Copiluti de mai-iunie 2005 (93)
Raspunsuri - Pagina 8
Mercedes spune:
olgaT- sper ca esti bine si bebele sta cumintel in lucusorul ei.
gusta- sanatate alor tai.
La bia in grupa cam jumatate din copilasi au facut varicela, ei inca nu i au aparut si stau si o verific in fiecare zi. Maine plecam la socrii si sper sa nu apara...vom reveni in 28.
La noi acasa azi va veni mosul sub brad sa nu trebuiasca sa ducem atatea jucarii cu noi.
elisor- n-am vreme de cozonaci
lucrez si maine ...
gabitzam spune:
Gabi, drum bun la socrii si Craciun fericit, ne-bubos 
Sanatate multa la toti copilasii bolnaviori.
Raducu meu e aproape bine, dar i-am dat antibiotic, ca suiera rau in piept. Andrei merge azi ultima zi la gradinita, ia vacanta de maine pina in 5 ianuarie.
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
Cloreta spune:
M-a luat si pe mine raceala, dar rau de tot
MA doarecapul, ma doare carnea pemine, am frisoane si ametesc da'sunt pe baricade.
Teodorei i-a luat azi exudat din gat si nas si ne-a dat tratament, sper sa se puna pe picioaare. Si cred ca o mai las la mama dupa sarbatori, fac o pauza cu gradinita.
Anca, nu mai vine mosul ziua acum, vine noaptea cand ea face
. Cred ca am bulversa-o cu atatia mosi, oricum vin bunicii, mama si nu cred ca o mai doare de mos atata timp cat are gramada de cadouri sub brad.
V-am zis a anul asta amluat brad in ghiveci? E cu ace mai subtiri, ca un molid dar tot asa verde si frumos. Ne-am gandit ca dupa sarbatori il replantam la bunici la curte.
Nelia, m-am gandit eu si la asta, acum ca mi-ai confirmat o sa ma duc pe contul comun. Aseara incepuse sa ma ia nitel de cap dar nu credeam ca o sa ajung chiar asa.
Gabitza, am vazut piticii la Costi la job, ce frumos a fost. Andrei a fost clar mai linistit iar Raducu dormea asa frumos.
Fetelor plimbarete le urez drum bun de acum si craciun minunat. Sanatate multa bolnaviorilor si sa se faca repede bine, sa se bucure de bradut si cadouri.
Vai am niste frisoane, sunt imbracata ca afara, caciula si fular si tremur.
Va pup.
“If you want to feel rich, just count the things you have that money can’t buy”
fran spune:
Va multumesc de (re)primire si urari.
Scriu pe fuga povestea cardului pentru ca am inteles ca ce am patit eu nu e deloc neobisnuit:
-cardul e Maestro de la BCR. Pe el primesc salariul. Aveam destul de multi bani pe el pentru ca fusesem in abu dhabi si era pe post de "back-up" la cardul visa (de la bancpost) pe care l-am folost acolo ca sa platesc hotelul. In ultimele 2 luni l-am folosit pe cel de la BCR fix de 3 ori ca sa scot bani de la bancomat-de 2 ori in abu dhabi-in octombrie(la marina mall-un mall super-civilizat si pazit etc) si o data la un bancomat BCR de la sucursala pta victoriei(la intersectia cu titulescu), in noiembrie. La 6 zile dupa ce am scos banii (din romania), contul a fost golit intr-o singura zi, prin scoatere de bani la bancomate din Londra. Eu m-am prins destul de repede dintr-o intamplare, venea ziua lui Paul si am vrut sa platesc un cadou cu cardul-care mi-a fost refuzat pe motiv de resurse insuficiente. Dupa asta a inceput nebunia cu anuntat la banca, declaratii,investigatii, mers la politie(la crima organizata-baieti simpatici de altfel)etc. In fine, se pare ca am avut noroc, pentru ca in ziua cand am incercat eu sa folosesc cardul in romania si mi-a fost refuzat, la o ora diferenta s-a incercat iarasi scoatere de bani de la bancomat din Londra. Apoi dupa ce eu deja anuntasem banca, blocasem cardul si il depusesem la ei din nou cineva a incercat sa scoata bani din Londra. Pe motivele astea (cardul nu putea sa fie in Romania si dupa o ora in Londra si apoi la ei in banca si la Londra in acelasi timp) banca a declarat ca e vorba de frauda si e de acord sa imi returneze banii. Intre timp si politia cred ca a ajuns la aceiasi concluzie pentru ca mi-au trimis o recomandata in care zic ca e o infractiune cu autor necunoscut si au trimis cazul la parchet.
In fine, banii nu i-am primit inca, banca ma asigura ca e vorba doar de "hartzogarie" si o sa se rezolve...In concluzie cardul a fost clonat la bancomat- banca zice ca cel mai probabil in Abu dhabi, politia zice ca orice se poate :), adica nu exclud clonarea la bancomatul din titulescu. Eu zic ca a fost clonat in romanaia, datele trimise in londra si de acolo au scos banii. Mai am o colega careia cardul maestro i-a fost golit tot in londra, si tot asa, intr-o singura zi, ceea ce teoretic ar trebui sa nu se poata, pentru ca exista un plafon de retragere zilnica de la bancomat. Da' uite ca in Londra s-a putut...Eu am fost anul asta de 3 ori in dubai si abu dhabi, si in primele 2 dati am incercat cardul asta in toate bancomatele care mi-au iesit in fatza ochilor :), pentru ca desi afisau sigla mastercat majoritatea bancomatelor din UAE nu recunosc maestro. Si nu s-a intamplat nimic. In plus, cei de la politie ziceau ca "baietii" se misca repede cu scosul banilor dupa ce il cloneaza...deci revenim in romania.
In fine, eu am avut noroc ca au scos banii in Londra la scurt timp dupa ce am incercat eu in Romania, pentru ca altfel banca poate sa considere ca ai dat cardul si pinul altcuiva, sau ti-au fost luate de cineva din neglijenta ta etc. Ce nu aveam eu habar: banca nu iti garanteaza in nici un fel banii de pe card !!! E la fel ca si cum i-ai tine in portofel si ti l-ar fura in autobuz ! E din neglijenta ta, iar banca nu garanteaza ca nu iti vor dispare bani din cont decat dupa ce ai anuntat ca blochezi cardul !, cand evident treaba e deja consumata ! Am inteles ca ING, la cardurile cu cip (care sunt mai greu de clonat), declara pe fata ca daca iti e cardul clonat nu e treaba bancii sa te despagubeasca. La fel, daca iti sunt retrasi banii de la bancomat cu un card clonat dar in orasul unde esti si tu, banca poate sustine oricand ca ai instrainat cardul si pinul altcuiva, deci e problema ta...
In fine, acum astept sa-mi puna banii la loc in cont si apoi vreau sa ma mut cu salariul la alta banca, dar zau ca nu stiu unde, din ce am gasit pe net, se cloneaza cardurile intr-o veselie in romania, si nimeni nu garanteaza ca banii din banca sunt in siguranta daca ai si card la contul respectiv...Iar baietii de la politie m-au sfatuit cu caldura sa nu folosesc cardul la nici un comerciant ca si astia cloneaza la greu :)
Va pup ca sta productia
Cornelia spune:
Clara sanatate va doresc!
NewMami, Gabitza si voua va doresc multa sanatate!
Olga, sper ca esti bine. Daca nu te simti bine in continuare, du-te la urgenta, nu mai sta pe ganduri! Pupam bebelina!
Fran, bine ai revenit! Iti doresc sa se fi terminat belelele! Urata faza cu banii. Eu chiar folosesc mereu cu incredere cardul in orice situatie si nu prea iau in seama avertismentele scepticilor ca nu sunt sigure. Totusi, orice s epoat eintampla.
Am trecut si noi printr-o sperietura cu cardul, dar, din fericire, a fost alarma falsa. Transferasem o suma considerabila dintr-un cont in altul in Paris (intr-o zona dubioasa: erau numai arabi si romani
) si am ramas cu amandoua cardurile goale. Cu ocazia asta am facut economii in concediu. Din fericire banii au stat vreo saptamana "pe drum", exact pana ne-am intors noi in tara
.
Noi suntem mai bine. Adica, Stefan are in continuare bazdaci
, dar de aseara nu i-au mai aparut bubite noi, iar cele vechi arata mai bine, cu exceptia unora cu coaja groasa. Oricum, a dormit in sfarsit bine azi noapte.
Va pup,
Cornelia, mami de Maria (2 iulie 2003) si Stefan (4 mai 2005)
www.flickr.com/photos/cornelianis/" target="_blank">poze; poze2
Tdi spune:
Ziua buna...ne mai primitzi?
De sambata bolim, Aly a facut febra, tuseste pana plange si e tare dificila. Azi am reusit s-o duc la doctor si are faringo-amigdalita, ii dau antiinflamator si un spray ptr gat, cica plamanii sunt ok si poate nu va fi nevoie de antibiotic. Eu ma tarasc pe aici cu vechile bube, sper sa nu se inrautateasca situatia ca deja am probleme la condus si nu numai.
De Craciun n-am pregatit inca nimic (in afara de bradul artificial facut la inceputul lunii si deja dezmembrat de atomika), maine e liber hazbandul si-l las acasa cu Aly ca sa merg sa cumpar niste cadouri si de potol, nu gatesc mare lucru ca masa festiva o facem la socri pe 25.
Vreau sa urez multa sanatate bolnaviorilor de varicela
si tuturor celor care au nevoie de un gand bun ca sa se faca bine!
Cuscra Olga, m-am rugat pentru voi, sa stea Sofiutza in burtica pana la termen! Doamne ajuta!
Loreen, sper ca sunt ok analizele Biancai...da-ne un semn!
Fran, sanatate alor tai si succes sa-ti recuperezi banii! Acu' cativa ani un coleg de servici a patit la fel cu cardul de serviciu, i-au sustras 23.000 dolari din spania in timp ce el era in canada, banca l-a despagubit pana la urma dar nu mai tin minte cat a durat. Ce mai face Iepu?
Beatrice, la multi ani sotului!
Cam atat imi amintesc, imi pare rau ca nu pot raspunde la toata lumea, va trimit
si
!
Tdi spune:
Fetelor, haideti sa ne rugam si noi maine, 24 decembrie ora 13 (RO) pentru Emma, o fetita grav bolnava.
Detalii aici: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=131094&whichpage=1
gabitzam spune:
Teddy, sunt pe aici, acum cu piticul in brate.
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla