Incapatanarea dusa la extrem
Raspunsuri - Pagina 8
simali spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui denizel Simali, am citit si ultima ta postare. A, cred ca ai inteles ca, cu toate ca foloseam persoana a 2a singular, nu ma refeream la tine :). Ma refeream la cei care "rezolva" problemele aparute (plans pe strada, de ex.), luand copilul de-o aripa si parasind scena Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel. |
Stiu ca nu te refereai la mine. Dar eu am dat un exemplu "din batatura".
alice
rrox3 spune:
Asa e Denizel, nu-i corect.
Dar avand in vedere ca fetele nu aud ce am avea noi sa le spunem, incerc sa ma adresez, cu sanse de a fi auzita, mamei ei.
Mama care evident este o victima devenita agresor victimizandu-si fetitele fara ca macar sa-si dea seama. Care fetite au mari sanse sa repete acelasi tipar la maturitate. Undeva trebuie rupt lantul si pentru asta sunt dispusa sa ofer ajutor, daca este dorit.
Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)
simali spune:
| citat din mesajul lui rrox3 Denizel te inteleg perfect, dar degeaba esti cu sufletul alaturi de copilasul de 5 ani, nu poti schimba nimic din ceea ce traieste decat ajutandu-i mama sa se schimbe. Incriminand-o nu cred ca o vom determina sa schimbe ceva. Nu-i usor sa fi nici in pielea ei. Hai sa-i punem la zid faptele, dar nu si pe ea. Ea cred ca trebuie ajutata, fiindca isi iubeste copii, asa cum stie ea la momentul asta... Dar pe iubirea asta isi poate baza schimbarea, de care au atata nevoie fetele ei. Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005) |
Asta suna exact ca si cum as fi scris-o eu.

alice
simali spune:
Nu va imaginati cati oameni dintre cei ce-si abuzeaza copiii cred ca fac bine, ca nu gresesc nicaieri. Sunt oameni buni si saritori in genere, le pasa. Dar pentru ca si lor cineva le-a facut acelasi lucru in copilarie li se pare firesc un astfel de comportament.
Cand vrei sa-i inveti trebuie sa te apropii incet si cu dragoste, sa te apropii de copilul abuzat din ei mai intai. Daca sari cu cismele grele pe sufletul lui spunandu-i "eu nu pot sa fiu suportiva pentru ca e adult si judeca cu capul lui si ar trebui sa fie inchis de maine, punct" nu ajuti cu nimic copiii.
Tinta sunt mereu copiii. Lor le dorim cu totii binele.
alice
ile77 spune:
| citat din mesajul lui rrox3 Dar avand in vedere ca fetele nu aud ce am avea noi sa le spunem, incerc sa ma adresez, cu sanse de a fi auzita, mamei ei. Mama care evident este o victima devenita agresor victimizandu-si fetitele fara ca macar sa-si dea seama. Care fetite au mari sanse sa repete acelasi tipar la maturitate. Undeva trebuie rupt lantul si pentru asta sunt dispusa sa ofer ajutor, daca este dorit. Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005) |
Corect, lantul trebuie rupt.
Si chiar are nevoie de ajutor, altfel nu ar fi deschis acest subiect.
Cind ajungi sa spui"imi bat copilul destul de des", e clar ca ai nevoie de ajutor.
Si ajutor de la un profesionist, nu pĺreri adunate de pe forum.

Ile, mami de Vivian (07.03.2006)
http://good-times.webshots.com/album/568512292eJLims
anca_a spune:
| citat din mesajul lui simali Eu vad o mama care CREDE ca bataia e rupta din rai pentru ca EA, LA RANDUL EI, A FOST CRESCUTA ASA. Aceasta mama nu va putea sa-si schimbe atitudinea fata de copiii ei pana cand nu-si va schimba atitudinea fata de ea insasi, pana cand nu va hotari ca ceea ce i s-a facut ei in copilarie este groaznic, ca proprii ei parinti au gresit, ca NIMENI nu merita un astfel de tratament, nici macar ea. |
uite ca totusi vorbim aceeasi limba

| Apoi mai vad niste copii CARE DEJA AU O ANUMITA VARSTA SI NISTE METEHNE. Din cauza relatiei de tipul "azi te pup si maine te bat" fetele isi copiaza deja abuzatorul, sunt capricioase si abuzeaza la randul lor. Nu se rezolva cu luatul in brate si multa iubire. |
Simali, nu ma refeream la cazul de fata, am fost intrebata cum as proceda eu intr-o situatie anume si am raspuns. In cazul Danei e esential (dupa cum am mai spus si s-a tot spus) ca in primul rand sa realizeze ca are o mare problema si sa inceapa sa lucreze la ea. E firesc ca daca ar incepe sa isi imbratiseze copilele tam nesam, acestora li s-ar parea cel putin ciudat.
Off, trebuie timp, mult timp, dragoste si intelepciune sa repare ce a stricat in atatia ani.
Denizel, oarecum offtopic. Ce semnificatie are semnatura ta "Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel."?
denizel spune:
| citat din mesajul lui simali Daca sari cu cismele grele pe sufletul lui spunandu-i "eu nu pot sa fiu suportiva pentru ca e adult si judeca cu capul lui si ar trebui sa fie inchis de maine, punct" nu ajuti cu nimic copiii. alice |
hai mai, nu a declarat nimeni asa ceva (chiar daca, poate, o fi gandit
Simali, facand abstractie de cazul de fata!, repet, fara nici o legatura cu cazul de fatza!!, foarte serios te intreb: pana unde esti dispusa sa mergi cu intelegerea?
Luand la puricat/ analizat/inteles trecutul adultului ajungi sa tolerezi orice?
Pana la urma, care e diferenta intre un adult si un copil? Doar de acumulari stiintifice? Doar de numar de carti citite si de filme vazute? Doar de inaltime si aspect fizic? Doar de ore de muzica ascultate? Doar de intelegere a vietii sexuale, datorata practicii?
Experienta nu inseamna nimic? Capacitatea sporita de a intelege si a analiza ceva (chiar ceva ce ti s-a intamplat) nu mai inseamna nimic? Capacitatea de face conexiuni intre diverse chestii citite/vazute/auzite nu mai inseamna nimic? Un creier complet dezvoltat nu inseamna nimic?
Insasi adultzenia asta e o apa de ploaie?
Cred ca teoria asta a ta a adultului = cumulul traumelor din copilarie + nimic altceva, se poate aplica doar la cei cu boli psihice grave si la cei cu creierul in stare de (partiala) ne-functionare datorata unor boli grave.
Daca vine unu' la tine si iti da un pumn in cap, te uiti la el cu mila si ii spui "bietul de tine, te-a batut tati cand erai mic, asa-i?
Sau, poate, nu-i replici nimic, gandidu-te ca, violent fiind, daca il mai enervezi si tu, merge ajunge acasa si isi snopeste sotia?
denizel spune:
| Denizel, oarecum offtopic. Ce semnificatie are semnatura ta "Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel."? |
Anca, asta mi-a spus baietelul meu cand avea vreo 3 anisori :)).
rrox3 spune:
Denizel imi permit sa-ti raspund (si) eu la intrebarea adresata lui Simali.
Nu e chiar asa de simplu. Adultii abuzati in copilarie - nu izolat, ci constant, zilnic, intreaga copilarie - sufera de blocaje emotionale subconstiente foarte puternice si de cele mai multe ori nici macar nu-si dau seama de asta. Crede-ma, are prea putin de-a face cu inteligenta, ratiunea si puterea de analiza - toate astea opereaza cu constientul.
In plus sufera acut de lipsa modelelor pozitive. Ei stiu - cel mult - cum nu a fost bine, dar asta nu e decat o varianta de "nu e bine" si nu inseamna ca opusul "e bine". Si asta e varinta de adult abuzat in copilarie care si-a dat seama la un moment dat ca nu a fost bine ce i-au facut abuzatorii, majoritatea nu isi dau seama. Au nevoie de ajutor.
Bineinteles insa ca sunt responsabili integral pentru faptele lor. Nu pot folosi abuzul pentru a-si clama inocenta. Dar daca vrei sa-i vindeci incepi cu copilul abuzat din ei.
Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)