Salajence la apel!!![71]

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Bimilit spune:

Citat:
citat din mesajul lui giulia71

Salutare si de la mine,
Multam de cafeluta cu multa frisca, tigari pas ca ma facui fata cuminte.
Bei, ma puse ala cu coarne si imi dadui si io o parere la partea de psihologie pe un subiect legat de pedepsitul pruncilor si fetele d'acolo ma facura praf. Asa-mi trebe daca nu stau in banca mea.
Mai rau e ca acolo s-a inteles ca-s de acord cu bataia copilului, ceea ce...voi stiti clar ca nu e adevarat.
In fine, asa mi-o trebuit daca n-am stat in banca mea!
Noi, bine...asteptam vacanta

"...mama prostilor e mereu gravida!"

fato, unde-i subiectu? vreau si eu sa-l cetesc.
nu pune atacurile la suflet.
io stau in banca mea ca vazui pe la unele subiecte cum sunt rastalmacite cuvinetele.

Ajutati-l pe DAN sa mearga din nou!Putin cate putin se aduna marea...

www.helpsonia.com/" target="_blank">SONIA, are nevoie de noi

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui silvana_salajan

Citat:
citat din mesajul lui Bimilit

dovada

Citat:
citat din mesajul lui mihaela_s
Bia eu am aranjat deja casa, cum ai vazut in poze. Am pus o coronitza la usa, am pus beculetze pe o tufa in fata casei, am pus stelutze in geam la bucatarie. Pe afara nu mai impodobim acum, ca nu mai avem cu ce...mai cumparam la anul. Mai facem doar bradul acum si ajunge. Si asa daca plecam de acasa, nu le putem lasa aprinse...Daca o impodobeam o faceam inainte de primul advent, aici asa isi impodobeste lumea casele.

Bimilit - soacra cu DOUA nurori!

Bia DETECTIVA!!!!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui silvana_salajan

Ha, ha. Eu sunt de parere ca bataia e rupta din rai. Ia sa ma duc sa le dau si eu o lectie gajicilor. Bine, bataia da nu cu bata de baseball. Dar asa cate o palma la fund eu zic ca nu strica. Amu de cand sar astia cu kuru in sus ca nu e voie draga sa atingi copii, nici cu o frunza, uite ce neobrazati sunt. Si pardon ca nu suntem cu toate super nany, cu diploma de psihologie... Eu nu cred ca traumatizezi copilul daca il inveti sa stie care ii sunt limitele...
Sper ca nu intelegeti si voi ca imi maltratez copilul... Dar sincer cate o plamuta la fund tot i-am mai dat. Cand era mai mic si nu intelegea altfel. Acum, gata ca doar suntem mari si ne intelegem.

Noa, tocmai si-a scos Andrei un dinte.... Singur!
Amu il pune sub perna sa ii aduca la noapte zana maseluta bani pe el!

Peseu: Elvira, merci de cafeluta!

Am gatat amandoua torturile, astept sa vie cleentii dupa ele
Bia, din pacate nu am cu ce le poza. Asa ca am sa astept si eu poze daca vor binevoi posesorii sa imi dea.
Celelalt e de cioco si are ca si ornament, o chitara electrica! Din lapte praf facuta of, course!

Noa, va tzuc, merg si eu sa ma intind nitel.

cu riscu de-a mi-o lua in freza imi iexpun si eu punctul de vedere in ceea ce priveste bataia.
io militez ptr a nu bate coptilu.am io teoriile mele.deci io NU_S de acord cu bataia.cum puii mei sa-i provoc durere odorului? si mi se pare ca-l umilesc lovindu-l si ca fac oarecum abuz de putere.oi fi io dus nu zic nu , da asta e parerea mea.
iar , cu super nany, oti, stai relax , ca se stie ca teoria e una ,practica alta.
io zic ca putem gasi solutii de educare fara bataie, dar trebuie nervi de otel si mult tutun.

bey, harnicuta esti .auzi la ea facu 2 torturi.
deci e cuminte alex, ca vaz ca ai avut timp de dezamat in bucatarie.

Mergi la inceput

olim, cum sunteti azi?
mai are Alex febra?

oti, ce baietel curajos ai.poate vine zana maseluta cu un cadou.

is in zona, va aztept..........

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvana_salajan spune:

Citat:
citat din mesajul lui Bimilit
Citat:
citat din mesajul lui silvana_salajanHa, ha. Eu sunt de parere ca bataia e rupta din rai. Ia sa ma duc sa le dau si eu o lectie gajicilor. Bine, bataia da nu cu bata de baseball. Dar asa cate o palma la fund eu zic ca nu strica. Amu de cand sar astia cu kuru in sus ca nu e voie draga sa atingi copii, nici cu o frunza, uite ce neobrazati sunt. Si pardon ca nu suntem cu toate super nany, cu diploma de psihologie... Eu nu cred ca traumatizezi copilul daca il inveti sa stie care ii sunt limitele...Sper ca nu intelegeti si voi ca imi maltratez copilul... Dar sincer cate o plamuta la fund tot i-am mai dat. Cand era mai mic si nu intelegea altfel. Acum, gata ca doar suntem mari si ne intelegem.Noa, tocmai si-a scos Andrei un dinte.... Singur! Amu il pune sub perna sa ii aduca la noapte zana maseluta bani pe el! Peseu: Elvira, merci de cafeluta!Am gatat amandoua torturile, astept sa vie cleentii dupa ele Bia, din pacate nu am cu ce le poza. Asa ca am sa astept si eu poze daca vor binevoi posesorii sa imi dea. Celelalt e de cioco si are ca si ornament, o chitara electrica! Din lapte praf facuta of, course!Noa, va tzuc, merg si eu sa ma intind nitel.
cu riscu de-a mi-o lua in freza imi iexpun si eu punctul de vedere in ceea ce priveste bataia.io militez ptr a nu bate coptilu.am io teoriile mele.deci io NU_S de acord cu bataia.cum puii mei sa-i provoc durere odorului? si mi se pare ca-l umilesc lovindu-l si ca fac oarecum abuz de putere.oi fi io dus nu zic nu , da asta e parerea mea.iar , cu super nany, oti, stai relax , ca se stie ca teoria e una ,practica alta.io zic ca putem gasi solutii de educare fara bataie, dar trebuie nervi de otel si mult tutun.bey, harnicuta esti .auzi la ea facu 2 torturi.deci e cuminte alex, ca vaz ca ai avut timp de dezamat in bucatarie.Bimilit - soacra cu DOUA nurori!Ajutati-l pe DAN sa mearga din nou!Putin cate putin se aduna marea...www.helpsonia.com/" target="_blank">SONIA, are nevoie de noi
Hai tu Bia, si zi ca nici o palmuta la fund nu i-ai dat nici la Tudor.... Amu mi-o iau io in freza.Nu bataie! Ca cu aia nici io nu is de acord.Deci am feciori buni. Un tort s-a livrat. Mai am unu in frigi si imi fac loc. Maine dupamasa am mosafiri, asa ca tre sa fac oarice dulce. Cred ca oi umple niste foi de dobos cumparate Dimi mergem la Zalau ca tre sa imi fac analize. Da nu stam mult. ca urla Alex. Mai viu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Io va zic sara buna!

Diana e la Stockholm, a ajuns cu bine, sta cu o prietena din cl.5-a care merge in Finlanda si are zbor cu o jumate de ora inaintea ei. Asa ca a avut companie, au o camera speciala pentru copii si au reviste, jocuri, se uita la TV. Deci nu s-a plictisit. Apoi la Amsterdam numai schimba avionul ca nu are timp sa stea. Am vazut ca la Budapesta e cel mai frig din toate orasele astea...ciudat, nu? Si Visby si Stockholm si Amsterdam sunt mult mai la nord si e mai cald...

Cu subiectul acela cu bataia, Bia uite-l aici . Cu riscul de a mi-o lua si io in freza, imi spun si eu parerea. Eu am citit de la inceput subiectul, iar fetele care scriu acolo au spus exact ce simt si eu. Giulia, inclin sa cred ca n-ai citit cu atentie subiectul, mama aceea are o fata adolescenta de care se plangea mai in primavara ca i-a iesit din mana, ca n-o mai stapaneste. Am citit si acel subiect, pentru ca am si eu acasa o adolescenta in devenire. Dar si eu sunt de parerea fetelor, mama aceea n-a citit nimic din psihologia copilului. Nu stie sa se poarte cu ele si aplica acelasi tratament pe care l-a primit si ea, adica bataia din pacate. Eu nu am mai avut ce scrie, fetele acelea au spus tot, de aceea n-am intervenit. Pe mine nu m-au batut parintii, dar chiar niciodata si i-am ascultat. N-am fost deloc rebela si neasculatatoare si nu cred ca am fost o exceptie. Eu cred ca muuuuuult mai mult decat o palma la fund sau strigatele, fac vorbele bune si respectul. Eu spre ex. le pedepsesc pe fete, nu le bat nici macar cu o palma, desi recunosc ca pe vremuri Diana saraca a incasat-o de cateva ori, pana am citit si eu cate ceva si mi-am dat seama ca procedez gresit. pentru ca deja se inversuna pe mine si simteam ca o pierd...si avea vreo 4-5 ani atunci, cum e fetita din subiectul cu pricina. Asa ca am luat-o altfel si va spun sincer ca e OK. Suntem mama si fiica, suntem prietene, ne ascultam reciproc si cand nu, stim cum sa tragem semnalele de alarma. Si eu si ea. Silvia a fost mai norocoasa , ca la ea deja stiam ca n-am s-o bat. Si n-a primit nici o palma, niciodata. Si ma asculta cand e cazul. Dar faptul ca nu face ce zic eu, nu inseamna ca nu ma asculta, ca e un copil rau. Defapt asta nu i-am spus niciodata. Negociem intotdeauna si ii explic ce se intampla daca face cum vrea ea. Uneori isi asuma riscul, dar stie ce se intampla, alteori ma asculta. Dupa ce s-a lamurit ca e mai bine cum zic eu...dar nu pentru ca eu asa am zis sa faca, ci pentru ca a ales singura. Ei, e drum lung si greu, rabdarea si toleranta primeaza, sa stii sa vezi copilul cu ochi de copil si nu de adult, sa inveti ca daca ti se opune este pentru ca el are alta gandire si nu ca e rau si incapatanat...atata tot. Teoria e simpla, mai am si eu inca destule de invatat. Dar la noi a dat rezultate sa stiti. Si ne contrazicem cu Diana cateodata de ies scantei...dar le rezolvam pe cat posibil prin discutii. Limite impunem si noi, pedepse cand se impun. Dar sincer am un aliat in Ovi, care a incasat-o de la tatal lui de mai multe ori si acum e afectat foarte tarre de acele batai sau chiar simple palmi pe care le-a primit pentru ca a indraznit sa isi spuna parerea, care nu coincidea cu cea a tatalui lui. Dar el a invatat din asta si si-a promis ca ccc copiii lui nu vor primi palmi/batai de la el. Si asa este.
Oricum, aici e interzis prin lege sa bati copilul, eu n-am vazut nici parinti sa strige la ei macar. Ca unii ies din mana si fac ce vor, e ca peste tot. Si in generatia noastra crescuta "cu mana de fier" au fost destui care au iesit din tipare, asa ca...

Hai ca m-am intins, asta e parerea mea...

vorbe de copil...

Hobby

www.nazdravani.ro/" target="_blank">nazdravanii,Alina

Mergi la inceput

Am mai gasit un topic interesant .

vorbe de copil...

Hobby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvana_salajan spune:

Miha, eu nu am citit acele topice, vreau sa spun ca, foarte mult conteaza si educatia parintilor. Eu spre exemplu, pentru ca am simtit ca nu fac fata cu Andrei cand ava vreo 3 ani, m-am inscris la un curs pentru parinti. Sa vezi ca gresesti, unde gresesti dar sa nu stii cum sa intervii asta este destul de nasol. Eu zic ca m-a ajutat enorm acel curs, tinut de catre educatoarea fiului meu si inca o doamna educatoare la camin. Suportul de curs a foarte interesant si a constat in mici filmulete, studiu de caz, jocuri. Mi se pare ca am mers o data sau de dua ori pe saptamana timp de vreo 2 luni cred. Sau aproximativ. Pacat ca nu se fac in fiecare an, multe am avea nevoie de acele ore. Eu zic ca datorita acelui curs am reusit sa stabilesc o legatura mult mai solida cu copilul meu.Hai ca m-am intins, mai am nitel de lucru, ca vreau sa las totul pregatit pe maine. daca mergem la Zalau nu mai am cand pregati pt. musafiri nika. si mai vin.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

salutare sid e la noi
noi suntem mai bine, alex cu muci da l-am bagat pe antibiotic, colegu pleaca in olanda de Craciun nu ajunge, azi am fost unde am stat pana anu trecut, am mai luat neste perdele la pui, mi-am facut ochelarii de soare ca sau rupt, si ceva cumparaturi da putine.
ieri au montat aerul in sufragerei, in dormitor au gresit aparatu si numa luni vine
miha suntem cu gandu la voi sa ajunga bine la Zalau
fetelor mai viu ca alex tuseste tare

Mami si www.flickr.com/photos/olimpiabota/" target="_blank">Alex

Mergi la inceput

Otilia, citeste subiectele daca ai timp, sa stii ca te ajuta si alea, sa-ti limpezesti ideile si sa vezi ca sunt sfaturi bune. Sunt si carti multe de citit, asa ca ai de unde te inspira. Sigur ca si cursurile sunt bune, excelenta idee de a invata parintii din ziua de azi cum sa se poarte cu copiii lor. Si aici se tin cursuri, la parintii de copii mai mari. La astia mici a fost Ovi anul trecut(pentru ca eu nu prea stiam stunci suedeza) la un curs la camin, despre cat de important e jocul la varstele prescolare, sa il incurajezi pe copil sa se joace si sa te implici in jocul lui, nu sa razi de el cand vine cu cate "o prostie" cum sunt multi parinti tentati sa faca. Si sa incurajezi imaginatia, care tine tot de dorinta copilului de a evolua. Ei, e o intreaga teorie, eu o astept pe Ioana sa ne mai spuna si ea cate ceva...sper din suflet ca nu s-a suparat pe mine .

Ioana daca citesti, stiu ca ai studii in domeniu si stiu ca mereu te-am admirat in comportamentul tau fata de Luk. Hai si spune-ne si parerea ta.

olim, multumesc. Imediat ar trebui sa ajunga la Amsterdam...is cu ochii pe telefon...
pe Alex, multa sanatate!

vorbe de copil...

Hobby

Mergi la inceput