Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (55)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MissParker spune:

Citat:
citat din mesajul lui ca_eric
missvreau sa te intreb ca vad ca ai amintit de cele 26 de sapt? dc sunt temute? ce se mai intampla... ca noi avem imediat 25 sapt. si am mai vrut sa te intreb la ce folosesti ceai de fenicul ca a scris doloress ca e pt lactatie. tu ai zis ca ii dai ceai la david?
sper ca am inteles bine...daca nu..

E o carte scrisa de 2 olandezi ("Vai, cresc" - trad. aprox.) si acolo sunt descrise puseurile de crestere intelectuala/mentala ale bebeilor: la 5 saptamani, la 8 saptamani, la 12 de saptamani, la 19, 26, 37, 46 si 55 de saptamani. Parca esme a trimis un grafic pe contul comun, cert e ca la mai toate puseurile simptomele sunt standard: bebe marait/carait/plangacios, plictisit, enervat, nu vrea sa te mai dezlipesti de el etc. Eu ajunsesem sa pun totul pe seama puseurilor

La puseul asta de 26 de saptamani (de obicei puseurile incep cu 2-3 saptamani inainte si pot tine 2-3 saptamani!!) simptome noi pot fi: doarme mai putin sau se trezeste mai devreme, uneori doarme mai prost ziua (nu se aplica la David, dar eu o pun pe seama diversificarii), doarme mai agitat, nu-i mai plac strainii, vrea mai multa atentie, mananca mai putin (pot confirma - Bogdan ma cearta ca David stagneaza de 4 saptamani la 7.900-8kg, da' ce sa-i fac, sa-i fac perfuzii cu lapte??? Cand refuza bibe il refuza, asta e), are momente de liniste cand priveste in gol, se lupta cand i se schimba pampersul si da din picioare rau de tot, isi suge degetul mai mult si mai des...

Ceai de fenicul exista aici special pentru bebei, cica ii calmeaza. Ce folos, ca are un gust sinistru, il inteleg perfect pe David ca da tetina afara cu limba si se stramba dupa ce trage 30' dintr-un bibe cu astfel de ceai. Eu nu-i mai dau, mai ales dupa ce am citit articolul lui Gordon s-a lamurit si tati ca nu are sens si nu e bine sa incercam deja de acum sa-i schimbam rutina de somn lui David si ca e bine ca mami sa raspunda mereu prezent la nevoile lui, fie noapte fie zi. Punct

Felicia - cea mai fericita mama a celui mai iubit dintre Racusori - bebe David (24.06.2008)
Poze cu noi

Povestea nasterii *** www.onetruemedia.com/shared?p=7248d8e682f97e03a2212a&skin_id=1602&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Slide show David
Cine nu poate vindeca nici cancerul, dar nici macar o simpla raceala, nu ar trebui sa pretinda ca poate preveni cancerul cu vaccinuri! Rusine mafiei farmaceutice din toata lumea!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Lorich
Miss ne-am confruntat si noi cu asta cu somnul, dar din experienta am vazut ca cu cat doarme mai mult ziua, adoarme si papa mai bine seara si invers; la carte zice sa nu doarma mai mult de un pranz, adica 3 ore, dar n-am experimentat un asa somn ziua. Pup, citescc acu articolul, baga somn mare noaptea asta, da?

Cuvantul tau in urechea lui Dumnezeu, cum zice neamtul...

Felicia - cea mai fericita mama a celui mai iubit dintre Racusori - bebe David (24.06.2008)
Poze cu noi

Povestea nasterii *** www.onetruemedia.com/shared?p=7248d8e682f97e03a2212a&skin_id=1602&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Slide show David
Cine nu poate vindeca nici cancerul, dar nici macar o simpla raceala, nu ar trebui sa pretinda ca poate preveni cancerul cu vaccinuri! Rusine mafiei farmaceutice din toata lumea!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui gabitzam
Andrei a tras si el o cazatura de pe un taburet, de s-a lovit la fund si o mareata cazatura in cap, ca si Lara, pe parchet. Dar se pare ca are capul tare Frate, nu asculta, imi racesc gura tipand "Andrei, nu mai sari ca o sa cazi". Credeti ca se invata minte? Nu, dupa 15 minute sarea iar.

Nu mai stiu unde am citit, cred ca la Jacques Salome ("Mami, tati, ma auziti?" - e pe serverul comun) ca la copii interdictiile de genul "NU face aia" ajung la destinatie in creierul lor exact ca niste comenzi ca ei sa faca taman acel lucru, fiindca le atragi atentia asupra lucrului respectiv. E ca si cum ai spune unui adult "In secunda asta nu te gandi la un urs polar" - primul gand care apare este ... exact, imaginea unui urs polar...

Deci, vrei sa nu mai sara, ii spui sa se aseze frumos pe scaun, vrei sa nu mai alerge, ii spui sa vina sa te ajute cu nu stiu ce, am inteles ca asta are efect maxim: propozitii afirmative, niciodata unele care sa inceapa cu "NU". Fa un experiment, sunt curioasa daca functioneaza.

Poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alysh spune:

Pfffffuuuuuu: n-am mai ajuns la cursuri, normal, daca m-am dus la shopping. DAr m-am enervat tare in Unirii, cand vad ce preturi practicam noi fatza de Occident, mi se pare bataie de joc. Mama a vrut sa ne ia cadouri, sor'mea si-a ales, eu n-am putut, mi se parea injust de scump totul. Astept sa ajung iar in strainatate si sa-mi fac plinul, cel mai mult a suferit saraca mama ca eu n-am acceptat decat o bereta (si aia mi s-a parut scumpa).

Asa ca maine dau o fuga in Cora si mai ales la Terra NOva, am fost cu soacra-mea sa-mi ia cadouri si nu va spun pe 2 milioane cate lucruri mi-a luat. Ma intorc sa iau si eu cadouri de acolo.
Ma intrebai Simo, cu cine il las, azi cu soacra careaia i-am spus ca ma duc la cursuri. Asa am intentionat, dar m-a uitat Dumnezeu prin magazine si am venit si nervoasa acasa.

Miss, asculta-ma te rog si lasa-ti sotul linistit sa stea cu David, tu odihneste-te ca altfel te epuizezi. Exact asa am fost si eu la inceputul perioadei asteaia dificile cu Vlad, nu vroiam pt nimic in lume sa-l las. Cand am vazut ca ma lasa puterile, am impartit noaptea cu Stef, eu dormeam pana la 2-3 si apoi preluam stafeta. Si asa m-am refacut incredibil de repede si bine. Pt mine e f importanta prima parte a noptii, atunci dorm profundm dupa aia, indiferent daca doarme sau nu Vlad ma mai trezesc, merg la baie, ma gandesc la vrute si nevrute o ora doua. Incearca sa te detasezi putin si ai sa vezi altfel lucrurile.

Am vazut pozele Alrei, f frumoase, inca o data sa-ti traiasca printesuca!

Ca_eric, 55 de kg???? si vrei mai putin????? mi-ar fi jena sa postez asa ceva

Ah, a-propos, fetelor nu ma mai laudati atata ca eu am 58 de kg jumate la 1,67 cm, deci destul de mult, mai am pana a fi slaba.

Laurita, , tu ce faci?

Vlady

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ca_eric spune:

merci miss de info
alyshstii dc vreau sa mai slabesc...ca inca nu mi-s bune toate hainele-si in special pantalonii- de dinainte de sarcina... de aia mai vreau sa slabesc...tu vorbsti...ca ai 58 kg..zici
sa imi fie mie rusine....haha..

Mami de Eric 30.06.2008

iubirea si viata noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Reallaura spune:

Seara buna, fetele!

Ma uit si eu la Cronicuta si incropesc un conspectel.
A venit sotul si mi-a stricat socotelile cu regimul. ajunsesem la 59 si voiam sa vad 58 maine, dar a adus tot felul de preparate arabesti de la un restaurant d-asta unde TV-ul merge non stop pe Al JAZEERA dar unde se gateste autentic si bun...in fine. important e ca am bagat in mine inclusiv cataif si baclava.

Chinabulina si mie mi-e dooor de Maria, ar fi misto sa ne vedem toate la taclale.. Hai ca vine acum de sarbatori. Sa vad daca apuc sa o vad si io..
Mihaser eu implant nu mi-as face chiar de-ar fi sa raman fara tzitzi dupa alaptat - am inteles ca raman mai mici -.Nu atat durerea, cat posibilitatea complicatiilor. Mai bine lipsa. Haios sotul tau oricum!
Bafta cu jobul, eu zic sa nu te impacientezi inca, mai e timp sa fii sunata.
Wow, Barcelona cu puiutii....in februarie???Sunteti curajosi.
Alysh o sa fac si eu pilafior, abia astept sa vad cum il primeste..ce shopping ati facut?? si eu mi-am cumparat azi doua bluzite si niste margele...
Vad ca ti-au explicat fetele ce e Sheridan's....e Baileys dar alaturi are un fel de lichior de cafea....mmmmm. Lasa ca ne facem noi de cap odata..
Nicole buuun tortuletul lui Daviducu
Micaela nici eu nu am incredere inca sa-i dau bucatele in mancarica, este prea micut si nu are dintisori inca...
Alra super povestea nasterii in imagini...moama ce conditii la spital...ce emotii sa vezi iar bb mic si dulce!
Andrada multumim de site, si eu i-as comanda de elf...in cat timp vin si cat costa transportul?? mercic
Monik nasol de prietena ta...brrrrr! Noi suntem fericite! ca bine zici...
Miss multumim de linkuri. o sa citesc si eu imediat dupa ce termin conspectul.
Ylari si eu zic sa-l amani. eu nu i l-as mai face daca as putea sa aleg iar... fa o sg doza, la 2 ani. Eva.
Ca_eric pai esti super tare la kg!! ce inaltime ai???
Adriana ooof, biata Lara, dar cum de s-a lovit? a alunecat?? bine ca e totul ok cu ea! Daaaa...are dreptate Gabitzam cu motto-ul ei. e f frumos. si eu ma gandesc uneori la el.
Ylari sotul meu spune ca buretelul se numeste gelaspon, dar se vinde in cutii de vreo 10 si ti le pune doctorul acolo, nu tu...poate ar trebui sa suni acolo unde ti-ai scos maseaua maine daca mai sangerezi. Bogdan spune sa musti pe o compresa sterila sau pe un plic de ceai nefacut, rulat asa. sa te faci bine repejor! Bine ca ai scapat de infectie!
Alysh vad ca ai aparut... lasa ca arati foarte bine, nu-ti trebuie sa mai dai jos...ai niste picioare!! Asa e cu preturile nesimtite din Romania...si eu abia astept sa plec la Madrid...din tara nu mai cumpar nimic pana atunci, pun banutii deoparte...pacat ca e Craciunul inainte..

Laurita, mami de Mircea Ioan, 15 mai 2008
POZE BOTEZ MIRCEA
ALBUMELE MELE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns socrate spune:

Citat:
citat din mesajul lui simonacip

LMA sarbatoritilor de azi.
Fiu-mie doarme imbracat in haina si geamul larg deschis. E o vreme frumoasa afara...N-am reusit sa-l culc altfel, se enerva ca nu-l pun la tzatza..Ce-as mai fi iesit afara, dar eram nearanjata, neimbracata, el deja adormise..Plus ca daca il apuca pe afara plinsul ca nici nu cred ca mai stie cum se sta in carut..:Din pacate, dar o sa se reinvete..
Simonix, mai ce baiat mare ai tu acolo. Al meu merge de mult in jurul patului, dar eu nu-l prea las. Mi-e sa nu se forteze..Peste o luna cred ca va fi mai safe..
Socrate, bine ca avea chef de chiraiala si nu ati avut alte probleme(muci, tuse, etc) Ma bucur ca e mai bine puiul
Chinabulina, in profil personal avem draftulDeci n-ai rezolvat nimic ieri...vezi, nu trebuia sa zici nimic

Simona, mami de baieti

David (10 nov 2004)si
Matei (24 aprilie 2008)

www.onetruemedia.com/shared?p=73230cba168c08670e90d4&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">MONTAJ
"Cele ce sunt cu neputinta la oameni sunt cu putinta la Dumnezeu."

Sa stii ca desi nu am pomenit, noi am fost alaturi de voi in aceasta incercare. Imi pare tare rau ca ati tras si inca trageti atat cu problema asta, va pupam sa va faceti bine mai repede.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ca_eric spune:

laura sa spun drept nu mai stiu inaltimea mea, dar ultima oara cand m-am masurat aveam 1,66-1,67..asta era candva in cursul sarcinii..deci relativ apropiat...

Mami de Eric 30.06.2008

iubirea si viata noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Reallaura spune:

Citat:
citat din mesajul lui ca_eric

laura sa spun drept nu mai stiu inaltimea mea, dar ultima oara cand m-am masurat aveam 1,66-1,67..asta era candva in cursul sarcinii..deci relativ apropiat...

Mami de Eric 30.06.2008

iubirea si viata noastra

wooooow! pai si ai inceput de la 48 de kg!!! slabatura ce esti!
eeei, felicitari, asta am vrut sa spun.

Laurita, mami de Mircea Ioan, 15 mai 2008
POZE BOTEZ MIRCEA
ALBUMELE MELE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns socrate spune:

Deci eu zic asa, cine are sub 60 de kg sa nu mai zica nimic de slabit. Va rog frumos, mai suntem si noi aici ...adica mie imi provocati depresie ca nu pot sa renunt la dulce si tot asa.
Ma rog nu ma mai plang. Fetelor a dormit copilul meu azi 4 ore la pranz.S-a trezit odata l-am adormit la loc. In loc sa imi vad de treaba ma duceam la el din 5 in 5 minute intrebandu-ma de ce nu se trezeste. DAca are febra, dar respira, dar nu ii e frig/cald si tot asa.
Atat despre somn. La 6 urla din nou de somn.L-am pus in pat l-am lasat sa doarma, evident nu a dormit sa marait. Dupa aia ne-am jucat. A tb sa il las sa darame CD-urile pentru ca altfel urla - atat despre principii despre educatie si impunerea limitelor.
Acuma vrea sa se ridice in picioare. Adica sa il iau de manute si el sa se traga in picioare.
Si sa stau langa el cand se joaca.
Fetelor voi stiti ceva de invatatul copiilor limbajul de semne? Adica sa invete sa faca un semn cand vrea sa manance etc.
E interesant, poate fetele de afara sa stie mai multe.

Mergi la inceput