Copiluti de mai-iunie 2005 (93)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ioanailincam spune:

Salutare, fetelor! Multumesc ca ati intrebat de mine, dar din pacate nebunia a fost maxima pe la noi, ca la fiecare sfarsit de an (desi nu ne asteptam, data fiind criza care ne afecteaza la munca tot mai mult).

Cu greu am ajuns cu cititul la zi, vestile mi se imvalmasesc in cap, am retinut ca in Canada a nins si e frig, multa lume e bolnava, si nu numai de raceli si gripe, unii au fost deja in concedii, altii vor pleca.

Ma intreba NewMami la un moment dat daca am progresat cu pampersii, ei bine, nu, suntem in acelasi stadiu; voi incerca si eu metoda ca nu mai sunt de cumparat, dar numai ce am cumparat un pachet proaspat, asa ca amanam pana dupa Sarbatori.

Ma intreba si Monu candva cum e cu concediul pentru ingrijirea copilului pana la 3 ani, sper ca ai aflat ce si cum intre timp, caci eu am cam pierdut legatura cu problemele de dreptul muncii.

Sunt multe de spus, din pacate timpul ma preseaza, la 6.30 incepe petrecerea de Craciun Ma rog, mai mult o cina, in conditiile actuale) si in curand trebuie sa plecam.

Atata sa mai mentionez, am avut si noi serbarea, poate apuc sa pun poze de acasa, Ana a fost de mare valoare, a spus poezia tare si clar, n-a avut trac deloc (spre deosebire de mine, care nu pot sa scot 2 vorbe in public). A avut aceeasi poezie ca a lui Andrei al Gabitzei (parca sau confund), numai ca a avut cateva versuri in plus. De asemenea, are un intreg repertoriu de cantece, pe care le canta cu foc cand vrei si cand nu vrei. Am si vrut sa-i luam de Craciun o orga (de jucarie) cu microfon, ca mi se pare clar ca are inclinatii artistice, dar intre timp am tot achizitionat altele si am amanat orga.
Pana acum a primit 3 mosi, asa ca de Craciunul propriu-zis o sa punem cadoul sub brad si gata, deja am impresia ca e usor debusolata de ce vine de atatea ori (iar aseara mi-a zis ca nu-i mai trebuie cadouri).
Altceva ii trebuie ei, ca sa zic asa, e disperata dupa mine. Frate, nu credeam ca apuc ziua cand il paraseste pe tac-su si ma ia pe mine; azi m-a sunat de 2 ori in urlete ca ea vrea sa vin acasa sa stau cu ea (asta in conditiile in care erau acasa si barbatul si ai mei). De asemenea, de 3 zile numai eu o culc, ma pune sa stau cu ea inclusiv la desene animate, ce mai, ma sufoca copchilul, oameni buni! Eu, care niciodata n-am prea avut rabdare cu ea, supravietuiesc cu greu acestei avalanse de iubire si cerinte de dragoste. In fine, sper sa fie o faza trecatoare, caci in acest concediu imi doresc sa ma odihnesc si dat fiind ca plecam cat de curand la ai mei, imi faceam planul ca le-o pasez.

Ma bucur ca am apucat sa scriu, chiar si atat, poate reusesc sa mai intru de acasa sau de la ai mei, daca nu, va urez de pe acum un Craciun fericit si un an nou plin de impliniri si nu atat de greu pe cat de anunta. Va imbratisez cu drag si imi pare rau ca nu pot sa raspund punctual la mai multa lume ca sigur aveam multe de spus.

Ioana cu Ana (22.06.2005)
Ana - de la nastere pana la Revelion
Ana - dupa Revelion, in 2006
Ana - dupa 1 an
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=61984" target="_blank">Povestea nasterii

Ai grija ce iti doresti! S-ar putea sa se indeplineasca...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tdi spune:

Fetelor, acum o ora la noi a fost cutremur de 5.3 grade...si io n-am simtit nimic...cred ca sunt .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elisor spune:

Sper sa intru mai pe seara ca acum vreau sa dau o fuga pana la posta sa vad daca mai prind alocatia si sa scoatem si copilul un pic afara sa-i cada fulgii pe nasuc.

Am avut o zi foarte trista, nimic care sa ma deranjeze, dar fiind imprejurarile de acum 19 ani si atmosfera destul de aiurea de la servici, numa' buna sa-mi rasucesc cutitul in fundul inimii. Si vremea e urata de tot, ninge, dar o ninsoare apoasa si vantoasa, si innorat, parca ar fi zilele babei.

Dar, am venit acasa la copilasi, tot ce-mi doresc e sa-i vad sanatosi si fericiti si pe noi deasemenea, ca mereu imi plutesc gandurile negre desupra capului.

Mercedes drum bun, sa aveti grija cum mergeti si sarbatori fericite, daca se poate fara bube, cum v-o fi norocul!

Fran ce peripetii ai avut cu cardul, eu sunt la fel cum spunea si Cornelia, dedicata cardului 100%, si destul de sceptica cand vine vorba ca n-ar fi safe. Pana nu ti se intampla tie . Sper sa se tina banca de cuvant si sa-ti returneze cat mai urgent banii. Ai avut noroc in cazul asta ca ai fost acel caz in care banca te despagubeste.
Intrebai de banci, eu am pe Bancpost, dar nu sunt deloc incantata din doua motive: nu pot plati decat facturile de mobil de la ATM si se lucreaza foarte greu cu ei, functionarii sunt impertinenti si birocratici.

Ma bucur ca Ioana a bagat capul pe-aici, scurt, dar cel putin am aflat ca sunt toti bine. Distractie placuta la petrecere!

Hai ca revin mai incolo...

Eli cu Bianca (13.06.2005) Andreas (17.08.1998)

www.dropshots.com/elisibia2" target="_blank"> foto 1, , foto 2 ,
"Daca un copil traieste in LAUDE, invata sa APRECIEZE.
Daca un copil traieste in SIGURANTA, invata sa aiba INCREDERE.
Daca un copil traieste in ACCEPTARE si PRIETENIE, INVATA SA IUBEASCA LUMEA"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elisor spune:

Teddy preferai sa simti ? Daca-ti iti doresti poti avea unul in dormitor , ups...

Eli cu Bianca (13.06.2005) Andreas (17.08.1998)

www.dropshots.com/elisibia2" target="_blank"> foto 1, , foto 2 ,
"Daca un copil traieste in LAUDE, invata sa APRECIEZE.
Daca un copil traieste in SIGURANTA, invata sa aiba INCREDERE.
Daca un copil traieste in ACCEPTARE si PRIETENIE, INVATA SA IUBEASCA LUMEA"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Fran, m-ai indus in eroare cu inceputul mesajului... cica, multumesc de urari si reprimire... m-am dus in spate, m-am uitat, am zis ca am sarit eu un mesaj de al tau. Sau poate chiar am sarit si nu l-am vazut nici a doua oara... Of, ce chestie urita cu cardul. Sper sa-ti dea banca banii inapoi, stiu ca dureaza, dar e neplacut sa te stii in nesiguranta. Si bine ai revenit, sper ca mai stai cu noi acum.

Si legat de card, de curind am aflat ca si noi avem o problema nerezolvata inca cu banca, dar trebuie sa ma duc dupa sarbatori sa aflu ce si cum, chiar daca nu se mai poate face nimic. Eu ii trimisesem lui Octav niste manusi de kendo prin posta si am luat carutul in aceeasi zi. Si totul a fost 200$ in magazin si 37$ la posta. Si intr-o zi, cind hotarim noi sa trimitem cite un pachetel la parinti de Craciun, imi spune sa caut pe cineva care merge in Romania, eu ii spun ca nu e chiar asa scump prin posta, ca doar mama lui ne mai trimite una-alta de acolo... iar el imi spune cum nu e scump daca o pereche de manusi a costat 450$??? Am ramas cu gura cascata, ca cica in ziua in care eu ii spusesem ca am cumparat carut si ca am trimis manusile, el a vazut retras 450 de dolari dar nu mi-a spus nimic pentru ca a crezut ca sint manusile... si el mi le ceruse. Si eu ii vazusem, dar am crezut ca i-a scos el, pentru ca, de obicei, cam in jur de suma asta scotea si nu am dat importanta. Ori ne-am noi, ori a fost o frauda atunci, fiecare bazindu-se ca a scos celalat. Dar acum, citind cele scrise de tine, si Octav fiind in Romania, ma gindesc ca e posibil sa fi fost o frauda, cu atit mai mult cu cit a fost retrasa suma care mai exista la acea ora in banca. Noi mai avem o marja de siguranta, adica putem merge si in minus citeva zile, dar numai eu de aici, el nu a incercat si de acolo nu putea. Deci, daca a fost frauda, cel care a facut-o atit a putut sa traga de pe card. Eu sper totusi ca e o suprapunere gresita a retragerilor si ca acesti 450 au fost trasi de Octav, dar a uitat el (desi el sustine ca nu, iar eu eu sint sigura ca nu i-am scos), ca altfel ma umplu de nervi. Ca noi am strins la greu cureaua asta-vara, mai ales eu aici...

Am brad!!! Nu e cel ales de mine, dar e frumusel, micut si bogat, il vom pune totusi pe masa, ca nu vreau sa-l vad pe Lisandru tragindu-l prin casa, mai ales ca el are o slabiciune pentru tot ce e bagat in priza, eu ii spun electrician te face mama, meserie banoasa aici.

Si cum spuneam, eu inca sint la capitolul rufe... aseara am adormit cu fierul in mina. Ne-am culcat toata familia la 10, asa ceva... [Beatrice, nu ai mai folosit de mult expresia asta] Nu stiu cind voi face eu tot ce mi-am propus si astazi am invitat si nasii ca sa-i taiem motul lui Lisandru... Sper sa reusesc totusi sa pun casa la punct si sa gatesc acolo ceva, nu cred ca voi avea timp sa fac cine stie ce masa festiva, cum imi propusesem, poate de Revelion... Sintem si noi invitati la rindul nostru de niste prieteni care si-au luat casa si nu am reusit inca sa o vedem si ma bucur mult, pentru ca e undeva la un deal de zi-i astia munte... si e frumos rau acolo. Probabil simbata si sa raminem acolo si duminica, sa ne plimbam un pic, sa mergem la pirtia de schi, e si o cabana acolo... seamana cu Predealul. Abia astept!

Nu mai stiu ce am citit... dar urez sanatate la toti bolanviorii si drum bun si fara peripetii la cei care pleaca si... sarbatori fericite nu va doresc, ca mai vin io...

CORNELIA, mami de AGATA, TUDORA si LISANDRU

Simplitatea in viata este adevarata libertate. (George Enescu)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andutzy spune:

Sarbatori fericite tuturor! Sunt in furia bagajelor, desi muncesc la ele de 2 zile cred ca imi mai ia 3 ore sa le termin!
Va pup, sa va gasesc bine pe toti cand revin!

Andra, mami de Horia Andrei si Dragos Alexandru

CELE MAI RECENTE POZE CU DRAGOS, HORIA SI NOI...
Nasterea Micului Print, Horia Andrei

TRICOTAJELE MELE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Craciun fericit, Andra!

Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aurasa spune:

Buna! Am citit pe diagonala: ninsoare, bubite, aniversari si serbari/
La noi e liniste si pace. Ne pregatim sa mergem la ai mei de Craciun. Copiii-s bine.Aseara am fost la Petrecerea de Craciun organizata de locul de joaca de langa noi, adica Petrecere la Ritzi, unde s-au dostrat de minune.
Eu intre timp i-am facut o Caciulita pufoasa lui Alexandru, urmeaza a lui Catalin.

In incheiere: Sarbatori Fericite, un Craciun cu zapada si daruri multe, liniste si bucurie in suflete si in familie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns onixone spune:

..gata este 12 nopatea si am terminat prin bucatarie.Azi am facut sarmale si salata beuf, dar mi-a luat mult ca am fost la cumparaturi singura, noroc ca l-am lasat pe alex la o prietena care are si ea un copil caci nu am putut sa imi supun copilul la nebunia care e prin magazine.Asa ca cel putin mi-a fost usor din puctul asta de vedere.Fugi si ia copilul care nu a vrut sa plece de acolo.Am mai zabvit pe la prietena asta(o brazilianca maritata cu un englez).

Am venit acasa, descarca tot din masina, pune la loc fiecare lucru, si incepe cu fiertul legumelor, sarmalele si prajituta care e terminata pe jumatate.Pana acum e prima prajitura care imi iese(mai am de facut crema ca sa pot spune ca a iesit intr-adevar).copilul a ramas nemancat seara ca nu am mai avut timp si de el.A ciugulit ceva cand a mancat taica-su.Cel putin i-am facut baie, si nici oua de paduchi nu am mai vazut.Il urmaresc in continuare caci am inteles ca au perioada de incubatie 14 zile.M-am pieptanat si eu dar nu am gasit nici un ou(desi ma cam mananca capul)Sper sa ma fereasca al' de sus.

Asa ca acum stau la o tigara si cred ca ma duc la tv sa vad una alta .Maine mai fac un chec aperitiv cum am mai vazut pe site-urile care le-ati mai pus pe aici.Vreau sa il rog pe sot sa dea maine cu aspiratorul , mai spal niste rufe si gata vrea sa ma bucur si eu de Craciun.Seara mergem la matusa sa deschidem cadourile.Cadourile de la noi le va gasi joi dimineata sub brad.Gata ma duc..daca nu va mai vad va doresc Craciun fericit(dar cred ca de citit tot va citesc) si un nou an plin cu bucurii, fericire si multa sanatate.

Nelia, ce ai gatit pana la urma?

Oana lu'Alex
www.flickr.com/photos/copiluti_mai_iunie/sets/72157600515762396/" target="_blank">poze pe FLICKR

www.oana-jipa.magix.net/" target="_blank">Poze Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Nimic! Ca eu inca sint la curatenie... cu trei copii agatati de coada, mie imi mai trebuie o saptamina ca sa fiu si eu in rind cu lumea. In seara asta am fost la patinaj, ca nu m-a lasat sufletul sa nu o duc pe Agata, daca profesoara a zis ca are ora... Asa... Deci voi face si miine tot ordine si curatenie si seara, dupa ce facem pomul ma apuc de gatit. Voi pregati totul ziua, cum ar fi legumele, poate si ciorba... Vreau sa gatesc: salata boeuf, niste choux-uri umplute cu pasta de peste si salata de vinete (daca iese), icre, si un platou cu diverse aperitive. Apoi: ciorba radauteana de pui, sarmale in foi de varza sau vitza daca nu gaseste Octav varza, friptura, un sufleu de cartofi sau chiar piuré simplu (stiu ca suna banal, dar copiii, toti, asta maninca), salam de biscuiti si tort Diplomat sau o tarta de fructe daca nu ajung sa iau gelatina. Piine de casa am facut, m-as risca in seara asta sa framint un kilogram de cozonac si sa-l las peste noapte la crescut, dar inca nu stiu sigur daca voi face sau nu. Dar nu fac multe, fac putin din toate, doar pentru masa la care avem invitati nasii, probabil pe 26 si pentru noi, ca apoi plecam la prietenii ceilalti si acolo iau doar un salam de biscuiti, ca a zis ca ea a gatit mult. Asa ca miine noapte voi gati si pe 25, dupa ce desfac copiii cadourile, ma voi bucura si eu de Craciun... dormind. Dar asta am in plan, numai ca planul se poate reduce, in functie de disponibilitati. Tu ce prajitura ai facut?

CORNELIA, mami de AGATA, TUDORA si LISANDRU

Simplitatea in viata este adevarata libertate. (George Enescu)

Mergi la inceput