Incapatanarea dusa la extrem

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dana d spune:

Citat:
citat din mesajul lui mihaela_80

dana,
eu te stiu de la mai multe subiecte, ti-am raspuns si la cel legat de fetita cea mare,din modul in care explici tu ce se intampla (si repet, de-a lungul timpului, la mai multe subiecte), eu cred asa, ca esti tare tare nefericita si insetata de a primi iubire, practic o cauti peste tot si nu o gasesti nicaieri.

cred ca fetele tale ti-au produs o mare dezamagire pentru ca nu te iubesc asa cum ai tu nevoie. cat timp au fost mici ti-ai putut imagina relatia ta cu ele asa cum ai vrut dar acum ca a iesit si cea mica din stadiul de papusica fara vointa ai si cu ea aceleasi probleme ca si cu cea mare.

cu sotul duci o lupta, parintii au in mod clar lacune afective ( in trecut te-au batut) iar copiii tai au de fapt nevoie sa primeasca de la tine ce vrei tu de la ei.

eu cred ca nici o metoda educativa sau de dresaj nu va da rezultate pana nu iti vei face ordine in suflet, cu sau fara ajutorul unui psiholog.

vreau doar sa iti spun ca te inteleg, trebuie sa iti fie foarte greu, dar trebuie sa iti faci curaj si sa deschizi niste dulapuri, cred ca pe forum poti gasi suport pentru asta.

daca ceea ce scriu are vreun sens pentru tine, mai scriu.

Ai dreptate in mare masura si ciudat ca "m-ai citit" pentru ca nu credeam ca e cineva care sa-mi fi citit cu atentie postarile de la subiecte diferite si sa descopere o problema atat de intima si nu cred ca exprimata direct, aproape nici mie nu mi-e atat de clar cum ai spus-o tu.
E drept ca, asa cum spuneam, parintii mei nu mi-au aratat dragostea fatzish dar am stiut tot timpul ca e acolo si fara a o vedea....poate sotul e problema... nu mi-e clar dar nu despre mine vorbim aici.
Ilinca a fost prima si este singura care nu se rusineaza sa-si arate sentimentele cu generozitate si ma iubeste pe fatza si "in gura mare" fara nici o jena, de asta spuneam ca aparitia ei a fost ca o revelatie. Din pacate tot "in gura mare" isi arata si coltzii, e ca un uragan cand o apuca nervii. Asa cum e o iubesc la nebunie si nu as vrea sa se schimbe (doar putin la incapatzanare), macar sa ramana iubitoare si deschisa si cand va fi mare.

Fetele mele

Iremediabil indragostita de CANADA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana d spune:

Citat:
citat din mesajul lui anca_a
De ce pentru tine exista doar doua alternative: bataia sau violenta verbala? Oare o a treia bazata pe dragoste, respect, intelegere si empatie nu le-ar putea indeparta pe primele doua?

E vorba de doua alternative la crizele de nervi, pentru ca trebuie sa-i arat ca nu e bine ce face adica trebuie sa o pedepsesc cumva si pt ca nu am cum sa o pedepsesc altfel, pentru ca nu sta la colt, pentru ca nu accepta ca nu are voie la tv sau calculator, pt ca nu-mi respecta regulile, sau pentru ca e in mijlocul unei crize de isterie si trebuie scoasa cumva. Precum spuneam nu mi se pare normal sa o "rasplatesc" cu dragoste cand face o criza, asa cum am facut aseara. Dar acum daca am vazut ca a functionat probabil ca asa o sa fac mereu cu speranta ca nu si-o va lua in cap si nu se vor indesi crizele ca sa primeasca alte si alte mangaieri si declaratii de dragoste.
Si trebuie sa subliniez inca o data ca sa fie foarte clar : Ilinca e un copil foarte iubit si asta pe fatza, o acopar cu declaratii imbratisari, mangaieri si pupaturi si ea pe mine, si are o privire care ma topeste, se uita la mine parca as fi Dumnezeu, se uita si apoi se freaca de mine cu capul si imi pupa mana (ca la popa).

Fetele mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pitzinuca spune:

si nu te simti coplesita de vinovatie ca ea e capabila de atata iertare ca pupa mana care o bate?

b

"Fericirea nu are valoare daca nu e impartasita."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_a spune:

Citat:
citat din mesajul lui dana d

Citat:
citat din mesajul lui anca_a
De ce pentru tine exista doar doua alternative: bataia sau violenta verbala? Oare o a treia bazata pe dragoste, respect, intelegere si empatie nu le-ar putea indeparta pe primele doua?

E vorba de doua alternative la crizele de nervi, pentru ca trebuie sa-i arat ca nu e bine ce face adica trebuie sa o pedepsesc cumva si pt ca nu am cum sa o pedepsesc altfel, pentru ca nu sta la colt, pentru ca nu accepta ca nu are voie la tv sau calculator, pt ca nu-mi respecta regulile, sau pentru ca e in mijlocul unei crize de isterie si trebuie scoasa cumva. Precum spuneam nu mi se pare normal sa o "rasplatesc" cu dragoste cand face o criza, asa cum am facut aseara. Dar acum daca am vazut ca a functionat probabil ca asa o sa fac mereu cu speranta ca nu si-o va lua in cap si nu se vor indesi crizele ca sa primeasca alte si alte mangaieri si declaratii de dragoste. Si trebuie sa subliniez inca o data ca sa fie foarte clar : Ilinca e un copil foarte iubit si asta pe fatza, o acopar cu declaratii imbratisari, mangaieri si pupaturi si ea pe mine, si are o privire care ma topeste, se uita la mine parca as fi Dumnezeu, se uita si apoi se freaca de mine cu capul si imi pupa mana (ca la popa).

Fetele mele

E copil, e firesc sa isi doreasca (si sa primeasca!) permanent asigurari ca e dorita si iubita, indiferent de actiunile ei. Incearca sa decodezi mesajele pe care ti le transmite in momentul asa ziselor crize, sa vezi dincolo de ce ai fost tu educata sa vezi. Nu ii mai judeca actiunile ca fiind mani****tive, incearca sa vezi dincolo de aparente, poate vei avea surpriza sa descoperi un suflet de copil care nu stie cum sa isi strige altfel disperarea.

Anca si Alex (1 an)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Citat:
Dar acum daca am vazut ca a functionat probabil ca asa o sa fac mereu cu speranta ca nu si-o va lua in cap si nu se vor indesi crizele ca sa primeasca alte si alte mangaieri si declaratii de dragoste.

Nu se vor indesi daca va primi toate astea si cand face crize si cand nu face. Nu va avea nici un motiv.
E posibil sa mai faca crize o vreme ca sa te testeze, sa vada daca nu a fost o intamplare reactia ta nonviolenta. Fi consecventa si va renunta la teste cu timpul.
Nu iti axa educatia pe pedepse, ci pe laude de fiecare data cand se comporta bine.

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petaluda spune:

Nu am crezut necesar sa raspund la acest subiect, pentru ca ai primit, Dana, sfaturi foarte bune, si nu aveam nimic de adaugat.

In primul rand ma bucur ca incerci si alta metoda de calmare a fetitei. Ar fi bine sa incerci sa intelegi de ce aceasta metoda functioneaza mai bine decat cea pe care o aplicai tu.

Insa cateva elemente din ultimile tale postari m-au lasat gura-casca, am sa le redau mai jos:

" E drept ca, asa cum spuneam, parintii mei nu mi-au aratat dragostea fatzish dar am stiut tot timpul ca e acolo si fara a o vedea....poate sotul e problema... nu mi-e clar dar nu despre mine vorbim aici."

Ba este vorba despre tine, toata lumea iti spune ca TU abordezi gresit educatia fetelor. Comportamentul lor este consecinta actiunilor tale, deci perfect normal.

" Precum spuneam nu mi se pare normal sa o "rasplatesc" cu dragoste cand face o criza, asa cum am facut aseara"

Dragostea NU este o rasplata. Cel putin in relatia parinte/copil dragostea este neconditionata. Nu iti dai seama ce femei vor ajunge sa fie fetele tale, ce relatii vor avea cu partenerii lor ?

Mai spuneai ca se transforma discutia intr-o cearta pro/contra pedepselor corporale. Numai tu esti Pro. Asta nu iti lasa de gandit? Ca atata lume iti zice ca violenta fizica nu are loc in relatia dintre parinte si copil nu iti spune chiar nimic? Daca parintii tai te-au facut sa crezi ca astfel nu te lasa de izbeliste e una, dar acum esti suficient de matura ca sa gandesti singura. Exista alte metode ( care in plus dau rezultate bune!). Au fost recomandate atatea carti pe tema asta, citeste macar una.

Sper ca fetele tale sa nu perpetueze aceste metode de educatie. Sper sa aiba puterea sa depaseasca stereotipurile de care tu nu ai reusit sa te descotorosesti.

In rest multe multe pentru numeroasele postari ale celorlaltor fete, utile si din care se pot invata multe ( cu conditia de a vrea, binenteles )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

Iubirea nu consta doar in giugiuleli si declaratii de dragoste/fericire. Iubirea parinteasca este (sau ar trebui sa fie) o constanta care se exprima prin: respect, intelegere, rabdare, disponibilitate de a comunica la nivelul copilului - toate acestea in mod consecvent.

Sigur ca apar inevitabil conflicte in care trebuie sa iei atitudine, dar adultul trebuie sa aiba intelepciunea de a le rezolva fara violenta, pedepse corporale, amenintari.

Poarta-te cu ea asa cum ai vrea sa se poarte ea cu tine.

Petaluda ti-a scris f. bine, citeste atent mesajul ei.

Numai bine,
Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petaluda spune:

Citat:

Mai, nu credeam ca vor aparea conflicte ca nu mai postam, chiar n-am chef nici de critici, nici de ironii, si mai ales de atitudini superioare de la niste mame (sau nici macar) asa zis moderne crescute in democratie care, vorba aia "n-au mancat salam cu soia" dar nici n-au citit o carte ca s-au nascut cu 30 de programe tv si internet in casa.

inca una si ma duc...

N-am cuvinte sa calific aceasta postare!
Si iarasi, mare grija la stereotipuri: existenta canalelor de televiziune si a internetului nu te impiedica sa citesti. Cum nu doar cititul unei carti in format clasic iti da acces la cultura. Ai sa fi uimita, dar in marile univeristati din lumea asta studentii chiar sunt incurajati sa aiba acces la cat mai multe surse de informatie, si sunt invatati cum sa le trieze pe cele extrase.

Plus ca legatura intre regimul politic si fundul pruncului imi scapa cu desavarsire.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

Citat:

E vorba de doua alternative la crizele de nervi, pentru ca trebuie sa-i arat ca nu e bine ce face adica trebuie sa o pedepsesc cumva si pt ca nu am cum sa o pedepsesc altfel, pentru ca nu sta la colt, pentru ca nu accepta ca nu are voie la tv sau calculator, pt ca nu-mi respecta regulile, sau pentru ca e in mijlocul unei crize de isterie si trebuie scoasa cumva. Precum spuneam nu mi se pare normal sa o "rasplatesc" cu dragoste cand face o criza, asa cum am facut aseara. Dar acum daca am vazut ca a functionat probabil ca asa o sa fac mereu cu speranta ca nu si-o va lua in cap si nu se vor indesi crizele ca sa primeasca alte si alte mangaieri si declaratii de dragoste.

Daca nu as sti ca e vorba de fiica ta, din acest mesaj as crede ca e vorba despre o persoana straina bolnava de nervi al carei gardian esti sau despre un animal pe care vrei sa-l dresezi . Asa scrii tu despre fetita ta ? Offf

Nu vreau sa te cert, ci doar sa te "imbunez".

Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Qamar spune:

Citat:
citat din mesajul lui petaluda

Nu am crezut necesar sa raspund la acest subiect, pentru ca ai primit, Dana, sfaturi foarte bune, si nu aveam nimic de adaugat.

In primul rand ma bucur ca incerci si alta metoda de calmare a fetitei. Ar fi bine sa incerci sa intelegi de ce aceasta metoda functioneaza mai bine decat cea pe care o aplicai tu.

Insa cateva elemente din ultimile tale postari m-au lasat gura-casca, am sa le redau mai jos:

" E drept ca, asa cum spuneam, parintii mei nu mi-au aratat dragostea fatzish dar am stiut tot timpul ca e acolo si fara a o vedea....poate sotul e problema... nu mi-e clar dar nu despre mine vorbim aici."

Ba este vorba despre tine, toata lumea iti spune ca TU abordezi gresit educatia fetelor. Comportamentul lor este consecinta actiunilor tale, deci perfect normal.

" Precum spuneam nu mi se pare normal sa o "rasplatesc" cu dragoste cand face o criza, asa cum am facut aseara"

Dragostea NU este o rasplata. Cel putin in relatia parinte/copil dragostea este neconditionata. Nu iti dai seama ce femei vor ajunge sa fie fetele tale, ce relatii vor avea cu partenerii lor ?

Mai spuneai ca se transforma discutia intr-o cearta pro/contra pedepselor corporale. Numai tu esti Pro. Asta nu iti lasa de gandit? Ca atata lume iti zice ca violenta fizica nu are loc in relatia dintre parinte si copil nu iti spune chiar nimic? Daca parintii tai te-au facut sa crezi ca astfel nu te lasa de izbeliste e una, dar acum esti suficient de matura ca sa gandesti singura. Exista alte metode ( care in plus dau rezultate bune!). Au fost recomandate atatea carti pe tema asta, citeste macar una.

Sper ca fetele tale sa nu perpetueze aceste metode de educatie. Sper sa aiba puterea sa depaseasca stereotipurile de care tu nu ai reusit sa te descotorosesti.

In rest multe multe pentru numeroasele postari ale celorlaltor fete, utile si din care se pot invata multe ( cu conditia de a vrea, binenteles )

asta e un rezumat f bun
desi am vaga impresie ca vorbim cam degeaba...

a, dana_d, chiar daca nu am 30 sau 40 sau 100 de ani, mai mananc si azi salam cu soia---pt ca imi place asta ma face mai inteleapta sau nu?.......

"There is a crack, a crack in everything../That's how the light gets in."

Mergi la inceput