis de acu o ora la ai mei acasa pe mofturos, sa mai iau o pauza sa-mi revina fortele si pacea sufleteasca...
sper sa ma adun si eu pana luni cand se intoarce tornada...![]()
azi e noaptea alba a cumparaturilor la unul din mall-uri, asa ca o sa merg sa-mi vars amaru' in cumparaturi...![]()
Mihuta, of saracuta...
stiu cum e...nu stiu ce sa zic...daca vezi ca e mai rau, paote ar fi bine sa treci pe antibiotic...imi dau si eu cu parerea...acu' hai sa va zic parerea mea, chair daca unele n-o sa fiti de acord cu ea, ca dar e firesc sa existe pareri si pareri...
Eric nu e un bolnavicios, cel putin pana acum am trecut prin 2 raceli, relativ usoare,zic eu, fata de alti copilasi..
prima data am aplicat varianta 'soft', adica nurofen, panadol, ser fiziologic... a durat ceva pana a ajuns la o stare cat de cat confortabila si mai putin iritanta... a doua tura am intrat direct cu sumetrolim si nurofen, n-am astepta sa se agraveze starea...o fi bine, o fi rau, nu stiu...dar cert e ca nu-mi place sa-l vad cum sufera, cum nu paote dormi din cauza secretiilor, a nasului infundat, etc. prefer sa-l fac bine cat mai repede, sa nu astept sa treaca de la sine sau sa dureze mai mult pana la recuperare...
nu dati cu rosii ca sunt scumpe la ora asta!!!![]()
Andreea si Eric, cel mai dulce ingeras (9 decembrie 2007)
ERIC
www.onetruemedia.com/shared?p=75b19b17740aa34e16575b&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> Eric la aproape 1 anisor...
ERIC LA 1 ANISOR...
Sa-l ajutam pe Andrei sa se faca bine...
http://b2.lilypie.com/gAmbp2.png
Esti mereu cu mine, in suflet, in gand..oriunde ai fi...pentru totdeauna...
adinag spune:
Andreea, sunt sigur cazuri cand nu se poate fara antibiotice. Insa ar trebui luate cat mai rar, cand nu se poate altfel, pentru ca antibioticele distrug nu numai bacteriile, ci si anticorpii care lupta impotriva boalei. Deci dupa antibiotice te imbolnavesti muuuult mai usor din nou, plus ca nu a invatat nimic corpul tau, sa lupte singur si sa fie mai tare, mai rezistent. Cu timpul, daca se administreaza ptr nimicuri, devine in plus corpul rezistent la ele, si iti trebuie altele, mai puternice, si asa mai departe.