Bucurii de sept-oct 2006 (154)
Raspunsuri - Pagina 9
ramomar spune:
multumim de aprecieri 

Moni draga
am vazut aseara mesajul tau offline, dar nu am mai apucat sa scriu nimic ca venii "vijelia" peste mine ![]()
Sephora, simpatic rau Matteo
Ai vazut mamico ce compozitor ai?!!
xandrutza, harnicuta ca intotdeaua!
Eu am scapat, in mare, de bucatarit, m-am ocupat doar de curatenie zilele acestea si mancarea de zi cu zi, pentru ca maine plecam la socri, asa ca voi ajuta doar... aaa, azi am facut o praji Krem a Krem, e buna rau ![]()
O sa vina mosul la Patri si verisorul ei Edy, abia astept sa vad ce reactii vor avea;
asa ca dragele mele si dragi Bucurii,
Va doresc din tot sufletul Un Craciun Minunat plin de impliniri, fericire, pace, liniste in suflete si-n case, mult noroc si multa sanatate!
Ramo si
PATRICIA MARIA (06.09.2006)
ramomar spune:
aaa si binenteles trebuie sa-i urez LILINEI noastre dragi (pentru 26):
LA MULTI, MULTI, MULTI, MULTI....ANI!!! sa aibe parte de mult noroc, fericire si sanatate alaturi de cei dragi ! 

Ramo si
PATRICIA MARIA (06.09.2006)
lilina spune:
beatrix, ramo, wow, multumesc pt.urari, sunteti super dragute
chiar azi m-am serbat la birou pt.ca e ultima zi si am zis sa nu raman datoare
tot ce-mi doresc este SANATATE, pt.mine si familia mea, ATAT
deci eu am lucrat azi, pana la 12 a fost si Vlad aici cu mine, am lasat-o pe socrela sa bucatareasca si apoi i l-am dus la culcare
plec si eu acasica, sa ma apuc de impodobit bradul si de bucatarit: salata de boeuf, fripturici si tort, ca tot m-am specializat anu' asta (gratie lui xan, pupa mama de gospodina
)
altceva nu fac, nici n-am facut vreodata de sarbatori pt.ca am o familie maniaca, mama si socrela gatesc de disperate si ne dau si noua
va pup pe toate de la A la Z, la fel si pe Bucurii, va doresc sa aveti parte de SARBATORI FERICITE, sa va distrati frumos, sa papati bine dar cu masura, sa fiti sanatoase si fericite
o sa mai dau si eu pe forum, dar mai rar, nu zilnic, ca de la birou ![]()
Lilina &
Vlad-Alexandru (23 septembrie 2006)
poze cum s-a nascut, site-ul
alinamoro spune:
Fetelor, noi maine plecam la Bihor la parinti, acolo vom fi de Craciun. Nu voi mai intra zilele urmatoare pe aici, asa ca va doresc un www.curentulindus.com/wp-content/uploads/2007/12/felicitare-alexandra.jpg" target="_blank">
CRACIUN FERICIT
si Mosul sa va aduca tot ce va doriti!
Va las si o colinda sa ascultati:
Edit ca am uitat:
La multi ani Lilina!
Alina cu www.snugglepie.com/ezb/653339.png" target="_blank"> Adelina
(31.08.2006) & www.snugglepie.com/ezb/653351.png" target="_blank">Dragos
(11.04.2002) poze
itzy-bitzy spune:
seara buna dragelor
Eu nu am mai apucat sa intru...Ma bucur sa vad ca v-ati intalnit si imi pare rau ca am lipsit si noi, dar la anul ne vom revedea cu siguranta
.
ESTE INUTIL sa va mai spun si sa ma repet ca nu vad pozele...in webshots. Nici macar pe cele ale Ramonei nu le vad...
.
O sa va vad copilasii la 3 ani direct cand vin in tara si pot deschide.![]()
Adina ...
pe ale tale le vad ca le ai in picassa ca mine
. Vai ce copii frumosi ai! Unul mai frumos ca altul. Acum zau ca vor face furori...parca-i vad mari, umbland impreuna si sucind capul fetelor
. Tu arati suuuperrr. Te tin ei in forma, dar bine fac
.
Alina f frumos colindul...si eu ascult zilnic fie online la radio fie CD-uri. Uneori parca uit unde sunt fiindca aici miroase pe la fiecare a sarmale, caltabos, toba, prajituri, toti alearga dupa cadouri.
Azi am facut sarmalele, alea pe care ziceam ca le leg cu atza daca mi se desfac
. Stiti cum mi-au iesit??!? Pot sa fac receptie/dineu cu ele
. Frumoase rau manca-le-ar mama pe ele, micute asa. Dar stiti si cate mi-au iesit? Ho-ho-ho...94![]()
. Eu voiam vreo 40 ...le-am insirat frumos pe o tava si apoi le-am pus in oala (de lut ca ies f bune) si cand le-am numarat era sa pic din picioare. Dau la toata ambasada cred
. Nu le-am facut singura, una din doamnele de la bucatarie a vrut sa imi arate cum rulez 2-3 si pana la urma, vorbind si razand le-am infasurat impreuna
. Si uite asa am facut eu primele sarmale in China![]()
2 rugaminti am pls. ca am invitati si vreau sa fac impresie
:
- Vreau si eu reteta de papanasi a Lilinei
- si aia de tort, Xandrutza- al tau, cu ness, pe care l-am mancat la munte cu ea. (facut tot de ea)
---------------------------------------------------------------------------
Itzy-Bitzy
cu
Ana-Maria papusica lu' mamica si a lu' taticu (28 septembrie 2006)
itzy-bitzy spune:
Gety, hai nu mai fii suparata ca in 3-4 luni o sa ii turuie gurita. Acum e de inteles ca a avut acele afte...o mai duci la cresa?
Princess cum mai este bunica?
Drum bun fetelor care pleaca, distractie placuta si sarbatori fericite.
Sephora
, da doamna, dar nu prea mai am timpul pe care il aveam inainte...uite acum e 2 jumate noaptea...numai la ore din astea mici apu sa mai scriu. Matteo...e mortal
. Am vazut pozele cu el si Ruxa...sunt incantatori!
Ana-Maria ne anunta de fiecare data cand trage un vant...sau repeta cuvinte care suna vulgar in gurita ei, neputand pronunta litera r, sau ne anunta ca i-au intrat chiloteii in fundulet si o deranjaza. Adeseori se intampla sa fie de fata si cineva (romani) de ne face sa ne fie jena incat as intra sub pamant. Rad fortat si ma scuz...dand explicatii...Noroc... ca chinezii nu pricep.
- Mami, altu patz! si daca nu raspund, tipa si repeta "altu patz, altu patz"![]()
- Maaami, Ana chiotzii in cui!
Acum se corecteaza si zice popou![]()
A intrat in faza cu intrebatul "ce-i aia" "ce-i ala", "asta e al meu?"
Intr-o noapte s-a trezit pt pipi pe la 4 jumate si apoi nu mai adormea...ma tot intreba
-mami ce-i ala cocosh?
-o pasare! zic eu chioara de somn
-Daaaa??!
-Da! Shhht hai culca-te la loc!
-ce face cocosh?
-Zboara, papa! Gata culca-te acum! Nu mai puteam de somn si ea voia dialog.
-Ude e mausa? = unde e maimutza?
Si tot asa ma tine ...azi ma intreba de "oala a samaie si pitie" -oala de sarmale si cea de piftie
Povestea cu punguta cu 2 bani i-o spun cu un mosh si o doamna, nu baba care avea gaina pt ca m-am trezit ca imediat dupa poveste mi-a spus despre o doamna de aici mai in varsta ca e baba. Nu era de fata dansa, o vazuse dar era mai la departare...dar daca era langa mine ce ma faceam? Acum o ocolesc sa nu scoata fii-mea porumbelul pe gura si sa creada ca eu o invat. Asa ca mosul are un cocos si doamna mai batrana o gaina. Gaina doamnei facea oua...etc![]()
De cate ori o vede de acum imi spune "E doamna nu e baba"![]()
Este deja fan desene animate...i-am luat f multe dvd-uri Disney. Ma uit si eu cu ea, uitasem cat sunt de frumoase... Pana in urma cu vreo luna nu o lasam asa la desene, acum le-a prins gustul si nu ma mai intelg cu ea. Ii plac muult Pisicile aristocrate, Madagascar, Bambi, Alba ca zapada, Pinocchio, Nemo, Barbie...Cenusareasa...Mica sirena, etc. Preferatele sunt Pisicile aristocrate, Madagascar si Bambi. Cum se trezeste vrea cu pisica Marie sau cu leu, zeba, si hipo. Il imita pe iepurasul Bocanila din Bambi, cum rade, cum spune "bird" si cum bocane cu labutza. Rade singura ...cu vocea ei de fetitza mica iar eu cand o aud las totul si vin s-o pupacesc ca ma fac si pe mine sa rad.
Sta cate o ora si se uita apoi vrea iar si iar, sau altul...Nu mai stie ce-i aia joaca...repeta cuvinte sau onomatopee de acolo "Yes mama, Yupeee, hip-hip-hurray, ups, wowwww, ahoooo-ahooo, come, ets gau (let"s go), ciatap =shut up". Recunoaste culorile pt ca am o carte cu culori si animale, unele le spune si in ro si in englza direct, pe altele direct in engleza (cow- f rar zice vaca). Stie ce ne dau porcul-carne,lapte-vaca,capra, oaia , oua-gaina, numara pna la 10 in ro si engl. Poezii spune doar ajutata, daca o pui sa zica un cantec sau pezie spune ceva lung si rimat, cu intonatie dar nu intelegi mare lucru. Cred ca inventeaza![]()
Acum mi-e somn va mai pove. si alta data.
pup
---------------------------------------------------------------------------
Itzy-Bitzy
cu
Ana-Maria papusica lu' mamica si a lu' taticu (28 septembrie 2006)
Sephora spune:
Va pup fetelor
Noi azi am avut mos,asa ca o sa va arat neste pozici sa va cracanati de ras (cuscra inca nu stie,ma strange de gat) asa ca savurati-le pana vine dansa......
Multumim de complimente
Azi M mi-a cerut ca mosu sa-i aduca o pasarica ami tot bat capu ce fel de ca am trei posibilitati pe una totusi as exclude-o ca e totusi prea mic,mai raman cele 2 sa fie vie sau de jucarie....
Monique_new spune:
Buna dimineata.
Va invit la o
luta.
Sephora am vazut pozele. Tare dragute
....de ce sa te certe cuscra ???![]()
Gety las-o pe Maria ca vezi tu cand si-o da drumul ce o sa vorbeasca.
Alina haioasa Ana
. Cam asa face si Cosmi.Am patit-o si noi pe strada cu " babele"
Felicitari pentru sarmale.
Cand puteti veni in tara? Dupa cat timp?6 luni sau mai mult? Reteta de papanasi a Lilinei o am la serviciu, daca stiam o luam.....dar sa-i faci daca reusesti sa iei reteta ies ffff buni.Daca nu iti trebuie urgent ti-o dau luni.
Mamicilor care pleaca si nu mai intra pe forum zilele astea le urez Caciun Fericit!!! sa va aduca Mosul
numai bucurii si multe cadouri.
Ramo
.Voi prin Bucuresti cand ajungeti?
Tare mi-ar place sa ne vedem.
Noi aseara am reusit sa facem bradutul, daca reusesc sa descarc pozele va arat cateva mai tarziu. Cosmi e tare incantata de el....vad ca momentan nu il demoleaza.....imi spune mereu ce frumos e bradutul ei.![]()
1 Anisor
2 Anisori
Cosmi bebe -13 septembrie 2006

xandrutza_76 spune:
Buna dimi! Nu prea am timp...
Fetelor, va doresc mult spor la pregatiri! Eu nu-mi vad capul...
Lilico, daca nu apuc... La multi ani fericiti!!
Va doresc Craciun fericit, multa sanatate si fericire, sa va gaseasca Mosul si sa va lase multe cadouri!
Seph, vad ca la voi a venit deja Mosul!
Alina, multumim pentru colind!
Moni, uite o reteta faina:
250 g. faina, 1 lingurita praf de copt, 125 g. unt moale, 1 ou, 50 g. zahar pudra, 1 plic zahar vanilat, 1 praf de sare, esenta de rom, 2 linguri cacao, 1 lingura frisca
Se framanta un aluat din faina, praf de copt, unt in fulgi, ou, zahar pudra, zahar vanilat si sare.
Se imparte aluatul in doua: o jumatate se framanta cu esenta de rom, cealalta cu cacao si frisca.
Se infasoara in folie ambele aluaturi si se lasa la rece cca. 60 de minute.
Cuptorul se incinge la 180 grade.
Din cele doua aluaturi se intind foi de 8 mm grosime, care se fac apoi rulouri de cca. 12 cm lungime.
Se impletesc intre ele, cate un fir alb si unul negru si se fac inele; se preseaza usor.
Inelele se aseaza pe o tava tapetata cu hartie si se coc la cuptor cca. 15 minute.
Se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca.
Se pot pudra cu zahar praf.
Inelusele astea le-am copt pentru Mos...
Va las, o sa mai scriu doar reteta pentru Itzyshor (felicitari pentru sarmale).
Va pup pe toate, cu mult drag si va multumesc ca va ganditi la mine!!
xandrutza_76 spune:
Itzy, uite reteta:
blat: 5 oua (eu am pus vreo 7, parca, la tava mea), 10 linguri zahar (eu am pus 14), 3 linguri cacao, 5 (7) linguri faina, 1 praf de copt: albusurile se bat spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile si faina, cernuta cu praful de copt, in ploaie, se amesetca usor sa nu se lase spuma. Se coace, se taie in doua, se insiropeaza foaia (sirop: 4 linguri zahar, 1 plic ness, 1 esenta rom, 300 ml apa-se fierb), peste foaie se pune umplutura, se acopera cu a doua foaie, se insiropeaza se acopera cu glazura (50 g cioco neagra, 2-3 linguri apa, ulei sau margarina, putin, pentru luciu, se incalzesc pe foc; eu am folosit glazura de la Dr. Oetker).
Crema: 1 margarina/unt, se freaca cu zahar pudra, 6 linguri, 3 pliculete ness si 100 g stafide pe care le-am tinut putin in romul care e pus la sirop. Crema asta eu am amestecat-o cu crema de vanilie, racorita bine, sa nu se branzeasca margarina (in 1/2 l lapte care fierbe, torn un amestec din 2 oua frecate bine cu 4 linguri zahar si 2,5 linguri faina; amestec continuu, sa nu se cocoloseasca. Dupa ce se mai raceste pun zahar vanilat si 1/3 pachet unt/marga).
Cam asta e.